intervju novog lidera Bosnjaka!

Post Reply
nedim01

#351 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by nedim01 »

doktor30 wrote:uuuuu, moj winebike...ovako, bas si ga zabrazdao debelo...ekonomisti i inzinjeri u BPS-u..evo nekih imena...
Sefera Halilovica i Kerima Lucarevica rece znas....

citaj sinko...
prof.dr.hasan hadzovic-mostar,
prof.dr.zdravko lucic - sarajevo
prof.dr. alaudin veledar - mostar
prof dr. fatima cengic - sarajevo
prof.dr.josip laslo - sarajevo
dr.nedzad bubica - sarajevo (graditelj tunela ispod piste sa brankovicem)
jusuf bubica direktor gp puta
mehmedalija zmiric direktor firme volving bh...

mojj winebike....ovi ljudi, privrednici milione maraka okrecu...ovi profesori su veoma ugledni ljudi...dakle a da ti ne nabrajam ljekare, mlade sa vss itd itd. mislim da imas jednu iskrivljenu sliku koju ti je proturio neki haker iz komsiluka. zivio i ti meni.

p.s. dodji ti do nas, pusti rad do kasno :-D

da, da, [email protected] je odlicna prilika za postene i sposobne ljude
shalaedin

#352 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by shalaedin »

Ma samo da on ako bog da dobije mjesto kao predsjedavajuci iy reda Bosnjackog naroda, pitacete se mnogi dali ste mogli boljeg lidera od njega dobiti... Jos ako krene u revansiyam prema onima koji su BiH-a podjelili a pripadaju bosnjackom narodu vidjecete kako mnogi politicari polako pune yatvore. Sa njim i sa Komsicem ova BiH-a bi mogla slomiti Srpsku i Hrvatsku dominaciju nad Bosnjackim narodom. Koalicija stranke Sda i SZBIH-a pokayala se slabom iy rayloga sto su obje stranke povukle ispunjavanju vlastitih yelja a ne yelja naroda. Dok se prva trudi da raygrabi i privatiyuje ono sto jos vrijedi u federaciji tj. da se privatiyuje BHtelekom i energetski sektor, a drugi da sacuvaju nesto od toga Srbi i Hrvati polako namecu se u svim yajednickim organima. Polako okupiraju RAK-u i pokusavaju da osvoje i posljednji prostor kako bi yapoceli jos vecu propagandu protiv BiH-a. Sa okupiranjem RAK-e pokusavaju se slomiti i yadnji neprijatelji trenutno vodecih politicara iy reda Srpskog i Hrvatskog naroda, rasiri propaganda i jos vise destabiliyuje nasa yemlja. Dobro se mnogima od njih narusio kredibilitet kroy emisije kao sto su 60 minuta ili Global, Centralni dnevnik... narod sve vise uvidja da je njihov iybor greska jer od nekada postenog Dodika Srbi su dobili vodeceg kriminalca u RS-u, a Hrvati u fFederaciji od Covica i Ljubica. Medjutim kada pogledamo licnost Sefera Halilovica vidimo nekoga koga su nasi Bosnjacki lideri milijun puta prodavali... prvo su ga pokusali ubiti, pa su ga otjerali iy predsjednistva, pa iy generalstaba, podmetali su mu sve ylocine u hercegovini koji su se desili, poslali su ga u Hag i nakon svega on ih je pobjedio... to sto je njegovo porijeklo iy Sanyaka je jedini problem yasto on nikada nije pobjedio na iyborima. Ali se pokayao od mnogih Bosanaca vecim ljubiteljem ove yemlje... ipak ya vrijeme rata njegova je mnogobrojna rodbina bila u BiH-a, dok su djeca drugih politicara bila vani...
Sefer moyda nema kariymu ali ima snage da saspe surovu istinu svakome u oci i to treba da se cijeni.. On nije liyao dupe nikome ni u ratu i poslje rata i yato vrijedi. Jedini drug koji je slicne prirode kao on je trenutni predsjedavajuci iy reda Hrvatskog naroda Yeljko komsic... njih dvojica su politicari koji govore ono sto misle i pokusavaju surovom istinom da pridobiju gradjansku masu.
doktor30

#353 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by doktor30 »

BPS je odlicna stranka. jednostavno ljudi, snaga, znanje, petlja...
nedim01

#354 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by nedim01 »

Dnevni avaz

Ponavljajući stav Bosanskohercegovačke patriotske stranke da se pljačka elektroenergetskog sektora u BiH mora spriječiti svim pravnim i parlamentarnim sredstvima, predsjednik te partije Sefer Halilović u izjavi za "Dnevni avaz" jučer je poručio kako je krajnje vrijeme da javnost shvati "sve prevare iza kojih stoji uski krug ljudi iz Stranke za BiH s liderom te stranke Harisom Silajdžićem na čelu".

Tuzlanska banka

- Pozivamo i Vladu i Parlament FBiH da spriječe pljačku koja je očigledna, a pljačkanja od SBiH zaista nam je bilo dosta. Iza toga sve vrijeme, nekad malo više, nekad malo manje, stoji gospodin Silajdžić. Najbolji primjer za to je "Željezara" Zenica, koja je prodata za dvije marke Kuvajćanima, koji su na tome zaradili oko 52 miliona KM - kaže Halilović.

Napominje i da je odavno poznato "na koji način su Silajdžić i njegova grupa stajali iza prodaje Tuzlanske banke, koja je kupljena za 300.000 do 400.000 KM fiktivnim ugovorima i dionicama, a na kraju bila prodata za oko 60 miliona KM". Halilović imputira Silajdžiću i da bi, ako kadrovi SBiH uspiju u nakani da opljačkaju i elektroenergetski potencijal, to bila "najveća pljačka iz najmanjeg stana".

- Gospodin Silajdžić sve vrijeme nam prodaje demagošku maglu o tome da živi u stanu od 42 metra kvadratna u Sarajevu. Međutim, veliki dio javnosti u BiH zna da on u Turskoj ima kuću. U Istanbulu, odnosno u jednom elitnom naselju koje se zove Bakirkoj, ima vilu. Porodica mu sve vrijeme tamo živi, a kupio je sebi i stan u Londonu - ističe Halilović.
winabike

#355 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by winabike »

doktor30 wrote:BPS je odlicna stranka. jednostavno ljudi, snaga, znanje, petlja...
Ne postavi ti meni ekonomski program BPS-a nigdje?
gospodar kuglastih munja

#356 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by gospodar kuglastih munja »

winabike wrote:
doktor30 wrote:BPS je odlicna stranka. jednostavno ljudi, snaga, znanje, petlja...
Ma sta ce ti program, dovoljno je da lider kaze da ce biti dobro , i to ti je to :lol: :mrgreen:

Strasno,

Politicka parlamentarna stranka i njen lider koji pretenduje na poziciju vodje naroda pa nemaju barem u PDF formatu program, je necuveno. To samo govori o tehnickoj nespremnosti same stranke i da jos sve rade na nivou austrougarske administracije, plajvaz i tefter. :lol: I toj stranci dati glas ? :shock:
Ako dobiju vlast to sigurno znaci da ces za jedan obicni dokument cekati sedam dana na salteru, da ces gradjevinsku dozvolu dobiti samo ako te neko pogura, da ces po rodni list morati ici autobusom 500 km u svoj zavicaj.

:-) :-) :-)
winabike

#357 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by winabike »

gospodar kuglastih munja wrote:
winabike wrote:
Ma sta ce ti program, dovoljno je da lider kaze da ce biti dobro , i to ti je to :lol: :mrgreen:

Strasno,

Politicka parlamentarna stranka i njen lider koji pretenduje na poziciju vodje naroda pa nemaju barem u PDF formatu program, je necuveno. To samo govori o tehnickoj nespremnosti same stranke i da jos sve rade na nivou austrougarske administracije, plajvaz i tefter. :lol: I toj stranci dati glas ? :shock:
Ako dobiju vlast to sigurno znaci da ces za jedan obicni dokument cekati sedam dana na salteru, da ces gradjevinsku dozvolu dobiti samo ako te neko pogura, da ces po rodni list morati ici autobusom 500 km u svoj zavicaj.

Ma o tome svo vrijeme pricam samo me haman niko ne konta... :) Pa mi malo i dosadilo...
gospodar kuglastih munja

#358 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

winabike wrote:
gospodar kuglastih munja wrote: Ma sta ce ti program, dovoljno je da lider kaze da ce biti dobro , i to ti je to :lol: :mrgreen:

Strasno,

Ma o tome svo vrijeme pricam samo me haman niko ne konta... :) Pa mi malo i dosadilo...
...skuzio sam ja tebe od prve, ali nam Doktor pati od amnezije :mrgreen: :lol:
doktor30

#359 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by doktor30 »

nemam pdf program i to. potrudicu se da nabavim. a kuglasta munjara jedva docekala da kritikuje. idi bolan negdje drugo, pokusaj biti konstruktivan, istrazi nesto konkretno gdje je BPS pogrijesio i gosp. SEfer Halilovic pa se javi, sta si se raskokodakao..
Prpa.ba

#360 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by Prpa.ba »

Doktore bolan, pa sto tako rano zapocinjes sa predizbornom kampanjom :mrgreen:
doktor30

#361 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by doktor30 »

u cemu je prpa? ti pises tamo o nekim kvazi strankama, ja pisem o ozbiljnoj stranci BPS-u, koja ima sve. ne propagiram kao ti liberale, rezisere kojima je dosadno itd.
gospodar kuglastih munja

#362 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

doktor30 wrote:nemam pdf program i to. potrudicu se da nabavim. a kuglasta munjara jedva docekala da kritikuje. idi bolan negdje drugo, pokusaj biti konstruktivan, istrazi nesto konkretno gdje je BPS pogrijesio i gosp. SEfer Halilovic pa se javi, sta si se raskokodakao..
Doktore, vec sam te jednom opomenuo na kodeks ponasanja, a ti opet.... :? :?

evo, posudicu ti ja PDF, pa napisi ...,OK ?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
doktor30

#363 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by doktor30 »

ti nisi vrijedan polemike. nula si, ne konstruktivan, dosadan, neinformisan...
gospodar kuglastih munja

#364 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

doktor30 wrote:ti nisi vrijedan polemike. nula si, ne konstruktivan, dosadan, neinformisan...
Tebe ce Halilovic izbaciti iz stranke zato sto nisi uspio da kupis nase glasove :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Fair Life

#365 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by Fair Life »

doktor30 wrote:nemam pdf program i to. potrudicu se da nabavim. a kuglasta munjara jedva docekala da kritikuje. idi bolan negdje drugo, pokusaj biti konstruktivan, istrazi nesto konkretno gdje je BPS pogrijesio i gosp. SEfer Halilovic pa se javi, sta si se raskokodakao..
Ko radi taj i grijesi !

A eto kod BPS nema greske...
suX

#366 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by suX »

Ja samo imam ovo

http://www.sendspace.com/file/295lti

ako nekog zanima, iz 2000. je ja mislim
winabike

#367 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by winabike »

suX wrote:Ja samo imam ovo

Ljudi, ja ne kontam, mozda je do mene, mozda je problem u mom izrazavanju, mozda ne znam dovoljno jasno napisati sa bih zelio vidjeti, ili sta li vec.

Pitao sam za PROGRAM STRANKE, sa posebnim osvrtom na EKONOMSKI PROGRAM.

Pojasnjenje termina:

Program svake stranke je "sveta krava" te stranke, i stoji kao osnova te stranke, i svako politicko djelovanje te stranke se mora raditi u skladu s programom. Kod vecine stranaka pise se jedanput, prilikom osnivanja stranke, jer je on i osnova i razlog zasto je stranka osnovana.

Izborna platforma stranke se radi pred svake izbore, i otvara teme koje su aktuelne za taj izborni period. Izborna platforma mora biti u skladu s programom, naravno.

E sada, suX, hvala na ovom dokumentu i tvom trudu, to je puno vise nego sto su neki drugi fan-ovi BPS-a uradili, ali mene ljudi ZAISTA zanima EKONOMSKI PROGRAM BPS-a, a ne izborna plaforma stara 8 godina (znaci, razglabanje o temama koje su prije 8 godina bile aktuelne - dobro, neke od njih su aktuelne i danas, ali to je nesto drugo).

Ekonomski program odredjuje da li ce stranka, u ekonomskom smislu voditi

- socijalnu politiku (kapitalizam sa djelomicnim drzavnim intervencijama i velikim socijalnim izdavanjima - te stranke se nazivaju socijaldemokratskim - primjer drzava koje nakon duge vladavine socijaldemokratskih stranaka vode takvu politiku su npr. skandinavske zemlje, Holandija),

- socijalliberalnu politiku (kapitalizam sa minimalim drzavnim intervencijama, ali jos uvijek velikim socijalnim izdavanjima - takve stranke se smatraju socijalliberalnim - primjer socijalliberalne politike na drzavnom nivou imate u Njemackoj, Francuskoj...),

- raznim vrstama liberalizma (nikakvo mjesanje drzave u privredu - ekstremni "liberalizam" mozemo vidjeti u USA),

- konzervativnog liberalizma (minimalno mijesanje drzave u privredu, poput socijalnog liberalizma, ali sa minimalnim socijalnim izdavanjima),

- na desnom centru tu su konzervativne stranke, koje poput socijaldemokratskih stranaka podrzavaju djelomicno mijesanje drzave u privredu, ali sa skoro nikakvim socijalnim izdavanjima.

Na krajnoj ljevici i desnici tu su komunisti i neofasisti, njih ovdje necu elaborirati - ali i jedni i drugi podrazumijevaju potpunu kontrolu drzave nad privredom.

Izvinjavam se ako nisam prosjecan bh. birac na izborima, tzv. "prosjecni Bosnjo", meni fakat treba nalo vise od izjave "BPS je mrak stranka". Mene interesuje ekonomski program BPS-a, zaista me interesuje, da vidim gdje BPS sama sebe svrstava unutar ovog spektra. Pretpostavljam da je u pitanju konzervativni liberalizam, ali bih volio procitati program, gdje do pise.

Nadam se da sam sad bio nesto jasniji...

Budite mi svi pozdravljeni.
gospodar kuglastih munja

#368 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

winabike wrote:

Ljudi, ja ne kontam, mozda je do mene, mozda je problem u mom izrazavanju, mozda ne znam dovoljno jasno napisati sa bih zelio vidjeti, ili sta li vec.

Pojasnjenje termina:

Program svake stranke je "sveta krava" te stranke, i stoji kao osnova te stranke, i svako politicko djelovanje te stranke se mora raditi u skladu s programom. Kod vecine stranaka pise se jedanput, prilikom osnivanja stranke, jer je on i osnova i razlog zasto je stranka osnovana.

Izborna platforma stranke se radi pred svake izbore, i otvara teme koje su aktuelne za taj izborni period. Izborna platforma mora biti u skladu s programom, naravno.

E sada, suX, hvala na ovom dokumentu i tvom trudu, to je puno vise nego sto su neki drugi fan-ovi BPS-a uradili, ali mene ljudi ZAISTA zanima EKONOMSKI PROGRAM BPS-a, a ne izborna plaforma stara 8 godina (znaci, razglabanje o temama koje su prije 8 godina bile aktuelne - dobro, neke od njih su aktuelne i danas, ali to je nesto drugo).

- socijalnu politiku (kapitalizam sa djelomicnim drzavnim intervencijama i velikim socijalnim izdavanjima - te stranke se nazivaju socijaldemokratskim - primjer drzava koje nakon duge vladavine socijaldemokratskih stranaka vode takvu politiku su npr. skandinavske zemlje, Holandija),

- socijalliberalnu politiku (kapitalizam sa minimalim drzavnim intervencijama, ali jos uvijek velikim socijalnim izdavanjima - takve stranke se smatraju socijalliberalnim - primjer socijalliberalne politike na drzavnom nivou imate u Njemackoj, Francuskoj...),

- raznim vrstama liberalizma (nikakvo mjesanje drzave u privredu - ekstremni "liberalizam" mozemo vidjeti u USA),

- konzervativnog liberalizma (minimalno mijesanje drzave u privredu, poput socijalnog liberalizma, ali sa minimalnim socijalnim izdavanjima),

- na desnom centru tu su konzervativne stranke, koje poput socijaldemokratskih stranaka podrzavaju djelomicno mijesanje drzave u privredu, ali sa skoro nikakvim socijalnim izdavanjima.

Na krajnoj ljevici i desnici tu su komunisti i neofasisti, njih ovdje necu elaborirati - ali i jedni i drugi podrazumijevaju potpunu kontrolu drzave nad privredom.

Izvinjavam se ako nisam prosjecan bh. birac na izborima, tzv. "prosjecni Bosnjo", meni fakat treba nalo vise od izjave "BPS je mrak stranka". Mene interesuje ekonomski program BPS-a, zaista me interesuje, da vidim gdje BPS sama sebe svrstava unutar ovog spektra. Pretpostavljam da je u pitanju konzervativni liberalizam, ali bih volio procitati program, gdje do pise.

Tesko da ce oni tebe razumjeti. Nije u pitanju stil, vec materija. Kamo srece kad bi se sve politicke partije znale formulisati na ovakav nacin i kad bi imale glasnogovornike iz raznih oblasti.

Doktore,

Ako ti treba prevodioc za ovaj gornji tekst, javi se. :mrgreen:
erazmo

#369 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by erazmo »

Postovani forumasi, koristim ovu priliku da vam kazem kako neko mi je neko bio ukrao sifru i psovao pod mojim nickom.

Na znanje svima da to nisam bio ja

Onome ko je ukrao moju sifru porucujem da mu je mjesto na psihijatriji. A rekao bi mu jos nesto ali se bojim da cu biti banovan sada, ali zaoprave :x :x :x :x :x
doktor30

#370 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by doktor30 »

winabike wrote:

Pojasnjenje termina:

znam sta je izborna platforma i ekonomski program neke stranke. BPS to ima, ako nabavim i kad nabavim postavit cu ovdje.
doktor30

#371 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by doktor30 »

Fair Life wrote:
Ko radi taj i grijesi !

Da, nema STRATESKE greske! o tome govorim. sitnih vjerovatno ima..rade kao sto kazes pa i grijese.
Vodenjak

#372 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by Vodenjak »

doktor30 wrote:
Fair Life wrote:
Ko radi taj i grijesi !

Da, nema STRATESKE greske! o tome govorim. sitnih vjerovatno ima..rade kao sto kazes pa i grijese.
Joj doktore pa ti se bas ne das?
Jesi li nabavio .pdf?
Ako ne ide, sto ne probas sa .bps? :mrgreen: :mrgreen:
Alfa159

#373 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by Alfa159 »

NIKAD NIKAD NIKAD!!!!!!
Pa haman radije za nekog sa Pala nego za ovu prodanu dusu balijsku.
I on i ono .ranje od njegovog sina !!!
Napisali su knjigu da popljuju Sarajevo i herojsku odbranu grada. (naravno da uzm,u pare)

Fuj fuj jos jedan od balija koji bi da Bosnjake voda za nos.
E pa nece moci svim sredstvima protiv njega pa da ga podrzava Amerika a ne Avaz i Sandzacki klan.
Sarajevo i Bosna i Hercegovina Sarajlijama i Bosancima i Hercegovcima!!!!!!!!
gospodar kuglastih munja

#374 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Vodenjak wrote: Da, nema STRATESKE greske! o tome govorim. sitnih vjerovatno ima..rade kao sto kazes pa i grijese.
Jesi li nabavio .pdf?
Ako ne ide, sto ne probas sa .bps? :mrgreen: :mrgreen:[/quote]

Ili neka uzme onaj format JBG. :mrgreen:
Vodenjak

#375 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by Vodenjak »

gospodar kuglastih munja wrote:
Vodenjak wrote: Da, nema STRATESKE greske! o tome govorim. sitnih vjerovatno ima..rade kao sto kazes pa i grijese.
Jesi li nabavio .pdf?
Ako ne ide, sto ne probas sa .bps? :mrgreen: :mrgreen:

Ili neka uzme onaj format JBG. :mrgreen:

Gospodaru, je li ti se ovo omaklo pa mi tudje rijeci u usta stavljas? ;-) :D
Post Reply