Treba na plakate dodati i tog kešovana. Neka i on dadne ostavku. Đubre jedno probisvjetsko.zaboravio_pasvord wrote:Samo bih upitao da li ima IKO ko moze da preispita tu naredbu!?vjesticanametli wrote:Ministar KESO naredio da djeca u OŠ pisu sastave na temu o ubistvu DENISA. Info je provjeren. Sada znaci djeca trebaju da docaraju to i bave se s tim. PA KESO JESI TI NORMALAN![]()
![]()
Da li treba konsultovati pedagoge, psiholge, socijalne radnike... u ovom slucaju?
PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h
-
Lesli Eldridž
-
Lesli Eldridž
Dobra ideja za blokadu. Da im ne damo da izađu. Mirno i dostojanstveno. Pa ne mogu nas sve zbog toga uhapsiti.O'zone wrote:Čitam Vaše postove šta bi se moglo odraditi da ovi protesti postanu malo "radikalniji" i da pritegnemo gospodu u foteljama da odu a novi da rade pametnije i transparentnije.
Iskreno to i nije tako lako, ako budemo išli silom navučemo samo ogorčenje onih za koje sve ovo radimo -građana. Blokada prometnica jeste dobar potez ali ima i posljedice ne daj Bože da neko nastrada zbog toga što hitna nije mogla stići na vrijeme ili vatrogasci a i opet bi sugrađani kasnili ili na posao ili na terimin u bolnici ili negdje i izgubili bi podršku definitivno.
Blokada zgrade Kantona bi bila trenutno najbolji potez ali pitanje da li bi imali dovoljan broj sugrađana da nam se pridruže u toj sjedeljci ispred svakog ulaza u zgradu (kojih ima četiri ako se ne varam) i koliko bi se to tolerisalo od strane MUP-a ali bi bilo dobro prebaciti proteste i razglas u park ispod kantonalne vlade prema Skenderiji i održati proteste radnim danom mirne i veoma bučne tu se naravno opet povlači pitanje koliko bi nas bilo i koliko dugo bi mogli izdržati na tom mjestu a da se ne počnemo rasipati.
- vjesticanametli
Samo da ne zaboravimo da je keso vezano za vjeronauku izjavio da djeca ionako nemaju pojma sta rade. jos se kesi ko debil. e sad moraju da pisu o ubistvima u tramvaju. pa jadan bio sta mislis da napisemo sutra za zadacu ne mozete nam nista kad ubijamo. JEL KESOOOOOOOOOOO gdje su ti opanci

-
Lesli Eldridž
Pa na mjestu gdje se plaća maltarina. Papak doš'o u grad i sada određuje šta treba djeca da pišu.vjesticanametli wrote:Samo da ne zaboravimo da je keso vezano za vjeronauku izjavio da djeca ionako nemaju pojma sta rade. jos se kesi ko debil. e sad moraju da pisu o ubistvima u tramvaju. pa jadan bio sta mislis da napisemo sutra za zadacu ne mozete nam nista kad ubijamo. JEL KESOOOOOOOOOOO gdje su ti opanci![]()
-
jasminasab
Mozda bi se u nekom od ovih dokumenata mogao naci neki koristan argument protiv ove zadace:
http://www.monks.ba/front_content.php?idcat=154&lang=1
ili
http://www.skola.ba/s/index.php?option= ... Itemid=139
http://www.monks.ba/front_content.php?idcat=154&lang=1
ili
http://www.skola.ba/s/index.php?option= ... Itemid=139
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Za to ce se naci i mjesta i sredstava. Trust meLesli Eldridž wrote:Dobra ideja za blokadu. Da im ne damo da izađu. Mirno i dostojanstveno. Pa ne mogu nas sve zbog toga uhapsiti.O'zone wrote:Čitam Vaše postove šta bi se moglo odraditi da ovi protesti postanu malo "radikalniji" i da pritegnemo gospodu u foteljama da odu a novi da rade pametnije i transparentnije.
Iskreno to i nije tako lako, ako budemo išli silom navučemo samo ogorčenje onih za koje sve ovo radimo -građana. Blokada prometnica jeste dobar potez ali ima i posljedice ne daj Bože da neko nastrada zbog toga što hitna nije mogla stići na vrijeme ili vatrogasci a i opet bi sugrađani kasnili ili na posao ili na terimin u bolnici ili negdje i izgubili bi podršku definitivno.
Blokada zgrade Kantona bi bila trenutno najbolji potez ali pitanje da li bi imali dovoljan broj sugrađana da nam se pridruže u toj sjedeljci ispred svakog ulaza u zgradu (kojih ima četiri ako se ne varam) i koliko bi se to tolerisalo od strane MUP-a ali bi bilo dobro prebaciti proteste i razglas u park ispod kantonalne vlade prema Skenderiji i održati proteste radnim danom mirne i veoma bučne tu se naravno opet povlači pitanje koliko bi nas bilo i koliko dugo bi mogli izdržati na tom mjestu a da se ne počnemo rasipati.
-
Pearl
vi meni ljudi stvarno niste jasni..megafon wrote:Statut, odluku o osnivanju i slicnu nije problem ni dobiti ni napraviti.
Ali da treba vremena da prodje kroz prasumu administracije, treba...
Ali bi to bila NGO ciji bi clan bio sa ponosom!
jel francuzima treba NVO da izadju da se bune za povecanje cijena skolarine ?
jel hodandjanima treba NVO da izadju da se bune protiv neopravdanog rasta cijene putera (ili sta je vec kod njih bilo)?
zar vam ne smeta kao gradjanima porast kriminala, porast cijena, porast neradi, porast javasluka... ?? samo plate ostaju iste...
i jos nam porucuju: a ti stoko umri, kad nisi u politici.... samo jos treba vazelin da nam podijele...
-
Lesli Eldridž
Zato se nas nekolicina i buni. Bilo je ovdje trojanaca koji su predlagali da se protesti najave. Kako bi to glupo bilo. Najaviti državi i vlastodršcima da spremamo revoluciju. Pa da vidimo hoće li nam to vlast odobritiPearl wrote:vi meni ljudi stvarno niste jasni..megafon wrote:Statut, odluku o osnivanju i slicnu nije problem ni dobiti ni napraviti.
Ali da treba vremena da prodje kroz prasumu administracije, treba...
Ali bi to bila NGO ciji bi clan bio sa ponosom!
jel hodandjanima treba NVO da izadju da se bune protiv neopravdanog rasta cijene putera (ili sta je vec kod njih bilo)?
zar vam ne smeta kao gradjanima porast kriminala, porast cijena, porast neradi, porast javasluka... ?? samo plate ostaju iste...
i jos nam porucuju: a ti stoko umri, kad nisi u politici.... samo jos treba vazelin da nam podijele...
Last edited by Lesli Eldridž on 03/03/2008 15:04, edited 1 time in total.
-
megafon
A zasto da ne?alica.k wrote:ma ne znam kolko bi registrovanje UG imalo efekta? kontraefekta?
Bili bi i ostali gradjani!
I + ako niko od nas nije profesionalno angazovan u UG, otpada da to jos samo jedno udruzenje "za mlacenje para"
A razlozi za koje se borimo su prije svega plemeniti!
Zbog njih sam ukljucio na forum sarajevo-x.com
Zbog njih sam svake subote ispred katedrale...
Zasto da se i formalno ne organizujemo?
(ili organizujete?)
-
neno1974
damirm wrote:Radikalne metode su znak slabosti. S obzirom na kampanju koja se protiv nas vodila, mislim da smo danas bili odlicni. Ono sto nam sada treba je kreativan nacin da ljude animiramo da nam se pridruze.
Nadam se da mi damirm nece zamjeriti ako je neko (a vjerovatno jeste i to u vise navrata) vec rekao nesto u vezi aktiviranja gradjana. Izvinjavam se sto cu se mozda ponavljati, ali zaista nisam imao vremena da procitam sve komentare. Mislim da se kod nas ljudi, po staroj narodnoj, cesu tamo gdje ih svrbi. Hocu da kazem da treba ljude dovesti na proteste na nacin sto ce se potencirati rjesavanje, po njima, KONKRETNIH problema. Zato sam u prethodnoj poruci rekao da treba sire postaviti ciljeve, npr. efikasno sprjecavanje okupljanja narkomana u napustenim i zapustenim objektima, kao i po haustorima, unistavanja klupa i drugog inventara po parkovima (sto takodjer uglavnom rade maloljetni delinkventi), parkiranje po zelenim povrsinima, prilazima zgradama i sl., pisanje grafita po zgradama sto je takodjer prekrsaj koji niko ne sankcionise itd. Ovom prilikom nisam spominjao teska krivicna djela jer, kao sto je svima poznato, Gradske i Kantonalne vlasti prebacuju odgovornost na vise nivoe s obzirom na nadleznost. Mislim da upravo treba voditi racuna o nadleznostima kada se formulisu zahtjevi! Treba traziti promjene u segmentima koji su u iskljucivoj nadleznosti gradskih opstina, Grada i Kantona i na taj nacin im onemoguciti manevarski prostor za prebacivanje odgovornosti na druge.
-
cookiecookiecookie
TREBA ISKORISTITI 8. MART. UDARITI NA OSJETLJIVOST MAJKI, UCITELJICA, PROFESORICA, NASTAVNICA.
OVO JE JEDINSTVENA PRILIKA.NEKA NAM ZENE BUDU CILJNA GRUPA ZA OVE PROTESTE.
NACI SPONZORA ZA CVIJECE I TAJ DAN DIJELITI ZENAMA PROLAZNICAMA NARCISE SA NASIM LETCIMA I PETICIJOM.
MENE BORBA SAMO DRZI STO IMAM DJECU I ZELIM SE BORITI ZA NJIH.
POMOGLA BIH ALI SAM NA PUTU.
Na letak staviti "Dodjite da im pokazemo da smo veci i da naš glas vrijedi. Dođite da im dokažemo da to više nećemo tolerisati!".

OVO JE JEDINSTVENA PRILIKA.NEKA NAM ZENE BUDU CILJNA GRUPA ZA OVE PROTESTE.
NACI SPONZORA ZA CVIJECE I TAJ DAN DIJELITI ZENAMA PROLAZNICAMA NARCISE SA NASIM LETCIMA I PETICIJOM.
MENE BORBA SAMO DRZI STO IMAM DJECU I ZELIM SE BORITI ZA NJIH.
POMOGLA BIH ALI SAM NA PUTU.
Na letak staviti "Dodjite da im pokazemo da smo veci i da naš glas vrijedi. Dođite da im dokažemo da to više nećemo tolerisati!".
-
Lesli Eldridž
Odgovor na par postova. Kad se bune u Francuskoj to je onda OK. a KOD NAS KAŽU ISTI LJUDI:"Neka, šuti, dobro je..." Lako je tuđim k...cem gloginje maltiti. Podržava se pobuna samo vani, a kad treba u svojoj avliji uredovat, onda to treba da radi neko drugi. Treba da nas je što više ne samo u subotu, već svaki dan. Blokirati ih u zgradi i ne dati im da izađu. Pa nek hapse ako smiju. I neka ih "borci" onda podrže ako imaju muda... 
-
megafon
A zasto ne bi gradjanska kontrola vlasti postala trajna kategorija?Pearl wrote: vi meni ljudi stvarno niste jasni..
Teoretski postoji na izborima, jos samo da se u predizbornim kampanjama nalaze pravi problemi a ne talasi nacionalizma na kojima se pobjedjuje na izborima...
A francuzi su imali drzavu da je spale
I da naravno, sve navedeno mi smeta!
-
neno1974
OK! Padobranac?! Prijatelju nisam se mogao ranije ukljuciti jer nisam imao dovoljno vremena, ali sam pratio sve od pocetka. Ukoliko je problem da se neko ukljuci u diskusiju sada samo reci. Zelim samo iznijeti svoje misljenje. Mislim da pozivi na radikalne metode nisu dobre jer vlast ima uvijek mogucnost da na radikalne mjere odgovori jos radikalnijim, a gradjani koji zele promjene i bolji zivot ce opet biti rulja (po njihovim rijecima).Savršeni_organizam wrote:evo jedan padobranac u sred diskusijenije se cula pjesma DOSTA JE! prosle subote; smatram propustom.
-
konyan
Ma nisam napadao..delightful wrote:@konyan
cam bijo djecace sto napadas prije nego sto provjeris cinjenice![]()
dilajta je podijelila i izljepila toliko plakata da je grize savjest zbog kolicine utrosenog papirai vrbovala je prijatelje, kolege i ine za isto. i slala emal i sms. i ne zalim se. sretna sam zbog toga. samo kazem da bi mozda bilo korisno da ovaj put pocnemo lijepiti odmah, sto prije, umjesto u cetvrtak i petak. eto, to je sve. nasekirala me malodusnost. umjesto da budemo sretni sto se uopste ista desava, i da gradimo na do sada postignutom, mi kukamo kako je doslo malo ljudi. za ove komatozne ljude, to uopste nije malo. treba biti uporan. i strpljiv. eto.
Bilo bi korisno, ali ko ce to uraditi svaki dan. Treba letak pripremiti, nastampati, nahvatati ljude...lomljenje je to. A da je malo, nije.. Stvarno nije. Ali ponestaje snage nekima, dok se drugi totalno gube.
-
Savršeni_organizam
sebe nazivam padpbrancem a ne tebe MAN jer dok jedni vaze o jednom meni naumpalo drugoneno1974 wrote:OK! Padobranac?! Prijatelju nisam se mogao ranije ukljuciti jer nisam imao dovoljno vremena, ali sam pratio sve od pocetka. Ukoliko je problem da se neko ukljuci u diskusiju sada samo reci. Zelim samo iznijeti svoje misljenje. Mislim da pozivi na radikalne metode nisu dobre jer vlast ima uvijek mogucnost da na radikalne mjere odgovori jos radikalnijim, a gradjani koji zele promjene i bolji zivot ce opet biti rulja (po njihovim rijecima).Savršeni_organizam wrote:evo jedan padobranac u sred diskusijenije se cula pjesma DOSTA JE! prosle subote; smatram propustom.
-
jasminasab
@neno1974: U zahtjevima se spominje i
I mislim da je savrseni_organizam mislio na sebe a ne na tebe. I padobranci su dobrodosli, naravno ako ne spamaju temu.

Sto je poprilicno konkretno recimo. Ako ti imas jos neke dodatke na zahtjeve, mozda ne bi bilo lose da ih formulises, pa da se ostali izjasne.4. BUDUĆNOST
Zato tražimo i
- stvaranje uvjeta za otvaranje kulturnih i sportskih objekata, parkova i igrališta u kojima će naša djeca i omladina provoditi slobodno vrijeme.
- da se u okvirima postojećih školskih objekata povećaju sekcijske aktivnosti
- da vlast plaća sportske aktivnosti, a ne roditelji djece.
I mislim da je savrseni_organizam mislio na sebe a ne na tebe. I padobranci su dobrodosli, naravno ako ne spamaju temu.
- Alhemicarkaa
Hajde da se organizujemo. Izgleda da smo duplali lokacije, a neke su ostale nepokrivene... Prosli put je uvijek dobar gost pozivao da mu se jave oni koji bi djelili, a sad si izgleda i ti... I onda citam ovdje da je neko plakate djelio u istom naselju u kojem sam i ja...delightful wrote:@konyan
cam bijo djecace sto napadas prije nego sto provjeris cinjenice![]()
dilajta je podijelila i izljepila toliko plakata da je grize savjest zbog kolicine utrosenog papirai vrbovala je prijatelje, kolege i ine za isto. i slala emal i sms. i ne zalim se. sretna sam zbog toga. samo kazem da bi mozda bilo korisno da ovaj put pocnemo lijepiti odmah, sto prije, umjesto u cetvrtak i petak. eto, to je sve. nasekirala me malodusnost. umjesto da budemo sretni sto se uopste ista desava, i da gradimo na do sada postignutom, mi kukamo kako je doslo malo ljudi. za ove komatozne ljude, to uopste nije malo. treba biti uporan. i strpljiv. eto.
-
spectra
Fenomenalno!Big Boy wrote:Dubioza kolektiv - Firma ilegal -> link <-
Hvala ti puno, bas sam trazila ovu pjesmu!
- Alhemicarkaa
Sto se tice zahtjeva, treba ih maksimalno pijednostaviti (one koje citamo i dajemo napisane gradjanima). Puno me je ljudi pitalo za sta su protesti, i kad pocnem objasnjavati, zbog neodgovornosti blabla, blijedo me gledaju i kazu ne zanima me to...
Po mom misljenju to bi trebalo ovako izgledati:
Protesti su protiv:
- maloljetnicke delinkvencije
- rasta cijena (a u preciznim formulacijama navesti brankoviceve marvelzacije oko ulja i robnih rezervi)
- nelegalnog nosenja oruzja
- ....
Dalje navodi sam...
Dala sam samo primjer kako bi trebalo da izgleda da bi privuklo sto vise ljudi. Znaci maksimalno pojednostaviti, u dvije tri rijeci objasniti zahtjev...
Po mom misljenju to bi trebalo ovako izgledati:
Protesti su protiv:
- maloljetnicke delinkvencije
- rasta cijena (a u preciznim formulacijama navesti brankoviceve marvelzacije oko ulja i robnih rezervi)
- nelegalnog nosenja oruzja
- ....
Dalje navodi sam...
Dala sam samo primjer kako bi trebalo da izgleda da bi privuklo sto vise ljudi. Znaci maksimalno pojednostaviti, u dvije tri rijeci objasniti zahtjev...
-
neno1974
OK ljudi. Unaprijed sam uputio izvinjenje sto se vjerovatno ponavljam. Ne zamjerite jer zaista nisam stigao procitati sve komentare. Ono sto sam naveo bilo je s ciljem privlacenja veceg broja ljudi na proteste, jer mislim da ce ljudi prije doci ako u zahtjevima prepoznaju i licne probleme. Znate kakav je nas IMT mentalitet.jasminasab wrote:@neno1974: U zahtjevima se spominje i
Sto je poprilicno konkretno recimo. Ako ti imas jos neke dodatke na zahtjeve, mozda ne bi bilo lose da ih formulises, pa da se ostali izjasne.4. BUDUĆNOST
Zato tražimo i
- stvaranje uvjeta za otvaranje kulturnih i sportskih objekata, parkova i igrališta u kojima će naša djeca i omladina provoditi slobodno vrijeme.
- da se u okvirima postojećih školskih objekata povećaju sekcijske aktivnosti
- da vlast plaća sportske aktivnosti, a ne roditelji djece.
I mislim da je savrseni_organizam mislio na sebe a ne na tebe. I padobranci su dobrodosli, naravno ako ne spamaju temu.![]()
P.S. Izvini padobranac!
- amrica
suncica24 wrote:Kratko i jasno - radni dan, blokada zgrade kantona i saobracajnica. End.
Ovo bi bila greska, katastrofalna i pogubna.
Kao prvo, dokazano da radnim danom djeca dolaze (treba im razlog da pobjegnu sa nastave) i prave nered, ne mozes ti na njih utjecati lijepom rjecju i zdravim razumom.
Kao drugo, ako se blokira saobracaj, uzgubicete pasivnu podrsku ogromne vecine stanovnika ovog grada, potencijalnih aktivnih ucesnika nekih sljedecih demonstracija. Svi mi koji radimo nakon 8 sati samo zelimo doci kuci, jesti, tusirati se, presvuci se, spavati... i svako ko me bude onemogucavao da dodjem do kuce nece mi biti nimalo drag, dapace. I ovo je lijepa varijanta dogadjaja, zamislite da hitna ne moze proci, vatrogasci, trudnica u autu, bolesno dijete.... Zamislite da neko umre zato sto hitna nije mogla proci?????
-
jasminasab
@neno1974: Nema potrebe da se izvinjavas sto se tice citanja postova, trebalo bi ti par sati da procitas sve napisano. Inace, mozes na INFO TOPIC-u i na blogu naci najbitnije informacije.
Ideja je odlicna, svi se cesu gdje ih svrbi, samo treba to konkretno razraditi.
Ideja je odlicna, svi se cesu gdje ih svrbi, samo treba to konkretno razraditi.