Unicredit - prva prava evropska sramota

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kriticarka_nikova

#351 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by kriticarka_nikova »

Ima tek 4 mjeseca kako sam presla na ovu banku. Od kartica imam samo ovu elektronsku sa kojom sam usla u minus 2 plate.

Zanima me kakvu jos karticu u ovoj banci mogu da dobijem sa kojom mogu da udjem u minus?

Nervira me da njih pitam, jer kad god ih nesto pitam, oni mi pocnu srat o desetim stvarima, o JES paketima, NO paketima i slicno, a trazim konkretan odgovor kao sto sam i pitanje postavila konkretno.
akcija007

#352 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by akcija007 »

kriticarka_nikova, mozes da trazis neku kreditnu karticu. Prvo moras za stalno da radis, primas platu preko njih sve je to OK.Mozes da trazis Visa Classic charge karticu ili Visa/MsterCard revolving karticu.
Charge kartica ti je da od 1-og do 31-og u tekucem mjesecu trosis karticu i narednog mjeseca (svakog 20-tog u mjesecu) ti sve sto si trosila dospijeva na naplatu tereteci tekuci racun, tj. moras 20-tog u mjesecu imati love na tekucem da ti skinu pare. Ova kartica ima po radnjama placanje na rate bez kamata naknada i ziranata ,na koji rok koji iznos to sve sada zavisi od trgova. Kad placas po radnjama nemas provizije al kad dizes pare deru 3% min.10KM. Nema kamata, placas upisninu 20KM jednokratno i godisnju clanarinu 30KM svake godine.

Druga vrsta kartice ti je Visa Revolving ili MasterCard Revolving. Tu trosis od 1. do 31. karticu i iduci mjesec mozes da platis sav dug ili da platis samo 5% duga a na taj ostatak duga koji ostane neplacen ti obracunavaju revolving kamate oko 15% godisnje. Svaka promjena salda bilo da je u pitanju novi trosak (pa je salo visi) ili uplata (pa je saldo nizi) aktivira novi obracun. Isto kad placas nema provizije, kad dizes lovu imas proviziju , mislim 3% min. 6KM . Takojder placas upisninu 20 KM jednokratno i svake godine clanarinu 30 KM.

Dal mozes izvaditi obje vrste kartica ili samo jednu ne znam , to ces morati banku pitati.
E sada ti nemas paket. Placas trosak vodjenja racuna 12mj*1,65KM =19,8KM +da izvadis jednu vrstu pomenutih kartica (upisnina 20 KM +godisnja clanarina 30KM ) = 50KM. Total konacni 69,8 KM

Yes paket ti je 6KM mjesecno, tj. 12mjeseci x 6KM =72KM (imas vodjenje tekuceg, ovu visa classic charge karticu besplatno tj. ukljuceno u ovih sest markica, jos dobijes SMS banking i net banking )

Ti odluci za koju si varijantu i koju karticu.

Bojim se da ulazis u duznicko ropstvo, dostices maximalni limit po nekoj vrsti kreditne kartice pa kad te kamate po tom minusu gdje primas platu opale +kamate po kreditnoj onda ces uzeti nenamjenski cash kredit da otplatis te kartice. Pazi se .
kriticarka_nikova

#353 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by kriticarka_nikova »

Hvala na iscrpnom objasnjenju. Nisam jos imala posla s njima, tako da jos nisam ljuta na njih, a vidim ti si itekako ljut. No sve su ti banke iste...

Znaci da ne uzimam nikakvu karticu jer ce mi godisnje "krast" lovu sa racuna?

To vjerovatno pise u ugovoru sa njima kad sam ga potpisivala , vjerovatno negdje u uglu, sitnim slovima...

Inace ja sam ljuta na Reiffesin bank i na NLB. Oderali su me. Ostala sam k'o ovca bez runa. Al' ko mi je kriv, sama pala, sama se ubila ;)
akcija007

#354 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by akcija007 »

kriticarka_nikova, sve ce ti banke isto naplatiti te kreditne kartice bez obzira u kojoj banci ih vadila. Ako ti ne trebaju nemoj ih ni vaditi. Svaka banka naplacuje godisnju clanairnu i upisninu neka na ovaj neka na onaj nacin al naplate.
Vrti taj limit na tekucem i to ti je to ne trebaju ti kartice
convict

#355 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by convict »

prije 3 godine sam kod unicredit uzeo stambeni kredit uz kamatu 8,95%. prosle godine dignu mi kamatu na 10,95% i tad se nisam bunio kao dolazi kriza, visok euribor itd.

sad medjutim imaju akciju daju iste te kredite po 6,99% ali meni jos uvijek stoji 10,95%. moze li mi iko reci je li ovo zakonito i kako se boriti protiv ovoga? vec sam zahtjeve podnosio i usmeno i pismeno, ali nista. :x

izgleda da je fol u tome da promotivnim akcijama privuku ljude, a onda odrede kamatu koju zele. :x
akcija007

#356 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by akcija007 »

convict wrote:izgleda da je fol u tome da promotivnim akcijama privuku ljude, a onda odrede kamatu koju zele. :x
pa to i jeste fol, drzat ce ljudima par mjesecu tu akcijsku kamatu pa ce je podici. Vidis da nas bombarduju akcijskim zamjenim kreditima kamate od 7-8% samo da nas navuku i povecat ce je
MAN-lion's coach

#357 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by MAN-lion's coach »

.......
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:44, edited 1 time in total.
eeeeeee

#358 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by eeeeeee »

evo jos jedna stamota ne znam dali je jos neko spominjo

ja koristim unicredit visa debitnu za placanje preko paypal-a i svaki put kada nesto platim skine mi dupli iznos i moram ici ili u banku ili nazvati njihov info telefon da mi vrate pare i da mi odblokiraju karticu... iako je kartica bez limita svaki put mi racun bude u minusu kada nesto kupim (tipa imam na racunu 100km kupim nesto npr. 65km provjerim racun za dva dana ono -30km)... ne znam dali se to kod vas desava??? ali ja vec razmisljam da im otkazem kositenje kartice

toliko o europskoj banci u bih i njihovom savremenom bankarskom sistemu :lol:
vozač

#359 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by vozač »

eeeeeee wrote:evo jos jedna stamota ne znam dali je jos neko spominjo

ja koristim unicredit visa debitnu za placanje preko paypal-a i svaki put kada nesto platim skine mi dupli iznos i moram ici ili u banku ili nazvati njihov info telefon da mi vrate pare i da mi odblokiraju karticu... iako je kartica bez limita svaki put mi racun bude u minusu kada nesto kupim (tipa imam na racunu 100km kupim nesto npr. 65km provjerim racun za dva dana ono -30km)... ne znam dali se to kod vas desava??? ali ja vec razmisljam da im otkazem kositenje kartice

mislim da to nema veze sa karticom, meni se isto desilo ljetos kad sam platio gorivo u austriji, skinuli su mi dupli iznos od onog koji je trebalo.
to ti, barem prema njihovom objašnjenju, nema veze sa bankom nego sa onima kod kojih plaćaš uslugu, navodno kao neku vrstu osiguranja oni ti uzmu duplo od onog što je trebalo, a račun je potpuno regularan. ne znam na koju fintu to izvedu, ali izvedu. "mićo, ne znam kako si to uradio, ali znam da si uradio", znaš onaj crtani sa duškom dugouškom i dvojicom pljačkaša banke.
zašto to rade nisam ni ja baš dobro skontao, ali problem su mi brzo riješili u unicredit banci preko puta OHR-a u kovačićima. otiđi tamo i mislim da će to biti riješeno, oni moraju provjeriti u centrali i to sravniti, tako je bilo kod mene.
doduše, ti stalno plaćaš preko paypala, pa je moguće da će ti se to non-stop dešavati, ali ja mislim da to nema veze sa bankom i da ti oni jedino mogu to s vremena na vrijeme poravnati.
eeeeeee

#360 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by eeeeeee »

vozač wrote:

mislim da to nema veze sa karticom, meni se isto desilo ljetos kad sam platio gorivo u austriji, skinuli su mi dupli iznos od onog koji je trebalo.
to ti, barem prema njihovom objašnjenju, nema veze sa bankom nego sa onima kod kojih plaćaš uslugu, navodno kao neku vrstu osiguranja oni ti uzmu duplo od onog što je trebalo, a račun je potpuno regularan. ne znam na koju fintu to izvedu, ali izvedu. "mićo, ne znam kako si to uradio, ali znam da si uradio", znaš onaj crtani sa duškom dugouškom i dvojicom pljačkaša banke.
zašto to rade nisam ni ja baš dobro skontao, ali problem su mi brzo riješili u unicredit banci preko puta OHR-a u kovačićima. otiđi tamo i mislim da će to biti riješeno, oni moraju provjeriti u centrali i to sravniti, tako je bilo kod mene.
doduše, ti stalno plaćaš preko paypala, pa je moguće da će ti se to non-stop dešavati, ali ja mislim da to nema veze sa bankom i da ti oni jedino mogu to s vremena na vrijeme poravnati.
Nije bas tacno ovo sto govoris zasto???

Samo mi reci kako se to onda ne desava drugim bankama, ako nije do unicredit banke. Imam jarana koji ima racun u raiffeisen banci i NIKAD mu nije skinuto duplo.
Jeste do njih je i to ti kategoricno tvdim jer kako mi odmah nakon moje intervencije vrate novac to oni zovu nekakva rezervacija. Moraju je rucno ukloniti jer im je sistem toliko star da ne mogu transakcije razvrstavati automacki. Ovo ti govorim jer su oni to meni rekli znaci nisu pokusali svaliti na nekog drugog jer cinjenica je kao sto sam ti reko da ni jedna druga banka s ovim nema problema samo unicredit...
i nije mi racun regluaran kao sto napisah uvijek je u MUNUSU poslije obavljene transakcije, ja fino napisah ali ne citas :-), i srede oni to meni ali nakon moje intervencije, pa ih po deset puta u mjesecu moram zvati, ili ici do saltera sto ja ne zelim...

eto ako imas nekoga pitaj ima li on ovakvih problema pa ces vidjeti sta ce ti reci, a onda pitaj nekoga ko koristi racun u drugoj banci pa ces opet vidjeti :-D
vozač

#361 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by vozač »

eeeeeee wrote:
vozač wrote:

Nije bas tacno ovo sto govoris zasto???

Samo mi reci kako se to onda ne desava drugim bankama, ako nije do unicredit banke. Imam jarana koji ima racun u raiffeisen banci i NIKAD mu nije skinuto duplo.
Jeste do njih je i to ti kategoricno tvdim jer kako mi odmah nakon moje intervencije vrate novac to oni zovu nekakva rezervacija. Moraju je rucno ukloniti jer im je sistem toliko star da ne mogu transakcije razvrstavati automacki. Ovo ti govorim jer su oni to meni rekli znaci nisu pokusali svaliti na nekog drugog jer cinjenica je kao sto sam ti reko da ni jedna druga banka s ovim nema problema samo unicredit...
i nije mi racun regluaran kao sto napisah uvijek je u MUNUSU poslije obavljene transakcije, ja fino napisah ali ne citas :-), i srede oni to meni ali nakon moje intervencije, pa ih po deset puta u mjesecu moram zvati, ili ici do saltera sto ja ne zelim...

eto ako imas nekoga pitaj ima li on ovakvih problema pa ces vidjeti sta ce ti reci, a onda pitaj nekoga ko koristi racun u drugoj banci pa ces opet vidjeti :-D
pa nemoj se ljutiti čovječe, samo ti prenosim svoje iskustvo i šta su mi oni pojasnili, isto se meni desilo, ali samo jednom, a kao što možeš vidjeti pretpostavljam da bi ti mogao stalno imati taj problem. ne hvalim ja unicredit, samo ti kažem da se i meni isto desilo. također su mi rekli da su mi sredstva negdje rezervisana i to su sredili onako kako sam ti opisao. ja sam plaćao vani i maksimalno koristio karticu, a ovo što se tebi dešava stalno meni se desilo jednom, do sada. ne ubjeđujem te ni u šta, samo ti prenosim svoje iskustvo.
pališ se bez razloga, osim toga račun ti mora uvijek biti u minusu kad nemaš dvostruko više para od cifre koju plaćaš, logično, uvijek ti idu dupla sredstva (pola za plaćanje, a pola je rezrvacija)
eeeeeee

#362 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by eeeeeee »

vozač wrote:
pa nemoj se ljutiti čovječe, samo ti prenosim svoje iskustvo i šta su mi oni pojasnili, isto se meni desilo, ali samo jednom, a kao što možeš vidjeti pretpostavljam da bi ti mogao stalno imati taj problem. ne hvalim ja unicredit, samo ti kažem da se i meni isto desilo. također su mi rekli da su mi sredstva negdje rezervisana i to su sredili onako kako sam ti opisao. ja sam plaćao vani i maksimalno koristio karticu, a ovo što se tebi dešava stalno meni se desilo jednom, do sada. ne ubjeđujem te ni u šta, samo ti prenosim svoje iskustvo.
pališ se bez razloga, osim toga račun ti mora uvijek biti u minusu kad nemaš dvostruko više para od cifre koju plaćaš, logično, uvijek ti idu dupla sredstva (pola za plaćanje, a pola je rezrvacija)
Ma ne ljutim se samo naglas razmisljam :lol:

Ja ti pokusavam objasniti u kakvoj se situaciji nadjem, evo svjez primjer u petak hocu da kupim nesto i paypal me odbije kaze nemam para, a dobro znam da imam. I sve do utorka (radi uskrsa) nisam mogao nista kupiti jer im je karticno smjesteno u Mostaru, a tamo mi trebaju osloboditi stredstva... I ko ne bi poludio sad trebam svaki dan ici u banku da stavljam pare ili da odmah 100000 polozim :lol: :lol: :lol:
Dady

#363 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Dady »

vozač wrote:

Ma radi se o klasicnoj rezervaciji.
Ja sam u RBBA i obicno kada placam preko paypala u online stanju racuna vidim isti iznos dva puta skinut. Ali ova dodatna transakcija vec sljedeci dan nestane. Posto isto placam preko paypala kao i ti onda je vjerovatno do banke da ne moze automatski skinutu rezervaciju. Ovo se kod mene dakle rijesi bez ikakve intervencije za jedan dan. Samo jednom sam morao intervenisati i to je bilo do rent-a-car kuce koja nije povukla rezervaciju kada su naplatili uslugu.
vozač

#364 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by vozač »

ako ti kažem promijeni banku, kontaćeš da te zaje.....
kad već imaš toliko problema i ako se to stalno ponavlja, šta misliš da bi trebao uraditi :?:
samo pazi da ne bude isto i u drugim bankama, obzirom da ti je jedini argument na osnovu kojeg si donio zaključak kako se to dešava samo u unicredit "jaran koji ima račun u RF".
ako ti je pravi jaran, plaćaj preko njega i riješen problem.
hoću ti reći, ima milion načina da riješiš problem, a ti kao rješenje vidiš to što ćeš osuti paljbu po nekome.
time nećeš ništa postići, iste stvari će ti se i dalje dešavati, pa ti malo razmisli o ovome što ti pišem
vozač

#365 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by vozač »

Dady wrote:
vozač wrote:

Ma radi se o klasicnoj rezervaciji.
Ja sam u RBBA i obicno kada placam preko paypala u online stanju racuna vidim isti iznos dva puta skinut. Ali ova dodatna transakcija vec sljedeci dan nestane. Posto isto placam preko paypala kao i ti onda je vjerovatno do banke da ne moze automatski skinutu rezervaciju. Ovo se kod mene dakle rijesi bez ikakve intervencije za jedan dan. Samo jednom sam morao intervenisati i to je bilo do rent-a-car kuce koja nije povukla rezervaciju kada su naplatili uslugu.
dobro si me podsjetio, meni su u rent-a car kući držali rezervaciju za 300 KM i znam da sam imao problema i to baš u RF, kad sam krenuo da otkažem kreditnu karticu. mislim da čak i u rent-a-car kućama insistiraju na rezervaciji preko kreditne kartice, a ne preko tekućeg računa.
eeeeeee

#366 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by eeeeeee »

vozač wrote:ako ti kažem promijeni banku, kontaćeš da te zaje.....
kad već imaš toliko problema i ako se to stalno ponavlja, šta misliš da bi trebao uraditi :?:
samo pazi da ne bude isto i u drugim bankama, obzirom da ti je jedini argument na osnovu kojeg si donio zaključak kako se to dešava samo u unicredit "jaran koji ima račun u RF".
ako ti je pravi jaran, plaćaj preko njega i riješen problem.
hoću ti reći, ima milion načina da riješiš problem, a ti kao rješenje vidiš to što ćeš osuti paljbu po nekome.
time nećeš ništa postići, iste stvari će ti se i dalje dešavati, pa ti malo razmisli o ovome što ti pišem
vec sam odlucio da cu je promijeniti, nece biti isto u ostalim jer evo dady je reko da nema tih problema sa RF(a i ja znam da vec toga nema kod RF) dady vidi rezervaciju, ali nestane sutra dan sto je ok, kod unicredit ona stoji 15 dana halo 15 dana ko da zivimo u kamenom dobu... Naravno da cu osuti paljbu ti ne bi???

Banka je dno dna, ne kazem da su ostale bolje, ali unicredit je katastrofa...
akcija007

#367 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by akcija007 »

eeeee, to sto si naveo s Paypalom se desava i forumasima koji imaju Visa electron Rajfajzn banke. Naime radi se o sljedecem,
ti kada platis na paypalu, oni povuku s tvoje kartice veci iznos autorizacije (rezervacije sredstava) nego sto to stavrno jeste. Ta autorizacija u banci moze stajati najvise 15 dana i ako ne stigne na na naplatu u tih 15 dana automatski se brise. Autroizacija znaci da su sredstva skinuta s racuna leze na posebnom racunu ali jos nisu prebacena trecoj osobi. To nema veze ni sa Raiffese ni sa Unicredit ni sa bilo kojom bankom nego sa paypalom ebayom i sl...
Kada se tvoja Unicredit banka poravnava s paypalom tj.kada paypal podnese koliki je trosak vidi se da je trosak manji nego sto jeste autorizacija i vrate se pare na racun.
Klodovik

#368 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Klodovik »

akcija007 wrote:eeeee, to sto si naveo s Paypalom se desava i forumasima koji imaju Visa electron Rajfajzn banke. Naime radi se o sljedecem,
ti kada platis na paypalu, oni povuku s tvoje kartice veci iznos autorizacije (rezervacije sredstava) nego sto to stavrno jeste. Ta autorizacija u banci moze stajati najvise 15 dana i ako ne stigne na na naplatu u tih 15 dana automatski se brise. Autroizacija znaci da su sredstva skinuta s racuna leze na posebnom racunu ali jos nisu prebacena trecoj osobi. To nema veze ni sa Raiffese ni sa Unicredit ni sa bilo kojom bankom nego sa paypalom ebayom i sl...
Kada se tvoja Unicredit banka poravnava s paypalom tj.kada paypal podnese koliki je trosak vidi se da je trosak manji nego sto jeste autorizacija i vrate se pare na racun.
Da. To mi se desilo više puta.
shalla

#369 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by shalla »

akcija007 wrote:eeeee, to sto si naveo s Paypalom se desava i forumasima koji imaju Visa electron Rajfajzn banke. Naime radi se o sljedecem,
Tačno ovako kako si napisao, ni riječ više ni riječ manje... Nema to veze sa bankom, moj kum u Raiffeisenu, 2 rođaka u Volksbanci, svima se isto dešava...
eeeeeee

#370 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by eeeeeee »

eno sad :-) :-) :-)

1. pa ja vam fino kazem da se kod mog jarana to ne desava na RF
2. evo imate dadija kojem se to isto ne desava na RF (desava ali u skroz drugoj formi za dan je cista situacija sto je ok)

molim clanove koji imaju racun u RF banci da tacno objasne sta im se desava, dali im se desava da po 15 dana im je racun u minusu iako imaju para na njemu i da im je kartica 15 dana blokirana radi rezeervacije???

fino procitajte sta sam napiso gore iznad pa cete skontati da se to sto se desava unicreditu NE desava RF banci... desava u nekom obliku ali ne sigurno da morate svaki put zvati da vam vrate srestva vec to ljudi za dan zavrse sami...
spokojan

#371 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by spokojan »

Na ovim bankarskim temama, cini se, uglavnom komuniciraju bankari sami. Javljaju se kao satro neutralni posmatraci i klijenti banaka, pa onda pljuju po konkurenciji i hvale svoju banku. Rajfajzenovci pljuju po Unicreditovcima, Unicreditovci po ovima iz Intese, ovi iz Intese po ovima iz ABS, ovi iz ABS po onima iz NLB ...
convict

#372 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by convict »

convict wrote:prije 3 godine sam kod unicredit uzeo stambeni kredit uz kamatu 8,95%. prosle godine dignu mi kamatu na 10,95% i tad se nisam bunio kao dolazi kriza, visok euribor itd.

sad medjutim imaju akciju daju iste te kredite po 6,99% ali meni jos uvijek stoji 10,95%. moze li mi iko reci je li ovo zakonito i kako se boriti protiv ovoga? vec sam zahtjeve podnosio i usmeno i pismeno, ali nista. :x

izgleda da je fol u tome da promotivnim akcijama privuku ljude, a onda odrede kamatu koju zele. :x
da li neko već ima iskustva sa prijavljivanjem banke inspekciji ili podizanjem tuzbe? Bilo je po novinama da su neki dobili tuzbe
Mr. Meho

#373 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Mr. Meho »

Imam kartice Unicredit banke i imao sam istih problema sa rezervacijama kad god sam kupovao preko interneta ili kad bih karticu koristio u inostranstvu. Oni s info telefona nemaju pojma. Kad ih pitate za razlog oni vam pocnu baljezgat o tome kako banka ne preporucuje upotrebu kartica na internetu i kako vi sami snosite odgovornost za to i sl.

Posto me pocelo uzasno nervirat to da moram poslije svake vece transakcije u inostranstvu ili na internetu ici podnositi zahtjev u banku i zbog toga izlaziti s posla, posto gospoda trazi da im se dodje do 4, onda sam se zainatio da dodjem do osobe u banci koja stvarno zna sta je problem. Uglavnom saltali su me danima, ali sam na kraju dosao do broja gospodje u Mostaru, koja se jedina za cijelu banku bavi ovim pitanjem.

Ona mi je objasnila da je stvar kursnim razlikama, tj. kad kupite nesto u inostranstvu ili na internetu, na vasem racunu se rezervisu sredstva u iznosu kupovine, nakon toga stize racun koji se zatvara sa vasim placanjem i rezervacija bi se, posto je jednaka iznosu racuna, trebala brisati, medjutim iz nekog razloga strane banke kod rezervacija i racuna znaju obracunati razlicite kurseve ili dodati neke naknade i sl. i onda se racun i rezervacija razlikuju. Razlike su u feninzima i onda sistem ne prepozna automatski da je u pitanju jednak iznos rezervacije i racuna i rezervacija ostaje otvorena paralelno sa racunom koji je vec placen. Eh tu nastupa ova gospodja koja kad primjeti da rezervacije stoje na racunu nekoliko dana pregleda sve malo i onda ih poukida ako su nastale u gore opisanoj situaciji.

Dakle u pitanju je problem koji je vezan za software Unicredit banke. Navodno rade na rjesavanju problema. Mislim da isti problem imaju i druge banke, samo sto su mnogo azurniji kod ukidanja ovih rezervacija pa ih mnogi i ne primjete.
vozač

#374 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by vozač »

spokojan wrote:Na ovim bankarskim temama, cini se, uglavnom komuniciraju bankari sami. Javljaju se kao satro neutralni posmatraci i klijenti banaka, pa onda pljuju po konkurenciji i hvale svoju banku. Rajfajzenovci pljuju po Unicreditovcima, Unicreditovci po ovima iz Intese, ovi iz Intese po ovima iz ABS, ovi iz ABS po onima iz NLB ...
mens čini da ... si u pravu 100%,
to je to

#375 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by to je to »

Vidjela sam da Unicredit banka ima nova pravila u poslovanju za VISA electron i VISA classic kartice pa me interesuje zna li neko nešto više o tome? Šta je novo u odnosu na stari način?
Post Reply