PROTESTI, 23.2. U 13h, KATEDRALA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
4more

Post by 4more »

Djeco.
Zapravo, znam "nismo djeca", pa zato, bolje LJUDI :)

Vi ste uradili ono sto gradjani koji su bili u tramvaju nisu uradili! Vi niste okrenuli glavu, VI STE REAGIRALI! Reragovali ste da bi ste sprijecili da se takve stvari ne nastave ... Vec ste uspjeli uraditi puno. Nakon vasih demonstracija svi su (na svim nivoima :-)) naprasno poceli sastanciti o maloljetnickoj delikvenciji. Zapravo vlast bi se trebala baviti ukupnim problemom kriminala koji vec godinama vlada Bosnom, jer je maloljetnicka delikvencija samo dio problema korupcionaske simbioze kriminalaca, mafijasa i politicara koja godinama vlada Bosnom na sve tri strane, nekaznjeno saljuci poruke djeci da se kriminal isplati.

Vi tu tuznu Bosansku poruku niste primili, ostali ste vjerni normalnim ljudskim normama i zato zasluzujete postovanje. Vec ste uspjeli, ovo njihovo naprasno bavljanje "problemom mladih" je vec puno od vlasti. Mozda ce oni donijeti i neki koristan zakon. mozda ce poneko i osjetit griznju savjesti, podnjeti ostavku kao moralni cin ... (u ovo posljednje ne vjerujem) Da nije bilo vas i dalje bi trcali da nesto privatiziraju, da drpe, ne osvrcuci se na svakodnevne probleme i opasnosti obicnih gradjana - za njih glasaca-podanika. Nastavili bi nas uljuljkavati statistickim podacima i o stravicnim zlocinima pricati kao o incidentima.

Dakle svaka vam cast. Forum preko kojeg ste se organizirali govori o fenomenu Interneta, ali i jos necemu. Uspjeli ste se okupiti jer niste pisali pod svojim stvarnim imenom i prezimenom. Tako je postalo vaznije ono "sto" se govori nego ono "ko" govori. Ideja je postala vaznija od imena (krvnih zrnaca). U Bosni je u stvarnosti upravo suprotno, godinama. Uvijek je vazno ko (koje je nacije, gdje mu je otac bio, gdje djeda, kakva mu je kuca, ima li tjelohranitelje i mocne zastitnike iznad i ispod sebe) govori, i gotovo nevazno sto se govori.

Zato ne oktkrivajte svoja imena, i ne pravite nikakve spiskove. Cim to uradite pocece vam prebrojavati krvna zrnca, gledati gdje ste bili i na osnovu
tih podataka javnosti dokazivati "teorije" koje samo njima odgovaraju. Nema puno politickih budala koji ce se suprostaviti vasim moralno cistim namjerama. Medjutim, [b]Kad se ne mogu kompromitirati ideje mogu se kompromitovati nosioci ideja, staro je pravilo politickih pokvarenjaka. Zato im trebaju vasa imana i biografije.[/b]

Poslusajte "nesvjesnu",

ili ako vec stavljajte imena onda se svi uclanite u Grozd npr i trazite da Grozd bude organizator protesta.

Hvala u ime svih onih koji su (zbog jada i straha) godinama "okretali glavu". "Krivi smo svi!", ovo bi moglo biti blizu istine.
shuriken

Post by shuriken »

Asana wrote:Pitanje prijavljivanja protesta je delikatno, istina, ali sta je sa mogucnoscu da vise pravnih lica - NVO- prijavi skup zajednicki? Koliko ja primjecujem, mnoge udruge su se angazirale u preipremi.

Uostalom, Samir Sestan je vec preuzeo odgovornost javno ... da mu predlozimo da ode i u MUP ? :lol:

NIPOSTO nisam za potpuno zaustavljanje saobracaja. Onih "par stotina" :D gradjana od prosle subote je dovoljno dugo blokiralo saobracaj vec samim svojim prolaskom. Kolona se otegne, svi je vide...
Ovoga puta bit ce bar deset puta vise ljudi, vidim to po svemu.
Zaustavljanje mase na nekom mjestu moze rezultirati promjenom atmosfere, kao sto se to iznenada desilo pred predsjednistvom prilikom povorke "in memoriam" Denisu Mrnjavcu, koja je trebala proteci u tisini, i pred Kantonalnom upravom u srijedu. U dubini mase koja stoji - mogu se ohrabriti huligani, i onda smo skocili sebi u stomak!

Povorka u subotu je bila dostojanstvena i efektna, ovoga puta bit ce puno veca, prolazak mase ce dovoljno dugo zaustaviti saobracaj, nema potrebe za posebnim zaustavljanjem mase na nekom mjestu.

Medjutim slazem se da odgovorne, koje pozivamo na ostavku, mozemo upozoriti da ce do toga doci ukoliko u zadanom roku ne podnesu ostavke!

Valjda ce to i njima samima nakon subote biti jasno.
hvala, ja se ubih od objasnjavanja
shuriken

Post by shuriken »

bucika wrote:Zasto ne bi spomenuli i direktora Doma na Humu,koji je oko 2g primao platu iako Dom nije bio u funkciji niti je bilo sticenika.
ako ste gledali prilog, mogli ste vidjet da je covjek ogorceniji na vlasti od nas, da dokumantira nerad vlasti, da poziva ko god hoce da vidi sta to oni tamo rade i da ga smjeni ko god hoce

meni ne zvuci ko negativac
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

čitajući ove propise
vidim da ispade kako je lakše ubiti nekoga nego organizovati (legalan) prosvjed :-?
Asana

Post by Asana »

Kao građani, imamo pravo na

SIGURNOST
Zato tražimo
• hitno preduzimanje mjera od strane kantonalnih i federalnih vlasti na poboljšanju i obezbjeđenju sigurnih uslova života i rada za sve građane.
oštrije sankcije za posjedovanje nelegalnog oružja

• ograničenje dozvole za nošenje oružja samo na službena lica (MUP, OS, Armija, registrovana lovačka udruženja)
• oštrije mjere prema prestupnicima i povećane zatvorske kazne prema osuđenim kriminalcima
• efikasniju naobrazbu i odgovornost tužilaca, koji često nisu dorasli svom poslu.

TRANSPARENTNOST I FUNKCIONALOST SISTEMA
Tražimo...
- više transparentnosti u radu gradske i kantonalnih vlada, uključujući i mogućnost da građani direktno kontaktiraju sa gradonacčelnikom/gradonačelnicom.
- pod hitno reviziju potrošnje budžetskih sredstava u Kantonu Sarajevu i detaljnu javnu porezentaciju troškova.
- Hitno preduzimanje mjera protiv korupcije na svim nivoima vlasti.
- Precizniju definiciju nadležnost i raspodjele odgovornosti različitih nivoa vlasti zakonskim i ustavnim putem. Nepregledno trenutačno stanje zbunjuje građane i omogućuje prebacivanje krivice na tuđa leđa kao i izbjegavanje odgovornosti za nerad i neefikasnost, čega smo svjedoci upravo ovih zadnjih sedmica.

BUDUĆNOST
- Tražimo stvaranje uvjeta za otvaranje kulturnih i sportskih objekata, parkova i igrališta u kojima će naša djeca i omladina provoditi slobodno vrijeme.
- Tražimo da se u okvirima postojećih školskih objekata povećaju sekcijske aktivnosti
- Tražimo da vlast plaća sportske aktivnosti, a ne roditelji djece.

I ZATO TRAŽIMO:

NEOPOZIVE OSTAVKE

a) Premijera Kantona Sarajevo Samira Silajdžića

- zbog neefikasnosti u radu i nesposobnosti da garantira sigurnost i slobodu rada i kretanja građana Kantona na čijem se čelu nalazi kao premijer Vlade;
- zbog odnosa prema prethodnim protestima, zbog uvreda i ničim utemeljenih optužbi koje je iznio na račun građana Sarajeva koji su učestvovali na protestima. Ljudi koji su za vrijeme rata bili ovdje i bili uz ovaj grad i branili ga u njegovim najtežim trenucima, ljudi koji su izašli na ulicu da sačuvaju zadnji gram svog građanskog dostojanstva nisu i ne mogu biti “rulja” kakvom ih njihov premijer nazva.

b) Gradonačelnice Grada Sarajeva Semihe Borovac
Trazhimo da Semiha Borovac podnese neopozivu i hitnu ostavku zbog nedostatka integriteta, nedostatka kredibiliteta i krajnje moralne neodgovornosti koju je demonstrirala kada je napustila ovaj grad u trenucima kada je trebala pokazati solidarnost sa građanima i gradom koji zastupa, te zbog propusta u obezbjeđivanju javnog reda i mira u gradu, što je dovelo do eskalacije nasilja na ulicama Sarajeva.

(c) Zlatka Mesića, ministra pravde i uprave Kantona Sarajevo
(kao ministar pravde odgovoran za laganje javnosti da nema mjesta u Zavodu "Hum" te odgovoran što su neki osuđeni maloljetni delikventi bili na slobodi i nakon dokazane krivice.)
Ja sam samo obrnula redoslijed, to je moj prijedlog izmjena, jer mislim da je efektnije da se zavrsi zahtjevom za ostavkama!
[Matrix]

Post by [Matrix] »

xyz2007 wrote:ovo je vec napisano ali niko ne obraca paznju:

Po Zakonu svaki protest mora biti prijavljen i tacke protesta moraju biti proslijedjene organima da se prvo odobri.

Ako se izadje na protest bez legalne dozvole ( dobicete neki papir koji ce legalizovati protest ) policija ima pravo da privede u zatvor narocito one koji ne postupaju civilizovano.

Ja ne znam cak ni o kakvim se protestima radi ( ne citam bas detaljno forum ) ali bolje se dobro organizujte nego protestovati bez rezultata ili nezakonski.

Putevi se ne smiju blokirati, oruzje se ne smije nositi, sta god da se desi na ovom protestu ( nedaj Boze neko bude ubijen, ranjen, pregazen ) ili se gradjanin zali na protest ( nedostatak mira, uzrujavanje i tome slicno ) bice upuceno protiv onih koji to vode.

Recimo ako je protest blizu privatnog biznisa, vlasnik koji ne zna da ce protest tu biti gubi biznis taj dan i ako mu neko obije radnju i polupa stakla ima pravo da tuzi za odstete jer protest nije bio najavljen a tek legalno odobren.

Nije vise kao prije gdje je sve bilo moguce. Kao i u svakoj drzavi ( ili vecini drzava ) svaki gradjanin ima civilna prava da se zali ako recimo protest nije bio najavljen javno.

Tacno se mora znati recimo vrijeme, lokacija, broj clanova i tacke protesta. Sa je cilj, kome se obracate, kakvu rezoluciju trazite ( i to mora biti konkretno ).

Nemojte 100 razlicitih tacka da prilazate odjednom. Vec jednu po jednu.

Inace lijepo je to da zelite promjene ( ko ih ne zeli ) :) ali radite to inteligentno i da ste spremni 100% cak i za stvari koje se mogu desiti a na koje niste racunali.

Birajte recimo mjesta gdje bi stete bile manje.

Pobjediti intelektualno i to uz postovanje zakona je puno jaci argument nego bezveze bez jasne slike i organizacije praviti zalbe. Na taj nacin se samo gubi kredibilitet i ljudi nece to ozbiljno shvatiti.

Vi svakako morate naglasavti da zelite da postujete zakon prvenstveno.

To se radi diplomatski i sa jakim logickim argumentima, emocije ovdje uopste nece pomoci niti napraviti razliku.

Toliko od mene - sretno. :-D
Ti bi sine i Oktobarsku revoluciju najavio. :)
Hajde vrijeme ide,il se usagalasite ili razlaz.
Pa zabooga svaki protest je uglavnom protiv vlasti,jos im samo dostavite imena pa da ne gube vrijeme poslije oko sikaniranja i sl.
OVO JE BOSNA i HERZ STA JE VAMA KAO DA ZIVITE U BELGIJI ILI FRANCUSKOJ !
Dogovorite te zahtjeve pa da to usvojimo i gotovo.
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Trebalo mi je skoro 2 sata da iscitam sve postove od 7 strane. Ja sam jucer nasla u INTEREX-u 3 paketa zvizdaljki (36 komada) koje dijelim ljudima na protestu!

Ja bih ovom prilikom dodala jos nesto.

PROBLEM NARKOMANIJE

jer je narkomanija tijesno povezana sa kriminalom!

Nas grad je pun droge i dilera. Ulicama se valja heroin i ostale teske i lakse droge (sve su one teske). Nikad nije heroin bio jeftiniji i dostupniji!
I ogroman je novac u igri od koga glavni organizatori ovog djavolskog posla imaju koristi, dok nazalost, stradaju zavisnici narkomani i njihove porodice!

Sinoc na dnevniku BHT1 rekose da su zaplijenili oko 13 kg marihuane i uhapsili neke dilere. Medju njima i 2 policajca koji su bili u talu. (Mislim da to nije se desilo sad u Sarajevu, ali to ne mijenja stvar.)

U gradu Sarajevu postoji samo 10 kreveta za detoksikaciju i odjelenje na Crnom vrhu - kao dnevna bolnica. Nedavno je otvoren kampus u Rakovici za oporavak i resocijalizaciju narkomana od 30 kreveta i to samo za muskarce.

Ovaj problem se ne smije ostaviti po strani i rjesavati kasnije. Protiv narkomanije se mora odlucno boriti na svim nivoima i tu borbu treba poceti odmah!

Da li se pitanje oko ovog velikog problema moze uvrstiti u listu zahtjeva sto se tice sigurnosti.
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

Faust wrote:Prijedlog je tu; izvolite, popravljajte... :)

ZAHTJEVI GRAĐANA POVODOM PROTESTA U SUBOTU, 23. FEBRUARA:

TRAŽIMO:

...

2. SIGURNOST
Zato tražimo
• hitno preduzimanje mjera od strane kantonalnih i federalnih vlasti na poboljšanju i obezbjeđenju sigurnih uslova života i rada za sve građane.

• oštrije sankcije za posjedovanje nelegalnog oružja

ograničenje dozvole za nošenje oružja samo na službena lica (MUP, OS, Armija, registrovana lovačka udruženja)
• oštrije mjere prema prestupnicima i povećane zatvorske kazne prema osuđenim kriminalcima
• efikasniju naobrazbu i odgovornost tužilaca, koji često nisu dorasli
svom poslu.

...

na uobličavanju zahtjeva radili: Lady_midnight, fixer, maki_celo i Faust
Svaka čast vas četvero! Samo bih ovom boldiranom dodao, ako se ne podrazumijeva, revizija do sada izdatih dozvola. Tačno me neka nelagoda, da ne kažem strah (Tajo!) kad vidim na onoj emisiji na hajatu kome sve oni specijalci vraćaju pištolje i puške, jer imaju uredne dozvole.

Drugo, mislim da je prijavljivanje skupa loša ideja. I sam prolazak povorke Titovom se može okvalifikovati kao zaustavljanje saobraćaja, a ako baš hoće, a mislim da im motiva ne manjka, kantonalne vlasti mogu složiti krivičnu prijavu, pa makar na spisku bilo i 100 ljudi.

Edit: tipografska :)
shuriken

Post by shuriken »

komi wrote:èitajuæi ove propise
vidim da ispade kako je lak¹e ubiti nekoga nego organizovati (legalan) prosvjed :-?
svakako
puno lakse
nazalost
:sad:
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

xyz2007 wrote:ovo je vec napisano ali niko ne obraca paznju:
...
Ja ne znam cak ni o kakvim se protestima radi ( ne citam bas detaljno forum ) ali bolje se dobro organizujte nego protestovati bez rezultata ili nezakonski.
...
Pa, kume... :sad: :-x
luciferino

Post by luciferino »

Prijaviti skup ili ne?
Mene kopka više stvari. Na prvi pogled zaista ispada da je javno okupljanje ovog tipa obavezno prijaviti ALI kako prijaviti kada formalnog organizatora nema? Čini mi se da samo postoje pojedinci koji su sa malo većim ili malo manjim žarom uključeni u proteste. Evo, recimo da postoje i grupe pojedinaca, ali opet ni u njima ne vidim organizatora. Sada se mi polomismo od puke želje da udovoljimo zakonu, a problem je u tome što je ovo okupljanje ipak malkice drugačije i ne uklapa se baš najbolje po svojoj prirodi u okupljanja koja navodi zakon (rupa). Imamo masu nezadovoljnih građana, a sastav je više nego šarolik i vođa istini za volju ne postoji. I dalje mislim da je prijavljivanje zamka, Neko drugi je već rekao ključnu stvar: ako nas odbiju, donji smo. Pored toga što vlasti jedva čekaju imena organizatora, ovdje se krije još jedan problemčić: postoji mogućnost da određeni broj ljudi odustane od protesta jednom kada iza njih stane ovaj ili onaj. Ono što meni lično čini proteste privlačnim je što je konačno progovorio narod, a ne neka organizacija.

Dalje, može li neko jasno i glasno reći kako zakon definiše "spontano okupljanje" koje se toliko često spominjalo? Zar sve ovo znači da prema zakonu svaki protest mora imati organizatora, a ako se ljudi okupe bez organizatora, onda policija ima puno pravo da ih rastjera? Mislim da su prošli protesti dokazali da to i nije baš tako.
Asana

Post by Asana »

Naprosto je dirljivo vidjeti koliko su brojni individualci koji se angaziraju na odrzavanju slijedecih protesta, zabrinuti i odani postovanju zakona.

Kopa se po zakonima da se vidi, sta imamo pravo uciniti kao gradjani ...

Kamo srece, da nasi placenici (mislim na gradske sluzbe i institucije) na jednak nacin vode racuna o postivanju i sprovodjenju zakona!
photo

Post by photo »

xyz2007 wrote:
Senad Pecanin wrote:Postovani forumasi,

3. Blokada saobracaja u trajanju od 15 do 30 minuta na raskscima kod Higijenskog i „Rapidove zgrade“ ( Raiffeisen banka).
Blokada saobracaja je zakonski zabranjena i znaci rusenje mira i onemogucavanje grada da funkcionise.

netacno.

blokada saobracaja je dozvoljena ako je navedena u planu demonstracija, demonsracije najavljene na vrijeme i sa policijom dogovoreno vrijeme i ulice blokade. ono ste se ne moze uraditi je da nasi ljudi blokiraju saobracaj, vec to mora raditi ovlasteno sluzbeno lice, tj policija.
alica.k

Post by alica.k »

ja sam sebe prvu na spisak stavila. eto cisto onako informativno.
jasminasab

Post by jasminasab »

Koliko sam uspjela upratiti, jos nema postan ovaj link (plakat i/li letak):

http://rapidshare.de/files/38623449/plakat.jpg.html

Ako je vec postavljeno, recite mi da brisem i svoj post :D

dinchy84 :kiss:

Ljudi, volim vas sve!
Faust

Post by Faust »

jasminasab wrote:Koliko sam uspjela upratiti, jos nema postan ovaj link (plakat i/li letak):

http://rapidshare.de/files/38623449/plakat.jpg.html

Ako je vec postavljeno, recite mi da brisem i svoj post :D

dinchy84 :kiss:

Ljudi, volim vas sve!
Odličan plakat, jedino, ako je ikako moguće izbrisati tačku u potpisu "Vaš sugrađani".
Faust

Post by Faust »

alica.k wrote:
Asana wrote: Ja sam samo obrnula redoslijed, to je moj prijedlog izmjena, jer mislim da je efektnije da se zavrsi zahtjevom za ostavkama!
kako to u novinarstvu ide. najbitnije uvijek prvo. jer ce se neko umorit do kraja i onda nece procitat sve.
I ja bih da ostavke budu pod brojem 1. Jednostavno: bilo kakve akcije trebaju raditi drugi, a ne trenutna gradonačelnica i aktuelni premijer. A za druge, kad dođu na vlast, su ostali brojevi. :D
madner

Post by madner »

Risto Kuglarić wrote: Svaka čast vas četvero! Samo bih ovom boldiranom dodao, ako se ne podrazumijeva, revizija do sada izdatih dozvola. Tačno me neka nelagoda, da ne kažem strah (Tajo!) kad vidim na onoj emisiji na hajatu kome sve oni specijalci vraćaju pištolje i puške, jer imaju uredne dozvole.

Drugo, mislim da je prijavljivanje skupa loša ideja. I sam prolazak povorke Titovom se može okvalifikovati kao zaustavljanje saobraćaja, a ako baš hoće, a mislim da im motiva ne manjka, kantonalne vlasti mogu složiti krivičnu prijavu, pa makar na spisku bilo i 100 ljudi.

Edit: tipografska :)
Šta ste se ufatili legalnih dozvola za oružje. Pa čovjek koji prođe proceduru da dobije dozvolu mora biti masohista, kad mozeš kupit šta hoš bez.
Isto tako, toj osobi da se oduzme oružje predstavlja nešto, a ne kao ovom da ode do pijace.

Ko je zadnji put zloupotrijebio oružje za koje je imao dozvolu, i da li možda u ovom izrazito sigurnom društvu postoji potreba za istim.

Poptuno neproduktivan zahtijev, koji nece povecat posjecenost skupa, ali ga moze umanjit.
shuriken

Post by shuriken »

dvije verzije mobilizacijskih SMSova
mislim da je dobro da ima vise verzija
da date jos prijedloga

neke ce se "uhvatit" a neke nece
ovo bi trebalo slati u paru sa malim razmakom
treba pocet slat odmah

DORUCKOVALI STE PRELISTALI NOVINE IZASLI NA PROTEST I UPOZNALI LJUDE KOJIMA JE STALO. NE©TO SE PROMJENILO. SPREMNI STE DA MIJENJATE.
KATEDRALA 23.02.2008. 13h

DORUCKOVALI STE, PRELISTALI NOVINE, POPILI KAFU I NISTE OTISLI NA PROTEST. NISTE UPOZNALI NIKOG. NISTA SE NIJE PROMIJENILO. I NECE.
Last edited by shuriken on 20/02/2008 10:11, edited 1 time in total.
bucika

Post by bucika »

Nego,nosimo li peraje,slaufe i slicne rekvizite,ne znam ko je predlozio,ali ideja je mrak.
Faust

Post by Faust »

shuriken wrote:dvije verzije mobilizacijskih SMSova
mislim da je dobro da ima vise verzija
da date jos prijedloga

neke ce se "uhvatit" a neke nece
ovo bi trebalo slati u paru sa malim razmakom
treba pocet slat odmah

DORUCKOVALI STE PRELISTALI NOVINE IZASLI NA PROTEST I UPOZNALI LJUDE KOJIMA JE STALO. NEŠTO SE PROMJENILO. SPREMNI STE DA MIJENJATE.

DORUCKOVALI STE, PRELISTALI NOVINE, POPILI KAFU I NISTE OTISLI NA PROTEST. NISTE UPOZNALI NIKOG. NISTA SE NIJE PROMIJENILO. I NECE.
Neka bude više verzija. Ove tvoje dvije su jako dobre i efektne.
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

madner wrote: Šta ste se ufatili legalnih dozvola za oružje. Pa čovjek koji prođe proceduru da dobije dozvolu mora biti masohista, kad mozeš kupit šta hoš bez.
Isto tako, toj osobi da se oduzme oružje predstavlja nešto, a ne kao ovom da ode do pijace.

Ko je zadnji put zloupotrijebio oružje za koje je imao dozvolu, i da li možda u ovom izrazito sigurnom društvu postoji potreba za istim.

Poptuno neproduktivan zahtijev, koji nece povecat posjecenost skupa, ali ga moze umanjit.
Pa, nisam se ufatio samo toga, i moram priznati da ne znam kakva je procedura. Opet kažem sve je bazirano na tome što sam vidio na TV-u. A slažem se sa tobom da je veći problem ilegalno oružje od legalnog, ali ostajem pri tome da nam ni legalno ne treba na ulici osim u rukama policije.

Opet, priznajem da ne znam ko je zadnji put zloupotrijebio oružje za koje je imao dozvolu, ali mi smeta sama mogućnost da ga zloupotrijebi.

I u trećem mislim da potpuno fulaš, jer mislim da poenta zahtjeva nije da poveća posjećenost skupa. A, na stranu poenta, sumnjam da će zahtjev za ilegalizacijom NOŠENJA oružja umanjiti posjećenost.
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

bucika wrote:Nego,nosimo li peraje,slaufe i slicne rekvizite,ne znam ko je predlozio,ali ideja je mrak.
treba ih pitati imaju li grasovu kartu guzovace ako nemaju da im se i to dadne od NASIH PARA :x

bucika nosi se sve, serpe, lonci, piste, sve sve sto pravi buku ali eto mogle bi i peraje, slauf itd. :D
Asana

Post by Asana »

Ma, nesto razmisljam o ovoj velikoj dilemi vezanoj za prijavljivanje skupa:

... zaboga, pripreme su i vise nego javne! Nista nije u tajnosti - i MUP i KS i Grad i mediji - svi su vec obavijesteni o odrzavanju skupa, ovdje mogu procitati ama bas sve sto ih zanima o tome!

Skup je ovim vec uredno najavljen, ocigledno je da ga organizira veliki broj pojedinaca, i da se izmedju sebe pokusavaju sinkronizirati i nadopunjavati. Ocigledno je, da je zelja svih "organizatora" da skup prodje mirno, bez nasilja i incidenata. Ocigledno je, da se nadamo podrsci policije u odrzavanju reda, kao i prosli put.

Sta vise treba?

Ukoliko zele, ionako mogu saznati sve o svakom ucesniku foruma ... formalno potpisivanje i davanje JMBG-ova je sasvim suvisno.
alica.k

Post by alica.k »

JA SAM ZA TO DA NE PRIJAVLJUJEMO, ALI SAM VEC REKLA, AKO CEMO SVI I JA CU.
Locked