SUBOTA, 09.02.2008., 13.00h, ISPRED KATEDRALE

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Simply_Red

Post by Simply_Red »

komeba wrote:
komi wrote:
anakadabra wrote:LJUDI USPJELI SMO!!!

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
ljudi moji ja sam razočaran

pred katedralom je bilo OK

kad smo krenuli bilo je ok

mislio sam da idemo pred PARLAMENTe ili VLADe

ali smo stali pred predsjedništvom :? :? :? :? :? :? :?

valjda je to neka ostavština iz prošlih vremena da predjednik jednim pokretom mijenja zakone

izgleda da ljudi pojma nemaju o adresama na kojima se treba žaliti niti znaju o uređenju države

trebalo se ići pred parlamentarnu skupštinu... vijeće ministara koči zakone...

trebalo se ići pred federalnu ili kantonalnu vladu :roll: :roll: :roll:

:(
A i to jeste malo tragikomicno.
Zeljko Komsic sa nama na protestima,a rulja gada predsjednistvo i uzvikuje "izlazite napolje" i "lopovi".
Ali eto,upratio sam da su to uglavnom bila djeca koja nemaju pojma o zivotu pa i ne znaju da je to predsjednistvo,a ne vlada,a i sa gadanjem su poceli jalijashi koji nisu imali ni pojma o cemu je skup,bilo im je bitno samo da gadaju nekoga.
ocigledno je da ste nam u amanet vi stariji ostavili nista drugo do da se borimo silom, vase metode ne pale vec godinama. ocigledno nisi bio tu, u gadjanju je bilo najvise Denisovih drugova iz KSC, bez da ih osudjujem, jer njima je najvise boli naneseno.
anakadabra

Post by anakadabra »

Image
anakadabra

Post by anakadabra »

Image
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

fixer wrote:
valterbranisarajevo wrote:Ja sam prespavao dnevnik NOVE. :( znači ipak je bilo nekih pomaka.. :)

Eh, sada još nešto. Nikada u istoriji poslijeratne višestranačke "demokracije" nije zakazana sjednica nekog državnog organa u subotu navečer.

Do danas - Za večeras je zakazana vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo. Šta mislite ko ih je "natjerao" na to? Naravno "Valter" danas na skupu... :-)
valter bi i dalje trebao da nastavi sa svojim poslom. samo ih slusajmo i cekajmo. pa nek krenu sa glupostima.

:thumbup:

Ko prvi sazna šta će večeras "zaključiti" neka nam javne. Moguće je da su danas skontali da ipak nisu "zacementirali" svoje guzice u foteljama, odnosno da "valter" ima štemajzl da ih "ištema iz njih, pa će možda i uraditi nešto konkretno.. :)

Jedino im ne bi valjalo da bilo kojim svojim potezom osude današnji skup... :x
anakadabra

Post by anakadabra »

Image
The Nightwatchman

Post by The Nightwatchman »

homo_sapiens wrote:
The Nightwatchman wrote:a ko je bio onaj momak koji je pred katedralom davao upute kojim putem ljudi da se krecu, prvo ferhadijom pa lijevo u kulovica itd....

?

neko od forumasa, organizatora skupa ili neko iz ksc-a?
Zar ne znaš, to je bio WALTER !
pretpostavljao sam da je bio walter. zato i pitam. :-D

pozdrav za waltera!
klixober

Post by klixober »

Simply_Red wrote:
komeba wrote:
komi wrote: ljudi moji ja sam razočaran

pred katedralom je bilo OK

kad smo krenuli bilo je ok

mislio sam da idemo pred PARLAMENTe ili VLADe

ali smo stali pred predsjedništvom :? :? :? :? :? :? :?

valjda je to neka ostavština iz prošlih vremena da predjednik jednim pokretom mijenja zakone

izgleda da ljudi pojma nemaju o adresama na kojima se treba žaliti niti znaju o uređenju države

trebalo se ići pred parlamentarnu skupštinu... vijeće ministara koči zakone...

trebalo se ići pred federalnu ili kantonalnu vladu :roll: :roll: :roll:

:(
A i to jeste malo tragikomicno.
Zeljko Komsic sa nama na protestima,a rulja gada predsjednistvo i uzvikuje "izlazite napolje" i "lopovi".
Ali eto,upratio sam da su to uglavnom bila djeca koja nemaju pojma o zivotu pa i ne znaju da je to predsjednistvo,a ne vlada,a i sa gadanjem su poceli jalijashi koji nisu imali ni pojma o cemu je skup,bilo im je bitno samo da gadaju nekoga.
ocigledno je da ste nam u amanet vi stariji ostavili nista drugo do da se borimo silom, vase metode ne pale vec godinama. ocigledno nisi bio tu, u gadjanju je bilo najvise Denisovih drugova iz KSC, bez da ih osudjujem, jer njima je najvise boli naneseno.
Slazem se ja da treba iskaliti bijes,ali mislim da ste nasli pogresno mjesto.Mozda ste mislili da je to vlada ili sta vec.Posebno su besmisleni povici "izlazite napolje" kada je predsjednik vec bio s nama napolju.
I kazem,ne zamjeram vam puno jer vjerovatno niste znali da to nije vlada,a da je Komsic s nama,samo kazem da ako treba vec nekoga gadati onda je to kantonalna vlada,sud ili MUP.
anakadabra

Post by anakadabra »

Image
barby02

Post by barby02 »

dinchy84 wrote:Poruka je bila tu, pa makar protest ostao samo ispred Katedrale...tacno je smo propustili nekoliko adresa, ali nije ovo valjda kraj?
Ja se nadam da je neko od vas cuo da je novi protest za 5 dana (ili u petak nisam sigurna).
ako administratori misle da ne pisem istinu neka me brisu, ali to je neko- danas popodne rekao na TV-u a po belaju ne znam na kojoj TV. Molim snalazljive forumase da provjere info, kad i sta ce biti a da ce biti :) , cula sam- nisam sanjala.
anakadabra

Post by anakadabra »

Image
anakadabra

Post by anakadabra »

Image
Simply_Red

Post by Simply_Red »

komeba wrote:
Simply_Red wrote:
komeba wrote: A i to jeste malo tragikomicno.
Slazem se ja da treba iskaliti bijes,ali mislim da ste nasli pogresno mjesto.Mozda ste mislili da je to vlada ili sta vec.Posebno su besmisleni povici "izlazite napolje" kada je predsjednik vec bio s nama napolju.
I kazem,ne zamjeram vam puno jer vjerovatno niste znali da to nije vlada,a da je Komsic s nama,samo kazem da ako treba vec nekoga gadati onda je to kantonalna vlada,sud ili MUP.
ma ne, ovo je samo cvoka bila. ruzno bi bilo da je razbijeno neko staklo, ili da je neko povrijedjen. ovako smo dali do znanja da nas ima i da zivimo, a predsjednistvo je univerzalna institucija. Uostalom, zasto su nas organizatori onda i vodili pred predsjednistvo?
anakadabra

Post by anakadabra »

Image
klixober

Post by klixober »

Simply_Red wrote:ma ne, ovo je samo cvoka bila. ruzno bi bilo da je razbijeno neko staklo, ili da je neko povrijedjen. ovako smo dali do znanja da nas ima i da zivimo, a predsjednistvo je univerzalna institucija. Uostalom, zasto su nas organizatori onda i vodili pred predsjednistvo?
Pa isli smo do suda u vlade kantona Sarajevo,a da bi se vratili do katedrale morali smo proci pored predsjednistva :)
jolia

Post by jolia »

barby02 wrote:
dinchy84 wrote:Poruka je bila tu, pa makar protest ostao samo ispred Katedrale...tacno je smo propustili nekoliko adresa, ali nije ovo valjda kraj?
Ja se nadam da je neko od vas cuo da je novi protest za 5 dana (ili u petak nisam sigurna).
ako administratori misle da ne pisem istinu neka me brisu, ali to je neko- danas popodne rekao na TV-u a po belaju ne znam na kojoj TV. Molim snalazljive forumase da provjere info, kad i sta ce biti a da ce biti :) , cula sam- nisam sanjala.

i ja sam cula kad su okolo pricali 5 dana je kao rok, ako ne bude nesto konkretno,opet cemo se dic i to kad je radni dan,zbog tog mislim da ce odziv bit manji, al eto,bar nesto da se uradi, a ovima koji su bacali jaja, ma nek su sebi dali oduska, a ovima od par jaja nista nece bit,nit im je bilo
anakadabra

Post by anakadabra »

Obratite pažnju na ovu malenu djevojčicu s kikicama na glavi koju majka drži za vratom. Kako je bilo tužno gledati je. Malena je cijelo vrijeme držala svijeću u ruci i jecala. Sunce maleno :(

Image
to_the_roots

Post by to_the_roots »

studentica21 wrote:
to_the_roots wrote:
vedderedi wrote:
SVI SMO MI VALTER! ;)
:-)

odlicno okupljanje, mislim da niko nije ocekivao ovoliko ljudi. samo, eto, tragicno sto se ovakvo nesto mizerno mora desiti, da bi se respektabilan broj ljudi sjetio okupiti.

a moram priznat da je sve zavrsilo prilicno dobro, s obzirom na spontanost "prosvjeda". u jednom trenutku, kada se masa ljudi pocela vracati ferhadijom, od katedrale, osjetila sam strah od stampeda, jer je jos dobar dio ljudi stajao, a ferhadija mala, uska - nemres maknuti. dakle - ovo i nije bilo toliko bezopasno - iskreno. neki ljudi su poceli da gube zivce, da se guraju i psuju. mozda iduci put (a nadat se da ce tad biti drugi povod) da se nadje neko prikladnije misto za okupljanje?
inace... ovo je jedan od rijetkih trenutaka kada se ko malkice "ponosim" ovim gradom.
Ti se nadas da ce biti jos Denisa ?
ne. drugi povod podrazumijeva neko manje mucno stanje. ne citaj izmedju redova, nego citaj sta pise : P
Simply_Red

Post by Simply_Red »

komeba wrote:
Simply_Red wrote:ma ne, ovo je samo cvoka bila. ruzno bi bilo da je razbijeno neko staklo, ili da je neko povrijedjen. ovako smo dali do znanja da nas ima i da zivimo, a predsjednistvo je univerzalna institucija. Uostalom, zasto su nas organizatori onda i vodili pred predsjednistvo?
Pa isli smo do suda u vlade kantona Sarajevo,a da bi se vratili do katedrale morali smo proci pored predsjednistva :)
naglaseno je da idemo do suda i predsjednistva. Pored suda smo samo prosli, i izgleda mi smjesno da ljudi protestvuju i samo prodju pored suda. A vjerujem da je 90% ljudi stalo pred predsjednistvom. Takav je situacija, ljudi su zgrozeni citavom drzavom, svi su instinktivno stali
barby02

Post by barby02 »

jolia wrote:
barby02 wrote:

i ja sam cula kad su okolo pricali 5 dana je kao rok, ako ne bude nesto konkretno,opet cemo se dic i to kad je radni dan,zbog tog mislim da ce odziv bit manji, al eto,bar nesto da se uradi, a ovima koji su bacali jaja, ma nek su sebi dali oduska, a ovima od par jaja nista nece bit,nit im je bilo
E bas ti hvala sto si potvrdila da si cula. . mahala prva sazna kako i sta, ali ovo sto sam ja cula nema uslova, nego vrlo konkretno i izricito-bice !
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Ima li ko kakvih informacija s vanredne sjednice Vlade Kantona Sarajevo od večeras u 20 sati?
poplava

Post by poplava »

Cini mi se da prof. Vlaisavljevic rece da je slijedeci protest za pet dana - u srijedu, ako sam dobro cuo.
Organizatorima cestitke za organizaciju, s tim da su jaja (ako su bila planirana) trebala zavrsiti u kantonalnoj vladi i kod gradonacelnice. Zaprepasten sam cinjenicom da se niko od njih nije pojavio na skupu i obratio se gradjanima.
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

poplava wrote:Cini mi se da prof. Vlaisavljevic rece da je slijedeci protest za pet dana - u srijedu, ako sam dobro cuo.
Organizatorima cestitke za organizaciju, s tim da su jaja (ako su bila planirana) trebala zavrsiti u kantonalnoj vladi i kod gradonacelnice. Zaprepasten sam cinjenicom da se niko od njih nije pojavio na skupu i obratio se gradjanima.
Ja pisah ranije - zar danas nije bila "Bjelašnica", veterani, privrednici, šta li?
amrica

Post by amrica »

valtere, daj sliku, nikome necemo pokazati. :-)
lol_sa

Post by lol_sa »

homo_sapiens wrote:Ima li ko kakvih informacija s vanredne sjednice Vlade Kantona Sarajevo od večeras u 20 sati?

9.2.2008. (21:19)
HITNA SJEDNICA SKUPŠTINE KANTONA SARAJEVO 13. FEBRUARA
SARAJEVO, 9. februara (FENA) - Na večeras održanoj vanrednoj sjednici Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo kojoj su, pored predsjedavajućeg Skupštine KS Denisa Zvizdića i članova Kolegija, prisustvovali i premijer KS Samir Silajdžić i ministri u Vladi KS, policijski komesar Himzo Selimović te predstavnici Tužilaštva KS i sudije Općinskog suda, zaključeno je da se u srijedu, 13. februara održi hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo.

fena
poplava

Post by poplava »

homo_sapiens wrote:
poplava wrote:Cini mi se da prof. Vlaisavljevic rece da je slijedeci protest za pet dana - u srijedu, ako sam dobro cuo.
Ja pisah ranije - zar danas nije bila "Bjelašnica", veterani, privrednici, šta li?
menadzeri...
Locked