PEUGEOT servis u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- em11r
#351 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Za cijene ne znam ali s obzirom da je PUG i citroen sto se motora tice isto, ABC 1968 na ciglanama ali samo trazit Musana, majstor i po!!!! Naucnik atomski fizicar sah mat idol itd 
-
sLLayer
#352 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
imam isti problem samo sto meni ne pokazuje nista samo tackice neke svjetle nepovezane, ako neko zna nek pomognealenthekiller wrote:Problemcic u 206ci. Pokazivao mi je danas -30 stepeni onaj display u srediniSad odem upalim ne radi nikako, samo dvije crtice pokazuje gdje treba temperaturu. Sta bi moglo biti?
-
AS_sa
#353 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
nece voda za brisace da mi sprica, vjerovatno otisla pumpa .. pa zna li neko cijenu otprilike i mjesto gdje naci ??
Pezo 207
Pezo 207
-
_ado_
#354 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
jel nece ni prednja ni zadnja sofersajba? Jsi li provjeravao ima li struje na pumpi? Meni na 206-ici nije radilo prskanje zadnje sajbe i na kraju skontam da je puklo crijevo kojim prolazi voda. Moj ti je savjet da prvo provjeris ima li struje na pumpi, da li se pumpa uopste 'cuje'. Ako pumpa radi, onda je nesto do crijeva. Nova pumpa za megane 2004g je malo vise od 30 km, ni za 207-icu ne bi trebala biti skuplja. Na internetu sam nalazio dosta tema oko popravke pumpe za megana. Navodno je dovoljno ocistiti neke gumene membrane u pumpi, i ona proradi.
-
AS_sa
#355 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
ne prska ni naprijed ni nazad ... i ne cuej se pumpa uopste da radi .. kako cu prvjeriti ima li struje ??
iii zna li neko mozda na shemi osiguraca koji je za ovu pumpu, da nije mozda do osiguraca da bezze ne mjenjam pumpu ?
iii zna li neko mozda na shemi osiguraca koji je za ovu pumpu, da nije mozda do osiguraca da bezze ne mjenjam pumpu ?
-
_ado_
- sorcerer
#357 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
odes kod majstora i provjeris ,ne mozes sigurno preko tastature....AS_sa wrote:ne prska ni naprijed ni nazad ... i ne cuej se pumpa uopste da radi .. kako cu prvjeriti ima li struje ??
- testovi3
#358 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
mozda ovdje ima http://www.autoelectric.ru/auto/peugeot ... agrams.htmAS_sa wrote:ne prska ni naprijed ni nazad ... i ne cuej se pumpa uopste da radi .. kako cu prvjeriti ima li struje ??
ili
http://peugeot.mainspot.net/wiring406/index.shtml
-
AS_sa
#359 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
eto ja bas mislio preko tastature pokrenit pumpu .. e jebo ga ti ...sorcerer wrote:odes kod majstora i provjeris ,ne mozes sigurno preko tastature....AS_sa wrote:ne prska ni naprijed ni nazad ... i ne cuej se pumpa uopste da radi .. kako cu prvjeriti ima li struje ??
nego ako vec postoji forum, zasto ne pokusati nesto sam napraviti ... da sam odmah htio ici majstoru, ne bi nikog ovdje ni pitao ...
-
AS_sa
#360 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
eh hvala, naci cu nesto valjda ...testovi3 wrote:mozda ovdje ima http://www.autoelectric.ru/auto/peugeot ... agrams.htmAS_sa wrote:ne prska ni naprijed ni nazad ... i ne cuej se pumpa uopste da radi .. kako cu prvjeriti ima li struje ??
ili
http://peugeot.mainspot.net/wiring406/index.shtml
-
_ado_
#361 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Na ovom linku koji sam postavio, lik imao isti problem. Detaljno je opisao koji je osigurac za tu pumpu. Procitaj i provjeri da li je do osiguraca.
-
edsonny
#362 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Prvo da sve pozdravim, a onda da postavim i koje pitanje
Novi sam u ovome, do sada vozio VW, sada Pug 307 2.0 HDI 79 Kw 2003. Tek kupljen, polovan. Super autic, ali bih ga trebao servisirati. Potrebno uraditi veliki i mali servis, ali i jos neke stvari na koje mi je skrenuta paznja.
E sad, posto sam procitao da su Blok i AS Dedovic najbolji u ovom poslu, a i ovlasteni su servisi (cijene vece), interesuje me da li neko zna majstora, a da sve radi u "privatnom aranzmanu" (taj sam slucaj imao kod odrzavanja VW vozila i bio sam prezadovoljan) i ako slucajno znate koliko bi me kostao veliki i mali servis.
Unaprijed hvala i nadam se da necu biti dosadan
Novi sam u ovome, do sada vozio VW, sada Pug 307 2.0 HDI 79 Kw 2003. Tek kupljen, polovan. Super autic, ali bih ga trebao servisirati. Potrebno uraditi veliki i mali servis, ali i jos neke stvari na koje mi je skrenuta paznja.
E sad, posto sam procitao da su Blok i AS Dedovic najbolji u ovom poslu, a i ovlasteni su servisi (cijene vece), interesuje me da li neko zna majstora, a da sve radi u "privatnom aranzmanu" (taj sam slucaj imao kod odrzavanja VW vozila i bio sam prezadovoljan) i ako slucajno znate koliko bi me kostao veliki i mali servis.
-
citroen xm
#363 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ovde se spominje neki servis "206". Neka ti upućeniji kažu, čii mi se da ga hvale.
-
romeomoraprezivjeti
#364 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Servis "206" stup,pijacna bb.Blizu nove Unitrade poslovnice. Trazi Mladena ili mafka(Stanko),a cijena zupcastog ne bi trebala da ide preko 400KM,ulje,filteri do 150KM najvise.edsonny wrote:Prvo da sve pozdravim, a onda da postavim i koje pitanje![]()
- respo
#365 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
i dodas nekih 200 maraka i to odradis u ovlastenom
za tih 200 maraka ne bi se zajebavao
s tim da ovamo dobijes garanciju
-
romeomoraprezivjeti
#366 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
U servisu 206 imas takodjer garanciju,..respo wrote:i dodas nekih 200 maraka i to odradis u ovlastenom
- respo
#367 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
pisanu od pezoa?
-
lavic
#368 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Samo servis Dedovic, Jukiceva i uzmi originalne dijelove: vodena pumpa, spaner i zubcasti, a ostalo mogu i zamjenski.edsonny wrote:Prvo da sve pozdravim, a onda da postavim i koje pitanje![]()
-
irconbih
#369 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Isti slucaj na 307. Promijenio osigurac, opet ne radi, nije se cula nikako. Dobijem info da je nova pumpa 36 KM + zamjena = 50 KM. Ja je sam skinuo (mora se skinuti prednji desni tocak i plasticna zastita u blatobranu, boca je ispod fara), u boci gdje stoji tekucina za stakla do pola led, a nasuo cistu tekucinu, nisam dodavao vode. Pumpica zaledila. Odledio je, ocistio, skopcao na struju i radi. Sve smontirao, kupio kvalitetniju tekucinu i eno prska ko luda. Osigurac je 10 amp. Kod 307 osiguraci idu u dva reda ispred tebe. U redu blize tebi kod mene ima 7 osiguraca i jedini od 10 je za pumpicu.AS_sa wrote:nece voda za brisace da mi sprica, vjerovatno otisla pumpa .. pa zna li neko cijenu otprilike i mjesto gdje naci ??
Pezo 207
-
edsonny
#370 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
E da se prvo zahvalim na ekspeditivnosti. Svaka cast.
Za ovaj servis "206" sam citao dosta razlicitih misljenja, a Dedovica i Blok svi hvale. Razlika je samo u cijeni satnice. U subotu idem do Bloka i Dedovica da vidimo koliko bi kostalo da se uradi ono sto zelim, pa gdje bude jeftinije, tamo cu i raditi. Oba servisa hvalite, pa vidjet cemo... I da, jos jedno pitance, ne radi mi dugmic na desnom rucici gdje mijenjam podatke na putnom racunalu. Da li je mogu ce auto isti nema, a da ima hejbet ostalih stvari ili fakat samo ne radi onaj gumbic?
Hvala jos jednom na brzim odgovorima. Pozzz...
Za ovaj servis "206" sam citao dosta razlicitih misljenja, a Dedovica i Blok svi hvale. Razlika je samo u cijeni satnice. U subotu idem do Bloka i Dedovica da vidimo koliko bi kostalo da se uradi ono sto zelim, pa gdje bude jeftinije, tamo cu i raditi. Oba servisa hvalite, pa vidjet cemo... I da, jos jedno pitance, ne radi mi dugmic na desnom rucici gdje mijenjam podatke na putnom racunalu. Da li je mogu ce auto isti nema, a da ima hejbet ostalih stvari ili fakat samo ne radi onaj gumbic?
-
AS_sa
#371 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
ja sam to zavrsio kod jednog majstora ... meni je pumpa bila crkla i u motorex platio 29 KM i 25KM ruke ... bilo je dosta posla dok je skinuo tocak, blatobran, pa sve vrati ... sad radi, zadovoljan sam ... sve sredjeno za nekih 60-tak KM ..irconbih wrote:Isti slucaj na 307. Promijenio osigurac, opet ne radi, nije se cula nikako. Dobijem info da je nova pumpa 36 KM + zamjena = 50 KM. Ja je sam skinuo (mora se skinuti prednji desni tocak i plasticna zastita u blatobranu, boca je ispod fara), u boci gdje stoji tekucina za stakla do pola led, a nasuo cistu tekucinu, nisam dodavao vode. Pumpica zaledila. Odledio je, ocistio, skopcao na struju i radi. Sve smontirao, kupio kvalitetniju tekucinu i eno prska ko luda. Osigurac je 10 amp. Kod 307 osiguraci idu u dva reda ispred tebe. U redu blize tebi kod mene ima 7 osiguraca i jedini od 10 je za pumpicu.AS_sa wrote:nece voda za brisace da mi sprica, vjerovatno otisla pumpa .. pa zna li neko cijenu otprilike i mjesto gdje naci ??
Pezo 207
- respo
#372 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
ja se mogu kladiti da ce dedovic biti jeftinijiedsonny wrote:E da se prvo zahvalim na ekspeditivnosti. Svaka cast.
-
sLLayer
#373 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
zna li neko gdje mogu kupiti spaner mikro remena u sarajevu auto je pezo 206 2.0 137ks benzin i koliko kosta okvirno?
- Qler
#374 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Mozes u svim ovim prodavnicama auto dijelova, ala Motorex, Sandor, esso, i slicni, ako vec neces u peugeot servisu...
Cijena vjerovatno varira, losi su jeftini, dobri su skupi.. pa ti vidi...
Cijena vjerovatno varira, losi su jeftini, dobri su skupi.. pa ti vidi...
-
lavic
#375 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ako ti je onaj sraner sa oprugom, zujace ti u usima, u stvari to je kao neka vrsta amortizera.sLLayer wrote:zna li neko gdje mogu kupiti spaner mikro remena u sarajevu auto je pezo 206 2.0 137ks benzin i koliko kosta okvirno?