Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Neelix
#351 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
ma kakav si ti to zakon citao

- madner
#352 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Zna se ko treba da dijeli pravdu na cesti 
- Neelix
#353 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
ja znam da voznja propisanom brzinom u bilo kojoj traci NIJE krsenje zakona
i osim ako ne donesu kakvu uredbu da se debili koji voze 120 po gradu moraju propustiti, ne planiram mijenjati navike 
- madner
#354 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Nije. Rekoh da ti ne mogu dokazat nista.Neelix wrote:ja znam da voznja propisanom brzinom u bilo kojoj traci NIJE krsenje zakonai osim ako ne donesu kakvu uredbu da se debili koji voze 120 po gradu moraju propustiti, ne planiram mijenjati navike
Ali sam si rekao da to radis namjerno, i to kad bi ti mogli dokazat mogli bi ti naplatit kaznu.
- Neelix
#355 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
ma pokazi mi clan zakona po kojem kaze da se ja moram sklonit nekome u toj situaciji? nit je logicno, nit sam kad cuo, niti pise negdje to 
naravno, ovdje ne racunam vozila sa rotacijom, njima se sklanjam.
naravno, ovdje ne racunam vozila sa rotacijom, njima se sklanjam.
- madner
#356 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Ista situacija kao i sa taksistom koji ti se uvali da ga krehnes.
Ko ti je kriv sto si odzada spuco covjeka i napravio udes.
Ko ti je kriv sto si odzada spuco covjeka i napravio udes.
- Neelix
#357 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
pazi, taksista ako naglo zakoci i ja ga udarim, onda jesam kriv jer nisam drzao dovoljan razmak. ali ako se uvali i onda ga spucam kriv je samo on, a to se da dokazat prema polozaju auta 
- madner
#358 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Nije taksista levat, ispravi se na 2 metra pa zakoci
Poenta je da to sto ce on ispast u pravu pred zakonom ne znaci da je to moralno ispravno. Isto kao i to ravnjanje. Ti imas pravo vozit 60 u svojoj traci, ali ne znaci da je ispravno zablokirat ostalim namjerno prolaz.
Poenta je da to sto ce on ispast u pravu pred zakonom ne znaci da je to moralno ispravno. Isto kao i to ravnjanje. Ti imas pravo vozit 60 u svojoj traci, ali ne znaci da je ispravno zablokirat ostalim namjerno prolaz.
- lolita_xx
#359 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
meni sad nista nije jasno 
ako je ogranicenje 60, ja toliko vozim, i sad se trebam skloniti jer bi onaj iza mene htio ici malo brze ???
ako je ogranicenje 60, ja toliko vozim, i sad se trebam skloniti jer bi onaj iza mene htio ici malo brze ???
- Neelix
#360 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
a moralno je ispravno pustat drugima da krse zakon? 
- madner
#361 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Da pocnemo opet nosat svi toljage, pa ko bude jaci?Neelix wrote:a moralno je ispravno pustat drugima da krse zakon?
Imas kolko hoces slucajeva kad policija naplati kaznu delagatima na autuputu koji idu ljevom trakom maksimalnom dozvoljenom brzinom i nece da puste one iza da ih prodju.
Ne, ali nemas ga pravo ometat.lolita_xx wrote:meni sad nista nije jasno
- Neelix
#362 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
cekaj, ti si pokrenuo pitanje moralne ispravnosti, odgovori mi sad? konstatovali smo da u zakonu nigdje nema clan koji odredjuje da je zabranjeno vozit po gradu 60 na sat u sve tri trake, nakon toga si otisao na moral, kad ti kazem da ni to nije ispravno, setas na trecu temu?
- madner
#363 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Sve je to povezano.
Ako namjerno ometas saobracaj to je prekrsaj, jedan primjer gdje se to vidi je upravo naplacivanje kazni na autoputu zbog istog. Tvoj primjer je namjerno ometanje saobracaja, ali kao sto rekoh ne moze se dokazat.
Namjerno ometanje drugih nije moralno, i cak kad oni prave prekrsaj. Nije tvoje da sankcionises ili sprijecavas te prekrsaje, cak sta vise nemas pravo da to uradis.
Ako namjerno ometas saobracaj to je prekrsaj, jedan primjer gdje se to vidi je upravo naplacivanje kazni na autoputu zbog istog. Tvoj primjer je namjerno ometanje saobracaja, ali kao sto rekoh ne moze se dokazat.
Namjerno ometanje drugih nije moralno, i cak kad oni prave prekrsaj. Nije tvoje da sankcionises ili sprijecavas te prekrsaje, cak sta vise nemas pravo da to uradis.
- Neelix
#364 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
madner wrote:Sve je to povezano.![]()
autoput i voznja po gradu nije isto, jebemu valjda to znas.
ako govorimo o moralnosti, za tebe je to ometanje, za mene sprjecavanje drugih da krse zakon, sto osjecam moralnom duznoscu da uradim. jel ti drago sto niko nije ometao one krmke sto su ubili denisa? ista logika se moze primjeniti.
- Bullet Tooth Tony
#365 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
podrzavama madner-u teoriju

- Neelix
#366 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
po kojim drzavama? 
-
d2
#367 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
ja mislim da je ovaj madner u stvari maskiran drot 
- madner
#368 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Gdje su svi oni besposleni pravnici kad ih covjek treba.
1. Postoji prekrsaj ometanja saobracaja
2. Tvoje ponasanje ispunjava kriterij za isti.
3. Kad bi ti mogli dokazat da si to namjerno uradili mogli bi ti i naplatit isti.
4. Posto ti znas da to radis namjerno i ispunjavas uslove pod 1. svjesno krsis zakon.
5. Dakle nemas moralno pravo da to radis.
Varas sam sebe u biti, ne sprijecavas prekrsaj nego ga pravis.
Mijesas dvije stvari, da bi zastitio svoj ili tudji zivot imas pravo da upotrijebis silu. Ako vidis da ce kloc pokupit djete imas duznost da ga udaris ako mislis da ce ga sprijecit.
Nemas pravo da dijelis pravdu na ulici.
3. Kad bi ti mogli dokazat da si to namjerno uradili mogli bi ti i naplatit isti.
4. Posto ti znas da to radis namjerno i ispunjavas uslove pod 1. svjesno krsis zakon.
Mijesas dvije stvari, da bi zastitio svoj ili tudji zivot imas pravo da upotrijebis silu. Ako vidis da ce kloc pokupit djete imas duznost da ga udaris ako mislis da ce ga sprijecit.
- madner
#369 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Drzavna bezbednost.d2 wrote:ja mislim da je ovaj madner u stvari maskiran drot
- Bullet Tooth Tony
#370 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Neelix wrote:po kojim drzavama?
- Neelix
#371 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
definisi mi ometanje saobracaja?madner wrote:Gdje su svi oni besposleni pravnici kad ih covjek treba.![]()
u to bi spadalo da vozim namjerno 30 u ulici s jednom trakom gdje me niko ne moze zaobici, ili nesto slicno
voznja od 60 km/h po putu sa tri trake SIGURNO ne potpada pod ometanje saobracaja. ne brkaj kruske i jabuke.
- madner
#372 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
Pa sam si definisao, namjerno i svjesno vozis paralelno sa drugim vozilima istom brzinom u cilju sprecavanja prolaska drugih vozila.
Ne govorimo o tome da li ti murija moze dokazati da je to prekrsaj, jer je gotovo nemoguce dokazati da si to radio zaista namjerno i svjesno. Medjutim posto si sam napisao da je to tako...
Otkud ti pravo da onemogucis ljude da voze recimo 75 km/h u gradu? Znas kolko se placa taj prekrsaj?
Ne govorimo o tome da li ti murija moze dokazati da je to prekrsaj, jer je gotovo nemoguce dokazati da si to radio zaista namjerno i svjesno. Medjutim posto si sam napisao da je to tako...
Otkud ti pravo da onemogucis ljude da voze recimo 75 km/h u gradu? Znas kolko se placa taj prekrsaj?
- Neelix
#373 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
taj prekrsaj ne postojimadner wrote:Pa sam si definisao, namjerno i svjesno vozis paralelno sa drugim vozilima istom brzinom u cilju sprecavanja prolaska drugih vozila.
- scooter21ba
#374 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
autoput i gradska cesta nije isto i ne vaze ista pravila za to dvojemadner wrote: Imas kolko hoces slucajeva kad policija naplati kaznu delagatima na autuputu koji idu ljevom trakom maksimalnom dozvoljenom brzinom i nece da puste one iza da ih prodju.
- scooter21ba
#375 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???
madner hipotetsko pitanje
sve 3 trake su zauzete guzva je a ti hoces da ides 75
znaci svi ispred krse zakon jer ti ne mozes ici 75?
sve 3 trake su zauzete guzva je a ti hoces da ides 75
znaci svi ispred krse zakon jer ti ne mozes ici 75?