Ako mi ne znamo sta radimo, vjeruj, oni znaju. Papir..papir..papir
N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2
-
Pearl
komentari koji bi mogli biti zloupotrijebljeni su obrisani.. s obzirom da mnogi zlonamjerni citaju forum, molim vas da pripazite sta pisete...
dovoljan je los glas , ne mora apsolutno niko nista da zloupotrijebi... ako se pocne lose pricati o nama, mozemo zaboraviti na podrsku javnosti...
nermina ce se javiti @pravabubica, poklusat cu da se s njom dogovorim kako da rijesimo ovo sto prije..
dovoljan je los glas , ne mora apsolutno niko nista da zloupotrijebi... ako se pocne lose pricati o nama, mozemo zaboraviti na podrsku javnosti...
nermina ce se javiti @pravabubica, poklusat cu da se s njom dogovorim kako da rijesimo ovo sto prije..
-
jasminasab
Da, to je ono na sta sam i ja mislila, a Pearl i ostali koji su se vec bavili slicnim akcijama, imali su negativnih iskustava, pa...
buba, jesi li voljna kontaktirati telefonom Orchestru? Ja sam sinoc ostavila letak kod njih, ali nije bilo direktora, pa da pokusas s njim razgovarati sad? Javice mi mama broj (koji mi je ostao na papiricu kuci), pa ako mozes, bilo bi divno...
buba, jesi li voljna kontaktirati telefonom Orchestru? Ja sam sinoc ostavila letak kod njih, ali nije bilo direktora, pa da pokusas s njim razgovarati sad? Javice mi mama broj (koji mi je ostao na papiricu kuci), pa ako mozes, bilo bi divno...
- buba
Ako moze ovaj info u narednih 10tak minuta jer cu ubrzo izaci s posla.jasminasab wrote:Da, to je ono na sta sam i ja mislila, a Pearl i ostali koji su se vec bavili slicnim akcijama, imali su negativnih iskustava, pa...
-
nenanana
ljudi, kod mene danas ludnica na poslu, nisam uopce stigla pratiti forum 
daduli mi poslao pp, ja mu odgovorila sa satima zakasnjenja, sorry
danasnji izvjestaj od mene:
pravabubica odstampala leteke (A4) u boji i plakate na A3 crno-bijele i poslala mi
HVALAAAAAAAAAAA do neba!!!
dio tih odstampanih postavljen vec u mom frizerskom salonu, u mahalskom granapu i kod moje trafikantice koja radi 7/24
sve ove radnje su u privatnom vlasnistvu, razgovaral direktno s "gazdama" i odobrili postavljanje, tako da mi nije bio potreban zvanican dopis. frizerka mi obecala da ce ona prikupiti neke igracke i da ce me zvati da po to dodjem. nadam se da ce tako i biti.
sutra muz nosi nekoliko na posao - e posto se radi o vecoj firmi mislim da bi za javno lijepljenje letaka trebalo traziti zvanicnim dopisom dozvolu, ali on moze i bez toga da izvjesi letak u kancelariji u koju ulazi prilicno mnogo ljudi i da podijeli nekoliko svojim radnim kolegama koji imaju ideju gdje da zalijepe letak.
meni jos pade na pamet da bi bilo pravo dobro da zaliejpimo u trolejbusima i tramvajima, ali pretpostavljam da za to treba zvanicno odobrenje GRAS-a. ima li neko nekog tamo ili sta mislite da idemo sa zvanicnim dopisom?
Ja cu jos ovo nekoliko letaka da sacuvam za vrtic cim posaljemo i dobijemo zvanican odgovor od direkcije, a sve je vec unaprijed gotovo dogovoreno.
i da, jos jedna informacija, ono pismo sto sam poslala uciteljici starije kceri u skolu da ispipam teren, da vidim da li bi skola bila voljna da polijepi plakate, pa ako bi da se onda zvanicno obratimo - izgleda da nece biti nista od toga. ja sam zapravo uciteljicu vise poluprivatno u tom pismu pitala da li se kosi sa skolskim pravilima da udruzenje uputi zvanican dopis skoli i da li postoji interes s njene strane da objasni djeci u razredu o akciji. danas sam vidjela zenu i onako izokola mi rece da vjerovatno nista nece biti od toga
ne znam da li se tu pita direktor ili neko drugi, ali procitah na forumu da u Drugoj gimnaziji vec stoje plakati
pravo mi krivo sto ne mogu i u "mojoj" skoli
i jos jedno upozorenje - ne lijepite plakate na haustore bez odobrenja!iz vlestitog iskustva znam da eko policija to ne dozvoljeva, proslog ljeta sam lijepila tako plakate po haustorima za jedan sportski klub i na kraju smo morali platit kaznu, jer smo se "oglasavali na mjestima koja nisu predvidjena za oglasavanje"
daduli mi poslao pp, ja mu odgovorila sa satima zakasnjenja, sorry
danasnji izvjestaj od mene:
pravabubica odstampala leteke (A4) u boji i plakate na A3 crno-bijele i poslala mi
dio tih odstampanih postavljen vec u mom frizerskom salonu, u mahalskom granapu i kod moje trafikantice koja radi 7/24
sve ove radnje su u privatnom vlasnistvu, razgovaral direktno s "gazdama" i odobrili postavljanje, tako da mi nije bio potreban zvanican dopis. frizerka mi obecala da ce ona prikupiti neke igracke i da ce me zvati da po to dodjem. nadam se da ce tako i biti.
sutra muz nosi nekoliko na posao - e posto se radi o vecoj firmi mislim da bi za javno lijepljenje letaka trebalo traziti zvanicnim dopisom dozvolu, ali on moze i bez toga da izvjesi letak u kancelariji u koju ulazi prilicno mnogo ljudi i da podijeli nekoliko svojim radnim kolegama koji imaju ideju gdje da zalijepe letak.
meni jos pade na pamet da bi bilo pravo dobro da zaliejpimo u trolejbusima i tramvajima, ali pretpostavljam da za to treba zvanicno odobrenje GRAS-a. ima li neko nekog tamo ili sta mislite da idemo sa zvanicnim dopisom?
Ja cu jos ovo nekoliko letaka da sacuvam za vrtic cim posaljemo i dobijemo zvanican odgovor od direkcije, a sve je vec unaprijed gotovo dogovoreno.
i da, jos jedna informacija, ono pismo sto sam poslala uciteljici starije kceri u skolu da ispipam teren, da vidim da li bi skola bila voljna da polijepi plakate, pa ako bi da se onda zvanicno obratimo - izgleda da nece biti nista od toga. ja sam zapravo uciteljicu vise poluprivatno u tom pismu pitala da li se kosi sa skolskim pravilima da udruzenje uputi zvanican dopis skoli i da li postoji interes s njene strane da objasni djeci u razredu o akciji. danas sam vidjela zenu i onako izokola mi rece da vjerovatno nista nece biti od toga
ne znam da li se tu pita direktor ili neko drugi, ali procitah na forumu da u Drugoj gimnaziji vec stoje plakati
pravo mi krivo sto ne mogu i u "mojoj" skoli
i jos jedno upozorenje - ne lijepite plakate na haustore bez odobrenja!iz vlestitog iskustva znam da eko policija to ne dozvoljeva, proslog ljeta sam lijepila tako plakate po haustorima za jedan sportski klub i na kraju smo morali platit kaznu, jer smo se "oglasavali na mjestima koja nisu predvidjena za oglasavanje"
Last edited by nenanana on 12/12/2007 18:40, edited 1 time in total.
-
Breza
#362 Re: Podrska
Glasom i stasom... ha ja!buba wrote:Breza C.M.?!Breza wrote:Pridruzujem se ovoj akciji uz srdacan pozdrav i postovanje prema inicijatorima i svima onima koji svojim zalaganjem nastoje realizovati ovu lijepu ideju.
Posebna zahvalnost @Pearl i @danas na azurnosti i spremnosti pri pruzanju neophodnih informacija i pomoci pri transferu novca iz USA.
N.S - Breza
- buba
#363 Re: Podrska
Trebala si dodati..ha ja ''nana''.Breza wrote:Glasom i stasom... ha ja!buba wrote:Breza C.M.?!Breza wrote:Pridruzujem se ovoj akciji uz srdacan pozdrav i postovanje prema inicijatorima i svima onima koji svojim zalaganjem nastoje realizovati ovu lijepu ideju.
Posebna zahvalnost @Pearl i @danas na azurnosti i spremnosti pri pruzanju neophodnih informacija i pomoci pri transferu novca iz USA.
N.S - Breza
Vidis sto imam nos za priPoznat'
Ha ja ''terss'' mama!
P.S. sorry na zachatavanju teme, necu vise...ne odolih
- Ivy
EVO JOS JEDNA IDEJA: Za sve one koji poznaju slasticare, ugostitelje ili sl. da pokusamo izdeverati jednu VELIKU TORTU za novogodisnji program i da se sva djeca slikaju oko nje za uspomenu i onda je u slast pojedu!
Mozda bi neki od slasticara bili voljni da naprave tortu dan prije za Party, Palma, ona na Dobrinji IV, ili sl. IMA LI NEKO IDEJU, KONTAKT?
Mozda bi neki od slasticara bili voljni da naprave tortu dan prije za Party, Palma, ona na Dobrinji IV, ili sl. IMA LI NEKO IDEJU, KONTAKT?
- daduli_sa

Dobio sam danas u Narodnoj kuhinji spisak djece koja su kod njih.
Spisak sadrzi ime i prezime, adresu i godiste.
Malo sam klasifikovao ovo da nam je preglednije.
Sa 4 sam imena imao problem da odredim rod pa help oko toga.
Ivy, je li tebi treba dostaviti ovaj spisak? Ako treba i ako si van BiH onda sutra skeniram i proslijedim. U svakom slucaju mozemo i na osnovu ovoga vec malo kalkulisati i oko knjiga, mislim da nema svrhe uzimati knjige ovima mladjim od 2000. godista, njima treba slikovnice.
Last edited by daduli_sa on 12/12/2007 18:58, edited 1 time in total.
- daduli_sa
Ta torta, bi li mogli nesto para da izletimo za nju?Ivy wrote:EVO JOS JEDNA IDEJA: Za sve one koji poznaju slasticare, ugostitelje ili sl. da pokusamo izdeverati jednu VELIKU TORTU za novogodisnji program i da se sva djeca slikaju oko nje za uspomenu i onda je u slast pojedu!
Ili ocekujemo da nam se ona donira?
Meni je u blizini ona Piramida na C.Vili, imaju torte za ubiti se pa bi mogao po povratku sa posla usput navratiti i raspitati se koliko bi nam izasli u susret.
Ima li ko na Dobrinji da ode do... Kupa?
Mislim, znam ko ima ali necu da prozivam, ona ce se prepoznati
-
nenanana
daduli, merjem je djevojcica to znam, s ostalim imenima mogu samo pretpostavljati, kao i ti, pa ne bih da pogrijesim.
Slazem se za djecu ispod 7 godina ne trebaju knjige. slikovnice mozda ili jos bolje bojanke, u tom dobu obozavaju da stvaraju, mada je tim malisanima nadjraza igracka
Slazem se za djecu ispod 7 godina ne trebaju knjige. slikovnice mozda ili jos bolje bojanke, u tom dobu obozavaju da stvaraju, mada je tim malisanima nadjraza igracka
Last edited by nenanana on 12/12/2007 19:02, edited 1 time in total.
- daduli_sa
Ok, saljem ti to sutra jer sam ja ovo dobio u printanoj formi tako da moram skenirati prvo. Ti onda razbacaj grah oko ova 4 imena i povecaj broj gdje kako treba.Ivy wrote:posalji na mail pa cu ja uvrstiti u tabelicu nasus tvojim spiskom blizimo se broju 150 djece
- Ivy
ne moze biti mala torta, ona sto normalno kupujemo, nego bi morali napraviti specjalnu veliku...sto se mene tice slasticarna koja bi radila tortu moze staviti reklamu svoju na nju sa porukom djeci (bice popraceno od strane medija pa eto im dzabne reklame)....to treba pitati! Velika torta (haman ko sto velika)!!!daduli_sa wrote:Ta torta, bi li mogli nesto para da izletimo za nju?Ivy wrote:EVO JOS JEDNA IDEJA: Za sve one koji poznaju slasticare, ugostitelje ili sl. da pokusamo izdeverati jednu VELIKU TORTU za novogodisnji program i da se sva djeca slikaju oko nje za uspomenu i onda je u slast pojedu!
Meni je u blizini ona Piramida na C.Vili, imaju torte za ubiti se pa bi mogao po povratku sa posla usput navratiti i raspitati se koliko bi nam izasli u susret.
Mislim, znam ko ima ali necu da prozivam, ona ce se prepoznati![]()
- daduli_sa
Ok, pogledam sta mogu u uciniti u Piramidi.Ivy wrote:ne moze biti mala torta, ona sto normalno kupujemo, nego bi morali napraviti specjalnu veliku...sto se mene tice slasticarna koja bi radila tortu moze staviti reklamu svoju na nju sa porukom djeci (bice popraceno od strane medija pa eto im dzabne reklame)....to treba pitati! Velika torta (haman ko sto velika)!!!daduli_sa wrote:Ta torta, bi li mogli nesto para da izletimo za nju?Ivy wrote:EVO JOS JEDNA IDEJA: Za sve one koji poznaju slasticare, ugostitelje ili sl. da pokusamo izdeverati jednu VELIKU TORTU za novogodisnji program i da se sva djeca slikaju oko nje za uspomenu i onda je u slast pojedu!
Mislim, znam ko ima ali necu da prozivam, ona ce se prepoznati![]()
Jos jedna mogucnost je - 4-5 srednje velike torte, klincima ce i to biti interesantno i zanimljivo, a lakse cemo dobiti na nekoliko mjesta mozda tortu za 20-30 djece nego od jednu za 150
Pearla, +20KM Zivjeli studenti