Radujte se , ulje 8 KM , centralno 20-30% skuplje!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

incognito071 wrote:
Rambo-Amadeus wrote:
Amazonka27 wrote: maco nervirash me opasno...ja nisam glasala ni zabih (bash nam ga zabi) ni za sdp...a nek je tebi super i nek ti ne gladujesh..zalogaj ti svaki na stranu otisao...
belaj, belaj, belaj

:D :D :D

natakar (sto bi neki rekli)

Rambo nesretnice, zasluzio si ban. Nemoj raju loziti. :x

pa sto ja, sta ih ja lozim, same se loze...ja samo navijam sa strane... :D

ali necu vise, obecavam, ok? :-)
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Alfons Kauders wrote:
Amazonka27 wrote:
emina_22 wrote: Glasala!
Ako te zanima i za koga - SDPBiH
a izvini...jel Željko Komšić SDP...koliko znam on je bas sad Predsjedavajući Predsjedništva...i onda ne vidim cemu ovo tvoje...glasali ste gledajte...
de ba... vladu je sacinila koalicija naci stranaka koje imaju vecinu u zakonodavnim tijelima na svim nivoima vlasti... sdpa ni u tragovima
nisam ja ni za ni protiv sdp-a (da nebudem pogresno shvacena)...cak mi nije jasno ni zasto jenarod toliko protiv zlatka - to je moj profesor i to jedan od najboljih. Ali i za tog komsica je neko glasao...i njegov glas ce se prije chuti i uvaziti od tvog,mog njenog petog desetog...
emina_22

Post by emina_22 »

.
Last edited by emina_22 on 28/11/2008 10:21, edited 2 times in total.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

ima moj papagaj veze sa poskupljenjem :x
infobrcko

Post by infobrcko »

poslaniti u Skupstini Brcko Distrikta predlozili povecanje plata u zdravstvu za 20 % a medicinsko osoblje najavilo proteste i peticije za ponedeljak hehe
:D
infobrcko

Post by infobrcko »

poslaniti u Skupstini Brcko Distrikta predlozili povecanje plata u zdravstvu za 20 % a medicinsko osoblje najavilo proteste i peticije za ponedeljak hehe
:D
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

black wrote:po drugi put..drzite se teme i bez zachatavanja..ili ce pod katanac..

black, jel ti inace ides po misljenje kod bice_bice ili...?

osim toga, da pisem onim ruskim hijeroglifima i masovno provociram raju tezom a apsolutoj jednakosti krivice i cinjenju genocida vjeravno bih bio vise privilegovan, ali ovako...

i osim toga, vec sam negdje rekao da ja imam skupa vise prigovora na ovu drzavu nego svi vi zajedno, ali od muke mi ostaje jos samno da se zajebavam s rajom, a ako neko nekad nesto postigne preko foruma nek mi javi da ja prvi priznanje odam i cestitam...
bice_bice

Post by bice_bice »

nego, jeste dogovrili sta sinoc?
karanana

Post by karanana »

Poskupljenja na stranu jer nisu direktno povezana sa odlukom vlasti, i nece ulje biti 8KM litra, to je ipak malo pretjerano iako je i 4 marke skupo za litru, ipak koliko litara ulja potrosite godisnje? Dakle koliko cete godisnje vise placati za ulje nego sto ste placali? Vjerovatno ne puno vise, iako i ovo vuce ostala poskupljenja.

Ali malo ko spominje odluku o uvodjenju poreza na licni dohodak. Mene ona vise brine. Znaci stezu nas sa dvije strane. Eh za ovu odluku je vlast kriva i zbog tog im treba jebavat sve po spisku.
Ffff

Post by Ffff »

mozda je ovo jedina losa vijest u ovoj drzavi oko koje ipak ne treba dizat ovoliku hampu... ne znam koliko je tacno, ali sinoc cujem da je pobacila zetva/sjetva/stagod suncokreta tamo gdje vec raste na drvecu :D
pa je to glavni razlog ovom poskupljenju... e sad sto su trgovci digli i cijene onog ulja sa zaliha, trebala bi se pitati inspekcija... ako uopste postoje mehanizmi da ih se u poskupljenju sprijeci..... predjimo na maslinovo, sad svakako nije velika razlika u cijeni, a i kazu da masline nisu nikad rodile ko prosle godine, a i zdravije je... :)
karanana

Post by karanana »

Ffff wrote:mozda je ovo jedina losa vijest u ovoj drzavi oko koje ipak ne treba dizat ovoliku hampu... ne znam koliko je tacno, ali sinoc cujem da je pobacila zetva/sjetva/stagod suncokreta tamo gdje vec raste na drvecu :D
pa je to glavni razlog ovom poskupljenju... e sad sto su trgovci digli i cijene onog ulja sa zaliha, trebala bi se pitati inspekcija... ako uopste postoje mehanizmi da ih se u poskupljenju sprijeci..... predjimo na maslinovo, sad svakako nije velika razlika u cijeni, a i kazu da masline nisu nikad rodile ko prosle godine, a i zdravije je... :)
Ja sam uradio slicno sa sirevima, oni njemacki i slovenacki otrovi od sireva: paladin, edamer, trapist, livada....poskupili 100% na 16 KM po kili, ja fino presao na livanjski, zakon sir.
bice_bice

Post by bice_bice »

Rambo-Amadeus wrote:
black wrote:po drugi put..drzite se teme i bez zachatavanja..ili ce pod katanac..

rece i ostade ziv..... :lol: :lol:
black

Post by black »

Rambo-Amadeus wrote:

rambo, loshe ti ide..probaj ponove..i malo bolje citaj..i sve su prilike da ce ti trebati toplija odjeca tamo kuda putujes..

nema potrebe da odgovaras na ovaj post..i po treci put drzite se teme
Ffff

Post by Ffff »

karanana wrote:
Ffff wrote:mozda je ovo jedina losa vijest u ovoj drzavi oko koje ipak ne treba dizat ovoliku hampu... ne znam koliko je tacno, ali sinoc cujem da je pobacila zetva/sjetva/stagod suncokreta tamo gdje vec raste na drvecu :D
Ja sam uradio slicno sa sirevima, oni njemacki i slovenacki otrovi od sireva: paladin, edamer, trapist, livada....poskupili 100% na 16 KM po kili, ja fino presao na livanjski, zakon sir.
jest vala, nema te pive od koje ces se uz njega napit :lol:
Fiore

#365 Re: Radujte se , ulje 8 KM , centralno 20-30% skuplje!

Post by Fiore »

DobroJutroKolumbo wrote:Jucer je u gradu Sarajevu ulje naprosto razgrabljeno i to po najeftinijoj cijeni 3 KM za litar ulja , ljudi su kupovali ulje kartonima jer su svi dobili informaciju da ce ulje poskupiti na 8 KM :shock: :shock: !? Centralno grijanje ce biti skuplje za 20-30% , oni imaju 100.000 tuzbi na sudu u Sarajevu za neplacanje grijanja , jer ljudi ne mogu ni ovako da plate grijanje a kamoli po novim cijenama , kakav apsurd...Bojim se da me ovo sve vise podsjeca na 92' godinu!!!

Da li je vrijeme da izadjemo na ulice ili da sjedimo kuci i trpimo!???
Ne mogu kupiti svega za 50 godina koliko mi najmanje treba jos.. a sta time dobijam sto se osiguram na neko vrijeme..jesam li time rijesio glavni problem? Naravno nisam,ali ova stoka nepismena uvjek tako misli ovaj narod kojem je samo vazno da ima pun stomak a sta ce biti sa komsijom,rodjakom i sl. to je nevazno.. ovaj narod kao da je nastao iz neke drkotine nista ne zeli da radi funkcionalno..samo pametuj,umochi,foliraj..to im je formula zivota..
Ali ponosan sam na grupu ljudi koja je tu i bar radi nesto,samo cudi me da nema jos njima slicnih da im se prikljuce..:x
DOSTA!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

RADIC je najbolji odmah cim se snijeg otopi, prije nego procvjeta...odlican za krvnu sliku...

ako se sjetim jos necega sto raste oko nas a hranjivo je, javicu vam :D

Salata...podsjeti me sta to bjese hranaaaaa............
obuca

Post by obuca »

mIRCerka wrote:RADIC je najbolji odmah cim se snijeg otopi, prije nego procvjeta...odlican za krvnu sliku...

dodala bih maslacak.... izvrsno je a i domace je. pasite stoko kad vam je mrsko dupe dignut :x
incognito071

Post by incognito071 »

mIRCerka wrote:RADIC je najbolji odmah cim se snijeg otopi, prije nego procvjeta...odlican za krvnu sliku...

pozelih se pastetice od graha, hljeba od mekinja ili pite od zare
kao poslasticu naravno salatu od maslacka :D :D
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

karanana wrote:
stani malo...u interexu mislim da je oko 2kg livanjskog oko 50KM, sad ako je to povoljnije... :? :roll:
xyz2007

Post by xyz2007 »

cijene su porasle zato sto raja sada masovno kupuje.

cim vise naroda pocne kupovati cijene rastu.

prestanite kupovati pa ce se i cijene smanjiti.

i uopste ne krivim sto cijene rastu!

pa vi tako hocete.

eh ako necete eh onda nemojte kupovati.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

xyz2007 wrote:cijene su porasle zato sto raja sada masovno kupuje.

pa vi tako hocete.

Hajde, reci i ti da se samo salis :D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

obuca wrote:

dodala bih maslacak.... izvrsno je a i domace je. pasite stoko kad vam je mrsko dupe dignut :x
Zaboravili ste na masnik! :)
I srijemush za salatu, i to je to! :)
Jos u Imaret po dvije kifle i puna sofra, svijumi!
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

_BosanaC wrote:

pa vi tako hocete.

ali fakat, niko ne govori o tome zasto rastu...?
neki kazu da je zbog nafte, ali ne mogu da vjerujem da svaki pojedini artikal mora poskupiti 100%, a ovo sto xyz govori je zapravo neoklasicna ekonomska teorija, ozivljavanje mehanizma slobodnog trzista i djelovanja zakona ponude i traznje, ali ocito je da to nije slucaj, potraznja je bila stabilna i u normalnim okolnostima ne bi se ni povecala da nije "vjestacki" kreirana ocekivanjima o nestanku i novom i visem poskupljenju tako da je po srijedi sasvim drugi razlog, rekao bih spekulativni...
Ffff

Post by Ffff »

_BosanaC

Post by _BosanaC »

Rambo-Amadeus wrote:
_BosanaC wrote:

pa vi tako hocete.

ali fakat, niko ne govori o tome zasto rastu...?
neki kazu da je zbog nafte, ali ne mogu da vjerujem da svaki pojedini artikal mora poskupiti 100%, a ovo sto xyz govori je zapravo neoklasicna ekonomska teorija, ozivljavanje mehanizma slobodnog trzista i djelovanja zakona ponude i traznje, ali ocito je da to nije slucaj, potraznja je bila stabilna i u normalnim okolnostima ne bi se ni povecala da nije "vjestacki" kreirana ocekivanjima o nestanku i novom i visem poskupljenju tako da je po srijedi sasvim drugi razlog, rekao bih spekulativni...
Rastu zato sto im se moze, zato sto ne postoji kontrolni mehanizam, ne postoje inspekcije, ne postoje kazne... I sasvim je normalno da u tim uslovima rastu.
Post Reply