Bojim se da BiH broji svoje posljednje dane...
-
signature
nisam bio ni za prosli ali je nametnut i nije bilo izbora ili se braniti ili leci da me kolju.ljeposava wrote:A da ja tebe pitam: jesi ti za rat?signature wrote:a kakva je tvoja uloga ovdje?ljeposava wrote:Eto i sta ako krene rat? Sta ce se time postic? Hiljade mrtvih (neduznih) i opet jovo na novo...
nisam ni sad za rat,ali neke se stvari moraju rijesiti u Bosni jednom zauvijek,ne moze Bosna biti vjeciti taoc Srbije i Hrvatske.oni koji vole BiH i smatraju je svojom domovinom,nemaju kuda i nemaju rezervne domovine.
ako se politicki nerijesi stanje u BiH onda bi ti trebalo biti jasno sta slijedi.
jer neko ce morati preuzeti svu krivicu za dogadjaje koji ce nastupiti.
- Amazonka27
daj ba zatvorce nam sve teme zbog "rospije". To i jeste cilj...pogledajte joj profil...to je pushtena baja...NEMOJTE....ignorisite i preskachite njene postove....
-
ljeposava
Privatna poruka od Amazonke koju mi je malocas poslala bice proslijedjena administratoru , sad nemam vremena imam pametnijeg posla.
Poruka
Od: Amazonka27
Upisano: 16/11/2007 18:55
Naslov teme: da ti shapnem neshto
ko god da si i sta god da si, ti si sramota za ljudski rod, sjeme ti se zaturilo dabogda..stoko neotesana i glupa. pricas o kupovini stanova i auta, a ovdje se narod otima za litar ulja...dabogda ti djete zeljno svega bilo.stoko!!!Pored takvih kao sto si ti, ne trebaju nam chetnici. MRSHHHHHH
E da, samo da dodam, idem za Novu godinu na Bali, pa da i to znas.
Poruka
ko god da si i sta god da si, ti si sramota za ljudski rod, sjeme ti se zaturilo dabogda..stoko neotesana i glupa. pricas o kupovini stanova i auta, a ovdje se narod otima za litar ulja...dabogda ti djete zeljno svega bilo.stoko!!!Pored takvih kao sto si ti, ne trebaju nam chetnici. MRSHHHHHH
-
Leonid Breznjev
ohani ba malo sa uvredama @Amazonka! mozete li ikako normalo razmijeniti misljenja, voditi diskusiju kako bi iz iste izasli zreliji, a ne samo psovali, dijelili uvrede i sl..Amazonka27 wrote:daj ba zatvorce nam sve teme zbog "rospije". To i jeste cilj...pogledajte joj profil...to je pushtena baja...NEMOJTE....ignorisite i preskachite njene postove....
- Amazonka27
zar se smiju postirati PP? Ovo je za bana...ali eto...ja chu ohanuti...a ti arsla prvo pogledaj sta je i koga je ona vrijedjala i da se zbog nje zatvorila tema gdje su ljudi doshli na ideju da se dignesve na noge.Arslan wrote:ohani ba malo sa uvredama @Amazonka! mozete li ikako normalo razmijeniti misljenja, voditi diskusiju kako bi iz iste izasli zreliji, a ne samo psovali, dijelili uvrede i sl..Amazonka27 wrote:daj ba zatvorce nam sve teme zbog "rospije". To i jeste cilj...pogledajte joj profil...to je pushtena baja...NEMOJTE....ignorisite i preskachite njene postove....
-
se
Ljeposava ne brini!!!!ljeposava wrote:Eto i sta ako krene rat? Sta ce se time postic? Hiljade mrtvih (neduznih) i opet jovo na novo...
Kolko sutra če Lajči donijeti dekret o zabrani svadbovanja na površi između kateta i hipotenuze.Nema antetata nema ni rata !!!
-
Majstorinho
-
Tomislav MO
Lipi moji Bošnjaci,
pročitah ovu temu od početka, situacija vam izgleda bezizlazna, ali srećom to samo tako izgleda jer mnogi nemaju točne ulazne podatke, pa onda logično ni izlazni ne mogu biti točno.
Naime, Hrvatska, odnosno Hrvati, ni oni u BiH, ni oni u Hrvatskoj ne žele raspad BiH niti žele pripajanje pojedinih dijelova Hrvatskoj..
E, shvatam ja da je nekima lakše gledati kroz ekvidistancu, ono i jedni i drugi su isti, dva dušmana itd., ali onda logično i Hrvatska će činiti isto, tj. ekvidistanca, i jedni i drugi su isti.
Kad sam u Hrvatskoj, čujem dosta komentara tipa, nećemo se miješati, neka se kolju sami u balkanskom blatu itd., ili čak od ekstremnijih pustit ćemo ih da se izmore, pa onda zavesti red itd. S nadom se gleda na skori ulazak u NATO i onda nikakva ravnoteža za Hrvatsku neće biti problem.
Znači, prvo se trebate riješiti politike ekvidistance. Hrvatska i Srbija nisu isto. Srbija prijeti, hoće RS za Kosovo, a Hrvatska hoće cjelovitu BiH. Trebate ući u stalni savez s Hrvatima i napustiti ekvidistancu, jer drugačije ćete teško protiv Srba. Može bit i da uspijete, ali je rizik veći.
Toliko od mene, nadam se da nećete pogrešno shvatiti ovaj post, bio je dobronamjeran, da ponovim na kraju HRVATI (i oni u Hrvatskoj i oni u BiH i oni u Australiji i oni u Americi) NE ŽELE PODJELU BIH I PRIPAJANJE DIJELA HRVATSKOJ. I nemojte više te gluposti pisati.
pročitah ovu temu od početka, situacija vam izgleda bezizlazna, ali srećom to samo tako izgleda jer mnogi nemaju točne ulazne podatke, pa onda logično ni izlazni ne mogu biti točno.
Naime, Hrvatska, odnosno Hrvati, ni oni u BiH, ni oni u Hrvatskoj ne žele raspad BiH niti žele pripajanje pojedinih dijelova Hrvatskoj..
E, shvatam ja da je nekima lakše gledati kroz ekvidistancu, ono i jedni i drugi su isti, dva dušmana itd., ali onda logično i Hrvatska će činiti isto, tj. ekvidistanca, i jedni i drugi su isti.
Kad sam u Hrvatskoj, čujem dosta komentara tipa, nećemo se miješati, neka se kolju sami u balkanskom blatu itd., ili čak od ekstremnijih pustit ćemo ih da se izmore, pa onda zavesti red itd. S nadom se gleda na skori ulazak u NATO i onda nikakva ravnoteža za Hrvatsku neće biti problem.
Znači, prvo se trebate riješiti politike ekvidistance. Hrvatska i Srbija nisu isto. Srbija prijeti, hoće RS za Kosovo, a Hrvatska hoće cjelovitu BiH. Trebate ući u stalni savez s Hrvatima i napustiti ekvidistancu, jer drugačije ćete teško protiv Srba. Može bit i da uspijete, ali je rizik veći.
Toliko od mene, nadam se da nećete pogrešno shvatiti ovaj post, bio je dobronamjeran, da ponovim na kraju HRVATI (i oni u Hrvatskoj i oni u BiH i oni u Australiji i oni u Americi) NE ŽELE PODJELU BIH I PRIPAJANJE DIJELA HRVATSKOJ. I nemojte više te gluposti pisati.
-
obuca
1. procitaj pravilaljeposava wrote:Privatna poruka od Amazonke koju mi je malocas poslala bice proslijedjena administratoru , sad nemam vremena imam pametnijeg posla.
Poruka
2. pp se ne smije postirati
3. koliko znam nema bana za pp
4. idi odakle si dosla i nevracaj se
- rajvosa^
Meni je sega kako se neko odluci na PP da prijeti, vrijedja itd...kao da ce imati nesto od toga. Djecurlija.Arslan wrote:ohani ba malo sa uvredama @Amazonka! mozete li ikako normalo razmijeniti misljenja, voditi diskusiju kako bi iz iste izasli zreliji, a ne samo psovali, dijelili uvrede i sl..Amazonka27 wrote:daj ba zatvorce nam sve teme zbog "rospije". To i jeste cilj...pogledajte joj profil...to je pushtena baja...NEMOJTE....ignorisite i preskachite njene postove....
- buba
Tudji smrad se ne cuje ako ga jednostavno ''ignorisemo''. Na kraju krajeva, to je najbrzi put ka njihovoj eliminacijiobuca wrote:1. procitaj pravilaljeposava wrote:Privatna poruka od Amazonke koju mi je malocas poslala bice proslijedjena administratoru , sad nemam vremena imam pametnijeg posla.
Poruka
2. pp se ne smije postirati
3. koliko znam nema bana za pp
4. idi odakle si dosla i nevracaj se![]()
-
barby02
Bojim se da su zlatne kasike zaple samo Aziru
Ozbiljno sam zabrinuta,kakav vakat dolazi poslije svih ovih desavanja
Sve nesto raspravljamo,svako iz svoje koze i fotelje a ustvari niko nista ne zna tacno jer politika je drolja, samo takva. . . . . . Dabogdo izadje na dobro
Ozbiljno sam zabrinuta,kakav vakat dolazi poslije svih ovih desavanja
Sve nesto raspravljamo,svako iz svoje koze i fotelje a ustvari niko nista ne zna tacno jer politika je drolja, samo takva. . . . . . Dabogdo izadje na dobro
-
se
Lipi moj Tomo ,znaš onu ,Koga su zmije klale i guštera se boji.Ekvidistanca nam dosla onako poslije vezivanja zastava ,pa Bobana ,pa dogovora u četiri oka o hrvatskom cvijeću koje poslije toga samo što ne uvehnu. i još mnogo toga.Ja ti zahvaljujem na dobrim namjerama.Ali bih ti isto tako uzvratio dobronamjernim pitanjima.Tomislav MO wrote:Lipi moji Bošnjaci,
pročitah ovu temu od početka, situacija vam izgleda bezizlazna, ali srećom to samo tako izgleda jer mnogi nemaju točne ulazne podatke, pa onda logično ni izlazni ne mogu biti točno.![]()
Kada če hrvati shvatiti da bez cijelovite BiH i mira u njoj nema ni sigurne Hrvatske jer je BiH podebljava tamo gdje je najtanja.
-
kao novi
ova amazonka napala ovu, govori joj da joj se sjeme zatre, da joj djeca budu zeljna svega, i "raja" sa sa-x je podrzavaju!!!! hej!!!! i traze da se banuje ova sto je postavila pp na forum... ccc.. ne mogu da vjerujem, kakva hipokrizija.. kakav jad...ljeposava wrote:Privatna poruka od Amazonke koju mi je malocas poslala bice proslijedjena administratoru , sad nemam vremena imam pametnijeg posla.
Poruka
fuj, fuj, fuj!!!! gadite mi se!!!!!
- jeza u ledja
pa pobogu zar ne vidis da ti upravo to covjek pise.se wrote:Lipi moj Tomo ,znaš onu ,Koga su zmije klale i guštera se boji.Ekvidistanca nam dosla onako poslije vezivanja zastava ,pa Bobana ,pa dogovora u četiri oka o hrvatskom cvijeću koje poslije toga samo što ne uvehnu. i još mnogo toga.Ja ti zahvaljujem na dobrim namjerama.Ali bih ti isto tako uzvratio dobronamjernim pitanjima.Tomislav MO wrote:Lipi moji Bošnjaci,
pročitah ovu temu od početka, situacija vam izgleda bezizlazna, ali srećom to samo tako izgleda jer mnogi nemaju točne ulazne podatke, pa onda logično ni izlazni ne mogu biti točno.![]()
Kada če hrvati shvatiti da bez cijelovite BiH i mira u njoj nema ni sigurne Hrvatske jer je BiH podebljava tamo gdje je najtanja.
a sta je ova ljeposava tako ruzno napisala?
-
Tomislav MO
Pa ja stvarno ne znam, upravo to napišem podebljano, a onda opet ponovim isto velikim slovima i opet ljudi ne vide. Strašno.jeza u ledja wrote:pa pobogu zar ne vidis da ti upravo to covjek pise.se wrote:Lipi moj Tomo ,znaš onu ,Koga su zmije klale i guštera se boji.Ekvidistanca nam dosla onako poslije vezivanja zastava ,pa Bobana ,pa dogovora u četiri oka o hrvatskom cvijeću koje poslije toga samo što ne uvehnu. i još mnogo toga.Ja ti zahvaljujem na dobrim namjerama.Ali bih ti isto tako uzvratio dobronamjernim pitanjima.Tomislav MO wrote:Lipi moji Bošnjaci,
-
Tomislav MO
Iz Mostara, zar se ne vidi.Mahalac wrote:Sve je to fino ToMo samo zaboravi nam reći odakle se javljaš, iz dijaspore ili iz dijapore
-
signature
ma,to je samo virtualno!!!kao novi wrote:ova amazonka napala ovu, govori joj da joj se sjeme zatre, da joj djeca budu zeljna svega, i "raja" sa sa-x je podrzavaju!!!! hej!!!! i traze da se banuje ova sto je postavila pp na forum... ccc.. ne mogu da vjerujem, kakva hipokrizija.. kakav jad...ljeposava wrote:Privatna poruka od Amazonke koju mi je malocas poslala bice proslijedjena administratoru , sad nemam vremena imam pametnijeg posla.
Poruka
fuj, fuj, fuj!!!! gadite mi se!!!!!
-
xyz2007
hajde da se vratimo na temu.
Jel Bosna kao cjelokupna odbrojava zadnje dane?
Pa iskreno da vam kazem Bosna jeste u svojim granicama i cjelokupna i suverena, ali ( kreirani su entiteti koji vuku na svoje strane ) - i to protiv bosanskohercegoackih interesa cjelokupne BH. Znaci za neke i nije cjelokupna.
a to da se neko odvoji, cisto sumnjam ENTITET koji je zasnovan na genocidu i etnickom ciscenju NE MOZE biti priznat ni po jednom svjetskom zakonu.
bice mozda nekih prepirki, ali opet mi trebamo biti spremni za svaki slucaj.
mislim da ce Srbi iz sjevernog djela kosova probati da proglase drugu SRPXXX i tu ce se voditi rat mislim ( u Kosovu ne u Bosni ) To su probali vec i u Hrvatskoj a uspjelo im je ( privremeno ) i u Bosni.
Po istom sablonu kao sto su uzeli nase teritorije i proglasili SRPxxxx
Ono sto Tomislav kaze ima istine. Hrvati hoce cjelokupnu BH ali da imaju svoju hrvatsku autonomiju u granicama Bosne, i tome slicno.
Srbi hoce RS da bude ili skroz druga drzava ili dio Srbije
DRAGI TOMO,
Ne moze se Bosna dijeliti ko keks haveru. Cija je Bosna drzava? Jel onih koji je priznaju kao svoju drzavu ili onih koji je ne priznaju kao svoju drzavu?
Ako je volis i priznajes onda si Bosanac, a ako nisi Bosanac vec Hrvat ( sto je tvoje pravo da se i izjasnis ) onda to znaci da ti priznajes Hrvatsku kao svoju drzavu? Jel tacno?
Evo ti pitanje!
Sad kad bi se zaratilo........
Tomo iz Mostara, da li bi ti bio u Armiji BH da se boris za cjelokupnu Bosnu ( kompletan bosanskoherecgovacki narod ) ili... u Hrvatskoj Odbrani ili Vosjci da branis samo HRVATSKI narod po Bosni i na "hrvatski zauzetim teritorijama"???
Jel Bosna kao cjelokupna odbrojava zadnje dane?
Pa iskreno da vam kazem Bosna jeste u svojim granicama i cjelokupna i suverena, ali ( kreirani su entiteti koji vuku na svoje strane ) - i to protiv bosanskohercegoackih interesa cjelokupne BH. Znaci za neke i nije cjelokupna.
a to da se neko odvoji, cisto sumnjam ENTITET koji je zasnovan na genocidu i etnickom ciscenju NE MOZE biti priznat ni po jednom svjetskom zakonu.
bice mozda nekih prepirki, ali opet mi trebamo biti spremni za svaki slucaj.
mislim da ce Srbi iz sjevernog djela kosova probati da proglase drugu SRPXXX i tu ce se voditi rat mislim ( u Kosovu ne u Bosni ) To su probali vec i u Hrvatskoj a uspjelo im je ( privremeno ) i u Bosni.
Po istom sablonu kao sto su uzeli nase teritorije i proglasili SRPxxxx
Ono sto Tomislav kaze ima istine. Hrvati hoce cjelokupnu BH ali da imaju svoju hrvatsku autonomiju u granicama Bosne, i tome slicno.
Srbi hoce RS da bude ili skroz druga drzava ili dio Srbije
DRAGI TOMO,
Ne moze se Bosna dijeliti ko keks haveru. Cija je Bosna drzava? Jel onih koji je priznaju kao svoju drzavu ili onih koji je ne priznaju kao svoju drzavu?
Ako je volis i priznajes onda si Bosanac, a ako nisi Bosanac vec Hrvat ( sto je tvoje pravo da se i izjasnis ) onda to znaci da ti priznajes Hrvatsku kao svoju drzavu? Jel tacno?
Evo ti pitanje!
Sad kad bi se zaratilo........
Tomo iz Mostara, da li bi ti bio u Armiji BH da se boris za cjelokupnu Bosnu ( kompletan bosanskoherecgovacki narod ) ili... u Hrvatskoj Odbrani ili Vosjci da branis samo HRVATSKI narod po Bosni i na "hrvatski zauzetim teritorijama"???
-
zavrzlama
A) Hrvati u BIH(hrvatska politika u BIH) podrzaju cjelovitost BIH iz razloga sto to odgovara Hrvatskoj jer nece velikosrpsku granicu na duzini od 300Km koja u buducnosti moze lako biti upotrijebljena kao odskocna daska u vracanju na Seseljevu granicu Karlobag-Virovitica..
B) Hrvati u BIH traze autonomnu jedinicu ili federalnu jedinicu u BIH ali od teritorije Federacije...hrvati bi sutra bili podrzani od bosnjaka u BIH da dobiju federalnu jedinicu ( bez prava na odvajanje od BIH)ali da traze i svoje teritorije u rs-u i da podrze da se vrate bosnjacima mjesta u podrinju i krajini gdje su bili vecina prije rata..jer bosnjaci znaju da BIH hrvati nisu protiv cjelovitosti BIH,a dobivanjem Posavine,B.Broda i ostalih mjesta u Posavini bi presjekli rs i tako otklonili opasnost po separatisticke namjere velikosrba..
C) Trazenje hrvatske federalne jedinice gdje nebi bilo ukljuceno podrucje Posavine je samo trik da se dobije federalna jedinica u zapadnoj Hercegovini i onda bi velikohrvati cekali sukob bosnjaka i srba i dok bi se srbi i bosnjaci tukli oko podrinja i Krajine velikohrvati bi vec zapadnu hercegovinu bez mekta preselili u Hrvatsku...to bi tako izgledalo...
A ja licno sam za ukidanje entiteta i stvaranje Ekonomskih regija nazvanih po geografskim kriterijumima(ali u prvoj fazi da regije budu u granicama entiteta) a zasto pametni ce shvatiti.....a to ce biti kad se Srbija smjesti u svoje granice i pozabavi se sama sobom i svojim problemima..
Last edited by zavrzlama on 16/11/2007 23:51, edited 1 time in total.