Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Od mene izgleda nista, nisam uopste u losoj formi, istrcim ja 10-11 km za 50 minuta ali zbog obaveza ne vjerujem da bi se mogao dovoljno pripremiti.
Ovako trcim 2-3 puta sedmicno, cisto da ostanem u formi + mi dodje kao ispusni ventil.
Tri puta je i više nego dovoljno da se spremiš za polumaraton.
Ja sam se spremio za maraton sa 3 sedmična treninga.
Peryton_ wrote:prema cooperu sam zmaj, imal' sta ekstremnije
neku noc, na stadionu, laganim tempom 20 krugova, nikad se bolje nisam osjecao poslije trcanja
80 kg na 183 cm visine, smrsao 12 kilograma u zadnjih 6 mjeseci, pripreme za Ramazan, gdje cu nabaciti opet 7-8 kilograma
Koliko si za 12 minuta pretrcao ? 20 krugova na stadionu dodje oko 6.000 m
Za 12 minuta jutros pretrcao 3000 metara.
20 krugova na ovom mom stadionu je malo vise od 6000 metara i trajalo je mnogo duze od ovih 12 minuta ( lagani tempo, zamal' pa brzo hodanje)
Plus sto maratoni u svijetu imaju i humanitarnu komponentu, pa se dio prihoda izdvoji za neka udruzenja koja pomazu ugrozenima. Cini mi se da je od zadnjeg polumaratona u Sarajevu dio prihoda isao djeci u domu na Bjelavama.
Od mene izgleda nista, nisam uopste u losoj formi, istrcim ja 10-11 km za 50 minuta ali zbog obaveza ne vjerujem da bi se mogao dovoljno pripremiti.
Ovako trcim 2-3 puta sedmicno, cisto da ostanem u formi + mi dodje kao ispusni ventil.
Tri puta je i više nego dovoljno da se spremiš za polumaraton.
Ja sam se spremio za maraton sa 3 sedmična treninga.
Znam, mozda samo unaprijed trazim alibi, ali kada sam gledao plan priprema za polumaraton shvatio sam da tu treba ozbiljan pristup, a meni vremena stvarno manjka jer tu je porodica, rad u smjenama (ukljucujuci nocne), ide godisnji, takodjer ne zelim zapostaviti vjezbe ostalih misica (teretana)...
Ono mogu ja to sve ali da se bas napnem, ali po svemu sudeci nije mi toliko stalo da istrcim polumaraton pa da sad do septembra ne znam gdje udaram.
Jbg
petunija wrote:Na web str. maratona piše da je vremensko ograničenje 3 sata, jel to znači da kome treba više vremena ne može učestvovati?
To znaci da ako ne zavrsis za tri sata, mozda ces morati prekinuti trcanje, jer se mora pustiti saobracaj i osloboditi ulice od trkaca. Ali ne brini, 3 sata je sasvim dovoljno. Jedino da imas neku povredu, pa moras odustati.
Black swan wrote:93 kile
191 visok
i imam stomačinu
danas neću trčati
jer sam na vikendici trčao zbog zmija ko u dexterovoj laboratoriji kad mu se galava zapali
na tu visinu tu i nije neka kilaža.
što se tiče povećanja treninga, ja više volim to gledati procentualno, npr. kada digneš sa 2 min. na 3 min. znači da si povećao trening za 50% u odnosu na ono što si mogao ranije. sa 5 na 6 je povećanje samo 20%, tako da onda počneš povećavati za 2, pa za 5 i ako nastaviš do septembra si spreman za polumaraton.
prije će biti genetika... za stomak nego kuhinja
kad mršam mršam iz lica
Bukvalno sam 100metara pretrcao prvi puta kada sam odlucio da treniram. zatim pauza setnja nekih 300 metara pa opet 100m trcanja. Malo po malo dosao sam do 10-15km pod svim meteoroloskim uslovima (kisa, snijeg, sunce, led, you name it) uz obavezni kucni trening bucicama za biceps i triceps plus one polovne trbusnjake tzv crunches. Ove potonje nisam ni deset napravio prvi puta a dosao sam do par hiljada " u cugu" nakon 6 mjeseci. Od tada (ima 15 godina) odrzavam kondiciju i tezinu uz redovne vjezbe. Prvih tri mjeseca sam smanjio unos hrane i zbog toga izgubio 15kg koje nisam dosad vratio. Mozak radi cuda, ne treba ti stoperica, samo lagano do konacnog cilja drug. Sve najbolje.
prije će biti genetika... za stomak nego kuhinja
kad mršam mršam iz lica
Sve ti je u psihi i glavi. Ako to pobijediš, moći ćeš do cilja vrlo lahko. Baci misli na nešto deseto i nemoj konstantno gledati u vrijeme. Ako trčiš na traci pokrij onaj sat za vrijeme peškirom.