Koliko predratnih Sarajlija živi u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

pici wrote:A koje ste vi svi skupa dijagnoze ,pa za ne povjerovat :D
Generalizovati čitave gradove po ne kakvim debilnim ispadima pojedinaca je, malo je reci debilnost.
@ljeposava ...živa bila,uzmi nešto za smirenje,istuširaj se hladnom vodom,imaj dobar sex,pa se malo educiraj,pa izadi sa prijateljima na kafu (ako ih imaš) itd itd :D Pa ti bona nemaš pojma o cemu pricas :D

Osamdesetih godina kada kažeš da si iz Sarajeva bilo gdje u bivšoj jugi ne da ti je gotiva nego nezapamčen doček....to je taj "Sarajevski duh".
Poslije rata normala da se je dosta toga izmjenilo ,bio sam po svim gradovima BiH,Hrvatske,Srbije,Crne Gore,Makedonije,Slovenije.....pa neprimjetih to nekakvo šikaniranje i blacenje zato što sam Sarajlija,nego naprotiv opet ista gotiva.
:thumbup:
goldenlily

Post by goldenlily »

ljeposava wrote:
goldenlily wrote:
ljeposava wrote:@goldenlily
Imaš krasan nick :roll:
Ja vjerujem da iz tvojih usta sipa samo zlato :-)

Btw. Trebala sam to prije reći da te poštedim toliko pisanja. Ja sam Bošnjakinja.
Kako da dokažem? :-)
Što se mene tiče možeš bit i Eskimka,to je potpuno irelevantno.Ne djelim ljude po tom kriteriju,moj kriteriji je papani i mi normalni :D .
Ne bih rekla. Između rečenica jasno se osjetilo šta hoćeš reći. :-)
Pročitaj se ponovo :-)
Objasnio sam u par predhodnih postova,traume od civilizovanog društva etc....Samo ne kontam,svim papanim kojima se ne sviđa Sarajevo i duh koji ono nosi,koji se đavao kače za njega?Ja odakle god ponesem neke ružne uspomene ili šta znam,mjesto me jednostavno ne dojmi ne komentarišem to puno,jendnostavno zaboravim bezličnu sredinu i ćao.Al ovi papani imaju takav sado-mazo duh,da je to nevjerovatno....
Last edited by goldenlily on 12/12/2007 09:55, edited 1 time in total.
ljeposava

Post by ljeposava »

Generalizovati čitave gradove po ne kakvim debilnim ispadima pojedinaca je, malo je reci debilnost.
@ljeposava ...živa bila,uzmi nešto za smirenje,istuširaj se hladnom vodom,imaj dobar sex,pa se malo educiraj,pa izadi sa prijateljima na kafu (ako ih imaš) itd itd :D Pa ti bona nemaš pojma o cemu pricas :D

Osamdesetih godina kada kažeš da si iz Sarajeva bilo gdje u bivšoj jugi ne da ti je gotiva nego nezapamčen doček....to je taj "Sarajevski duh".
Poslije rata normala da se je dosta toga izmjenilo ,bio sam po svim gradovima BiH,Hrvatske,Srbije,Crne Gore,Makedonije,Slovenije.....pa neprimjetih to nekakvo šikaniranje i blacenje zato što sam Sarajlija,nego naprotiv opet ista gotiva.
@uvijek dobar gost ni ja nemam namjeru da začatavam ali tebi svaka čast , tvoja diploma nije falsifikovana, jer znas napisat gdje ide malo, a gdje veliko slovo :lol: Eto sad ispravi sve to da se ne blamiraš, zato te i nisam citirala :) Hvala mi :)

@pici nezapamČen ili nezapamĆen? Nemam riječi stvarno, dok dijeliš drugima epitete tipa da su "debili", ne vidiš sebe :D
Pročitaj početak svog posta a onda dole "rasplet" koji počinje od "Osamdesetih"... :lol:
goldenlily

Post by goldenlily »

ljeposava wrote:

@uvijek dobar gost ni ja nemam namjeru da začatavam ali tebi svaka čast , tvoja diploma nije falsifikovana, jer znas napisat gdje ide malo, a gdje veliko slovo :lol: Eto sad ispravi sve to da se ne blamiraš, zato te i nisam citirala :) Hvala mi :)

@pici nezapamČen ili nezapamĆen? Nemam riječi stvarno, dok dijeliš drugima epitete tipa da su "debili", ne vidiš sebe :D
Pročitaj početak svog posta a onda dole "rasplet" koji počinje od "Osamdesetih"... :lol:
E živa bila,idi prošetaj....ove debate nisu za tebe,a ionako pola ne kontaš a i ono što ukapiraš,pogrešno ukapiraš... :D
ljeposava

Post by ljeposava »

@goldenlily ja sam toliko proputovala svijeta da za sve vas Sarajlije mogu s pravom reći da ste papani :-)
Ali to mi je ruzno. Znaš svijet vidis onakvim ocima kakv si ti iznutra...... :roll:
uvjek dobar gost

ljeposava wrote:

Ti da stvarno jesi sa planete sa koje je Mali princ... ne bi pričala/tipkala tako... palamudiš kao da si ona curica iz Ovo malo duše koja nikad Tuzle vidjet neće jer će se udati, a kamoli vidjela Sarajeva.....

Argumente ne nudiš već samo ćakulaš bezze... mogu ti ja preporučiti neku literatuiru o istoriji Sarajeva... za početak...

Živila i ja se povlačim iz diskusije jer neke stvari se ne mogu kupiti novcem, a za sve ostalo tu je Mastercard....
A nisi mi rekla šta su Fukare skandirale na Tušnju.....
goldenlily

Post by goldenlily »

ljeposava wrote:@goldenlily ja sam toliko proputovala svijeta da za sve vas Sarajlije mogu s pravom reći da ste papani :-)
Ali to mi je ruzno. Znaš svijet vidis onakvim ocima kakv si ti iznutra...... :roll:
Super,Sarajlije papani,ti samo u širokom luku obilazi Sarajevi i sve će biti uredu.Mi te nikad nećemo davit da nam dođeš,da nas zasipaš svojim psihozama,ti ćeš se družiti sa svojim kosmopolitama i mirna Bosna:D .Ugodan ostatak dana.
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

ljeposava wrote: Čuj??? Zar je potrebno to argumentovati? :lol:
naravno, ja to nigdje ne cuh....

ali, nema smisla dalje raspravljati s tobom, samo se vrtimo u krug.... :D
ljeposava

Post by ljeposava »

@uvijek dobar gost o da, Sarajevo ima jaku istoriju nema govora :lol: Uostalom cisto sumnjam da ti znas od kad datira taj grad, a nudis mi neku tamo istoriju. :-)
N E Z A N I M A M E :)
Zašto?
Upućena sasvim dovoljno. :)

P.S. Ne znam šta su skandirali na Tušnju. Nisam iz Tuzle. :)
luciferino

Post by luciferino »

ja_cura_ wrote:
luciferino wrote:Kako ide ona pjesmica?
Vezali mi dušu lancima, morili me glađu danima
Mrze me i psuju jer sam tu, rodjen u Sarajvuuuu... :music2: tako nešto :oops: (ovo može komotno i za temu "Djevojko u sukobu s Titom") :D
ako se uzme u obzir ko je pjevac i odakle je (poznata stolacka famElija)... ni on se ne bi trebao brojati kao sarajlija, sudeci po nekim postovima ovdje, jer je samo on rodjen u sarajevu, dok su njegovi doslje...

ja mu svakako skidam kapu za ovu pjesmu, pravo me je dizala u to vrijeme i uvijek je rado pjevam :D
Ja fakat nemam pojma ni odakle je Omar, a kamoli odakle su njegovi. Znam samo da mu je Kike bio jaran i da mi je fizički pravo odbojan (i on i Kike). A što se pjesmice tiče, svaki put je se sjetim kada krenu ove "debate" i priznajem da mi se sviđa.

Ima i ona od Nadrealista:
Ja sam, rođen u Sarajvu, gledam kroz foliju
Ja sam, rooođen u Sarajvuuu, igram klikera u podrumuuu.
uvjek dobar gost

ljeposava wrote:@uvijek dobar gost o da, Sarajevo ima jaku istoriju nema govora :lol: Uostalom cisto sumnjam da ti znas od kad datira taj grad, a nudis mi neku tamo istoriju. :-)
N E Z A N I M A M E :)
Zašto?
Upućena sasvim dovoljno. :)

P.S. Ne znam šta su skandirali na Tušnju. Nisam iz Tuzle. :)
Onda i ne kaki.. Ljeposava.....jer ništa te ne zanima... naži sebi dildu i lagano...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

Pa bona ne bila ,ja te ne mislim ni ispravljati ni govoriti šta je pravo a šta nije.
Pogledaj svoje postove od poČetka do kraja,sve se svodi na debilnom prepucavanju,niti jedan pozitivan il negativan doživljaj ili sluČaj nisi navela.
Tvoji komentari su puni psihotiČko-nestabilnog "razmišljanja" što dovodi do samo jednoga da si jako poremeĆenoga karaktera i da ti treba medicinska njega i pomoĆ.
Ja ti mogu ponuditi seXualne usluge pošto ti toga izgleda mnoooooogooo fali :D
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

@pici, legendo! :thumbup:
*mima*

Post by *mima* »

Ljeposava...bošnjakinja........... :roll:
Asana

#365 Re: Koliko predratnih Sarajlija živi u Sarajevu?

Post by Asana »

tumtum wrote:Prema nekim istraživanjima trenutno u Sarajevu živi 17 % predratnih stanovnika.
Da li po vašoj procjeni ta brojka odgovara stvarnom stanju?
1907 u Sarajevu je zivjelo 8 clanova moje familije
1937 bilo ih je 26
1977 bilo nas je 23
2007 u Sarajevu zivi ukupno 6 clanova moje sire familije

Znaci, u Sarajevu trenutno zivi 75% moje familije u odnosu na prije prvog svjetskog rata.... od toga 50% penzionera.
Nas 6 se dakle nalazi u onih 0,5% predratnih stanovnika Sarajeva - ako mislimo na 1.svjetski rat.

:zzzz:
ljeposava

Post by ljeposava »

besana wrote:
pici wrote:Pa bona ne bila ,ja te ne mislim ni ispravljati ni govoriti šta je pravo a šta nije.
Pogledaj svoje postove od poČetka do kraja,sve se svodi na debilnom prepucavanju,niti jedan pozitivan il negativan doživljaj ili sluČaj nisi navela.
Tvoji komentari su puni psihotiČko-nestabilnog "razmišljanja" što dovodi do samo jednoga da si jako poremeĆenoga karaktera i da ti treba medicinska njega i pomoĆ.
Neka jarane, ja Ću..
Ljeposava od mene vibrator...koju veliČinu... hoĆeš? :-)
Pa može istu veličinu koju koristi tvoja mama recimo...
*mima*

Post by *mima* »

Ljeposava....bošnjakinjo.............sram te bilo.
skojotovski

Post by skojotovski »

ljeposava, mozda da prosetas do Banovica, a? kahvu, kavu ili kafu da popijes? ili malo za plug da uhvatis, a?
b.boja

Post by b.boja »

skojotovski wrote:ljeposava, mozda da prosetas do Banovica, a? kahvu, kavu ili kafu da popijes? ili malo za plug da uhvatis, a?

pazite, ljeposava sa sobom uvijek povede nekoga....
efa štzngrm

Post by efa štzngrm »

tek sad naiđe na ovu temu, pa hebote, ovdje je rat trebao trajati još minimum 10 godina, u kojoj ja vukojebini od zemlje živim
Tisina

Post by Tisina »

tuspas mene , mog brata moje mame i cijele njene porodice :)
visby

Post by visby »

Nisam nikad bio u Sarajevu. Ima li jos takvih?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ljeposava wrote:
besana wrote:
pici wrote:Pa bona ne bila ,ja te ne mislim ni ispravljati ni govoriti šta je pravo a šta nije.
Neka jarane, ja Ću..
Ljeposava od mene vibrator...koju veliČinu... hoĆeš? :-)
Pa može istu veličinu koju koristi tvoja mama recimo...
Dovidjenja i prijatno, nauci da na ovom forumu nema tolerisanja prozivanja majki drugim forumasima.
Besana i pici, bez obzira na sve, imate upozorenje.
Boom964

Post by Boom964 »

Gradjanin ili kako rekoste Sarajlija, nije onaj ko je rodjen u gradu ili u ovom slucaju u Sarajevu, nego onaj ko se i ponasa kao takav. Iako definicija gradjanstva nema veze sa gradom kao geografskim pojmom.........
Nije bitno ko je odakle dosao bitno je kako se ponasa, a po ovome danas sta imamo u Sarajevu rekla bi da je i 17% puno nazalost!
tavijapi

Post by tavijapi »

i ja se slazem
Post Reply