Janjetina i riža u curryju koji joj daje boju.
Moderator: anex

ja sam jedna od njihhadzinica wrote:ma samo ti ovdje pisi recepttanana wrote:jupiiiiiiii
evo ja tebi saljem recept na pp,da ne kvarim temu o iftarima
ima jos poguzija koje ce se obradovati, vjeruj mi![]()
hvala
TO JE TO!!!
A sta je ovo??tanana wrote:
hadzinica wrote:nesto sto je fenomenalno (iako mozda ne izgleda ba prvi pogledneprilagodjena wrote:A sta je ovo??tanana wrote:=
stavicu recept koji sam dobila od @tanana
pa ce ti se samo kazati
ovo tek vidjehhadzinica wrote:tek sad vidjehArslan wrote:mashallah hadzinice..i ja bih volio sjest' za ovu siniju...
![]()
ma zar treba recu bujrum!!!
tebi i svim ostalim:
dacina
mamica
anais
aorta
bumbar
indigo
dina_qa u kompletu
amela
amrino
leticija
amazonka
medoo
dalmatinka( uslov je da mi donese svjezu hobotnicu)
renaTTa
veca_sa
black
fluidu (ma gdje god da je)
joj ... ako sam nekog zaboravila ima da kasnije editujem
ja bi fakat sve vas okupila i spremila nam zajednicki iftar![]()
danas nisam nista kuhala.. bila na iftaru kod drugarice i pojela pitu kako samo zene iz sandzaka prave
Ma kakvu tortumamica papucarka wrote:dje si dacka, poguzijo jedna![]()
ja ne postim posto pijem tablete (moram se opravdat), ali planiram pravit tortu za sestogodisnjicu braka
trebat ce mi nekoliko savjeta od tebe i dine. Mislim na kulinarske savjete, a ne bracne
![]()

Moze li recept za ovo, prelijepo izgledadina_qa wrote:juce pravila supicu, telece snicle, pire krompir i salaticu, domaci hljeb i kompot i naravno kolac![]()
sve se pojelo... pa nisam stigla slikati, al je kolaca jos malo ostalo![]()
a moze li ovo sa gotovim korama (kupovnim) ja se ne usudim sama pravit kore za tortu. A 18-og nam je godisnjica braka, pa sam mislila napravit kakvu finu torticudina_qa wrote:to je tzv. izmisljeni kolac![]()
u tijesto sam stavila 4 jajeta i 8 kas secera, to umutila
dodala 8 kas brasna, pola solje ulja, vanilin secer, prasak za pecivo i 4 kas kakaa
ispeces tijesto i prepolovis ga i filujes u sredinu i odozgo
fil: 2 pudinga i 1 maslac
na kraju ukrasis listicima banane![]()
nista lakse, a jaaako ukusno
u tijesto ako zelis mozes dodati i malo oraha isjeckanih il badema, a takodjer mozes i poredati banane na fil u sredini, tako sam prosli put ja radila
naravnoSunrise00 wrote:A je li ovo puding od vanilije?
e vidis ja obicno kad pravim ovako fil za tortu, stavim vise secera nego sto treba da se kuha sa pudingom (ne ono standardno 3-4 kasike)shipak wrote:Dina_qa ne bih da ti se miješam u posao ali i ja pravim nešto slično ovoj tvojoj torti po sastavu (muž je izrazio želju pa ću i praviti za nekoliko dana i staviti) ali ja pravim tako da u fil stavim još šećera u prahu. Da li ti ovako samo sa pudingom i puterom bude dovoljno slatko?