Za predane Allahu dž.š.

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Urden

#351 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Urden »

jugo-istocno od BiH. Ako ti to pomaze :)
Love_animal

#352 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Love_animal »

Urden wrote:jugo-istocno od BiH. Ako ti to pomaze :)
Hvala.. Snacicu se nekako :)
Prozor

#353 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Prozor »

kupi kompas i klanjaj u jugo-istočnom pravcu
KotromanichII

#354 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by KotromanichII »

prelijepa dova , lijep sadrzaj i lijep glas

http://www.youtube.com/watch?v=JsYVV95dIvE
KotromanichII

#355 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by KotromanichII »

Koja je Allah sila ljudi nisu nimalo svjesni, ova slika najvece poznate zvijezde tek otkrivene u univerzumu govori dosta. To je samo jedan mali djelic univerzuma a Allah je to sve stvorio. Allah je tolika sila a ipak je milostiv i blag prema ljudi, a mogao bi ih zbrisati sa lica zemlje u sekundi.

Image
ta zvijezda u sporedjenju sa nasom zemljom i suncem

Sad kad bi nas doveli na sud u sudnicu da nam sude uz mogucnost da cemo ostati u zatvoru cijeli zivot, prepali bi se , bili bi u soku, tabletama za smirenje bi nas hranili , dok nebi dosli sebi. A sta reci za ljude koji dodju pred ovakvu silu, kao sto je Allah, na sudnjem danu, a on bijesan na njih zbog djela njihovih na ovom svijetu, kako ce se tek onda osjecati.

Da bi vidjeli Allahovu velicinu, trebamo gledati u savrsenstvu i skladu Njegovih stvorenja, a univerzum i zvijezdu su jedna od njih. kad vidim neko bijesno auto, sa kompliciranom elektronikom, divimo se proizvodjacu, kako su jaki tehnoloski itd A sta kad vidim ovu zvijezdu kolika je, naspram nas sicunih stvorenja, i opet ima se hrabrosti oholiti pred Allahom, "necu se ja nikome klanjati".

Iako je Allah tolika sila, jer tu silu mozemo uociti tako sto gledamo ova savrseni Univerzum, ipak je Allah milostiv prema ljudima, spusta kisa, daje hranu, uslisava dove, spasava iz nevolje itd

Allah je stvoritelj kojem netreba alat, samo kaze "budi" i ono biva. Zamilite taj osjecaj, kada dodjes na sudnjem danu i prozove se tvoje ime, pa stanes pred Allaha, koji je stvorio citav ovaj univerzum. A kakav je osjecaj gdje ti On iskaze svoje zadovoljstvo sa tobom i pripremi ti dzennet. Sad da te nazovi neki predsjednik neke drzave i pohvali te na dobro uradjenom poslu, kako bi se osjecao, a sta reci onda za Allahovo zadoovljstvo sa covjekom.
Prozor

#356 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Prozor »

:thumbup:

Zamisli onda Njegovu nagradu :) kakva je :) a i kaznu..... :run:
KotromanichII

#357 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by KotromanichII »

Nastavak za gornji tekst....

U taberanijevom Mu’dzemul-esatu, sa hasen senedom se prenosi od Dzabira da je poslanik rekao: ”U noci mog isra’a sam prosao pored uzvisene skupine, Dzibril je bio poput pohabane prostirke od straha od Allaha”

Sta onda reci za nas ljude kad je u pitanju strah od Allaha, ako jedan melek Dzibril osjeca toliki strah od Allaha, a Allah kaze o Dzibrilu u kuranu:

””Kur'an je, zaista, kazivanje Izaslanika plemenitog,; moćnog, od Gospodara svemira, cijenjenog,; kome se drugi potčinjavaju, tamo pouzdanog!” Sura Tekwir

Iako je Allah tolika sila, jer tu silu mozemo uociti tako sto gledamo ovaj savrseni Univerzum, ipak je Allah milostiv prema ljudima, spusta kisa, daje hranu, uslisava dove, spasava iz nevolje itd

Zamislite taj osjecaj, kada dodjes na sudnjem danu i prozove se tvoje ime, pa stanes pred Allaha, koji je stvorio citav ovaj univerzum. Kakav li je to strah, srce do grkljana doslo, kada noge klecaju, ruke drhte a razum vec odkazao zbog silne neizvjesnosti gdje ce biti konacan kraj, ili Dzennet ili Dzehenem.

Allah kaze u kuranu: 040:018. I upozori ih na bliski Sudnji dan kada će srca do grkljana doprijeti i popriječiti se, kada nevjernici ni prisna prijatelja ni posrednika neće imati koji će uslišan biti.

Evo jedan primjer iz stvarnog zivota kako je covjek slabasno stvorenje. Gledao sam emisiju na TV gdje testiraju psihologiju ljudi koji su prihvatili da budu izlozeni torturi u zatvoru, gdje ce da vide koliko mogu da izdrze psiholosku torturu. Povod ovoj emsiji je bio torture irackih zatvorenika u americkim zatvorima u Iraku. Oni koji su bili u ovom eksperimentu nisu bili izlozeni fizickom torturom, udaranjem itd nego iskljucivo psiholoskom tako sto su ih budili rano u jutro uz galamu i pogrdne rijeci, gdje su ih omalozavali i ponizavali. Koliko im je pozlilo da su povracali od muke i plakali su jer nisu mogli vise podnijeti psihlosku bol. Jednu su osobu zavezali i legli je na pod, i pustili da kapaju kapljice vode na celo te osobe. Osoba se uspanicila u veoma kratkom roku i morali su prekinuti eksperiment.
Sta mislite ako ljudi nemogu ovakve nenasilne torture da izdrze kako je sa stanovnicima dzehennema, koji bi dali svo blago ovog svijeta da imaju upravo takvu kaznu u Dzehennemu, pa dove bi upucivali Allahu da ih Allah kazni samo sa konstantnim padanjem kapljica na celo, to bi za njih bio raj. Ali ne to, ovo je sta ih ceka

Allah kaze u kuranu: …kljucala voda bice na glave njihove ljevana, od nje ce se istopiti ono što je u trbusima njihovim i koža, a gvozdenim maljevima bice mlaceni…

A kakav je osjecaj gdje ti On iskaze svoje zadovoljstvo sa tobom i pripremi ti dzennet. Sad da te nazove neki predsjednik neke drzave i pohvali te na dobro uradjenom poslu, kako bi se osjecao?, a sta reci onda za Allahovo zadovoljstvo sa covjekom. Kako ce se tek onda covjek ponositi na sudnjem danu, i jos kad udje u dzennet gdje ti se ukaze dobrodoslica i usluga na najvecem mogucem nivou. Taj opis srece ulaskom u Dzennet je neopisiv, tesko dokuciv nasim razumom. Ovdje se covjek na ovom dunjaluckom svijetu ponosi jako malim mizernim stvarima, kupi kucu i auto na kredit pa ko ti je ko on, voda neku ljepotice za ruku dok hoda nadmeno ulicom a nezna da ga ona vara sa drugim dok on rintaci na poslu. A u dzennetu nema nikakve negativnosti nego sreca i luksuzno bogatsvo, zene koje pamet oduzimaju njihovom ljepotom, dvorci, rijeke, palme, svakovrsnog jela i mirisa, bliskost familije koje je smrt rastavila pa su opet zajedno u dzennetu itd Evo jedan primijer iz mog zivota, kako covjek moze u malim stvarima pronaci neke ajete o dzennetu.

Allah kaze u kuranu:
…sluzice ih vjecno mladi mladici, sa casama i ibricima i peharom punim pica iz izvora tekuceg - od koga ih glava nece boljeti i zbog koga nece pamet izgubiti - i vocem koje ce sami birati, i mesom pticjim kakvo budu zeljeli…

Dok sam bio na zajednickoj veceri sa firmom u jednom hotelu, gdje konobari tako reci lete da ti udovolje, sve je sredjeno prije naseg dolaska, ukraseno, svijece na stolu. Donose svakovrsnu hranu, a sve je dzaba, pa mi kroz glavu prodjose ovi gore ajeti o slugama u dzennetu. Pa kontam ako je ovako na ovom svijetu kako li je tek u dzennetu. Covjek mora da dozivi neke stvari kako bi mogao da razumije neke ajete u pravom smislu, mada i tad nebi docarao ljepote dzenneta.

Da nas Allah sacuva dzehennema i uvede u dzennet. Amin
KotromanichII

#358 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by KotromanichII »

Paznja prema roditeljima, jako dirljivo, pouka za one koje razmisljaju

KotromanichII

#359 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by KotromanichII »

Allahovo ucenje kurana dzenetlijama

Od Ebu-Hurejre da je Alejhisselam rekao: „Džennetlijama će Allahovo, dž.š., učenje Kur'ana izgledati tako kao da ga nikad prije nisu čuli.“ Takođe se navodi da će Allah Uzvišeni učiti svim stanovnicima dženneta suru Er-Rahman kako bi ih na taj način posebno obradovao i iskazao im svoju počast i dobrotu.

Zvuk drveca u dzenetu

Ebu Ne'im navodi predaju od Ebu Hurejre o svojstvima dzenneta: Rekao je Allahov poslanik s.a.v.s: U Dzennetu ima drvo cije je stablo od zlata, a grane od krizolita i bisera, pa kad ih vjetar potakne, one zatrepere. Slusaoci nece cuti prijatni zvuk od toga."
KotromanichII

#360 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by KotromanichII »

Zelim mir..gdje da ga potrazim
u Kuranu, kratko i jasno

nek ti Allah kaze koju rijec o tvome problemu

Allah kaze u kuranu:

124. A onaj ko okrene glavu od Knjige Moje, taj će teškim životom živjeti i na Sudnjem danu ćemo ga slijepim oživjeti.

97. Onome ko čini dobro, bio muškarac ili žena, a vjernik je, Mi ćemo dati da proživi lijep život i, doista, ćemo ih nagraditi boljom nagradom nego što su zaslužili.

55. I slijedite ono najljepše, ono što vam Gospodar vaš objavljuje, prije nego što vam iznenada kazna dođe, za čiji dolazak nećete znati,

56. da čovjek ne bi uzviknuo: "Teško meni, koliko sam samo dužnosti prema Allahu propustio, čak sam se i izrugivao!"

Jasno i precizno, nema se sta dodavati vise, nego kuran u ruke i procitaj ga sa razmisljanje od poceka do kraja
bijela

#361 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by bijela »

KotromanichII wrote:
Jasno i precizno, nema se sta dodavati vise, nego kuran u ruke i procitaj ga sa razmisljanje od poceka do kraja
da su odgovori na životne probleme ljudi rješivi na način na koji ti pišeš - jezik koji ti je Bog dao i sposobnost komuniciranja ne bi imali nikakav smisao. svi bi mogli jednostavno Kur'an u šake.
KotromanichII

#362 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by KotromanichII »

da su odgovori na životne probleme ljudi rješivi na način na koji ti pišeš - jezik koji ti je Bog dao i sposobnost komuniciranja ne bi imali nikakav smisao. svi bi mogli jednostavno Kur'an u šake.
allah daje savjete u kuranu, nije to od mene , nego to Allah sam kaze, jer onaj ko se drzi vjere i nace u kuranu upute kako da uskladi svoj zivot, i Allah ce mu olaksati da rijeci probleme

U kuranu su odgovori za zivotne probleme
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#363 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by WipeOut »

Isidora Jesenjinova wrote:Eselamu alejkum,braco i sestre po vjeri..
Dolazim iz stroge muslimanske porodice u kojoj se prakticira vjera...
Naime,moj problem je sto imam osjecaj da me posljednjih godina sejtan na svoju ruku uzeo...Dosta sam se udaljila..nisam vise kao sto sam bila...Naravno,ne mislim sad da sam totalno odlutala,da za Boga ne znam..
Namaz obavljam pobekad..ramazan naravno postim...ali nije to to..Kad nemas dusevni mir..
Toliko mi se stvari negativnih u posljednje vrijeme izdesvalo...mislila sam da ludim..
Treba mi samo smiraj srca,duse..Zelim da se posvetim sebi..Allahu..Da se previse ne opterecujem ovozemaljskim glupostima..
Zelim mir..gdje da ga potrazim :cry:
Alejkumu selam,
nasa borba s prokletim sejtanom traje citav zivot,s tim sto on prokletnik ima malo vise vremena pa je i iskusniji od nas.Iman i pada i raste u zavisnosti koliko radis na njemu ili ne radis :sad: .A vjeruj mi da svakoga havataju gafleti,i svi mi imamo unutrasnji dzihad koji svakodnevno svladavamo,uz Boziju pomoc naravno.
Iz tvog pisanja,vidim da nisi potpuno zastranila (ne zato sto povremeno klanjas ili sto postis ramazan)nego zato sto trazis pomoc.Tvoja dusa trazi pomoc jer je gladna.Zato draga sestro,nahrani je.Nahraniti je mozes tako sto ces se prvo iskreno pokajat (ti znas za sta to je individualno),probaj sto vise zikriti.Za pocetak klanjaj dva rekata nafile i na sedzdi se ispricaj i izjadaj svom Gospodaru,placi ako mozes ali ne ustaj dok ne olaksas dusu.Zatim odlucis da klanjas sve namaze,i obavezno na kraju svakog namaza dovu na svom jeziku.
Sad dolazi divan mjesec za "preporod" inshaAllah svima nama,pa imas mogucnost da ibadetis sto vise,sehuri,mukabele,minute pred iftar ; ti osjecaji koji se javljaju ne mogu se nicim ni kupit.
Ne zanm dal imas knjigu "Hisnul Muslimi - Zastita svakog muslimana",ali tu ima finih dova koje se uce kao zastita od prokletog sejtana;ima dova za razne prilike.
Draga sestro,imas srece sto dolazis iz muslimanske obitelji,pa i oni mogu da ti pomognu (ako im kazes za gaflete),vjeruj mi da toliko ljudi jedva ceka dan kada ce stupiti na namaz,a babo imami, dok su sestre i braca u safovima,ili docekati da se iftare zajedno.....
Ne znam dal ti mogu kako ovim savjetima pomoci jer i ja sam ovo cula sve od sejhova (kamo srece da su ovo moje rijaci).Al mogu kao jedan rob zamoliti Gospodara s.w.t da ti olaksa,uputi na pravi put,ucvrsti na njemu i da snage da istrajes.....I bice sigurno bolje inshaAllah
Zato predlazem da upotrijebis najjace oruzje:DOVU,i samo moli......jer
Stid je jedno od Allahovih svojstava Kaže Poslanik, s.a.v.s.: "Zaista je Allah Stidljiv i Plemenit. On se stidi da ruke Njegovog roba, koji ih je podigao prema Njemu, vrati prazne i izjalovljene." (Ebu Davud, Tirmizi i Ibn Madže)
bijela

#364 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by bijela »

to je to, pastirck
Đevojka

#365 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Đevojka »

WipeOut wrote:
Naime,moj problem je sto imam osjecaj da me posljednjih godina sejtan na svoju ruku uzeo...Dosta sam se udaljila..nisam vise kao sto sam bila...Naravno,ne mislim sad da sam totalno odlutala,da za Boga ne znam..
Namaz obavljam pobekad..ramazan naravno postim...ali nije to to..Kad nemas dusevni mir..
Toliko mi se stvari negativnih u posljednje vrijeme izdesvalo...mislila sam da ludim..
Treba mi samo smiraj srca,duse..Zelim da se posvetim sebi..Allahu..Da se previse ne opterecujem ovozemaljskim glupostima..
Alejkumu selam,
nasa borba s prokletim sejtanom traje citav zivot,s tim sto on prokletnik ima malo vise vremena pa je i iskusniji od nas.Iman i pada i raste u zavisnosti koliko radis na njemu ili ne radis :sad: .A vjeruj mi da svakoga havataju gafleti,i svi mi imamo unutrasnji dzihad koji svakodnevno svladavamo,uz Boziju pomoc naravno.
Iz tvog pisanja,vidim da nisi potpuno zastranila (ne zato sto povremeno klanjas ili sto postis ramazan)nego zato sto trazis pomoc.Tvoja dusa trazi pomoc jer je gladna.Zato draga sestro,nahrani je.Nahraniti je mozes tako sto ces se prvo iskreno pokajat (ti znas za sta to je individualno),probaj sto vise zikriti.Za pocetak klanjaj dva rekata nafile i na sedzdi se ispricaj i izjadaj svom Gospodaru,placi ako mozes ali ne ustaj dok ne olaksas dusu.Zatim odlucis da klanjas sve namaze,i obavezno na kraju svakog namaza dovu na svom jeziku.
Sad dolazi divan mjesec za "preporod" inshaAllah svima nama,pa imas mogucnost da ibadetis sto vise,sehuri,mukabele,minute pred iftar ; ti osjecaji koji se javljaju ne mogu se nicim ni kupit.
Ne zanm dal imas knjigu "Hisnul Muslimi - Zastita svakog muslimana",ali tu ima finih dova koje se uce kao zastita od prokletog sejtana;ima dova za razne prilike.
Draga sestro,imas srece sto dolazis iz muslimanske obitelji,pa i oni mogu da ti pomognu (ako im kazes za gaflete),vjeruj mi da toliko ljudi jedva ceka dan kada ce stupiti na namaz,a babo imami, dok su sestre i braca u safovima,ili docekati da se iftare zajedno.....
Ne znam dal ti mogu kako ovim savjetima pomoci jer i ja sam ovo cula sve od sejhova (kamo srece da su ovo moje rijaci).Al mogu kao jedan rob zamoliti Gospodara s.w.t da ti olaksa,uputi na pravi put,ucvrsti na njemu i da snage da istrajes.....I bice sigurno bolje inshaAllah
Zato predlazem da upotrijebis najjace oruzje:DOVU,i samo moli......jer
Stid je jedno od Allahovih svojstava Kaže Poslanik, s.a.v.s.: "Zaista je Allah Stidljiv i Plemenit. On se stidi da ruke Njegovog roba, koji ih je podigao prema Njemu, vrati prazne i izjalovljene." (Ebu Davud, Tirmizi i Ibn Madže)

Neka tvoja dova bude dova, razgovor između tebe i Njega. I neka svaka molitva bude od srca i sto bi rekli iz tvog cejfa. Iman je tezak hal, da nije tako svako bi Njemu se klanjao. Prvo svedi racune sama sa sobom, a onda se posveti imanu, vjeri i pokornosti Allahu. I vremenom ce sve, ako Bog da, doci na svoje..onda kada se budes najmanje nadala..
Ti, Koji umijes da volis

Prolomi oblake, teret njihov na ruke mi spusti
Ako Te izdam, ako ne pomenem Tebe..
Ti, Koji umijes da volis, kada zaboravljam
Sve sto si o dusi ispisao, po ploci sudbine
Da sam nebo i zemlju, pod prste savila...
Tvoja ljubav je...
Ocima moj pogled, koji ne prozima
Da sam Ti gafletom Istinu spoznala
Poreklo bi sve stvoreno, miloscu sto natkrivas..
Kome sam odmetnula Rabbi, rijec, korak
I zasto tudja je molitva, sto kroz srce u vjetar se otima?
Ja znam, da dugo je trazenje
Do prvog izdanka, ispod Arsa Tvoga
I s' ovom mislju se borim, da Ti pristignem..
Na bol srdita nisam, tek na nemoc, da odustanem;
Jer ne znam, kuda meleki dostizu
I da li ova dusa jos moze
Ubrati strucak, edenskog cvijeca...
ružmarin-a

#366 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by ružmarin-a »

alejkumu selam draga @isidora

meni su se desili gubici nekih ovozemaljskih prolaznih stvari u minulom šestomjesečju
kad bi mi bilo najgore, ja sam dovila:

Allahu, milost Tvoju molim
zato me ne prepusti samoj sebi ni jednog trenutka i poboljšaj moje ukupno stanje. Nema boga osim Tebe.

i neprestano ponavljala ajete iz sure Zora a i slušala tu suru i nekako mi je baš prijala, hvala Allahu i prija mi uvijek i polahko osjetiš kako se smiraj spušta na dušu : :)

A ti o dušo smirena,
vrati se Gospodaru svome zadovoljna, a i On zadovoljan tobom
pa uđi među robove Moje
i uđi u Dženet Moj.

a inšaAllah evo Ramazana, pa uputi dovu pred iftar i u toku dana uvijek i Allah Milostivi će ti uputu dati. :thumbup: Budi uvjerena u to i sve će biti juče, a ti ćeš doći polahko sebi i vratiti se Gospodaru :)

samo nikad ne posustaj to su sve kušnje, jer Gospodar najviše kuša one koje voli, rekoše mi....

a i da dodam da sam hvala Allahu polahko olakšanje osjećala, a i to da se treba zahvaljivati stalno i kad si ok a i kad nisi, i u nedaćama i u izobilju...i biti zadovoljan malim stvarima, jer kad naprasno izgubiš skoro sve čime te je Allah darovao...ne trebaš posustati već to shvatiti kao ispit za narednu deredžu kojom će te Allah dž.š. obradovati i podariti ti nešto bolje...

i...ne očekuj preko noći promjenu...ona će se ušunjati polahko i bićeš sve bolje i bolje...osjetićeš slast vjere i bliskost Gospodaru, samo budi strpljiva :)

a i važno je da imaš uz sebe nekoga ko voli Allaha i preko koga će ti Allah i dati uputu, ako ne uspjevaš sama, i to je važno. važna je podrška bližnjih, prijatelja, topla riječ i ljubav u ime Allaha :)

sve najbolje i drž' se :thumbup:
Prozor

#367 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Prozor »

Ne propuštaj namaze, bar obavezne ako ti se "ne da" sunnete.
KotromanichII

#368 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by KotromanichII »

Abdullah b. Busr r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s., rekao: „Moj ummet će se na Sudnjemu Danu poznavati po blistavim čelima zbog činjenja sedždi, i po svijetlim nogama zbog uzimanja abdesta.“ (Sunen Tirmizi, br.607.)
ružmarin-a

#369 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by ružmarin-a »

Dova za Duha namaz (klanja se ujutro, između sabaha i podne namaza):

Za duha namz Muhammed saws je rekao: " Svako jutro na svaki zglob se treba dati sadaka, svaki tesbih (izgovoreno SubanAllah) je sadaka, svako izgovoreno Elhamdulillah je sadaka, svako izgovoreno La ilahe illallah je sadaka, svaki izgovoreni tekbir- Allahu ekber je sadaka, naredjivanje dobra je sadaka,odvracanje od zla je sadaka, A SVE TO ZAMJENJUJE DVA REKATA DUHA NAMAZA." (Muslim)

Allahu moj, zaista je ovo jutro Tvoje jutro,
ovaj sjaj Tvoj sjaj
ova ljepota, Tvoja ljepota,
ova snaga, Tvoja snaga,
ova moć Tvoja moć
ova čistota, Tvoja čistota.

Allahu ako je moja nafaka na nebu, spusti je,
ako je u zemlji, izvadi je,
ako je otežana olakšaj je,
ako je daleko, približi je
Istinitošću Svog sjaja, Tvoje blistavosti
Tvoje ljepote, Tvoje snage i Tvoje moći.
Podari mi ono što si dao Tvojim dobrim robovima.

Amin!
neretvanac

#370 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by neretvanac »

Evo jedne od ljepsih:
Đevojka

#371 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Đevojka »

Neka me pozovu, strah je u nistavilu, ne bojim se...
Ne bojim se ostrice Sirata, niti hladnog maca zebnje..
Ne bojim se da krvarim
Kosulje potrgane bezboznim rukama
Jer sam, rob Tvoj
Evlad roba Tvog i robinje Tvoje
Moja sudbina, vec je ispisana....
Prihvatam!
Prozor

#372 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Prozor »

Đevojka

#373 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by Đevojka »

Allah je izvor svjetlosti nebesa i Zemlje!
Primjer svjetlosti Njegove je udubina u zidu u kojoj je svjetiljka
Svetiljka je u kandilju, a kandilj je kao zvijezda blistava koja se uzdiže blagoslovljenim
drvetom maslinovim, i istočnim i zapadnim,
čije ulje gotovo da sija kad ga vatra ne dotakne; (Kur'an)
ja.neron

#374 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by ja.neron »

:thumbup:
KotromanichII

#375 Re: Za predane Allahu dž.š.

Post by KotromanichII »

Prelijepo ucenje kurana od misharija, Koga ovo ostavi ravnodusnim svaka mu cast, o pokajanju i allahovoj milosti
Post Reply