Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Epitop

Post by Epitop »

Bilo je govora da bi i Ben Gordon mogao zaigrati za UK, a sve u sklopu stvaranja sto bolje ekipe za Olimpijadu.
LSD

Post by LSD »

Pa i Gordon i Deng ce igrati za UK,tako da nam je puša kad budemo igrali gore kod njih zagarantovana...pretpostavljam da cemo se boriti za 2.mjesto sa jevrejima i česima.
Neelix

Post by Neelix »

pusa nam je i ovdje, ako njih dvojica budu igrali :-)
LSD

Post by LSD »

pusa nam je i ovdje, ako njih dvojica budu igrali
Pa u pravu si...realno puša nam je i ovdje..zaboravio sam dodati da ce za UK ce igrati (najvjerovatnije) i Kelenna Azubuike šesti covjek Golden State Warriors-a...dakle ako ova trojica budu igrala za engleze oni su definitivno prvi favoriti ove nase grupe.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

LSD wrote:
pusa nam je i ovdje, ako njih dvojica budu igrali
Pa u pravu si...realno puša nam je i ovdje..zaboravio sam dodati da ce za UK ce igrati (najvjerovatnije) i Kelenna Azubuike šesti covjek Golden State Warriors-a...dakle ako ova trojica budu igrala za engleze oni su definitivno prvi favoriti ove nase grupe.
Ja fakat, hebote i njega sam zaboravio:)
A, ovi naši iz Saveza vjerovatno nisu ni čuli za ovu trojicu, Imamović konta da su Britanci nešto k'o San Marino u fudbalu:)
LSD

Post by LSD »

Ja fakat, hebote i njega sam zaboravio:)
A, ovi naši iz Saveza vjerovatno nisu ni čuli za ovu trojicu, Imamović konta da su Britanci nešto k'o San Marino u fudbalu:)
Heh...kakav je naš Savez najbolje govori cinjenica da jos nemamo selektora :shock: i to vec pola godine...NS je mila majka za ove diletante u KS,vjeruj mi :D
Neelix

Post by Neelix »

imamo...menso is back :D
El_comadante

Post by El_comadante »

cyprus wrote:
El_comadante wrote:pa eto dobro je, mislim da možemo dohvatiti 2. mjesto u najgorem slučaju
Pa dobro, postoje i gori slučajevi, jer Izrael i Češka nisu naivne ekipe, a ne treba ni Veliku Britaniju podcjenit (ako je mogo Portugal što ne bi mogli i oni), ali mislim da smo mogli puno gore proć sa izvlačenjem :) .
u svakom slučaju nisu loše ekipe ali ipak je moglo biti i daleko gore
Comrad

Post by Comrad »

Ne mogu da vjerujem, nakon sto Menso nije uspio da pronadje sebi angazman u nekom klubu vratio se da opet ukaki repku. Svaka cast! :thumbup: Ni ovaj put nema EP za nas. :zzzz:
Mina_sa

#360 Re: reprezentacija

Post by Mina_sa »

Jasmin Hukić: Neću igrati za reprezentaciju

Otvoren za razgovor

- Ove godine definitivno ne mogu, a da li ću poslije toga biti član reprezentacije, neće više biti isključivo moja odluka. Ako selektor procijeni da sam potreban, neću bježati od razgovora - tvrdi Hukić (28).

Krilni igrač slovenske Union Olimpije pozdravlja povratak Bajramovića na kormilo BiH te vjeruje da je to dobar potez, ali samo pod jednim uslovom.

- Bajramović mora dobiti slobodu rada na duže staze i bez rezultatskih imperativa. Mensur zna prepoznati mladog igrača, ali mu treba dati tri-četiri godine da razvije ekipu koja nas može dovesti među osam u Evropi - smatra Hukić.

izvor:dnevni avaz
alphonse kauders

#361 Re: reprezentacija

Mina_sa wrote:Jasmin Hukić: Neću igrati za reprezentaciju

Otvoren za razgovor

- Ove godine definitivno ne mogu, a da li ću poslije toga biti član reprezentacije, neće više biti isključivo moja odluka. Ako selektor procijeni da sam potreban, neću bježati od razgovora - tvrdi Hukić (28).

Krilni igrač slovenske Union Olimpije pozdravlja povratak Bajramovića na kormilo BiH te vjeruje da je to dobar potez, ali samo pod jednim uslovom.

- Bajramović mora dobiti slobodu rada na duže staze i bez rezultatskih imperativa. Mensur zna prepoznati mladog igrača, ali mu treba dati tri-četiri godine da razvije ekipu koja nas može dovesti među osam u Evropi - smatra Hukić.

izvor:dnevni avaz

Hvala Bogu.
Jasmin Hukić je najprepuhaniji igrač (drugi je Bavčić) kojeg je ova zemlja vidjela. Majstor je kada treba Sjevernoj Irskoj dati 20+ poena, ali je velemajstor "sakrivanja" u jačim utakmicama. Čovjek od koga se očekivalo da bude nasljednik Nene Markovića nikad nije opravdao tu dodijeljenu ulogu - niti postupcima niti igrama.
Fakat, u Edinu Bavčiću ima dostojanstvenog nasljednika, ali iskreno se nadam da će se Teletović ili Kikanović malo više cijeniti nego Bosnin vječni "wunderkind".
LSD

#362 Re: reprezentacija

Post by LSD »

Čovjek od koga se očekivalo da bude nasljednik Nene Markovića nikad nije opravdao tu dodijeljenu ulogu - niti postupcima niti igrama.
Kako ce Huka to biti kad voli popiti i to ne malo vec podobro i ne u rijetko vec u cesto...ne moze nikako haveru :D
Nas vrli kapiten je totalno zakazao u proslim kvalifikacija,a posebno u barazu....tako da nam nece puno nedostajati definitivno.
Ja sam prvi pozdravio podmladjivanje reprezentacije...treba samo nastaviti gdje je Neno stao (on se zahvalio Mujezinovicu i Ovcini...Menso ce najvjerovatnije Castle-u, Hukicu i Domencartu).
Samo ne znam treba li se i Menso zahvaliti Mršicu...on jos uvijek igra na visokom nivou kod Tanjevica uprkos godinama,a rijetko kad je zakazao u dresu reprezentacije...mozda nam jos uvijek dobro dodje sa svojim iskustvom kao novi kapiten :D
Comrad

#363 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Ja Bavku ne bi ni zvao u repku, ustvari neka ga, ali na klupi nek sjedi pa ako nabijemo razliku neka udje. Ja mislim da ce Teletovic postati pravi vodja reprezentacije u ovim kvalifikacijama. :)
Epitop

#364 Re: reprezentacija

Post by Epitop »

Comrad wrote:Ja Bavku ne bi ni zvao u repku, ustvari neka ga, ali na klupi nek sjedi pa ako nabijemo razliku neka udje. Ja mislim da ce Teletovic postati pravi vodja reprezentacije u ovim kvalifikacijama. :)
Mozda ako se malo opusti i počne šutati nešto osim trica. Ja lično tipujem na Kenana Bajramovića.
rikardoreis

#365 Re: reprezentacija

Post by rikardoreis »

Bajramovic sasvim dobro igra u euroligi, Teletovic takodje...plus Kikanovic, Gordic i Djedovic, na koje ce se selektor, kako je rekao, oslanjati...prdstavljaju veliku nadu nase kosarke, da konacno nesto vise uradimo po tom pitanju...
problem nam je pozicija petice...tu nemamo igraca, jedino Kikanovic, al' mislim da mu je prirodnija pozicija cetvorke,onaj Sinanovic igra sve bolje u Njemackoj, moze li on tu peticu dopunjavati s Kikanovicem?
ne bih se odrekao ni Domercanta, treba nam jedan onakav suter...i Vasiljevic svakako.
ostale prepustam selektoru :D :D
b@tto

#366 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

nemamo kvalitetu za ep.
na playu samo vasiljević.
na 2 kojadinović,đedović.
domercant je izjavio da neće više igrati.
na 3 ako hukić neće igrati onda možda krasić.
pod košem bajramović,teletović,kikanović,bavčić,možda i sinanović.

možda sam nekog zaboravio
limun_

#367 Re: reprezentacija

Post by limun_ »

bavcic NI POD RAZNO ne moze u repku.
Comrad

#368 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

limun_ wrote:bavcic NI POD RAZNO ne moze u repku.
Jos neki dan citam kako ga scouti iz Phile jos gledaju i promatraju i da racunaju na njega :-) Nista licno protiv njega, ali momak jednostavno nema ono nesto sto bi ga izdvojilo kao vodju i jednostavno nije to to. Ova nasa liga je za njega plafon.
Sir Charles

#369 Re: reprezentacija

Post by Sir Charles »

Bavcic u NBA :lol: :lol: :lol:

On ako ode u neki europski klub neka bude presretan. Kako Comrad vec rece, ova liga je za njega plafon. Tip ima fizicke predispozicije, ali jednostavno nema "kosarkasku inetligenciju"
alphonse kauders

#370 Re: reprezentacija

Sir Charles wrote:Bavcic u NBA :lol: :lol: :lol:

On ako ode u neki europski klub neka bude presretan. Kako Comrad vec rece, ova liga je za njega plafon. Tip ima fizicke predispozicije, ali jednostavno nema "kosarkasku inetligenciju"
Što bi se reklo "košarkaš od poda do obrva, ostatak glave ne koristi";)
Znam da su za tipove k'o Bavčić odbojkaši imali zahebanciju pa kad bi se pojavio netalentovan a visok tip, zvali bi ga J.R. (džej ar) samo što bi se tu mislilo na "džaba rast'o";)
E, Bavčić je baš takav :-)
Sir Charles

#371 Re: reprezentacija

Post by Sir Charles »

Vala bas :-D
Neelix

#372 Re: reprezentacija

Post by Neelix »

jelno britanija u grupi s nama?

http://msn.foxsports.com/nba/story/7977 ... oops-squad

British Basketball named Gordon and Bulls teammate Luol Deng to its 33-man squad Tuesday to play in Eurobasket qualifiers.

"He has been very positive about playing and we are going to meet with him again in Chicago within the next two weeks," British Basketball performance manager Ron Wuotila said of Gordon.
Epitop

#373 Re: reprezentacija

Post by Epitop »

I ja jutros na Eurosportu citam da su pozvali Gordona i Denga. Gadna situacija, posebno ako se uzme u obzir da će se odmoriti je ne igraju play off.
van Basten

#374 Re: reprezentacija

Post by van Basten »

nema tu ništa gadno... jednostavno sve ukazuje na to da ćemo propustiti još jedno Evropsko prvenstvo. A kada nam to uđe u naviku, biće teško poslije otići uopšte.
rikardoreis

#375 Re: reprezentacija

Post by rikardoreis »

ja sam optimista...uvjeren sam u plasman na ep, zivi bili pa vidili...
e, sad, je l' bajramovic toliko napredovao, da napravi korak vise, to ne znam.
Post Reply