Mozda na starim sistemima koji imaju fiksnu plinsku mapu, medjutim na OBD II sistemima, koji mapu prilagodjavaju u realnom vremenu, ne bi smjelo biti CHECK lampice.TheGodfather001 wrote:U DARKOM-u mi je to rekao majstor, jutros tamo bio i sve mi je pojasnio detaljno u vezi Atikera, LPG Tech-a i Zavoli-a. Doslovno mi je rekao da se moze desiti da se nikad ne upali, da se upali odmah i ugasi nakon 50 predjenih kilometara kao i nakon 100 predjenih kilometara, ili da se jako cesto pali kada je plin los. .ebe lud neznalicuNediM17 wrote:Koji ti je to majstor rekao? Ne, CHECK ENGINE lampica se ne smije upaliti, pogotovo na OBD II sistemima, koji mijenjaju parametre ubrizgavanja i steluju mapu u realnom vremenu, zavisno od kvalitete plina.TheGodfather001 wrote:Doslo je do promjene proizvodjaca kod mene, ici ce Zavoli OBD umjesto Atikera OBD, nego me nesto buni - pitao sam za paljenje lampice elektronike nakon ugradnje i kaze ovaj majstor da je to normalno i da je do kvaliteta plina?? Je li to istina ili je ubleha koja se "priznaje u cijeni"?
Buni me iz razloga (laicki govoreci) sto uzimam OBD bas kako bih eliminsao "losu smjesu" preko tog CPU/senzora ili cega vec, a koja je kako je objasnjeno i razlog paljenja lampice.
PS: i preporuka za sipanje LPG je na Energopetrolu i Petrolu... Kao Proming, HIFA i svi drugi imaju plin slabijeg kvaliteta. Milojevic (Vojkovici) po misljenju majstora "nekad valja a nekad ne".
Ja sam presao 10.000km na plin, i nikada, ali nikada se CHECK lampica nije upalila, u pitanju je Atiker SafeFast OBD II sistem.
Slicno kao sto se benzinski ECU prilagodjava gorivu od 100 pa do 88 oktana.