Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pitt wrote:cekamo svi i da se nesto konkretno otkopa da potvrdi (sulude) teze indiane sema......pa nikom nista.
konkretno se na tome i radi. postoje sonde, rasciscavaju se tuneli, pronadjeni su i neki artefakti, radjene analize itd.
razne ideje su se u istoriji cinile sulude, pa ipak...
pitt wrote:cekamo svi i da se nesto konkretno otkopa da potvrdi (sulude) teze indiane sema......pa nikom nista.
konkretno se na tome i radi. postoje sonde, rasciscavaju se tuneli, pronadjeni su i neki artefakti, radjene analize itd.
vala ja ne cuh odavnu ludju....o kosmickim energijama, prastarom oruzju velike razorne moci, fabrikama oblaka itd itd.
A gdje su informacije o do sada pronadjenim arftifaktima i ostalom? mojne samo ono kamenje sto moze liciti na sve od ribe do dinosaurusa.
Hoćemo onda konkretno i ozbiljno pričat o temi? Hajmo!
Horoz, jesi li ti pažljivo iščitao sve 'analize' od ovog lika:
Hajde, molim te, da vidim kako se to može konkretno i ozbiljno pričat o teoriji koja tvrdi da su piramide napravili vanzemaljci kao džinovski radijator za suzbijanje Ledenog Doba.
VIDEO EKSPERIMENT: ENERGETSKA INTERAKCIJA KRISTALNE LUBANJE I BOSANSKE PIRAMIDE SUNCA
07.05.2007
Po prvi put u svijetu, izveden je eksperiment interakcije između kamene piramidalne strukture i perfektne kristalne lubanje koja potiče od civilizacije Maja iz Centralne Amerike. I mada je ovdje riječ o alternativnim metodama, rezultati su vrlo indikativni.
Njemački ekspert za kristalne lubanje, dr. arheologije i geologije Karin Tag je u Visokom, 1. maja 2007. uz dozvolu Fondacije, odnijela kristalnu lubanju na vrh Bosanske piramide Sunca. Energetske promjene je pratio dr. Harry Oldfield najsavremenijom opremom za snimanje, ljudskom oku nevidljviih, energetskih polja.
Snimanja ovih fotonskih elektromagnetnih polja su izvedena prije, za vrijeme i nakon prisustva kristalne lubanje na piramidi Sunca. Rezultati su zabilježeni na video kameri i ovdje se, needitovani, daju na uvid javnosti.
Te bi se onda mogli konkretno pozabavit pratećim videom:
Paraljekar u Gracanici lijeci rak bokvicom,a Adem iz Matuzica izumio masinu
za proizvodnju zlata.
BH nauka je na krovu naucnog svijeta.
Supci iz Nobela nas i dalje ignorisu.
horoz wrote:halo, istrazivanje je rad koji podrazumijeva postavljanje hipoteza i njihovo dokazivanje. znaci ljudi rade na tome, ulazu trud, svoju mastu i znanje.
dzinovski radijator - sto da ne, pustimo nek rade i dokazu. al' nemojte srat odmah u startu
vanzemaljci - jel' stvarno mislis da smo sami u svemiru?
ledeno doba - bilo. kako je prestalo, sigurno ima raznih teorija
kamenje koje lici na sve - ne bih bas rekao, i sta ce kameni tocak u tunelu? da ga Samirovi nisu iskopali ne bi ni znali da postoji...
malo se oslobodite stereotipa, nije interesantno tako zivjeti...
da dokazivanje....a ne sranje da je sve jasno i ocigledno, i nazivanje svakog ko ne misli isto domacim izdajnikom. Nek rade ba sta hoce sto se mene tice....ni iz dzepa (hvala bogu) a ni u dzep (opet hvala bogu). lako je zivjeti u lala-landu gdje je sve moguce.......a o artifektima sam sve cuo od raje iz instituta. bas me zanima koliko ce se tre analize raditi i gdje ce se raditi.
VIDEO EKSPERIMENT: ENERGETSKA INTERAKCIJA KRISTALNE LUBANJE I BOSANSKE PIRAMIDE SUNCA
07.05.2007
Po prvi put u svijetu, izveden je eksperiment interakcije između kamene piramidalne strukture i perfektne kristalne lubanje koja potiče od civilizacije Maja iz Centralne Amerike. I mada je ovdje riječ o alternativnim metodama, rezultati su vrlo indikativni.
Njemački ekspert za kristalne lubanje, dr. arheologije i geologije Karin Tag je u Visokom, 1. maja 2007. uz dozvolu Fondacije, odnijela kristalnu lubanju na vrh Bosanske piramide Sunca. Energetske promjene je pratio dr. Harry Oldfield najsavremenijom opremom za snimanje, ljudskom oku nevidljviih, energetskih polja.
Snimanja ovih fotonskih elektromagnetnih polja su izvedena prije, za vrijeme i nakon prisustva kristalne lubanje na piramidi Sunca. Rezultati su zabilježeni na video kameri i ovdje se, needitovani, daju na uvid javnosti.
horoz wrote:halo, istrazivanje je rad koji podrazumijeva postavljanje hipoteza i njihovo dokazivanje. znaci ljudi rade na tome, ulazu trud, svoju mastu i znanje.
dzinovski radijator - sto da ne, pustimo nek rade i dokazu. al' nemojte srat odmah u startu
vanzemaljci - jel' stvarno mislis da smo sami u svemiru?
ledeno doba - bilo. kako je prestalo, sigurno ima raznih teorija
kamenje koje lici na sve - ne bih bas rekao, i sta ce kameni tocak u tunelu? da ga Samirovi nisu iskopali ne bi ni znali da postoji...
malo se oslobodite stereotipa, nije interesantno tako zivjeti...
da dokazivanje....a ne sranje da je sve jasno i ocigledno, i nazivanje svakog ko ne misli isto domacim izdajnikom. Nek rade ba sta hoce sto se mene tice....ni iz dzepa (hvala bogu) a ni u dzep (opet hvala bogu). lako je zivjeti u lala-landu gdje je sve moguce.......a o artifektima sam sve cuo od raje iz instituta. bas me zanima koliko ce se tre analize raditi i gdje ce se raditi.
u cemu je onda problem? cemu ismijavanje? cemu sprijecavanje?
u pravu si za iskljucivost, tu se slazem. al' zilka i lovrenovic su prvi poceli s takvim stilom.
Osmanagic uvijek tvrdi da je postavio hipotezu koju ce dokazati, i svakodnevno se radi na tome
niti ga sprjecavam niti imam namjeru (mogucnost jos manje). Ako ima neka osnova zbog koje ga mogu i trebaju sprijeciti na legalan nacin, nek sprjecavaju. Ako nema nek ga puste nek kopa i trosi pare iz budzeta i na to. nisu ni politicari nista bolji. Zemlja smo ubleha svakako...
07.05.2007
pitt wrote:niti ga sprjecavam niti imam namjeru (mogucnost jos manje). Ako ima neka osnova zbog koje ga mogu i trebaju sprijeciti na legalan nacin, nek sprjecavaju. Ako nema nek ga puste nek kopa i trosi pare iz budzeta i na to. nisu ni politicari nista bolji. Zemlja smo ubleha svakako...
pusti se politicara...
nek se kopa i istrazuje. nek se radi.
ubleha je izgleda zadnje utociste za koje se hvatate kad kontrirate.
ne trebam ja imat nista kontkretno vec semke tvoj. Sam si rekao da je on postavio hiopotezu i na njemu je da je dokaze. Sve dok ne dokaze moze macku o rep objesiti svoje teorije o vanzemaljcima i ostalim arhitektama "nasih" piramida.
07.05.2007
pitt wrote:ne trebam ja imat nista kontkretno vec semke tvoj. Sam si rekao da je on postavio hiopotezu i na njemu je da je dokaze. Sve dok ne dokaze moze macku o rep objesiti svoje teorije o vanzemaljcima i ostalim arhitektama "nasih" piramida.
opet moram postaviti isto pitanje: u cemu je problem?
"moj semke" ima neke teorije i nastoji da ih dokaze
meni su te teorije ok. mislim da u visokom jesu piramide, mislim da postoje vanzemaljci, moguce je da imaju neku vezu i sa piramidama...
ja nemam entuzijazma ni vremena da ih postavljam i dokazujem, ali semke ima i pustite ga nek radi
Jos nijedan valjan dokaz nije iznesen,da bi se uopste mogao i staviti na vagu.Hipoteza se krpi daljim hipotezama.
Najnovija je ona o biljkama,koje se zvacuci mijesaju sa pljuvackom,da bi onda ta novonastala smjesa bila u stanju da "rastopi" kamen,koji se opet,tako rastpoljen,dalje mogao oblikovati.
Sta od ovoga da negiram?
Ovo je poodavno izaslo iz alternativne isotrije i uslo u alternativnu fiziku,biologiju,hemiju...Nauka poznaje i druge metode od pukog postavlajnja pretpostavki.
Da je 500 motorista boravilo u Visokom,to ne mogu osporavat`.
pa ko ga drzi bozije covjece. I ja kazem nek kopa kad su mu vec dali da pare trosi na gluposti....puca mi cuna....nisu iz mog dzepa. AL i ti mene pusti da ga ja zajebavam......na to imam pravo. Sta treba da ga u zvijezde kujem samo zato jer je "nash'?
pitt wrote:pa ko ga drzi bozije covjece. I ja kazem nek kopa kad su mu vec dali da pare trosi na gluposti....puca mi cuna....nisu iz mog dzepa. AL i ti mene pusti da ga ja zajebavam......na to imam pravo. Sta treba da ga u zvijezde kujem samo zato jer je "nash'?
eto, sam si prizn'o da si ovde da zajebajes
otvori temu na "bez cenzure" i zajebaji se kol'ko ti drago
babanovac wrote:Jos nijedan valjan dokaz nije iznesen,da bi se uopste mogao i staviti na vagu.Hipoteza se krpi daljim hipotezama.
Najnovija je ona o biljkama,koje se zvacuci mijesaju sa pljuvackom,da bi onda ta novonastala smjesa bila u stanju da "rastopi" kamen,koji se opet,tako rastpoljen,dalje mogao oblikovati.
Sta od ovoga da negiram?
Ovo je poodavno izaslo iz alternativne isotrije i uslo u alternativnu fiziku,biologiju,hemiju...Nauka poznaje i druge metode od pukog postavlajnja pretpostavki.
Da je 500 motorista boravilo u Visokom,to ne mogu osporavat`.
haj' malo negiraj da je beton nastao vjestacki... kako to da se voda, pijesak i njakva siva prasina, kad se pomjesaju, stvrdnu ko kamen, poslije samo par dana? kako to?
pitt wrote:pa ko ga drzi bozije covjece. I ja kazem nek kopa kad su mu vec dali da pare trosi na gluposti....puca mi cuna....nisu iz mog dzepa. AL i ti mene pusti da ga ja zajebavam......na to imam pravo. Sta treba da ga u zvijezde kujem samo zato jer je "nash'?
eto, sam si prizn'o da si ovde da zajebajes
otvori temu na "bez cenzure" i zajebaji se kol'ko ti drago
Nema bolje teme za zajebanciju,zasto otvarati posebnu?