Izgubljeno - nadjeno
Moderator: anex
-
AF81
#351 Re: Pronaden pas. HITNO
Ja sam tog psa vidjala sa jednom zenom i uvijek je bio odvezan,tako da se garant zagubio posto je mali
..Vidjala sam ga sa njom u antikvarnici kod tramvajske stanice bascarsija..tako da ne bi bilo lose da odes u tu antikvarnicu da njih pitas za gazdaricu? sigurno ce nesto znati. Antikvarnica ti je odmah na cosku kod semafora, preko puta slasticarne saraj. Nadam se da ce ti pomoci
-
A71
#352 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ja ovog psa znam. Još ljetos sam ga viđala kao što AF81 kaže da leži ispred antikvarnice na samom ćošku. Mnogo sam se zabrinula jer je mali i ona mi reče da ga vlasnici svaki dan puštaju da dolazi i ona mu ponekad da da jede. U još par navrata sam ga viđala i kupovala mu u Konzumu konzervu pa bi mu ta žena na tanjirić stavila. Mislim da ni ona ne zna tačno čiji je jer sam je prvi put kad sam ga vidjela pitala za vlasnike da ga odvedem. Sad se postavlja pitanje koliko je dobro da taj maleni preslatki psić uopšte bude kod tih užasno neodgovornih ljudi koji ga bez ikakvog nadzora puštaju na tako opasno mjesto gdje ima bezbroj auta , tramvaj, kombi i sve ostalo. Pravo je čudo da je do sada ostao živ. On je svakodnevno izložen ogromnoj opasnosti i njih očigledno nije briga hoće li se taj dan vratiti živ ili ne. Može komotno ležati negdje teško povrijeđen ili čak mrtav a oni svi sretni i blaženi sjede u kući. Ti ljudi su prava sramota!!!Moschino wrote:Pronaden pas na tramvajskoj stanici Bascarsija.Pas je na sigurnom,ali molim da se podhitno pronade vlasnik!Mada,sutra ga vodim veterinaru da mu preko plocice pronademo vlasnika.
-
Karmen86
#353 Re: Izgubljeno - nadjeno
Maloprije sam vidjela u tramvaju veeeeelikooooog dugodlakog zlatnog retrivera bez ogrlice, jako pitom i vidi se da je kućni pas, pokušala sam da izađe iz tramvaja, ali nije htio, a mislila sam ga kući povesti dok ne nađem vlasnika. Zna li iko čiji je to pas, jedan momak mi reče da je to pas koji bude gore na pijaci onoj blizu katedrale i da ga ljudi hrane, ali ne mogu vjerovati da je zlatni retriver ničiji pas, mislim oni su ipak i skupi i kućni psi, pješačila sam još par stanica da ga nađem, ali nije izašao iz tramvaja, a meni glupizori nisu dali da uđem bez karte, a ja ni marke kod sebe nisam imala i sad ne znam gdje je, a pravo mi je žao 
-
AF81
#354 Re: Izgubljeno - nadjeno
ma taj zlatni retriver ima gazdu..i gazda je neki ludi cova(napao je jednom moje prijateljice iz parka
zato sto drze pse na lancu, i svasta im nagovorio,btw to su ipak starije zene).taj pas je bez ogrlice i moze se vidjeti cesto u ferhadiji kako trckara..gazda je srednjovjecni covjek sa ruksakom tako da cuko nije sam.. a to znam jer sam imala i ja cuku,koji ne nazalost uginuo
, pa tako da znam te cuke po gradu
.
-
Rivera
#355 Re: Izgubljeno - nadjeno
Subject: Izgubljen pekinezer na podrucju Bascarsije!
Prije 4 dana, mjesanac pekinezera - krupniji i sa cupavijim repom od standardnog pekinezera odlutao na podrucju Bascarsije. Ima zutu ogrlicu i na njoj znackicu da je vakcinisan protiv bjesnila. Vlasnik je ocajan. Molim sve koji vide psa da ga uhvate i jave vlasniku. Pas nije opasan.
Narcis - 033 237 291
Prije 4 dana, mjesanac pekinezera - krupniji i sa cupavijim repom od standardnog pekinezera odlutao na podrucju Bascarsije. Ima zutu ogrlicu i na njoj znackicu da je vakcinisan protiv bjesnila. Vlasnik je ocajan. Molim sve koji vide psa da ga uhvate i jave vlasniku. Pas nije opasan.
Narcis - 033 237 291
-
Moschino
#356 Re: Izgubljeno - nadjeno
Sto se tice ovog psa,mjesanca pekinezera i njemackog spica,on je bio kod mene 4 dana,super smo ga pazili,i pored toga sto imamo dva maltezera,nista manje nismo vodili brigu o njemu.Cak smo ga vodili veterinaru,i dobio je dvije vakcine,i tableticu protiv parazita,ali on je bio strasno tuzan,i nije se mogao uklopit .Vlasnici su evo kod mene kuci,zvala sam ih,i bit ce vracen kod njih. :)Hvala vam jos jednom. Mi smo ga cak htjeli i zadrzat jer smo vidjeli da ga niko ne trazi,ali eto pronasli smo vlasnika. I kako cujem,nisu ga dobro cuvali,ali nadam se da ce ih ovo opametit. 
-
Rivera
#357 Re: Izgubljeno - nadjeno
Divno da se sve dobro zavrsilo! I ja se iskreno nadam da ce se vlasnici opametiti! 
-
Moschino
#358 Re: Izgubljeno - nadjeno
^^Ma ima sad tu raznih teorija.Zena,vlasnik psa,mi je rekla da oni zive u manjem stanu ,blizu Bascarsije,i da ga non-stop pustaju u haustor,medutim,neko od stanara je otvorio vrata,i pas je izasao.Ali,kako ona kaze,pas je naucio da se uvijek vrati,ono ode,proseta,ali se uvijek vrati.Eh sad,oni tog psa cuvaju,tj. njegovi pravi vlasnici nisu vodili brigu o njemu,i dali su ga ovim ljudima da ga cuvaju ,i od tada se nisu vise raspitivali za njega.Tako da je pas jednim dijelom i lutalica,a i kucni pas.Kako kaze,pustaju ga,jer mu je vrijeme parenja,star je nekih 2-3 godine,pa da nesto nade na ulici,sto je po mom misljenu apsurdno,jer je pas prelijep,i glupo mi ga je parit sa prljavim,i u vecini slucajeva bolesnim lutalicama. Takoder,posljednji put je primio vakcinu 2008 godine,i da nije bilo nas koji smo ga vakcinisali,bog zna kako bi on zavrsio,mi smo mu cak izvadili i pasos,tj. njegov dokument. Nazalost,hrana,voda i ljubav nije sve sto psu treba,mora se voditi i racuna o njegovim cestim veterinarskim pregledima,prevencije radi,jer je u doticaju sa ulicom.Ajd,ja se samo nadam da ce pas bit dobro,jer je prelijep,prefin je,prepitom.Dusa,kad je bio kod mene,nije se cuo,dok moji mali divljaci demoliraju kucu.
Pozdrav svima.
Pozdrav svima.
- minjonja
#359 Re: Izgubljeno - nadjeno
pa hajde pitaj te ljude, njegove vlasnike, da li bi ga dali da se pokloni jer je cuko lijep, mal i mislim da bi se lijepo udomio. koliko vidim iz price, vise je na ulici prepusten sebi nego sto se neko o njemu brine.
-
AF81
#360 Re: Izgubljeno - nadjeno
Eh kakvih vlasnika sve ima..steta sto nije ostao kod tebe, ocito bi mu bilo bolje
..A mozda ne bi bilo lose kad bi ga vlasnici poklonili nekom drugom. Jer ocito ga pustaju da se onako mali brine hoce li ga kakvo auto udariti.
- minjonja
#361 Re: Izgubljeno - nadjeno
DA LI JE AV MAU UDOMIO NEDAVNO JEDNOG BEZ MJESANCA SA MALO TAMNIJOM NJUSKOM POD IMENOM ATOS??? sad sam ga vidjela u opstini novi grad, tacna lokacija na 061/378-684. udomila ga je jedna zena koja vec ima psa slicnog dalmatineru i svaki dan ih izvodi u blizini istiklal dzamije na otoci. srela sam je neki dan i rekla je ...da ga je udomila iz udruzenja za zivotinje, ali nije rekla kojeg. zvala sam SOS ali se ne javlja. pas ima ogrlicu i ono sto se stavlja oko ramena, ne znam kako se zove. ima oznaku na sebi da je vakcinisan protiv bjesnila. nisam 100% da je to taj atos od ove gospodje, ali jesam 95%. molim vas, ako znate tu zenu, ako znate gdje zivi, obavijestite nju ili njen komsiluk, molim vas raspitajte se. pas je zbunjen, stoji na istom mjestu i ne mice se. upao je u neki copor pasa i on pomalo hoda za njima. obavijestite tu gospodju da joj je pas vidjen, neka me nazove na 061/378-684!!!!
ako ima neko privremeno da ga uzme dok se ova zena pojavi, neka se javi na isti broj!
ako ima neko privremeno da ga uzme dok se ova zena pojavi, neka se javi na isti broj!
-
ida88
#362 Re: Izgubljeno - nadjeno
Da li je neko izgubio psa,izgleda kao mjesanac tornjaka,jako mrsav,ima ogrlicu,vidjen na Grbavici.
- Lekler
#363 Re: Izgubljeno - nadjeno
Bijeli mali pas bez repa na Bistriku vec nekoliko dana luta!
- because_of_you
#364 Re: Izgubljeno - nadjeno
Pronađeno crno-bijelo mače sa ogrlicom, područje Hrasnog
Ako se nitko ne javi, dajte mi savjet šta da radim sa njim? Večeras konak ima kod mene

Ako se nitko ne javi, dajte mi savjet šta da radim sa njim? Večeras konak ima kod mene

-
BENCHIKA
#365 Re: Izgubljeno - nadjeno
Izgubila sam psa, bijelog pudlicu tačnije kovrdjavog bisona 14. 3. na području Bistrika. Odaziva se na ime BENI i posljednji put je vidjen kod Vječne vatre. Vidjela sam obavijest da se po Bistriku šeta pas bez repa ali moj Beni ima rep!
Bilo kakva inf bi mi bilo od koristi! Hvala..
Kontakt telefon: 033 237 433 ili 061 525 905
- Lekler
#366 Re: Izgubljeno - nadjeno
ako ga vidim ovih dana na Bistriku slikat cu ga i postati...BENCHIKA wrote:Izgubila sam psa, bijelog pudlicu tačnije kovrdjavog bisona 14. 3. na području Bistrika. Odaziva se na ime BENI i posljednji put je vidjen kod Vječne vatre. Vidjela sam obavijest da se po Bistriku šeta pas bez repa ali moj Beni ima rep!
- Cholina_Lokica
#367 Re: Izgubljeno - nadjeno
NADJEN!Lekler wrote:ako ga vidim ovih dana na Bistriku slikat cu ga i postati...BENCHIKA wrote:Izgubila sam psa, bijelog pudlicu tačnije kovrdjavog bisona 14. 3. na području Bistrika. Odaziva se na ime BENI i posljednji put je vidjen kod Vječne vatre. Vidjela sam obavijest da se po Bistriku šeta pas bez repa ali moj Beni ima rep!
- terra_incognita
#368 Re: Izgubljeno - nadjeno
Sta bi sa ovim macetom ?sumayya wrote:Pronađeno crno-bijelo mače sa ogrlicom, područje Hrasnog![]()
-
alicat
#369 Re: Izgubljeno - nadjeno
Nestao pas na podruciju Grbavice juce. Molim sve koji znaju bilo sta ili su ga vidjeli da mi jave...
Hvala unaprijed,
NADJEN
Hvala unaprijed,
NADJEN
Last edited by alicat on 24/03/2010 08:35, edited 2 times in total.
-
A71
#370 Re: Izgubljeno - nadjeno
Jel ovo nešto ko koker-španijel, ima li kakvu ogrlicu? Pošto svaki dan idem na posao na Grbavici ako ga vidim zvaću te samo nezgodno ako bi ga kojim slučajem našla oko 7 kad moram na posao možeš li brzo doći da preuzmeš jer ga ne bih mogla povesti. Ujutro uvijek ima nekoliko pasa gdje ja prolazim pa je možda sa njima.
- Lekler
#371 Re: Izgubljeno - nadjeno
Haj drago mi jeDile wrote:NADJEN!Lekler wrote:ako ga vidim ovih dana na Bistriku slikat cu ga i postati...BENCHIKA wrote:Izgubila sam psa, bijelog pudlicu tačnije kovrdjavog bisona 14. 3. na području Bistrika. Odaziva se na ime BENI i posljednji put je vidjen kod Vječne vatre. Vidjela sam obavijest da se po Bistriku šeta pas bez repa ali moj Beni ima rep!
-
alicat
#372 Re: Izgubljeno - nadjeno
A71 wrote:Jel ovo nešto ko koker-španijel, ima li kakvu ogrlicu? Pošto svaki dan idem na posao na Grbavici ako ga vidim zvaću te samo nezgodno ako bi ga kojim slučajem našla oko 7 kad moram na posao možeš li brzo doći da preuzmeš jer ga ne bih mogla povesti. Ujutro uvijek ima nekoliko pasa gdje ja prolazim pa je možda sa njima.
A71 Hvala, on je ustvari puno veci od kokera i ima oglicu crnu ukoliko mu je niko nije skinuo posto se to desavalo... Uglavnom pas se zove Astor, preljepe crne dlake ali ima sijedu bradu.. Ako ga vidis ne brini ja zivim na Grbavici i mozes zvati cak i u 7 ujutro.
Hvala jos jednom.
-
A71
#373 Re: Izgubljeno - nadjeno
Jao, znači to je već stariji drugar čim mu je njuška sva sijeda. Kamo sreće da ga što prije nađeš. Baš ću dobro gledati unaokolo. Možda se posreći. 
Obavezno javi ako ga nađeš!
Obavezno javi ako ga nađeš!
- neo7
#374 Re: Izgubljeno - nadjeno
pozdrav...
interesuje me da li ima ko da uzima mace kod sebe dok ne nadje nekoga da je udomi ?
Posto sam student i nemam mogucnost da ih drzim kod sebe u stanu ( gazde to nikada ne bi dozvolile) mogao bi zadrzati macu na par sati pa je prosljediti dalje. Cesto naletim na mace kako lutaju te sam juce isto tako uspio se pribliziti jednoj i malo je pomaziti. Imala je dodira sa ljudima cim je dopustila da joj pridjem...
Ukoliko ima neko da o radi neka ostavi br na private...
interesuje me da li ima ko da uzima mace kod sebe dok ne nadje nekoga da je udomi ?
Posto sam student i nemam mogucnost da ih drzim kod sebe u stanu ( gazde to nikada ne bi dozvolile) mogao bi zadrzati macu na par sati pa je prosljediti dalje. Cesto naletim na mace kako lutaju te sam juce isto tako uspio se pribliziti jednoj i malo je pomaziti. Imala je dodira sa ljudima cim je dopustila da joj pridjem...
Ukoliko ima neko da o radi neka ostavi br na private...
-
ida88
#375 Re: Izgubljeno - nadjeno
Astora sam stalno vidjala na Grbavici,zadnji put,cini mi se,u srijedu navece...to se nazalost desava kada se pas sam pusta u setnju...