St. Louis, Info, Dogadjaji

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
luckylaka

#351 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

klikerusa wrote:
luckylaka wrote:
Taj celo sa kosom :), je iz grupe Rock ko fol..gledao sam ih jednom, dobro sviraju decki.
E Luckylaka, sad pročitah na fejsbuku da će haman biti u Vividu 17. Nov. Pojma nemam jeli nformacija tačna...
Jeah evo nasao sam****17 NOV. - ST.LOUIS (vivid)vidimo se ABD,jos mi tu jedan od jaranice sin nastupa.Hvala za info :thumbup:
MrShadow

#352 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by MrShadow »

Ajd preporucite mi neki dobar restoran sa nasom hranom, bureci, cevapi isl, te neki klub gdje ima nase raje i cura, sedmicu sam ovdje, grad je odlican, ali nisam mogao zamisliti da ce mi BiH ovoliko faliti :)
klikerusa

#353 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by klikerusa »

MrShadow wrote:Ajd preporucite mi neki dobar restoran sa nasom hranom, bureci, cevapi isl, te neki klub gdje ima nase raje i cura, sedmicu sam ovdje, grad je odlican, ali nisam mogao zamisliti da ce mi BiH ovoliko faliti :)
Oh momak, pa tebi niko nista ne odgovori. takav ti je americki zivot :)
Hajde ti lijepo u South St Louis City...imas od pekare do mesnice...sve nase. Ako ides uz ulicu i niz ulicu na Gravois rd vidjeces puno nasih lokala...

Grbic Restoran
4071 Keokuk Street, St. Louis, MO 63116
http://www.grbicrestaurant.com/

Imas Vivid kafic na 5017 Gravois Road Saint Louis, MO 63116
Slusaj radio 770am svaki dan od 12-5 za nasu muziku i vijesti...
luckylaka

#354 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

klikerusa wrote:
MrShadow wrote:Ajd preporucite mi neki dobar restoran sa nasom hranom, bureci, cevapi isl, te neki klub gdje ima nase raje i cura, sedmicu sam ovdje, grad je odlican, ali nisam mogao zamisliti da ce mi BiH ovoliko faliti :)
Oh momak, pa tebi niko nista ne odgovori. takav ti je americki zivot :)
Hajde ti lijepo u South St Louis City...imas od pekare do mesnice...sve nase. Ako ides uz ulicu i niz ulicu na Gravois rd vidjeces puno nasih lokala...

Grbic Restoran
4071 Keokuk Street, St. Louis, MO 63116
http://www.grbicrestaurant.com/

Imas Vivid kafic na 5017 Gravois Road Saint Louis, MO 63116
Ako dodjes u St.L.kafice obidji ali ovaj radio ne slusaj niposto,ako hoces dobru muziku tu ti je fm 107.7 ili 104.9 ili rap 104.1 a am 770 :-)
klikerusa

#355 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by klikerusa »

luckylaka wrote:
klikerusa wrote:
Ako dodjes u St.L.kafice obidji ali ovaj radio ne slusaj niposto,ako hoces dobru muziku tu ti je fm 107.7 ili 104.9 ili rap 104.1 a am 770 :-)
Eno ga sad. vidis da sam rekao "nasu muziku i vijesti", sta to fali Mensuru? :lol: :lol:
luckylaka

#356 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Nemoj,,klikerusa,,da me vuces za jezik pa da kazem ko je Mensur,znas i sam(a)wtf :-) .Ali nemoj samo njega da prozivamo ili da ga reklamiramo
klikerusa

#357 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by klikerusa »

luckylaka wrote:Nemoj,,klikerusa,,da me vuces za jezik pa da kazem ko je Mensur,znas i sam(a)wtf :-) .Ali nemoj samo njega da prozivamo ili da ga reklamiramo
OK. Sta se ljutis odmah... Ja ionako slusam BH radio stanice preko ajfona :)
MrShadow

#358 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by MrShadow »

Evo sada nadjoh ovaj am770 , necu puno komentarisati, ali mislim da se niko od Amera vise nece htjeti voziti u autu sa mnom :D
luckylaka

#359 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

klikerusa wrote:
luckylaka wrote:Nemoj,,klikerusa,,da me vuces za jezik pa da kazem ko je Mensur,znas i sam(a)wtf :-) .Ali nemoj samo njega da prozivamo ili da ga reklamiramo
OK. Sta se ljutis odmah... Ja ionako slusam BH radio stanice preko ajfona :)
Ma ne ljutim se bolan nego necu da reklamiram nesto sto nije vrijedno spomena.Nego ima li ko kakvu ideju za Novu godinu da je jeftino a provod zagarantovan :-D
Emir 7

#360 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Emir 7 »

MrShadow wrote: Kad si vec spomenuo klanjanje, znam da u ST. Louisu ima puno dzamija, a ja sam vjernik i volio bih da idem petkom na dzumu. Nije mi bas svejedno odmah traziti od poslodavca 2 sata slobodno petkom pa me zanima kako se inace tamo nasi ljudi dogovaraju sa poslodavcima oko toga i koliko Amerikanci tolerisu to. Ne bih volio da imam probleme na poslu zato sto sam musliman.
Brate to moras odma u startu reci da je tvoja vjerska duznost da klanjas dzumu, nije da ista muljas ili ovo ono dakle budi u startu otvoren sa sefom, ako je problem da ta 2 sata nadoknadis ali vjeruj da ti sup kartu zbog dzume nesmije dati, uostalom ako mu je problem dzuma za tu firmu nemoj ni raditi. Cisto sumnjam da ce se upustati u dalje rasprave kada vidi da si upoznat sa svjim pravima. Mnogi nasi se stide a i boje se zalagati za svoja vjerska prava. Moj malac je 4-ti razred i opravdano izlazi petkom da klanja dzumu namaz, isto tako razne domace zadatke vezane bozic,novu godinu, thanksgiving day,valentinovo,uskrs itd itd u startu sam to prekinuo i upoznao uciteljicu i nadlezne u skoli da je moje dijete musliman i da mu ne ispiru mozak sa tim stvarima tako da je postedjen toga i u njegovom razredu svi znaju da je on musliman i da se to kosi sa njegovom vjerom i sve ovo se desava u drzavnoj skoli da napomenem. Iako su mnogi zakoni na papiru ali i dalje se mi za njih moramo boriti uprotivnom ne da cemo se asimilirati nego ima da se stopimo.
Jack Be Nimble

#361 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Jack Be Nimble »

Pa sto Thanxgiving zabrani djetetu? Thanxgiving sa religijom ima koliko i 8. Mart :-)
Emir 7

#362 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Emir 7 »

Jack Be Nimble wrote:Pa sto Thanxgiving zabrani djetetu? Thanxgiving sa religijom ima koliko i 8. Mart :-)
U cistom Islamu postoje samo 2 praznika (blagdana) a to su : ramazanski i kurban bajram, sve ostalo se kosi sa Islamom. Dakle rodjendani, 8-mi martovi, 1-majevi, nove godine, razne godisnjice, mevludi, hidzretske nove godine itd itd sve to Poslanik s.a.v.s. ni njegovi ashabi nisu slavili.
Omer ibn Abdul Aziz r.a. je rekao: Ko se od vas nastani u nevjernickoj zemlji i primi njihove obicaje, a zatim preseli se na ahiret u toj zemlji i u tom stanju na Sudnjem Danu ce biti prozivljen i u drustvu tih nevjernika.
luckylaka

#363 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

19.januara organizuje se humanitarno sijelo(restoran Grbic St.Louis) za navodno zenu koja nema djetetu da kupi tortu za rodzendan ali zato ima da se provodi po restoranima i kafanama.Koliko ima istine o ovome.Nemojte da pravimo cirkus od humanitarni sijela,nemojte da skupljamo pare za nekoga ko to nece cijeniti ni ko,,crno iza nokta,,Koliko smo spremni pomoci dokazali smo skoro u St.Louis kada smo za jednu noc zeni oboljeloj od xxx bolesti skupili preko $15.000.Znaci ima nas,kad treba tu smo ali skupljati pare za nekoga ko ce to procerdati po kafanama :-) Ako neko ima vise info.o ovoj akciji ili zeni za koju se organizuje pomoc BUJRUM
klikerusa

#364 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by klikerusa »

luckylaka wrote:19.januara organizuje se humanitarno sijelo(restoran Grbic St.Louis) za navodno zenu koja nema djetetu da kupi tortu za rodzendan ali zato ima da se provodi po restoranima i kafanama.Koliko ima istine o ovome.Nemojte da pravimo cirkus od humanitarni sijela,nemojte da skupljamo pare za nekoga ko to nece cijeniti ni ko,,crno iza nokta,,Koliko smo spremni pomoci dokazali smo skoro u St.Louis kada smo za jednu noc zeni oboljeloj od xxx bolesti skupili preko $15.000.Znaci ima nas,kad treba tu smo ali skupljati pare za nekoga ko ce to procerdati po kafanama :-) Ako neko ima vise info.o ovoj akciji ili zeni za koju se organizuje pomoc BUJRUM
dobro ga slozi...vidim i ja na FB da zovu na sijelo, ali sad haman mnogi zloupotrebljavaju ljudsku dobrotu, pa na kraju onaj kome bas treba nadrlja
luckylaka

#365 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

klikerusa wrote:
luckylaka wrote:19.januara organizuje se humanitarno sijelo(restoran Grbic St.Louis) za navodno zenu koja nema djetetu da kupi tortu za rodzendan ali zato ima da se provodi po restoranima i kafanama.Koliko ima istine o ovome.Nemojte da pravimo cirkus od humanitarni sijela,nemojte da skupljamo pare za nekoga ko to nece cijeniti ni ko,,crno iza nokta,,Koliko smo spremni pomoci dokazali smo skoro u St.Louis kada smo za jednu noc zeni oboljeloj od xxx bolesti skupili preko $15.000.Znaci ima nas,kad treba tu smo ali skupljati pare za nekoga ko ce to procerdati po kafanama :-) Ako neko ima vise info.o ovoj akciji ili zeni za koju se organizuje pomoc BUJRUM
dobro ga slozi...vidim i ja na FB da zovu na sijelo, ali sad haman mnogi zloupotrebljavaju ljudsku dobrotu, pa na kraju onaj kome bas treba nadrlja
Ma nasao sam bolan na f.b.pricu o toj navodnoj,,sirotici,,kako se provodi po Sarajevu od kafane do kafane a ovamo ko fol kruha nema.Valjda je i Hayat prekinuo svaku pomoc za tu zenu.Kad nadzem f.b.grupu postavicu ali kad nesto trazim ne mogu naci da se handris.
Ja_Ja

#366 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

Nije samo fb grupa ili prica postoje i pisanja nekih portala iz Bosne o tome kako se ta zena NAVODNO provodi (ima i tema na ovdje na forumu). Ti portali su prema meni samo slika naseg drustva u BiH i 90% stvari je neprovjereno, na vrat na nos pisano, ganja se neki ekskluzivitet itd.. Meni bi bilo strasno zao ali i krivo da nakon 3-4 donatorska koje smo imali u poslijednji mjesec dana i gdje su se skupile desetine hiljada dolara neko koristi ili nju ili da ona nekog koristi da bi stekla dodatnu dobit.

Cinjenica je da je bila na Hayatu, gdje je predstavljena kao neko kome je potrebna pomoc. Ostalo sve su pisanja bez pocetka i kraja. Ja sam u ovom slucaju odlucio da postupim prema nekoj svojoj intuiciji i da se ne odazovem na ovo donatorsko mada mi je krivo jer u zadnjih deset godina nisam propustio gotovo niti jednu priliku da se odazovem pa makar i sa $1. Odluku sam napravio nakon pokusaja da kontaktiram organizatore gdje nisam dobio nikakav odgovor. Kao neko koje organizovao masu donatorskih, prikupljanja ovog ili onog u poslijednji deset godina naucio sam da je komunikacija sa znatizeljnicima kao i potencijalnim donatorima na prvom mjestu. Ovdje je nema tako da nece biti ni mene medju donatorima.
Reisova

#367 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Reisova »

Emir 7 wrote:
Jack Be Nimble wrote:Pa sto Thanxgiving zabrani djetetu? Thanxgiving sa religijom ima koliko i 8. Mart :-)
U cistom Islamu postoje samo 2 praznika (blagdana) a to su : ramazanski i kurban bajram, sve ostalo se kosi sa Islamom. Dakle rodjendani, 8-mi martovi, 1-majevi, nove godine, razne godisnjice, mevludi, hidzretske nove godine itd itd sve to Poslanik s.a.v.s. ni njegovi ashabi nisu slavili.
Omer ibn Abdul Aziz r.a. je rekao: Ko se od vas nastani u nevjernickoj zemlji i primi njihove obicaje, a zatim preseli se na ahiret u toj zemlji i u tom stanju na Sudnjem Danu ce biti prozivljen i u drustvu tih nevjernika.
Ma neka si ti njima pokazao da si veliki "muslimancina" ma svaka ti cast. Predlazem da zapustis onu bradu, skratis hlacise i uzmes kalas :-(
:x
Sta je vama svima koji ste svi van BiH veci ste nacionalisti od nas koji smo tu i zivimo...
Emir 7

#368 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Emir 7 »

Reisova wrote:
Emir 7 wrote:
Ma neka si ti njima pokazao da si veliki "muslimancina" ma svaka ti cast. Predlazem da zapustis onu bradu, skratis hlacise i uzmes kalas :-(
:x
Sta je vama svima koji ste svi van BiH veci ste nacionalisti od nas koji smo tu i zivimo...
Svaka cast pripada samo Allahu s.v.t.a. a zbog cega ti smeta brada??? Koliko dugo zivim u Americi ama bas niti i jedan amerikanac nije prigovorio na "zapustenu" bradu dok vidim tebi smeta.
Jos nesto kakve veze ima religija sa nacionalizmom????
luckylaka

#369 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Hajde da vidim prijedlog za najpovoljniju ,,insurance company,,za auto i kucu u Mo.Ovo su sad svi nesto poceli da deru opasno a ja ih se namjenjao ne znam ni koliko i uvijek se skoro sve svodi na isto.Bio na-AAA,Farmers,Travelers,American...cijene tu i tamo,mala razlika
klikerusa

#370 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by klikerusa »

luckylaka wrote:Hajde da vidim prijedlog za najpovoljniju ,,insurance company,,za auto i kucu u Mo.Ovo su sad svi nesto poceli da deru opasno a ja ih se namjenjao ne znam ni koliko i uvijek se skoro sve svodi na isto.Bio na-AAA,Farmers,Travelers,American...cijene tu i tamo,mala razlika
Sve ti je to manje-vise relativno. Ja imam Safeco i za kucu i za auto. Koliko sam gledao okolo, Geico je najjeftiniji sto se tice kola, ali oderase na kucnom. A i ovi nasi agenti se nesto nakofrcili, pa se foliraju...
Ja_Ja

#371 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

Ja sam sve pregledao ( i preko ovih nasih agenata) ali opet mi je najpovoljni ispao Allied Insurance.
Ja_Ja

#372 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

PROVEDITE LJETO U TURSKOJ - STAZIRAJ - VOLONTIRAJ

Vise Info: http://www.stlbosnians.com/summerabroad/
Image
klikerusa

#373 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by klikerusa »

Ja_Ja wrote:PROVEDITE LJETO U TURSKOJ - STAZIRAJ - VOLONTIRAJ

Image
Svo me podsjeca na omladinske rane akcije. Hocemo li iciiii? Hocemoooooo.

Kontam da ce biti slab odziv, ali ko god ide, neka se dobro provede.
luckylaka

#374 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Ja_Ja wrote:PROVEDITE LJETO U TURSKOJ - STAZIRAJ - VOLONTIRAJ

Image
:thumbup: Jeli ovo tvoja reklama ako jeste da uplatim jedno 2-3 dana :-DDaj reklamu za nesto gdje se jeftino i dobro moze provesti,popiti,ubosti(Meksiko,Jamajka..)
Ja_Ja

#375 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

Hmm..kako pricaju ove nase kamiondzije zna se preci u Meksiko oko Juareza ili Tijuane i za $60 se i provedes i popijes/pojedes a i ubodes :)
Post Reply