Naknadno vidjeh. Sve u jednom danu
Rahmet joj duši
Moderator: anex
Pisao ti je gore neko.Student_u_Ostavci wrote: ↑21/11/2022 12:38 Treba imati petlju za samoubistvo.
Baš me zanima šta se to desi u mozgu pa da ti skok sa osmog sprata djeluje kao jedino rješenje![]()
Vjerovatno se radi o proto-emocijama kod tog gospodara života i smrti.Truba wrote: ↑21/11/2022 13:20 kako sam čitao biografiju jednog pisca
lik bio vojnik iskrcavanje u normandiji čini mi se
bio u logoru 1944 i 1945
preživio drezden
oženio se čini mi se 1946 a 1949. doktorirao u americi
postao poznat pisac
mnogi nakon iskustva vojske ostanu PTSP nit završe školu nit se ožene niti zaposle
ako ste gledali band of brothers ima jedna scena kad lik okači cvijet negdje nakon jedne bitke...definitivno rat nije za svakog a nije ni život
s druge strane imamo gospodara života i smrti iz prijedora koji je umro 30 godina poslije okružen obitelji koja ga voli djecom i unučadi kao da nije bio alfa i omega tuđih života
a neko krivo te pogleda... nogira cura
ovaj sjeban čitav život
on radio u ljudskoj klaonici... boli ga đon...ne razmišlja o tome što je slao ljude u sigurnu smrt
Ako se slučajno sjetiš studije, možeš li napisati?iz zadnje klupe wrote: ↑08/05/2023 14:33 Kažu da je lice ogledalo duše.
Postoji jedna kontraverzna studija, zaboravio sam psihologu ime, koja iz nečijih crta lica može predvidjeti koja je osoba, ako već ne pokuša samoubistvo, onda bar veći dio života intenzivno razmišljati o tome, znači neki splet neurona koji ga čini drugačijim od drugog, i koji se kao takav očitava nekom karakteristikom na licu