jao pitt, pa kud bas rushdia da izaberes. on je dosadniji od ovog foruma ...pitt wrote:Midnight's children od ruzdija:D:D
Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
-
_BaykoNoor_
Miljenko Jergovic - "Dvori od oraha". Poceo sinoc, zavrsavam sutra poslijepodne. Dobra knjiga, lagana prica, ima finog humora. Vidi se da je nas co'ek

-
_BaykoNoor_
Obzirom da sam pocetak jeseni docekao na Marquezu i Eccu, Jergovic nije oranje nego lagano okopavanje basticerepeater wrote:po tvom ispade da je lakse orati nego citati..._BaykoNoor_ wrote:Poceo sinoc, zavrsavam sutra poslijepodne. Dobra knjiga ...
-
_BaykoNoor_
Miroslav Krleza "Povratak Filipa Latinovicza"
-
mačak u čizmama
Šantića...
NA ŽALU
Izronio mesec.Ovde, blizu seke,
Oseća se miris kadulje i smreke.
Prostrlo se more kô svileno platno,
I u noći spava providno i zlatno.
Jedna lađa sporo površinu reže,
Stari ribar tegli za krajeve mreže;
I na mekom sjaju, kao srma čista,
U širokoj pređi lov obilni blista.
S tornjem, u pristranku, malo selo ćuti.
Tiho. Svrh stene se krug meseca žuti.
1908.
NA ŽALU
Izronio mesec.Ovde, blizu seke,
Oseća se miris kadulje i smreke.
Prostrlo se more kô svileno platno,
I u noći spava providno i zlatno.
Jedna lađa sporo površinu reže,
Stari ribar tegli za krajeve mreže;
I na mekom sjaju, kao srma čista,
U širokoj pređi lov obilni blista.
S tornjem, u pristranku, malo selo ćuti.
Tiho. Svrh stene se krug meseca žuti.
1908.
-
FortunaBela
Pročitaj Rimljanku, od istog....Fair Life wrote:Alberto Moravia...
"Ravnodusni ljudi"... procitao prije dva-tri dana i sad prelistavam pocetne stranice njegovog "Prezira". Zatim, na redu je "Konformist" od istog knjizevnika.
-
EI Presidente
"Pompeii" Roberta Harrisa, laganica smjestena u Napuljskom zaljevu, koja se desava A.D. 79 i, izmedju ostalog, opisuje cetri dana prije erupcije Vezuva te unistenje Pompeja.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Gledao sam istoimeni film
:D
- danas
jel' u originalu ili na engleskom... ako je na engleskom, ne citaj.. ocajno... nije to to...Toozla wrote:....kompletnog Andrica....ponovo....trenutno zavrsavam Travnicku hroniku....skroz drugacija percepcija i razumjevanje u odnosu na prije deset, petnaest godina kad sam ovo citao po prvi put....
-
Toozla
....orginali....dok sam bio u SA, mama mi se natakarila na ledja "stace da mi pokloni da ponesem".....mama k'o mama, eto da imam kuci nesto od nje(vazna, slika, escajg....itd)....ja se sjetio knjiga i rijesio problem.....kompletnog Andrica i Mesu....uzeo sam i Hemigveja na nasem, mada to treba citati na engleskom....danas wrote:jel' u originalu ili na engleskom... ako je na engleskom, ne citaj.. ocajno... nije to to...Toozla wrote:....kompletnog Andrica....ponovo....trenutno zavrsavam Travnicku hroniku....skroz drugacija percepcija i razumjevanje u odnosu na prije deset, petnaest godina kad sam ovo citao po prvi put....
- danas
trebo si uzet escajgToozla wrote:....orginali....dok sam bio u SA, mama mi se natakarila na ledja "stace da mi pokloni da ponesem".....mama k'o mama, eto da imam kuci nesto od nje(vazna, slika, escajg....itd)....ja se sjetio knjiga i rijesio problem.....kompletnog Andrica i Mesu....uzeo sam i Hemigveja na nasem, mada to treba citati na engleskom....danas wrote:jel' u originalu ili na engleskom... ako je na engleskom, ne citaj.. ocajno... nije to to...Toozla wrote:....kompletnog Andrica....ponovo....trenutno zavrsavam Travnicku hroniku....skroz drugacija percepcija i razumjevanje u odnosu na prije deset, petnaest godina kad sam ovo citao po prvi put....
ja uzela kratke price, i citam onu pricu "kosa" (ne kosa na glavi, nego kosa, sa kojom se kosi)... uzas zivi na engleskom, nista nema tog osjecaja... a to je bila jedna od mojih omiljenih andricevih prica... mesu citati na engleskom... jos gore...
uzivaj