Preporucite veterinara

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
duboka_misao

#351 Re: Preporucite veterinara

Post by duboka_misao »

Friesian wrote:
duboka_misao wrote:@Friesian nemoj me sad prepadati za RTG morem Zgembu da vodim ove sedmice bio je vec na jednom prije mjesec dana ? Sifra : sir i kajmak seljacko djete :D
hahhahaha... ma Zgembo k'o od brda odvaljen (samo ga zap'o manji dio brda)...
samo se ti zajepaji napucacu Zgembu na tebe .....de ozb sam za rtg ovo jel mu rano ima sad on 3 mjeseca ali izgleda jako mladoliko za svoju dob i jede ko lood onu royal cardiac, mram ga prije udomljenja odvesti da provjerim stanje.
ajsela

#352 Re: Preporucite veterinara

Post by ajsela »

Hoce onu royal cardiac? Zgembo je legenda nasa!!!! :-)
duboka_misao

#353 Re: Preporucite veterinara

Post by duboka_misao »

ajsela wrote:Hoce onu royal cardiac? Zgembo je legenda nasa!!!! :-)
mirakul ! @ajsela lomi je ko seljak napolitanku ... :D
Karen

#354 Re: Preporucite veterinara

Post by Karen »

Mi smo jooš uvijek isto, sad nas vodi vetlife jer nam je skroz blizu, na ranitalu smo i infuzijama. ne pije i ne jede, samo spava. reakcije ima na druge pse, djecu i golubove.
Trpi da ga izvedem vani, mišonja mali.
opet ja

#355 Re: Preporucite veterinara

Post by opet ja »

Karen wrote:Mi smo jooš uvijek isto, sad nas vodi vetlife jer nam je skroz blizu, na ranitalu smo i infuzijama. ne pije i ne jede, samo spava. reakcije ima na druge pse, djecu i golubove.
Trpi da ga izvedem vani, mišonja mali.
pa sta kaze andrej? ja to stvarno ne kontam :? sta ako je kost u pitanju ili bilo sta drugo... pa mu se zaglavilo...jel' mozes ti zahtjevati rtg?
Karen

#356 Re: Preporucite veterinara

Post by Karen »

neće da rade rtg, kontam da ga odvedem na veterinu. ali ona ženska u vetlife-u (ne znam joj ime) kaže da on povraća drugačije nego da mu je zapelo nešto.
zvala sam veterinu, oni su mi rekli da samo predmete koji sadrže Ca se mogu vidjeti, za sve ostalo treba kontrastno snimanje.
Nisam paetna :(
i danas je isto...
opet ja

#357 Re: Preporucite veterinara

Post by opet ja »

Karen wrote:neće da rade rtg, kontam da ga odvedem na veterinu. ali ona ženska u vetlife-u (ne znam joj ime) kaže da on povraća drugačije nego da mu je zapelo nešto.
zvala sam veterinu, oni su mi rekli da samo predmete koji sadrže Ca se mogu vidjeti, za sve ostalo treba kontrastno snimanje.
Nisam paetna :(
i danas je isto...
ja bih na svoju ruku zahtjevala rtg! pa ako nema nista...super! eliminisali ste barem nesto...a onda ostaje da ga lijecis kao do sada! ja jos kontam da nije neku mrtvu zivotinju pojeo...tipa misa ili goluba
Karen

#358 Re: Preporucite veterinara

Post by Karen »

Uradili RTG, ne vidi se ništa posebno, mislim da je čist.
on sad na guzu gubi tekućinu koju primi infuzijom,
skoro non stop na infuziji, sad su mu uključili antibiotike.
A71

#359 Re: Preporucite veterinara

Post by A71 »

@Karen imaš pp
Karen

#360 Re: Preporucite veterinara

Post by Karen »

Mog malog nereda više nema...
darprirode

#361 Re: Preporucite veterinara

Post by darprirode »

:(
duboka_misao

#362 Re: Preporucite veterinara

Post by duboka_misao »

@Karen stvarno mi je zao, nemogu da vjerujem kako je brzo otisao :(
ajsela

#363 Re: Preporucite veterinara

Post by ajsela »

:( :(
Karen

#364 Re: Preporucite veterinara

Post by Karen »

i meni, ali se tako patio...
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#365 Re: Preporucite veterinara

Post by anjusha »

e je*emuu.... bas mi je zao Karen, ali pravo od srca zao :(
Karen

#366 Re: Preporucite veterinara

Post by Karen »

znam :( :( :(

svako za svog psa kaže da je poseban, ali vjerujte da većeg veseljaka i proždrljivca nije bilo.
i što kaže moja prijateljica, ide Karen a pored nje nešto crno skače... med medeni...
opet ja

#367 Re: Preporucite veterinara

Post by opet ja »

zao mi je, stvarno mi je zao :(

jesu li ti dali ista...neku diagnozu...zasto???
suncica24

#368 Re: Preporucite veterinara

Post by suncica24 »

A jooooj, pa bas... :( :( :(
tetak1

#369 Re: Preporucite veterinara

Post by tetak1 »

:shock: :shock: i šta da vam pričam koga da preporučite od veterinara nisu bili u stanju ni da otkriju šta je cukici a kamoli da su mu pomogli jako mi je žao znam šta znači kad pas ugine i znam kako se sad osjećate, jako mi je žao, ali to je samo dokaz kakvi su nam veterinari i kolika je njihova stručnost :( :( :( :( :( :( :sad: :sad: :sad:
Karen

#370 Re: Preporucite veterinara

Post by Karen »

ne znam jesam li ljuta, tužna, razočarana...
uglavnom, ako ikad budem išta imala od životinja, u vetlife ih ne vodim.
možda su oni dobri, možda sam je Marvi bio peh... ali stekla sam dojam da me nisu ozbiljno shvatili... kao šta paničarim...
samo vlasnik zna kakva je promjena na psu, i treba vlasniku vjerovati, a oni nisu.

uglavnom, amra pretpostavlja da je bio corona virus, i simptomi koje sam čitala odgovaraju, samo ne baš 100 %. iako u velikoj mjeri da.
jaca78

#371 Re: Preporucite veterinara

Post by jaca78 »

zao mi je karen. i ja sam nedavno izgubila najboljeg cetveronoznog prijatelja, znam kako je tesko. zao mi je zaista
Karen

#372 Re: Preporucite veterinara

Post by Karen »

Hvala vam svima, znam da jedino ljudi koji su ovo prošli znaju koliko boli...
Da li nekad kasnije, možete voljeti nekog drugog psa i brinuti se za njega kao za ovog, ili to bude drugačije?
Ne želim život bez pseće ljubavi i radosti u kući, to me ispunjava... nekad kad se oporavimo od ovog gubitka...
tetak1

#373 Re: Preporucite veterinara

Post by tetak1 »

Karen wrote:Hvala vam svima, znam da jedino ljudi koji su ovo prošli znaju koliko boli...
Da li nekad kasnije, možete voljeti nekog drugog psa i brinuti se za njega kao za ovog, ili to bude drugačije?
Ne želim život bez pseće ljubavi i radosti u kući, to me ispunjava... nekad kad se oporavimo od ovog gubitka...
obavezno uzmi sebi drugog psića e sad da li češ ga kupiti ili udomiti to je tvoja dobra volja i stvar ličnog izbora (savjetujem ti da udomiš to je veliki sevap i dobro djelo), ali iz ličnog iskustva ti govorim lakše češ sve podnjeti ako uzmeš drugog, bićeš zaokupljena brigom o njemu i manje češ misliti na uginulog pisića mada sjećanja nikad neumiru ali ponavljam ti iz ličnog iskustva znam pa ti toplo preporučujem da uzmeš sebi nekog cukicu, žao mi je što ste sve ovo preživjeli i što vas je veterinarska nestručnost i ljenost dovela u situaciju da patite
tetak1

#374 Re: Preporucite veterinara

Post by tetak1 »

:sad: :sad:
Karen

#375 Re: Preporucite veterinara

Post by Karen »

Ovaj je bio mali šnaucer (kupljen, odnosno poklon), ali imam kod roditelja i mješanca kojeg smo dobili, nemam predrasude što se toga tiče... volim sve pse, jer samo oni znaju da vole bezuvjetno...
Stvar je u tome što kad pričam ili mislim o tome, zapravo samo želim Marvija nazad...

Za sad neću ništa raditi, osim Marvija, zadnjih mjesec smo imali dosta loših događaja, tako da smo psihički iscrpljeni i trebamo biti malo sebični da se koliko toliko vratimo u neku normalu...

Samo smatram da je život prekratak da bi se živio bez pseće ljubavi. Dok u isto vrijeme sebe krivim što nisam to malo biće uspjela zaštiti, jer mi je beskrajno vjerovao...
ovo je totalno offtopic, trebali bi otvoriti temu psihičke pomoći za vlasnike ljubimaca...

edit: on topic, u svakom slučaju moram pohvaliti Harisa, jer se pokazao čovjekom, koji je nas nazvao nakon što ga nisam zvala dan i pol, iako mi je cuku samo na početku vidio. Možda Marviju nije bilo spasa, ali je on pokazao pravu brigu za njega. A i za nas. Znam da je prije svega kirurg, i da je jako školovan, ali osim toga, cijenim ga zbog ove geste kao čovjeka.
Post Reply