samo se ti zajepaji napucacu Zgembu na tebe .....de ozb sam za rtg ovo jel mu rano ima sad on 3 mjeseca ali izgleda jako mladoliko za svoju dob i jede ko lood onu royal cardiac, mram ga prije udomljenja odvesti da provjerim stanje.Friesian wrote:hahhahaha... ma Zgembo k'o od brda odvaljen (samo ga zap'o manji dio brda)...duboka_misao wrote:@Friesian nemoj me sad prepadati za RTG morem Zgembu da vodim ove sedmice bio je vec na jednom prije mjesec dana ? Sifra : sir i kajmak seljacko djete
Preporucite veterinara
Moderator: anex
-
duboka_misao
#351 Re: Preporucite veterinara
-
ajsela
#352 Re: Preporucite veterinara
Hoce onu royal cardiac? Zgembo je legenda nasa!!!! 
-
duboka_misao
#353 Re: Preporucite veterinara
mirakul ! @ajsela lomi je ko seljak napolitanku ...ajsela wrote:Hoce onu royal cardiac? Zgembo je legenda nasa!!!!
-
Karen
#354 Re: Preporucite veterinara
Mi smo jooš uvijek isto, sad nas vodi vetlife jer nam je skroz blizu, na ranitalu smo i infuzijama. ne pije i ne jede, samo spava. reakcije ima na druge pse, djecu i golubove.
Trpi da ga izvedem vani, mišonja mali.
-
opet ja
#355 Re: Preporucite veterinara
pa sta kaze andrej? ja to stvarno ne kontamKaren wrote:Mi smo jooš uvijek isto, sad nas vodi vetlife jer nam je skroz blizu, na ranitalu smo i infuzijama. ne pije i ne jede, samo spava. reakcije ima na druge pse, djecu i golubove.
-
Karen
#356 Re: Preporucite veterinara
neće da rade rtg, kontam da ga odvedem na veterinu. ali ona ženska u vetlife-u (ne znam joj ime) kaže da on povraća drugačije nego da mu je zapelo nešto.
zvala sam veterinu, oni su mi rekli da samo predmete koji sadrže Ca se mogu vidjeti, za sve ostalo treba kontrastno snimanje.
Nisam paetna
i danas je isto...
zvala sam veterinu, oni su mi rekli da samo predmete koji sadrže Ca se mogu vidjeti, za sve ostalo treba kontrastno snimanje.
Nisam paetna
i danas je isto...
-
opet ja
#357 Re: Preporucite veterinara
ja bih na svoju ruku zahtjevala rtg! pa ako nema nista...super! eliminisali ste barem nesto...a onda ostaje da ga lijecis kao do sada! ja jos kontam da nije neku mrtvu zivotinju pojeo...tipa misa ili golubaKaren wrote:neće da rade rtg, kontam da ga odvedem na veterinu. ali ona ženska u vetlife-u (ne znam joj ime) kaže da on povraća drugačije nego da mu je zapelo nešto.
Nisam paetna
i danas je isto...
-
Karen
#358 Re: Preporucite veterinara
Uradili RTG, ne vidi se ništa posebno, mislim da je čist.
on sad na guzu gubi tekućinu koju primi infuzijom,
skoro non stop na infuziji, sad su mu uključili antibiotike.
on sad na guzu gubi tekućinu koju primi infuzijom,
skoro non stop na infuziji, sad su mu uključili antibiotike.
-
Karen
#360 Re: Preporucite veterinara
Mog malog nereda više nema...
-
duboka_misao
#362 Re: Preporucite veterinara
@Karen stvarno mi je zao, nemogu da vjerujem kako je brzo otisao 
-
Karen
#364 Re: Preporucite veterinara
i meni, ali se tako patio...
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#365 Re: Preporucite veterinara
e je*emuu.... bas mi je zao Karen, ali pravo od srca zao 
-
Karen
#366 Re: Preporucite veterinara
znam
svako za svog psa kaže da je poseban, ali vjerujte da većeg veseljaka i proždrljivca nije bilo.
i što kaže moja prijateljica, ide Karen a pored nje nešto crno skače... med medeni...
svako za svog psa kaže da je poseban, ali vjerujte da većeg veseljaka i proždrljivca nije bilo.
i što kaže moja prijateljica, ide Karen a pored nje nešto crno skače... med medeni...
-
opet ja
#367 Re: Preporucite veterinara
zao mi je, stvarno mi je zao
jesu li ti dali ista...neku diagnozu...zasto???
jesu li ti dali ista...neku diagnozu...zasto???
- suncica24
#368 Re: Preporucite veterinara
A jooooj, pa bas...

-
tetak1
#369 Re: Preporucite veterinara
-
Karen
#370 Re: Preporucite veterinara
ne znam jesam li ljuta, tužna, razočarana...
uglavnom, ako ikad budem išta imala od životinja, u vetlife ih ne vodim.
možda su oni dobri, možda sam je Marvi bio peh... ali stekla sam dojam da me nisu ozbiljno shvatili... kao šta paničarim...
samo vlasnik zna kakva je promjena na psu, i treba vlasniku vjerovati, a oni nisu.
uglavnom, amra pretpostavlja da je bio corona virus, i simptomi koje sam čitala odgovaraju, samo ne baš 100 %. iako u velikoj mjeri da.
uglavnom, ako ikad budem išta imala od životinja, u vetlife ih ne vodim.
možda su oni dobri, možda sam je Marvi bio peh... ali stekla sam dojam da me nisu ozbiljno shvatili... kao šta paničarim...
samo vlasnik zna kakva je promjena na psu, i treba vlasniku vjerovati, a oni nisu.
uglavnom, amra pretpostavlja da je bio corona virus, i simptomi koje sam čitala odgovaraju, samo ne baš 100 %. iako u velikoj mjeri da.
-
jaca78
#371 Re: Preporucite veterinara
zao mi je karen. i ja sam nedavno izgubila najboljeg cetveronoznog prijatelja, znam kako je tesko. zao mi je zaista
-
Karen
#372 Re: Preporucite veterinara
Hvala vam svima, znam da jedino ljudi koji su ovo prošli znaju koliko boli...
Da li nekad kasnije, možete voljeti nekog drugog psa i brinuti se za njega kao za ovog, ili to bude drugačije?
Ne želim život bez pseće ljubavi i radosti u kući, to me ispunjava... nekad kad se oporavimo od ovog gubitka...
Da li nekad kasnije, možete voljeti nekog drugog psa i brinuti se za njega kao za ovog, ili to bude drugačije?
Ne želim život bez pseće ljubavi i radosti u kući, to me ispunjava... nekad kad se oporavimo od ovog gubitka...
-
tetak1
#373 Re: Preporucite veterinara
obavezno uzmi sebi drugog psića e sad da li češ ga kupiti ili udomiti to je tvoja dobra volja i stvar ličnog izbora (savjetujem ti da udomiš to je veliki sevap i dobro djelo), ali iz ličnog iskustva ti govorim lakše češ sve podnjeti ako uzmeš drugog, bićeš zaokupljena brigom o njemu i manje češ misliti na uginulog pisića mada sjećanja nikad neumiru ali ponavljam ti iz ličnog iskustva znam pa ti toplo preporučujem da uzmeš sebi nekog cukicu, žao mi je što ste sve ovo preživjeli i što vas je veterinarska nestručnost i ljenost dovela u situaciju da patiteKaren wrote:Hvala vam svima, znam da jedino ljudi koji su ovo prošli znaju koliko boli...
-
Karen
#375 Re: Preporucite veterinara
Ovaj je bio mali šnaucer (kupljen, odnosno poklon), ali imam kod roditelja i mješanca kojeg smo dobili, nemam predrasude što se toga tiče... volim sve pse, jer samo oni znaju da vole bezuvjetno...
Stvar je u tome što kad pričam ili mislim o tome, zapravo samo želim Marvija nazad...
Za sad neću ništa raditi, osim Marvija, zadnjih mjesec smo imali dosta loših događaja, tako da smo psihički iscrpljeni i trebamo biti malo sebični da se koliko toliko vratimo u neku normalu...
Samo smatram da je život prekratak da bi se živio bez pseće ljubavi. Dok u isto vrijeme sebe krivim što nisam to malo biće uspjela zaštiti, jer mi je beskrajno vjerovao...
ovo je totalno offtopic, trebali bi otvoriti temu psihičke pomoći za vlasnike ljubimaca...
edit: on topic, u svakom slučaju moram pohvaliti Harisa, jer se pokazao čovjekom, koji je nas nazvao nakon što ga nisam zvala dan i pol, iako mi je cuku samo na početku vidio. Možda Marviju nije bilo spasa, ali je on pokazao pravu brigu za njega. A i za nas. Znam da je prije svega kirurg, i da je jako školovan, ali osim toga, cijenim ga zbog ove geste kao čovjeka.
Stvar je u tome što kad pričam ili mislim o tome, zapravo samo želim Marvija nazad...
Za sad neću ništa raditi, osim Marvija, zadnjih mjesec smo imali dosta loših događaja, tako da smo psihički iscrpljeni i trebamo biti malo sebični da se koliko toliko vratimo u neku normalu...
Samo smatram da je život prekratak da bi se živio bez pseće ljubavi. Dok u isto vrijeme sebe krivim što nisam to malo biće uspjela zaštiti, jer mi je beskrajno vjerovao...
ovo je totalno offtopic, trebali bi otvoriti temu psihičke pomoći za vlasnike ljubimaca...
edit: on topic, u svakom slučaju moram pohvaliti Harisa, jer se pokazao čovjekom, koji je nas nazvao nakon što ga nisam zvala dan i pol, iako mi je cuku samo na početku vidio. Možda Marviju nije bilo spasa, ali je on pokazao pravu brigu za njega. A i za nas. Znam da je prije svega kirurg, i da je jako školovan, ali osim toga, cijenim ga zbog ove geste kao čovjeka.