Herbalife?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

zlatiborka wrote:Forumasi, za vasu informaciju evo vam vazeci cjenovnik u KM:

Caj na biljnoj bazi 100 gr...109,34
:shock: Šališ se!?

Pa ovi ko da drogu dilaju ...
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Dirty Harry wrote:

Ne salim se, to je iz zvanicnog vazeceg cjenovnika. Jos pise da ima prirodan ukus. Evo nasla sam nesto o njemu:

Caj na biljnoj bazi
Savrsen za vas izgled. Caj je osvjezavajuci i ukusni napitak koji ujedinjuje drevna znanja o pozitivnim svojstvima biljaka s modernim tehnoloskim rjesenjima. Ovaj caj je mjesavina nacinjena od 5 biljaka s brzim djelovanjem. Podrzava vasu prirodnu vitalnost i daje vam osjecaj okrepe.
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

zlatiborka wrote:
Dirty Harry wrote:

Ne salim se, to je iz zvanicnog vazeceg cjenovnika. Jos pise da ima prirodan ukus. Evo nasla sam nesto o njemu:

Caj na biljnoj bazi
Savrsen za vas izgled. Caj je osvjezavajuci i ukusni napitak koji ujedinjuje drevna znanja o pozitivnim svojstvima biljaka s modernim tehnoloskim rjesenjima. Ovaj caj je mjesavina nacinjena od 5 biljaka s brzim djelovanjem. Podrzava vasu prirodnu vitalnost i daje vam osjecaj okrepe.
Znas sta, mislio sam da je onaj Džirlo, Čang Šlang zavala, al sad vidim da je on mala maca ....

100 grama čaja .... :shock: 110 kaemova, :shock:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Dirty Harry wrote:
zlatiborka wrote:
Dirty Harry wrote: :shock: Šališ se!?

Caj na biljnoj bazi
Znas sta, mislio sam da je onaj Džirlo, Čang Šlang zavala, al sad vidim da je on mala maca ....

100 grama čaja .... :shock: 110 kaemova, :shock:
Ma nije bitna cijena, bitno je pranje mozga.

Te zdravlje te dug zivot, te bogatstvo..

Nakon toga, nista nije skupo.

Ovako kad gledas, nebi ni u ludilu kupio, al kad te driluju, onda si ovakav otprilike -
Image
Image
latinalover

Post by latinalover »

Bosanac sa dna kace wrote:
latinalover wrote:
debela wrote:mislim na tebe zlato i ovog latina. znam sta pises, pratim temu. cijene, skupo, pa net citati o istrazivanjima i slicno. fercera, ne fercera...ljudi otrijeznite se!

ja mislim da sam dao do znanja da nemam nista protiv proizvoda, ali da mi se ne svidja nacin jnihovog pristupa ljudima.....
Kad dodjem u srijedu u Sarajvo prebicu te ko vola u kupusu!

nisu proizvodi krivi sto pojedinci kvare jihov ugled..

pazi samo ,ja sam se sportom bavio 8-)

mada iznosimo sve vise cinjenica,po kojima i njihovi proizvodi imaju mane...
debela

Post by debela »

zar postoji caj, a da nije na prirodnoj bazi? :roll:

mjesavinu caja moze svako sam sebi napraviti za nista ili minimum para. kakve su ovo ublehe mati mila. za plakanje..
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

latinalover wrote:
latinalover wrote:

ja mislim da sam dao do znanja da nemam nista protiv proizvoda, ali da mi se ne svidja nacin jnihovog pristupa ljudima.....
Kad dodjem u srijedu u Sarajvo prebicu te ko vola u kupusu!

nisu proizvodi krivi sto pojedinci kvare jihov ugled..

pazi samo ,ja sam se sportom bavio 8-)
Nisi ti to dobro shvatio.

Sav njihov ugled se bazira na nestrucnim pojedincima koji taj proizvod prodaju.
S obzirom da je ogromna vecina njih otprilike isti profil ljudi, mozemo reci da je ugled uzasan.
Ustvari, o kakvom mi ugledu pricamo?

Ako je to ono sto pricaju prodavci, pa to je katastrofa, sve laz do lazi.

Ako cemo uzeti cinjenice koje sam ja pokazao ovdje, HL je mala kompanija na svjetskom nivou.
Nema temelja prici da se tu radi o najvecem proizvodjacu suplemenata hrani kao sto pricaju prodavci.

Dakle, kakav crni ugled?
latinalover

Post by latinalover »

potpisujem ...
quantum

Post by quantum »

Vidim da Herbalife lijeci tegobe kao sto su:

14.) kosa
17.) fizicki rad
19.) pshicki rad
20.) putovanja
21.) sport
25.) energija
36.) za bebe od 0-4 godine

Imam pitanje: Jako volim da putujem, ako budem koristio Herbalife hoce li me to izlijeciti?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ma jebes ti kompaniju cija koncepcija puca po savovima nakon sto nekoliko laika na forumu pocne postavljati logicna pitanja...

To je tragedija kada mi koji nemamo nikakvog licnog interesa u tome da pokazemo pravu pricu iza HL-a mozemo iznijeti ovoliko poraznih argumenata.

Zamisli kako bi neki profesionalac iz konkurentske kompanije demolirao HL...
zlatiborka

Post by zlatiborka »

quantum wrote:Vidim da Herbalife lijeci tegobe kao sto su:

14.) kosa
17.) fizicki rad
19.) pshicki rad
20.) putovanja
21.) sport
25.) energija
36.) za bebe od 0-4 godine

Imam pitanje: Jako volim da putujem, ako budem koristio Herbalife hoce li me to izlijeciti?
Ovo je iz njihovog propagandog materijala koji se tumaci ovako:

14.) kosa - da imas zdravu kosu trebas uzimati:
F1, biljna vlakna, Shampoo 3 in 1, Daily shampoo

17.) fizicki rad - da bi mogao bolje fizicki raditi trebas uzimati:
F1, multivitamin kompleks, caj na biljnoj bazi, guarana, cell active, rose ox

20.) putovanja - da bi se lijepo osjecao dok putujes trebas uzimati:
F1, biljna vlakna, caj na biljnoj bazi, guarana, rose ox, herbal aloe koncentrat

21.) sport - da bi bio dobar sportista treba ti:
F1, multivitamin kompleks, biljna vlakna, mineral kompleks, termoejectic zuti, guarana, herbal aloe koncentrat, niteworks (360 KM)

25.) energija - da bi imao dovoljno energije ili vise energije treba ti:
caj na biljnoj bazi, guarana, cell active

36.) za bebe od 0-4 godine - da bebe dobro napreduju treba im:
F1 (1 cajna kasika na 20 kg tezine), multivitamin kompleks, biljna vlakna, mineral kompleks, klasican obrok normalan

Cjenovnik je vec dat, pomnozite, saberite i vidite......
latinalover

Post by latinalover »

kao sto SPAVAC rece...ima dovoljno argumenata..koji definitivno pobijaju njihovu misiju zdravlja....
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

latinalover wrote:kao sto SPAVAC rece...ima dovoljno argumenata..koji definitivno pobijaju njihovu misiju zdravlja....
pa za r ti nisi kupio onaj kofercic sa onim bobicama da ides da ih dilas?????
:shock: :shock: jebote ljudi 110 kaemova za 100 grama caja!!! :shock: :shock: :? :?
pa ne mogu da vjerujem, pa ljudi ko to kupuje????
ja znam da od kad se pije sasvim obicna nana, kadulja, majcina dusica i kamilica, da pomazu u svemu, a cijena kutije je 1.1Km, dakle sto puta jeftinije!
latinalover

Post by latinalover »

latinalover wrote:kao sto SPAVAC rece...ima dovoljno argumenata..koji definitivno pobijaju njihovu misiju zdravlja....
:shock: :shock: jebote ljudi 110 kaemova za 100 grama caja!!! :shock: :shock: :? :?
ja znam da od kad se pije sasvim obicna nana, kadulja, majcina dusica i kamilica, da pomazu u svemu, a cijena kutije je 1.1Km, dakle sto puta jeftinije!

nisam kupio to...

naravno da nisam

mislio sam nekad biti korisnik njihovih proizvoda, ali nakon ovih argumenata...tesko..
zlatiborka

Post by zlatiborka »

:shock: Nije ovo obican caj kako se misli. To je nesto specijalno, fantasticno i samo HL ga pravi. Tako nesto fantasticno mora imati i fantasticnu cijenu, sta mislite da ce oni to prodavati za bagatelu? Pa molim vas lijepo! :shock:
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Ja napisah dosta postova o HL. Ne kudim ih, niti ih branim. To je odgovor onima koji su bili u dilemi na cijoj sam strani. Ja sam na strani istine. Da se zna da su njihovi proizvodi kvalitetni, to govorim iz vlastitog iskustva, jer sam ih koristila. Pitanje je sta bi jedno precizno labolatorijsko ispitivanje otkrilo, ali to je kod nas tesko izvodivo. Kolega Latinalover rece da mu se ne svidja njihov pristup ljudima. I ja to kazem i jos da dodam da su neprimjereno skupi. Oni kupce mame pricom o njihovom zdravlju. To je inace najosjetljivija tacka kod ljudi. Zar se ne kaze: zdravlje, pa sve ostalo.

Oni barnu u najbolniju tacku i prosipaju pricu kako su oni najbolji da pomognu ljudima da se rijese zdravstvenih tegoba. Ali vidite kako ide dalje. Kazu da ce ljudi u nekom periodu popraviti svoje stanje i usput se obogatiti. Obogatiti se mogu jedino ako i sami postanu distributeri i dalje preporucivali i prodavali robu. Igraju na dvostruku kartu, zdravstvene tegobe i kokuzluk. Dvije muhe mlatnu jednim udarcem. Malo ko se moze tome oduprijeti. Kad neko upadne u tu semu i hekne brdo para (neki se cak i zaduze), valja mu ici naprijed, valja mu se vaditi. Njihove maloprodajne cijene su astronomske, i kad neko od potencijalnih kupaca to njima kaze, imaju odmah odgovor i na to: 'Postani distributer, pa ces imati robu 25% jeftinije, a ti ces dalje prodavati po MP cijeni'. I ja sam distributer vise godina, ali nikom nisam prodala robu po MP cijeni, nisam zaradila ni marku. Svojoj sam raji prepodavala robu po istoj cijeni po kojoj i ja kupim. Nemam talenta za trgovinu, jos manje da zaradjujem na necijoj nevolji.
Last edited by zlatiborka on 27/01/2007 10:31, edited 1 time in total.
Bosanac sa dna kace

@zlatiborka ti si haman duboooooooookkkooooooooooo zagazila u ta govna! :roll: :shock:
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Bosanac sa dna kace wrote:@zlatiborka ti si haman duboooooooookkkooooooooooo zagazila u ta govna! :roll: :shock:
Jesam u govnima, imas pravo. Ne mogu Bogu grijesiti dusu i reci da mi HL nije pomogao da pobjegnem grobaru sa lopate, ne mogu. Stomacni problem mi je izlijecio lijek, a ne HL. HL mi je pomogao da ostanem u zivotu i da kako tako funkcionisem dok ne izlijecim svoj stomak.

Molim te reci mi zasto mislis da sam duboko zagazila u govna? Da li mislis da sam u govnima samo zbog HL?
Bosanac sa dna kace

zlatiborka wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:@zlatiborka ti si haman duboooooooookkkooooooooooo zagazila u ta govna! :roll: :shock:
Jesam u govnima, imas pravo. Ne mogu Bogu grijesiti dusu i reci da mi HL nije pomogao da pobjegnem grobaru sa lopate, ne mogu. Stomacni problem mi je izlijecio lijek, a ne HL. HL mi je pomogao da ostanem u zivotu i da kako tako funkcionisem dok ne izlijecim svoj stomak.

Molim te reci mi zasto mislis da sam duboko zagazila u govna? Da li mislis da sam u govnima samo zbog HL?
pa da pored Hl imas doktore koji ce ti pomoc!
drago mi je da si rijesila te stomacne tegobe!
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Sto se mene tice, sve je receno na temu HL-a.

Pojavice se sigurno jos neki HL-ovac sa jednom te istom pricom koja je na prethodnim stranicama vec pobijena.

Samo za kraj - nema logike u potezu jedne kompanije koja tvrdi da ima proizvod cudesnog dejstva a da se on ne nalazi u masovnoj prodaji u hipermarketima, prodavnicama zdrave i sportske ishrane, itd.

Da je proizvod zaista tako dobar pa HL bi sa masovnom javnom prodajom ostvarivao 10 puta veci profit nego sada.

To nemoze niko osporiti i tu se nalazi glavna istina o "kvalitetu" proizvoda.
shin

Post by shin »

Plus, za svaki dobar proizvod nije potrebna reklama (reklamira li se Travnicki sir? :D ).
latinalover

Post by latinalover »

DaysleepeR wrote:Sto se mene tice, sve je receno na temu HL-a.

Pojavice se sigurno jos neki HL-ovac sa jednom te istom pricom koja je na prethodnim stranicama vec pobijena.

Samo za kraj - nema logike u potezu jedne kompanije koja tvrdi da ima proizvod cudesnog dejstva a da se on ne nalazi u masovnoj prodaji u hipermarketima, prodavnicama zdrave i sportske ishrane, itd.

Da je proizvod zaista tako dobar pa HL bi sa masovnom javnom prodajom ostvarivao 10 puta veci profit nego sada.

ljudi kad gledaju na tv-u ..dosade im te reklame..ali kad cuju od najblizeg prijatelja da mu je pomoglo....e onda vec radi intresovanje...
zlatiborka

Post by zlatiborka »

POTPISUJEM
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

latinalover wrote:

ljudi kad gledaju na tv-u ..dosade im te reklame..ali kad cuju od najblizeg prijatelja da mu je pomoglo....e onda vec radi intresovanje...
To moze u 18 vijeku.

Sta ti je, nema ozbiljne kompanije koja nece staviti proizvod na tv, nema sanse.

Pa prije prilici da se proizvodi koji nemaju korisno dejstvo reklamiraju mimo mass medija jer tako izbjegavaju kritiku, poput cigareta, alkoholnih pica, coca cole itd., pa ih opet imas na tv-u sasvim otvorene kritici konzumenata i javnosti, a tek "lijek" covjece, halo.

Glupo mi je sto ovo uopste moram elaborirati.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

cuj bolje kad ti prijatelj preporuci? Bolje je jer je laz...i nema veze s vezom.

Bez obzira sto nam reklame dosade ipak tu robu kupujemo...
Locked