Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
držao ga je i krešo na klupi, ako se neko sjeća...ne umanjuje se time njegova veličina...stvar trenera, njegove vizije tima i taktike spram konkretnog protivnika.
Lupeta decko, Drazen je bio lider i vodja, najbolji igrac reprezentacije YU u periodu `89-`91, nego je zbog personalnih sukoba sa Djordjevicem, `91 bojkotovao reprezentaciju.
Postavio je Dudi ultimatum ili Sasa ili ja, Duda nije zelio birati, i Drazen se pokupio.
A cega se Divac naosvajao, jedino medalja sa reprezentacijom.
Kukoc je uzeo nekoliko NBA prstena ali "samo" kao sesti igrac, zna se ko je bio sef u Bullsima, i sef i njegova desna ruka, Pipen.
I Drazen i Kukoc su osvajali europske klupske trofeje, koje Divac jednostavno nema. Osim kupa Koraca.
radostan dan wrote:držao ga je i krešo na klupi, ako se neko sjeća...ne umanjuje se time njegova veličina...stvar trenera, njegove vizije tima i taktike spram konkretnog protivnika.
dječak sa šibicama wrote:Lupeta decko, Drazen je bio lider i vodja, najbolji igrac reprezentacije YU u periodu `89-`91, nego je zbog personalnih sukoba sa Djordjevicem, `91 bojkotovao reprezentaciju.
Postavio je Dudi ultimatum ili Sasa ili ja, Duda nije zelio birati, i Drazen se pokupio.
A cega se Divac naosvajao, jedino medalja sa reprezentacijom.
Kukoc je uzeo nekoliko NBA prstena ali "samo" kao sesti igrac, zna se ko je bio sef u Bullsima, i sef i njegova desna ruka, Pipen.
I Drazen i Kukoc su osvajali europske klupske trofeje, koje Divac jednostavno nema. Osim kupa Koraca.
dražen nije 91. bio na eurobasketu prije svega,bar je javnost imala takvu informaciju,jer se htio pripremiti za sljedeću sezonu u netsima
kukoč jeste bio 6. igrač ali u vjerovatno najboljoj ekipi svih vremena,bio je bolji igrač od longlija koji je bio starter
radostan dan wrote:držao ga je i krešo na klupi, ako se neko sjeća...ne umanjuje se time njegova veličina...stvar trenera, njegove vizije tima i taktike spram konkretnog protivnika.
ali je bio starter
U jednom periodu nije. Radilo se je o kratkom periodu, konkurencija je bila paklena, trener imao svoju viziju i pobjedivalo se je i bez Drazena. Ne sporim da je pokojni Drazen veliki igrac ali po meni su i Kukoc i Divac veci igraci od njega. Prije svega Kukoc. Momak je za koplje ispred ostalih sto se talenta tice
ali je bio starter
U jednom periodu nije. Radilo se je o kratkom periodu, konkurencija je bila paklena, trener imao svoju viziju i pobjedivalo se je i bez Drazena. Ne sporim da je pokojni Drazen veliki igrac ali po meni su i Kukoc i Divac veci igraci od njega. Prije svega Kukoc. Momak je za koplje ispred ostalih sto se talenta tice
koje godine dražen nije bio starter,samo te to pitam???
stakasa wrote:Ne znam tacno godinu. Selektor je bio Ivkovic. Moja poenta je da to nije bio smak svjeta. A tebi vidim jeste
nije smak svijeta nego to nije istina,zato te pitam koje je to godine bilo,nije ivković dugo bio selektor,na 4 takmičenja je vodio ekipu,na kojem od ta 4 dražen nije bio starter?
stakasa wrote:Ne znam tacno godinu. Selektor je bio Ivkovic. Moja poenta je da to nije bio smak svjeta. A tebi vidim jeste
nije smak svijeta nego to nije istina,zato te pitam koje je to godine bilo,nije ivković dugo bio selektor,na 4 takmičenja je vodio ekipu,na kojem od ta 4 dražen nije bio starter?
Ne mogu se sjetit godine. Sjecam se "slucaja". Koji to nije. Vjerovatno kad je tek otiso u NBA, dok je bio u onom prvom klubu
1987. kod kreše ćosića npr...pravio je rotacije u prvih pet.
na eu u grčkoj ga uopšte nije ni uvodio u igru u prvom meču sa sssr-om...ili tek zadnjih 5 minuta...mada bih se kladio da uopšte nije ni ulazio.
potraži na netu statistiku za tu utakmicu, vjerovatno postoji.
zašto mi je to ostalo u sjećanju - zato što nisi mogao otvoriti ni sport, ni sportske novosti, a da se o tome nije diskutovalo...
samo ljudi koji pojma nemaju o kosarci mogu provaliti da su Kukoc i Divac boji od Drazena...za par godina ce biti da su i Zdovc i Danilovic bolji od Drazena
radostan dan wrote:1987. kod kreše ćosića npr...pravio je rotacije u prvih pet.
na eu u grčkoj ga uopšte nije ni uvodio u igru u prvom meču sa sssr-om...ili tek zadnjih 5 minuta...mada bih se kladio da uopšte nije ni ulazio.
potraži na netu statistiku za tu utakmicu, vjerovatno postoji.
zašto mi je to ostalo u sjećanju - zato što nisi mogao otvoriti ni sport, ni sportske novosti, a da se o tome nije diskutovalo...
23 poena prosječno je imao na tom eurobasketu,ako je igrao 5 minuta onda je to krešina taktika ili boga pitaj šta,ali da je bio rezerva nema teorije
ja nisam rekao da je bio rezerva...već da je kod kreše bio često mjenjan, a neke utakmice počinjao sa klupe.
to je ipak različita stvar...
.za par godina ce biti da su i Zdovc i Danilovic bolji od Drazena
mnogi stručni iz onog vremena smatraju da je, što se tiče odbrane, danilović bio bolji od petrovića, npr.
naravno, u ostalim segmentima - petrović od danilovića.
radostan dan wrote:ja nisam rekao da je bio rezerva...već da je kod kreše bio često mjenjan, a neke utakmice počinjao sa klupe.
to je ipak različita stvar...
.za par godina ce biti da su i Zdovc i Danilovic bolji od Drazena
mnogi stručni iz onog vremena smatraju da je, što se tiče odbrane, danilović bio bolji od petrovića, npr.
naravno, u ostalim segmentima - petrović od danilovića.
od dražena tad nije bio problem bilo biti bolji u obrani,naime nije je baš ni igrao
znam mozda da nije prikladno da pitam s obzirom na naslov teme momci hajmo onako iskreno vasa misljenja ,sta bi bilo kad bi bilo ,da je ostala yuga i da je ona generacija ostala na okupu ,da su otisli na olimipijadu u barceloni 92 Yuga vs SAD dream team
sarajlija80 wrote:znam mozda da nije prikladno da pitam s obzirom na naslov teme momci hajmo onako iskreno vasa misljenja ,sta bi bilo kad bi bilo ,da je ostala yuga i da je ona generacija ostala na okupu ,da su otisli na olimipijadu u barceloni 92 Yuga vs SAD dream team
sarajlija80 wrote:znam mozda da nije prikladno da pitam s obzirom na naslov teme momci hajmo onako iskreno vasa misljenja ,sta bi bilo kad bi bilo ,da je ostala yuga i da je ona generacija ostala na okupu ,da su otisli na olimipijadu u barceloni 92 Yuga vs SAD dream team
mislim da imaš par postova o tome na ovoj temi...
30 koševa razlike?
nikad...
od dražena tad nije bio problem bilo biti bolji u obrani,naime nije je baš ni igrao
tačno tako...i onda nema ništa čudno tvrdnji, kao što sam napisao, i ovo što stakasa piše. utakmica, trener, taktika.
I tad a evo i sad se pravi problem gdje ga nema. To su slatke brige. U Italiji bi to bilo nezamislivo zbog manjka kvqlitete. U Yu bi se osvajalo i bez Drazena
tešo je to mlađim shvatiti...odeš na olimpijske u moskvu, i klepiš domaćina mrtav hladan u finalu i uzmeš mu zlato.
odeš u los anđeles, opet na olimpijske, samo vaterpoo, i opet klepiš domaćina i pokupiš zlato.
itd, itd...
jebaji ga, imalo se, moglo se...
plus inat.
burger_pasa wrote:Jugoslavija se raspala, nestala, sjeme joj se zatrlo... a sa njome su nestali i svi bivsi kosarkasi... nit nas vise interesuju oni, niti bivsa srboslavija... fuj...
U moru imbecilnih postova koji plave ovaj nesretni forum u zadnje vrijeme, ovaj zasluzuje posebno mjesto... i djeciji dodatak i ljetovanje u Orebicu, guzovace.
Kukoc nije bio lider ni u jednoj ekipi u kojoj je igrao, jednostavno jer nije imao liderske ambicije. Ameri su ga savrseno opisali nadimkom "Konobar". Kukoc je bio takav tip igraca, koji druge cini boljim svojom igrom, malo koji kosarkas moze zabiti 5 ili 8 poena i biti igrac utakmice. A Kukoc je mogao.
Drazen je bio rodjeni lider, vodja, kad svi drugi stanu on uzme loptu i zabija koseve. Nesto slicno je bio Galis u Grckoj, clutch igrac.
Ta cuvena generacija sa kraja osamdesetih i pocetka devedesetih, izgradjena je na liderstvu Drazena Petrovica. Na EP u Zagrebu `89 igrali su vjerovatno najbolju kosarku ikada, sto se tice jugoslovenske reprezentacije, onakvo samaranje protivnika uz egzibicionu igru, nisam nikada vidio. Mozda se naredno SP u Argentini moze porediti sa tim, iz `90, ili eventualno ona Mirzina, Cosiceva generacija iz Moskve ali tada sam bio samo klipan i ne sjecam se njihovih igara.
A Drazen je bio takav igrac, beskompromisan, pa ili ga volis ili ga ne volis. Takav je sebi tempo sportskog zivota nabio, njega su navijaci spanci gadjali narandjama u Madridu jer ga drugacije nisu znali zaustaviti (sjecam se scene gdje on sjedi na klupi i jede onu narandju, ruga se navijacima), da bi im vec naredne godine bio idol, ikona.
Da je pozivio do kraja karijere, napravio bi velike stvari u NBA, on je taman `93 poceo igrati onako kako se i ocekivalo od njega, u Netsima. Zaredao je utakmice sa fantasticnim ciframa. Ali onda dodje Ingolstad, i ode Drazen u legendu.