sarajlija_ba wrote:nasa wrote:sarajlija_ba wrote:Na ovoj temi se ne zna ko je gori.
Ovi što napadaju hadise ili ovi što ih brane
A tema je sazrela za hrđavog katanca...
Nemoj se ljutiti ali meni pravo smetaju takvi odgovori vala bolje bi bilo da nista ne napises.
Pa gdje su ti obrazovani vjernici, gdje su ti strucni odgovori....ja ih na ovom forumu ne vidim....
A vidim ni tebi to ne smeta pa se pridruzis I pises 'nako svega pomalo....al' ti smeta kada drugi to rade!
Ne ljutim se.
Moji odgovori su usputni i ja se ne unosim ovdje u teme jer nemam kome postirati odgovore obzirom da su ovo provokatori kojima i da zvijezdu s neba skineš oni ćete samo nastaviti zezati. Zapamti to.
S druge strane gledam muslimane koji su zarad nekakvog predstavljanja islama u "prihvatljivom" tonu spremni i zanemariti neke stvari ili ih bojiti bojama koje im ne pripadaju.
Kao, nije kazna za otpadnike od islama smrt.
Jašta je ba i ne treba se pravdati nikome.
Što bi rekao Reis Cerić "kome da se pravdamo ba..."

Mi smo pricali o ateizmu I kazni za ateizam, oko toga postoje razlicita misljenja ali kao sto ti rekoh potrazi odgovor na rijasetu, otpadnistvo je drugo pitanje I ako sekundu samo razmislis vidjeces da ne mozes nikog za to osuditi ako to sam ne pokaze javno znaci svojim djelovanjem I nije to pravdanje, nemam nikakvu potrebu za tim, ovo je forum!A nemam iskreno ni potrebu da tebi dokazujem svoju vjeru I nijet, ako hoces vjeruj mi, ne mogu ti dokazati na forumu sigurno...
Ja kada procitam na razlicitim stranicama odgovor recenica I zakljucak to je tako, mora biti tako I na kraju sve potpisu Allah najbolje zna razalostim se , vjerovao ili ne I to nikako zbog ateista vec upravo I samo zbog vjernika.
Vrlo dobro znamo da je Poslanik odgovarao I na najbanalnija pitanja bez potcjenjivanja.
Shvatam da ide na zivce objasnjavati nasiroko svaku sitnicu ali zasto onda ucestvovati u raspravama na forumu.
I odmah ako neko ima mrvicu drugcije misljenje zakljuci ma nema pojma, ma zalutao, ma sijja, ma vehabija itd.
Ne moras odgovarati zbog provokatora ali zbog muslimana da pa, pogledaj samo teme o pravcima, pogledaj koliko cesto se mijesa hadis I Kur'an I to od vjernika, koliko ih hadise odbacuje itd.