Unaprijed hvala
Polaganje vozačkog u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- nidokralj
#351 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Moze li mi neko reci neka skorija iskustva sa polaganja testova, kako se to vec odvijalo itd. i jeli budu pitanja ko iz knjiga?
Unaprijed hvala
Unaprijed hvala
-
kotlovi
#352 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Nauči samo testove sa kraja knjige i prošao si 100% 
- Comandini
#353 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
...
Last edited by Comandini on 30/05/2023 03:24, edited 1 time in total.
- insomnia78
#354 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
A da poneses i staru licnu sa novom?Comandini wrote:Ne znam je li iko imao slicnu situaciju, al evo da probam. Imam problem, naime ličnu kartu sam izvadio dok sam još bio maloljetan te ona traje do 6. mjeseca 2012, sto meni dodje taman nekad pred izlazak pred komisiju. Eh sad, to znači da bi ja morao vaditi ličnu taman nekad prije, sto pretpostavljam znači i novi broj lične karte i sve ostlao. Sad, budući da je meni ljekarsko i prijavnica izvađena na osnovu te lične, koja još važi ali ističe, valjda ne moram opet vaditi ljekarsko i svu tu papirologiju, zna li neko ima li kakva potvrda kojom bi mogao dokazati da mi je stara lična bila validna i sve to ?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- Comandini
#355 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
...
Last edited by Comandini on 30/05/2023 03:24, edited 1 time in total.
-
anonimus03
#357 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ja koliko znam, neka me neko ispravi ako nije tako, ali kad vadis novu licnu (a vec imas staru) onda staru predas tamo na salter i ne vracaju ti je, nego samo dobijes novu.insomnia78 wrote:A da poneses i staru licnu sa novom?Comandini wrote:Ne znam je li iko imao slicnu situaciju, al evo da probam. Imam problem, naime ličnu kartu sam izvadio dok sam još bio maloljetan te ona traje do 6. mjeseca 2012, sto meni dodje taman nekad pred izlazak pred komisiju. Eh sad, to znači da bi ja morao vaditi ličnu taman nekad prije, sto pretpostavljam znači i novi broj lične karte i sve ostlao. Sad, budući da je meni ljekarsko i prijavnica izvađena na osnovu te lične, koja još važi ali ističe, valjda ne moram opet vaditi ljekarsko i svu tu papirologiju, zna li neko ima li kakva potvrda kojom bi mogao dokazati da mi je stara lična bila validna i sve to ?
Kopiraj staru, onda predaj za novu, i kad budes polagao, ponesi kopiju stare i novu original.
Ne bi ti trebali praviti probleme za vozacki, ali svakako popricaj sa instruktorom na tu temu.
- daxon
#358 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Lična karta služi kao dokument kojim dokazuješ svoj identitet, član komisije uvidom u tvoju ličnu kartu utvrdit će da si ti ta osoba koja treba da izađe na polaganje i njega ništa drugo ne zanima. Dakle, dokumenti koje si naveo ne vezuju se ni na koji način za broj L.K., već isključivo su vezani za JMBG, prema tome, nova L.K. ne predstavlja nikakav problem, niti treba bilo kakva nova dokumentacija.Comandini wrote:Ne znam je li iko imao slicnu situaciju, al evo da probam. Imam problem, naime ličnu kartu sam izvadio dok sam još bio maloljetan te ona traje do 6. mjeseca 2012, sto meni dodje taman nekad pred izlazak pred komisiju. Eh sad, to znači da bi ja morao vaditi ličnu taman nekad prije, sto pretpostavljam znači i novi broj lične karte i sve ostlao. Sad, budući da je meni ljekarsko i prijavnica izvađena na osnovu te lične, koja još važi ali ističe, valjda ne moram opet vaditi ljekarsko i svu tu papirologiju, zna li neko ima li kakva potvrda kojom bi mogao dokazati da mi je stara lična bila validna i sve to ?
- Comandini
#359 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
@Daxon
Hvala ti na brzom i preciznom odgovoru
Hvala ti na brzom i preciznom odgovoru
- lala*
#360 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Kakve su cijene u Max-line-u? Čula sam da može na rate, pa me zanima koliko otprilike iznosi jedna rata?
-
Ublehas
#361 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Cijene neformira auto skola (za sada) odredjene su pravilnikom ministarstva tako gdje god odes otprilike je ista cijena: 5KM cas teoretske x 20 casova = 100KM
prijave testova (teorije) - 60KM
20 KM cas voznje x 35 casova = 700KM
prijava voznje - 50 ili 60KM nisam siguran (na to jos nesto dodatno za potvrde i koristenje auta)
i na to ljekarsko 40 - 50KM (zavisi gdje) + 83 KM prva pomoc pa saberi.
Sve auto skole manje vise daju na rate, neko moze smanjiti cijenu obuke "na svoju ruku" ali je pitanje hoces li za to dobiti adekvatnu obuku i postenu posvecenost kandidatu.
prijave testova (teorije) - 60KM
20 KM cas voznje x 35 casova = 700KM
prijava voznje - 50 ili 60KM nisam siguran (na to jos nesto dodatno za potvrde i koristenje auta)
i na to ljekarsko 40 - 50KM (zavisi gdje) + 83 KM prva pomoc pa saberi.
Sve auto skole manje vise daju na rate, neko moze smanjiti cijenu obuke "na svoju ruku" ali je pitanje hoces li za to dobiti adekvatnu obuku i postenu posvecenost kandidatu.
- lala*
#362 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Hvala na detaljnom odgovoru. 
-
Jokericious
#363 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Moze li mi neko reci kakva su pravila za one koji tek poloze vozacki? Cuo sam da treba neko iskusniji biti sa tobom kad vozis godinu dana, znac ne smijes sam.
Jel tacno, i ima li jos cega?
-
Mlad i Nevin
#364 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Možeš voziti sam tokom cijela 24 sata, s tim da dvije godine nosiš oznaku sa slovom P...
Danas sjedim u bašči, i gledam par vozila autoškole sa kandidatima i zapitam se, zašto onako očajno uče kandidate da parkiraju. Pa bočno bukvalno rade gdje nema nijednog vozila. I ja kad sam polagao instruktor me nijednom nije odveo da parkiram između dva vozila. Valjda se plaše da im nećemo auto ogrebati ili šta već. Danas ga kandidat ''utjera'' i ladno pregazi dva mjesta, i to bi se trebalo računati da je radnja uspješna? Ovo je veliki propust instruktora.... Ja sam nakon izvjesnog vremena poslije polaganja savladao taj bočni parking koji je među početnicima jedna od najvećih boljki.
Danas sjedim u bašči, i gledam par vozila autoškole sa kandidatima i zapitam se, zašto onako očajno uče kandidate da parkiraju. Pa bočno bukvalno rade gdje nema nijednog vozila. I ja kad sam polagao instruktor me nijednom nije odveo da parkiram između dva vozila. Valjda se plaše da im nećemo auto ogrebati ili šta već. Danas ga kandidat ''utjera'' i ladno pregazi dva mjesta, i to bi se trebalo računati da je radnja uspješna? Ovo je veliki propust instruktora.... Ja sam nakon izvjesnog vremena poslije polaganja savladao taj bočni parking koji je među početnicima jedna od najvećih boljki.
-
Jokericious
#365 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Hvala. Znas li postoje li kazne ako ne nosim naocale a pise mi u vozackoj i kolike su?Mlad i Nevin wrote:Možeš voziti sam tokom cijela 24 sata, s tim da dvije godine nosiš oznaku sa slovom P...
-
Mlad i Nevin
#366 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
I ja moram nositi naočale. Jednom su me uhvatili bez njih ali su mi oprostili pošto su mi tad bili prvi dani vožnje. Kazna je 30 ili 40 km za nenošenje istih, kao i ne korištenje slova P.
-
Jokericious
#367 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ma joj, rijetko ih nosim, jer mi nije velika dioptrija. Pa mi je sad problem misliti stalno da ih ponesem. 
- insomnia78
#368 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Pa kaznice te definitivno ako te zaustave al nije bas da ce te svaki put kad sjedes za volan zaustavitiCollegeGunner wrote:Ma joj, rijetko ih nosim, jer mi nije velika dioptrija. Pa mi je sad problem misliti stalno da ih ponesem.
Probaj reci da imas sociva upali nekad
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
-
Jokericious
#369 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Mislio sam na to, al mogu traziti da izvadim sociva. 
-
Ali_G
#370 Polaganje vozačkog u Sarajevu
Fol je sto ako nosis sociva to mora da pise na vozackoj. Ja na staroj vozackoj to nisam imao, zaustave me sa socivima i napisu kaznu:) al doduse nekad ne pogledaju, moze proci, al nije sigurica:)
A jesil se morao slikati sa naocalama? Znam raje koja ima dioptriju 1 i ispod, a na vozackoj nisu sa naocalama.
A jesil se morao slikati sa naocalama? Znam raje koja ima dioptriju 1 i ispod, a na vozackoj nisu sa naocalama.
-
Jokericious
#371 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Nemam naocale na slici. Ista je kao na licnoj, stara neke 3-4 godine. Nisu trazili da se opet slikam.
-
Mlad i Nevin
#372 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ma to je što smo se zeznuli pa na ljekarski došli sa naočalama. Inače doktor nikad ne bi napisao u potvrdi da je nošenje naočala obavezno ...
-
Jokericious
#373 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ma nisam ja dosao sa naocalama, vec kad je trebalo citati ona slova rekao nosim ja naocale.
-
Mlad i Nevin
#374 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Da si šutio ništa ne bi ni skontao 
-
Satic
#375 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Auto Škola Driver ima ubjedljivo najbolju prolaznost na Kantonu Sarajevo, što na dnevnom, što na godišnjem nivou. To najbolje pokazuje kakvo je polaganje i instruktori. Svaka dalja rasprava na ovu temu je suvišna