Bosanska piramida Sunca vol.4

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

B.Medjed wrote: Isto brdo, samo s druge strane!!! :shock:
Piramida nepravilnog oblika? :?
:roll:
:lol:
Ne, ne, nego brdo pravilnog oblika. :D

Pa, brate, lici na pravo brdo. Nije ono krivo sto lici na samo sebe a ne na neku zamisljenu piramidu.

Pozdrav!
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

mIRCerka wrote:
Gospon Macola wrote:
mIRCerka wrote: :lol: oci moje lijepe, ne mozes ti mene izpizditi uopste...ja tvoje linkove i ne otvaram...
:D
Naravno da nisi, zato i ne koristis one gore naveden psovke, nego se one pisu same od sebe.

A i naravno da ne citas, zato sto putem mentalnih projekcija tvog gurua Osmanagica vec unaprijed sve saznas. :lol: :lol: :lol:
e jesi moralista svaka ti cast...
vi se castite pridjevima tipa DEBILAN, MALOUMAN, IZDAJNICKI itd..
ja kazem DOSADAN SI i sad ja psujem...
ja kazem MACKA PITERINA i ja psujem...
QQ ja ti mjerila ....

:D

PS ja nisam na Semirovoj mailing listi, redovno se cujemo putem SMSa :D :faraon1:
Ma zaboli mene na kojoj si ti listi. Piramidase uzimam toliko ozbiljno kao snijeg godine Gospodnje 1877.

Licno uzivam u vasoj infontilnoj argumentaciji. Jedino sto mozete da navedete su one fotografije, a pojma nemate kako da klasificirate sve one slojeve, stijene, kamenje itd.

Vazno je da lici na nesto, pa ce biti bilo sta. A ako nije piramida, bit ce nesto. A ako je nesto, kopajmo dalje. Jer, koga briga sto je gore stari grad Visoki. Nije kolosalan, pa ga se moze razrusiti bagerom. A kada Semir dobije samarcine od sopstvenih pajdasa, onda se to mudro precuti, jer, ko ih jebe, idemo dalje, krampajmo. A kad vam se kaze da vam Semir pojede 145.000Km, onda argumentirate da politicari jos vise kradu. Pa fino, hajmo onda svi krasti kada politicari najvise kradu. I tako dalje, i tako dalje.

Na svaku primjedbu imaju sektasi poput vas neki izgovor. Profesionalno izvlacenje i ogovaranje, to su vam jace strane. Pljujete na one, koji nesto znaju (kao npr. nasi naucnici) a slavite jednog hostaplera. A kada izadje na vidjelo da vas on zajebava ko malu djecu, onda se izvlacite nekakvim djetinjastim argumentima, ko fol "politicari su najgori". Pa u redu, politicari su najgori ... hajmo mi biti samo 90% losi kao i oni, pa sjebimo Bosnu do temelja. Raskopajmo sve, pojedimo sav porez u svrhe gluposti i raskomadajmo nasu zemlju. To bi, haman, nekima bilo najdraze.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

E Macola da te pitam nesot, sta si ti koji K ucinio za Grad Visoki prije nego je pocelo otkopavanje gore? pa ti nemas pojma gdje je, jer da imas, znao bi da je ostalo nesto temelja, a nikakvih objekata vise nema...
unistili sto cete granatama, sto ljiljani jer im je falilo kamenja za zidove...

isto ko sa steccima u Hercegovini...komade stecaka mozete naci u kamenim zidovima i podzidima...
stoga, ne brabonjaj (to ti je za infOntilnu argumentaciju oci moje lijepe)

hajd sad zdravo, moram na partijski sastanak :D
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

mIRCerka wrote:E Macola da te pitam nesot, sta si ti koji K ucinio za Grad Visoki prije nego je pocelo otkopavanje gore? pa ti nemas pojma gdje je, jer da imas, znao bi da je ostalo nesto temelja, a nikakvih objekata vise nema...

isto ko sa steccima u Hercegovini...komade stecaka mozete naci u kamenim zidovima i podzidima...

Od kud ti znas, sta sam ja cinio za Visoko i bosansku historiju? Mozda sam bas u nekoj naucnoj ekipi? Mozda sam studirao historiju Slavena jugoistoka Evrope?

Samo, za razliku od Semketa, ja se ne kurcim da nesto znam gdje nemam pojma.

Dakle, prestani s tom infantilnom argumentacijom tipa "pa sta si ti cinio".

Ne moram ja nista ciniti, posto barem nista ne unistavam.

Ako sam ja npr. invalid u kolicima i ne mogu da hodam, dakle nista ne mogu da cinim, to jos uvijek ne daje za pravo Semiru da on 'nesto cini' i bagerom razvaljuje nasu ostavstinu.

I taman da 99% Bosanaca ne znaju sta je tamo na Visocici, to ipak ne daje pravo ublehasu Osmanagicu za pravo da ju on unistava!

Dakle, ako ja nisam procitao Zenevsku Konvenciju, imam pravo da ubijam, zlostavljam, palim i silujem.

Jer, ja nisam to znao, pa mogu da to radim. Eh, ako nisam znao da na Visocici ima stari grad Visoki, imam pravo da ga preorem do mile volje.

Jake mi argumentacije od strane piramidiota.
uozo

Post by uozo »

Gospon Macola wrote:
B.Medjed wrote: Isto brdo, samo s druge strane!!! :shock:
Piramida nepravilnog oblika? :?
:roll:
:lol:
Ne, ne, nego brdo pravilnog oblika. :D

Pa, brate, lici na pravo brdo. Nije ono krivo sto lici na samo sebe a ne na neku zamisljenu piramidu.

Pozdrav!
Otpozdrav!
Ustvari sam mislio rec' piramida brdovitog oblika.

A ono sa strane mora da je brid pa malo otek'o. Ko zna kake su se energije poremetile kad su poceli da otkopavaju brid. :shock:

Nego ima jos pacijenata poput ovog samo jos nisu uspjeli da privuku paznju. Ima jedan jaran i blizi suradnik ovom Hjustoncu i zove se Rudolf Bosnjak. Joj da vidis sta tip pise...
Krater, brdo koje ide, gora koja zdere, lice koze u Arabiji, ...
Ma Semir je za njega skroz realistican.

http://www.sartelcom.net/reference/bosnjak/index.html
http://www.sartelcom.net/ET/krater/

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
black

Post by black »

@malj pazi malo na rijecnik :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Gospon Macola wrote:
mIRCerka wrote:E Macola da te pitam nesot, sta si ti koji K ucinio za Grad Visoki prije nego je pocelo otkopavanje gore? pa ti nemas pojma gdje je, jer da imas, znao bi da je ostalo nesto temelja, a nikakvih objekata vise nema...

Od kud ti znas, sta sam ja cinio za Visoko i bosansku historiju? Mozda sam bas u nekoj naucnoj ekipi? Mozda sam studirao historiju Slavena jugoistoka Evrope?

Ako sam ja npr. invalid u kolicima i ne mogu da hodam, dakle nista ne mogu da cinim, to jos uvijek ne daje za pravo Semiru da on 'nesto cini' i bagerom razvaljuje nasu ostavstinu.

I taman da 99% Bosanaca ne znaju sta je tamo na Visocici, to ipak ne daje pravo ublehasu Osmanagicu za pravo da ju on unistava!

Dakle, ako ja nisam procitao Zenevsku Konvenciju, imam pravo da ubijam, zlostavljam, palim i silujem.

Jer, ja nisam to znao, pa mogu da to radim. Eh, ako nisam znao da na Visocici ima stari grad Visoki, imam pravo da ga preorem do mile volje.

Lijepo si ti vaspitan svaka ti cast....
blago nama sa tobom... :roll: steta sto nema dugme IGNORE ali mogu jednostavno da nastavim da te NE CITAM :D

uzivaj u svom trabunjanju ... meni ne smeta... tebi na obraz ide...moj obraz je cist...

adio
PS Da si pratio piramidu od pocetka, znao bi da je Semir dosao na pozivv dikretora Zavicajnog muzeja bas da obidje VISOKI pa je sa te lokacije skuzio oblik visocice....al jok, bitno je njatike onako s pola diskusije... :D
burekodsira

Post by burekodsira »

ma nije dzabe on macola (a ni njegove ovce) :-)
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

mIRCerka wrote:
Gospon Macola wrote:

Lijepo si ti vaspitan svaka ti cast....
blago nama sa tobom... :roll: steta sto nema dugme IGNORE ali mogu jednostavno da nastavim da te NE CITAM :D

uzivaj u svom trabunjanju ... meni ne smeta... tebi na obraz ide...moj obraz je cist...

adio
PS Da si pratio piramidu od pocetka, znao bi da je Semir dosao na pozivv dikretora Zavicajnog muzeja bas da obidje VISOKI pa je sa te lokacije skuzio oblik visocice....al jok, bitno je njatike onako s pola diskusije... :D
Jasta, sada su svi drugi krivi samo Semir nije. Pa i sta ako je dosao na poziv tog direktora, koji je uostalom marksista a ne historicar ili arheolog.

To znaci ako ja imam nekog arheologa u rodbini ili sam prijatelj s nekim, mi to odmah daje pravo da uspostavljam svoje nebuloze, uzimam drzavni novac i raskopavam BAGERIMA po poznatom arheoloskom podrucju Visocici.

Sta vam je, ljudi moji?

Kakva je ovo argumentacija?

Cuj, pozvao ga neko, pa eto Semke dosao i poceo da kopa.

Evo ja sada kazem, dragi Bog pricao samnom i odlucio sam da preuzmem kontrolu nad svijetom i organiziram privatnu religiju.

Hajmo, pravite mi bogomolje ...
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

burekodsira wrote:ma nije dzabe on macola (a ni njegove ovce) :-)
Rece mi coban.
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Dovoljno je procitati ovaj pasus iz clanka od dr. Dowell, pa je sve jasno o cemu se radi:

http://www.dailygrail.com/node/3472

I have seen how a person's passion can lead them into delusions, and then their delusions are accepted as truth because some people have a void that needs to be filled and they hold onto false beliefs so as not to shatter their comfort zone.The many people needing something to hold onto - truth that is not really the truth - are being used and exploited, and they do not even realize it, which is sad. They are fulfilling another person's desire for fame and fortune, and it is a vicious circle that is very negative and superficial.

Iskoristio Semir piramidase...i to dobro ih iskoristio ... u svrhe licne promocije i slave ... a vi samo vjerujte u piramide. Cisto sumnjam da ce se Semir vratiti iz Amerike.
Larci

Post by Larci »

Gospon Macola wrote:
burekodsira wrote:ma nije dzabe on macola (a ni njegove ovce) :-)
Rece mi coban.
:D :D :D SESTI post ona ovoj stranici bez tvojih linkova.. Q-Q.. sta ce to biti.. Mora da su okupirani sa puno posjetilaca pa se bojish da ne padnu.. :? ili si kuko ti jadan zaboravio na njih.. postao si zaboravan..pa rekli smo ti da se pazish da ne odu zivci... QQ lele... sta cemo sada!!!

evo jedan za tebe...

http://www.macolaisking.com
:D :D
Larci

Post by Larci »

Gospon Macola wrote:I have seen how a person's passion can lead them into delusions, and then their delusions are accepted as truth because some people have a void that needs to be filled and they hold onto false beliefs so as not to shatter their comfort zone.The many people needing something to hold onto - truth that is not really the truth - are being used and exploited, and they do not even realize it, which is sad. They are fulfilling another person's desire for fame and fortune, and it is a vicious circle that is very negative and superficial.[/i]
Nidje ne pishe NO PYRAMIDES!!!! :shock: :shock: :shock: :D ohhh
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Larci wrote:
Gospon Macola wrote:I have seen how a person's passion can lead them into delusions, and then their delusions are accepted as truth because some people have a void that needs to be filled and they hold onto false beliefs so as not to shatter their comfort zone.The many people needing something to hold onto - truth that is not really the truth - are being used and exploited, and they do not even realize it, which is sad. They are fulfilling another person's desire for fame and fortune, and it is a vicious circle that is very negative and superficial.[/i]
Nidje ne pishe NO PYRAMIDES!!!! :shock: :shock: :shock: :D ohhh
:D :D :D jaoooo, sta sve nece piramidioti izvesti, samo da prikriju blamazu :D :D :D

A sta stoji ovdje:

http://www.dailygrail.com/node/3434

but, well, how can I say it? So far no scientific evidence of a pyramid....

Idi i procitaj prvo sve zapise, pa se onda javi...ovako se samo sramotis ... cuj ti to, nije rekla "no pyramid", pa ce valjda biti piramide. A to sto je navela i lazi i prevare i manipulacije i sve drugo, to ne vazi....de bolan, kakva djecija argumentacija.

http://prevara.bloger.hr/post/ups-a-sta ... 51532.aspx
Larci

Post by Larci »

Gospon Macola wrote:
:D :D :D jaoooo, sta sve nece piramidioti izvesti, samo da prikriju blamazu :D :D :D

A sta stoji ovdje:

Idi i procitaj prvo sve zapise, pa se onda javi...ovako se samo sramotis ... cuj ti to, nije rekla "no pyramid", pa ce valjda biti piramide. A to sto je navela i lazi i prevare i manipulacije i sve drugo, to ne vazi....de bolan, kakva djecija argumentacija.

Ponekad mi te zao bude.. nije ti vidim nimalo lako... :D :D :D
ohhh opet linkovi na neke blogove... :zzzz: :zzzz: :zzzz: hipi eksperata.. :lol: :lol:
taman nam je ponestalo pametnih linkova.. evo sad cemo ih svi posjetiti i citati.. :lol: :lol:
nego de ti meni reci ..kako je.. ima li igdje mlada sira.. za pure mi fali??? :lol:
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Larci wrote:
Gospon Macola wrote:

A sta stoji ovdje:

Ponekad mi te zao bude.. nije ti vidim nimalo lako... :D :D :D
ohhh opet linkovi na neke blogove... :zzzz: :zzzz: :zzzz: hipi eksperata.. :lol: :lol:
taman nam je ponestalo pametnih linkova.. evo sad cemo ih svi posjetiti i citati.. :lol: :lol:
nego de ti meni reci ..kako je.. ima li igdje mlada sira.. za pure mi fali??? :lol:
Ti linkovi vode direktno da dr. Dowell i dr. Schochu, a tvoj je problem ako ne razlikujes izmedju njih i ostalih blogova. Uostalom, ovakva vrsta argumentacije je i za ocekivati. Nema vise postiranja raznog kamenja, prirodno nastalih slojeva i svega ostaloga. Semir otisao u Ameriku, Schoch i Dowell kazali da je prevarant, a sada na vama ostaje da branite vase iluzije.

A ja se smijem ... :D
black

Post by black »

black wrote:@malj pazi malo na rijecnik :-)
8-)
Larci

Post by Larci »

Gospon Macola wrote: : Nema vise postiranja raznog kamenja, prirodno nastalih slojeva i svega ostaloga.
:D :D ma ja Semir od maznute love kupio mjesalice ..a u Kaknju mu preko stele cementa dali pa covjek izljeva blokove po cijelu noc..izljeva li izljeva... a tebi krivo... :D :D ... crkajesh od ljubomore..

Najveci ti dokaz zabijen cekic hipi doktora ...

Image

...hej.. CEKIC = MACOLA... sad mi je jasno.. :D :D

btw... oni se doktori nazivaju.. sacekaj dok DR.Asim Kurjak izda neki blog pa nam i za njega link nadji..

a do tada-.....uzivaj u pogledu .... i crkaji od ljubomore...

JOJ VIDI JEEEEEEEEEEEEEEE :D :D

Image

CRKNIIIIIIIIII OD LJUBOMORE :D :D

Image
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

:D :D :D :D :D :D

Vidi se po tvom rjecniku, koliko je tebi muka sto vam odose pusti snovi i sto se ispostavilo da vas je Semke dobro NAMAGARCIO.

I nemam ja na sta biti ljubomoran.

Pa nisam cijeli svoj zivot sanjao da budem volonter na piramidama ili da ucestvujem u praznovjernom mantranju pri doceku suncevog solsticija, kao Semketove pristalice.

Taman posla.

Radije gledam tipove poput vas....

Nego, kad smo vec kod fotografija...pokazi nam i one druge strane Visocice, koje uopce ne lice na strane piramide.

EVO TEBI I TEBI SLICNIMA PRIMJERA, DA VIDITE, KOLIKO JE MOCNA PRIRODA I KOLIKO GLUPOSTI LUPA VAS GURU SEMIR:

Image

Image

Image

Image
Larci

Post by Larci »

ahahaha.. meni muka... hmm priznam da jeste.. muka mi je od smijeha :D :D :D :lol: :lol: :P :lol: jer se tako zestoko provaljivash... nastavi molim te.. jos malo pa cu dozivjeti orgazam od ovolikog smijanja.. hehehe :D :D

MAJSTORE... Saljes neke slike sto je ko fol priroda napravila.. i to usporedjujesh sa slikama sto sam ja poslao.. :D :D :D
smijenso mi je.. znas zasto.. :lol: :lol:
jer si prije nekoliko sati rekao::::::
Gospon Macola wrote: Jer, koga briga sto je gore stari grad Visoki.
loollllll :lol: :lol: :lol: :D hehe ma mora da je i taj grad PRIRODA onda napravila:.. ahaha.. svrsavammmmmm !!! :D :D
semm

Post by semm »

Gospon Macola wrote::D :D :D :D :D :D

Vidi se po tvom rjecniku, koliko je tebi muka sto vam odose pusti snovi i sto se ispostavilo da vas je Semke dobro NAMAGARCIO.

I nemam ja na sta biti ljubomoran.

Pa nisam cijeli svoj zivot sanjao da budem volonter na piramidama ili da ucestvujem u praznovjernom mantranju pri doceku suncevog solsticija, kao Semketove pristalice.

Taman posla.

Radije gledam tipove poput vas....

Nego, kad smo vec kod fotografija...pokazi nam i one druge strane Visocice, koje uopce ne lice na strane piramide.

EVO TEBI I TEBI SLICNIMA PRIMJERA, DA VIDITE, KOLIKO JE MOCNA PRIRODA I KOLIKO GLUPOSTI LUPA VAS GURU SEMIR:

Image

Image

Image

Image
Ovo što pokazujes nije ni slično onim piramidalnim strukturama u Visokom.Potrudi se malo više.
I još nešto ,baš tebe briga za narod i pare sa njegove grbače ,tebi je samo do smijeha.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

nego ima li je ili nema?bio sam dole mjesec dana,i mogu vam reci da vise ni okorjele pristalice piramide nisu vise tako sigurne.
obisao teren nisam,jer mi je glupo otici obilaziti nesto cega nema.
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

semm wrote: Ovo što pokazujes nije ni slično onim piramidalnim strukturama u Visokom.Potrudi se malo više.
I još nešto ,baš tebe briga za narod i pare sa njegove grbače ,tebi je samo do smijeha.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cuj ti ovoga, nisu "piramidalne strukture". Covjece Boziji, bas o tome se i radi, sto su sve one iskopine na koje pokazuje Osmanagic sve samo ne piramidalnog oblika.

Pa zato ti i moram pokazivati ove prirodne formacije, posto one bas 100% podsjecaju na one iskopine.

Osmanagic je iskopavao (cak i bagerom) sve samo ne piramide.

To je djelo prirode, ljudi moji. Kakve bolan piramidalne strukture?

Mozda onaj heravi brid, koji je gromoglasno najavljen, pa onda kasnije pao u najdublji zaborav. Isto kao i ono dvoje jebivjetara Schoch i Dowell, o kojima se sada uopce i ne govori, kao da ih nije ni bilo.

Jos malo, pa ce te mi argumentirati "pa bio je reis Ceric na piramidi, mora da ima piramide". :lol: :lol: :lol: :lol:
burekodsira

Post by burekodsira »

daj ba macola ti do prije pola godine nisi ni znao 2 vrste kamena a sad nesta pricas... ko da ljudi koji se godinama skoluju i rade na tome ne znaju za to sto si ti na slikama pokazao... nemoj biti smjesan... to nema nikakve veze sa nasim piramidama!
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

burekodsira wrote:daj ba macola ti do prije pola godine nisi ni znao 2 vrste kamena a sad nesta pricas... ko da ljudi koji se godinama skoluju i rade na tome ne znaju za to sto si ti na slikama pokazao... nemoj biti smjesan... to nema nikakve veze sa nasim piramidama!
A Semir sve zna bez ijednog dana edukacije na nekom arheoloskom institutu. Covjek koji se slikao pred piramidama zna sve i smije bagerom da prekopava arheoloska nalazista.
Post Reply