Biciklo-gdje kupiti??
Moderator: anex
-
remark
#351 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Valja li ovo sta i je l' cijena ok? Kontam uzeti neki bajs ali nemam blage veze o njima.
http://www.pik.ba/artikal/11576006/alu- ... tor-white/
I sta je sa ovim? Koliko sam pohvatao ovdje na forumu ovo se kao ne isplati uzimati?
http://www.ciklocentar.com/index.php/bi ... iew/1/1937
I sta je sa ovim? Koliko sam pohvatao ovdje na forumu ovo se kao ne isplati uzimati?
-
quarterback
#352 Re: Biciklo-gdje kupiti??
primjeti da capriolo nema amortizer, zavisi gdje si mislio voziti
i jedan i drugi su low end klasa
i jedan i drugi su low end klasa
- DownhillMaster
#353 Re: Biciklo-gdje kupiti??
GT za staru cijenu se ne isplati uzimati mada meni ne bi odgovarao ni sa ovom jer amortizer ima samo 60 mm hoda i sva oprema na njemu je najniže klase.remark wrote:Valja li ovo sta i je l' cijena ok? Kontam uzeti neki bajs ali nemam blage veze o njima.
Ko se ne razumije u bicikla i nema mu ko pomoći pri odabiru kupuje ovako novo,a ko iole nešta zna malo će pogledati po oglasima polovnjake 3 puta bolje za iste novce .
Ponavljam ,može se naći polovnih bicikala bukvalno kao novih.
Ako treba još pomoć pri izboru ili preporuka pitaj slobodno.
Što se tiče Capriola ,dao bih max 300 KM i on ti je samo za asfalta,mislim možeš ti i po kamenjaru ali...
-
remark
#354 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Pa hajde ako naletite na neki ok bajs na pik-u do 500-550KM postavite ovdje. Ne treba mi nista specijalno posto je za rekreativnu upotrebu. Ali bih se vozao i po gradu i planini zbog fotografisanja.
- DownhillMaster
#355 Re: Biciklo-gdje kupiti??
http://www.pik.ba/artikal/11727399/biciklo-gt/
Malo prešao ,samo 10 km ako je istina ali vidi se po gumama da nisu istrošene skoro nikako i očuvan je što jest jest.Spustiš na 500 KM a probaj i na 480.
Amortizer ( ima preload i lock ,a onaj na Agresoru samo preload) i Deore mašinica( ne vidim je li cijela grupa Deore) su ti 2 klase iznad onih na GT Agressor što si pitao.
Pošto ti treba rekreativno V-brake ti je bolji od npr onih mehaničkih disk kočnica na GT Agressoru što si postavio.Mehanički diskovi su samo šminka i dižu cijenu nepotreno.V -brake je 'majka' za rekreativce,neće ti praviti problema nikakvih,samo mjenjaš pakne i to ti je to a imaš tako dobrih pakni da koče ko lude i traju dugo.Čak šta više radio sam testove sa kočnicama i nijedne mehaničke koje sam testirao nisu me brže zaustaavile od V-brake i kvalitetnih pakni.Dobre pakne možeš naći u CC bilo da si težak 60 ili 100 kila, tricolor , ashima,kool-stop.
Provjeri veličinu bajka da li ti odgovara.
Svakako ćeš uštediti koliko toliko ,a ostatak para potroši na dodatnu opremu tipa zaštitne naočale ,rukavice i mini alat bez kojih ne možeš na ture vjeruj.
Ili pak možda ovaj specialized za 400 KM http://www.pik.ba/artikal/10494929/biciklo-spezialized/.
U rangu je sa Agressorom ali dosta je utegnutiji po mom mišljenju,to je ona neka razlika u osjećaju između GT i Specialized pa ko šta voli,izašao 2013-te vozio sam ga i fin je rekreatvini bicikl,ima fin pogon i dobar osjećaj u vožnji.
(Ovaj GT od 550 KM ti je bolji da se razumijemo)
Malo prešao ,samo 10 km ako je istina ali vidi se po gumama da nisu istrošene skoro nikako i očuvan je što jest jest.Spustiš na 500 KM a probaj i na 480.
Amortizer ( ima preload i lock ,a onaj na Agresoru samo preload) i Deore mašinica( ne vidim je li cijela grupa Deore) su ti 2 klase iznad onih na GT Agressor što si pitao.
Pošto ti treba rekreativno V-brake ti je bolji od npr onih mehaničkih disk kočnica na GT Agressoru što si postavio.Mehanički diskovi su samo šminka i dižu cijenu nepotreno.V -brake je 'majka' za rekreativce,neće ti praviti problema nikakvih,samo mjenjaš pakne i to ti je to a imaš tako dobrih pakni da koče ko lude i traju dugo.Čak šta više radio sam testove sa kočnicama i nijedne mehaničke koje sam testirao nisu me brže zaustaavile od V-brake i kvalitetnih pakni.Dobre pakne možeš naći u CC bilo da si težak 60 ili 100 kila, tricolor , ashima,kool-stop.
Provjeri veličinu bajka da li ti odgovara.
Svakako ćeš uštediti koliko toliko ,a ostatak para potroši na dodatnu opremu tipa zaštitne naočale ,rukavice i mini alat bez kojih ne možeš na ture vjeruj.
Ili pak možda ovaj specialized za 400 KM http://www.pik.ba/artikal/10494929/biciklo-spezialized/.
U rangu je sa Agressorom ali dosta je utegnutiji po mom mišljenju,to je ona neka razlika u osjećaju između GT i Specialized pa ko šta voli,izašao 2013-te vozio sam ga i fin je rekreatvini bicikl,ima fin pogon i dobar osjećaj u vožnji.
(Ovaj GT od 550 KM ti je bolji da se razumijemo)
-
remark
#356 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Hvala drug na prijedlogu i iscrpnom objasnjenju. Ovaj GT izgleda super. Provjericu jos velicinu ovako ne mogu da ocijenim da li odgovara.
- DownhillMaster
#357 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Rekao bih da je L veličina mada nisam siguran,to je ona univerzalna veličina za većinu.
Ako ti je mali ram možeš staviti dužu lulu i sic pomjeriti nazad ,a ako je veliki onda obrnuto.Znači uvijek možeš nariktati bez obzira koliki je ram,jedino ako nije ekstremno mali tipa S i M ,odnosno XXL.
I još nešto bih ti savjetovao ako planiraš voziti više po ravnom i asfaltu ,stavi uže gume tipa 1.95 ili neke 2.0 sa manjim otporom a one ujedno mogu i za off road i rahat si
Ako ti je mali ram možeš staviti dužu lulu i sic pomjeriti nazad ,a ako je veliki onda obrnuto.Znači uvijek možeš nariktati bez obzira koliki je ram,jedino ako nije ekstremno mali tipa S i M ,odnosno XXL.
I još nešto bih ti savjetovao ako planiraš voziti više po ravnom i asfaltu ,stavi uže gume tipa 1.95 ili neke 2.0 sa manjim otporom a one ujedno mogu i za off road i rahat si
-
quarterback
- sema911s
#359 Re: Biciklo-gdje kupiti??
quarterback wrote:http://www.bikemyday.com/2014/03/25/zas ... h-centara/
evo ja prodajem malo jeftinija bicikla i ljudi cesto kazu isto ko iz robota,. e pa nije,., kod nas ima jedan ciko koji rastavi pocesto biciklo iz skladista i ako sta nevalja on vraca citavu narudzbu,. a u tim centrima sigurno postoji neko slican,
i te bicikle u trgovackim centrima kupuju samo sto im je cijena dobra a sta je zasarafljeno to niko negleda, mogu da opale marzu i da zarade,.,
-
quarterback
#360 Re: Biciklo-gdje kupiti??
nisam ni mislio na tebe 
-
vehidone
#361 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Pozdrav raja...
ubih se citajuci vaše savjeta ali mi treba još jedan i to za :
POLAR MIRAGE PRO model za 2014 god.
POLAR MIRAGE PRO
veličina točka / broj brzina: 26"/24
ram: 6061 hidroformiran aluminijum
viljuška: Suntour SF13-XCM MLO / hod 100mm / sa zaključavanjem
ležaj viljuške: VP A-head integrisan 1-1/8"
lula volana: Zoom TDS-C476A-8 / 90mm
volan: Zoom MTB-AL-152, alu rizer 660x20
ručke volana: Velo VLG-298AD2
cev sedišta: Promax, alu 27.2x350mm
sedište: Velo VL-3256
obruči: Beretta, alu dupli zid 36H
prednja glavčina: Alu sa ekscentrom 36H
zadnja glavčina: Shimano FH-RM30-8 36H
ručice kočnica: Promax XL-86, alu
kočnice: Shimano BR-M422 V-brake
ručice menjača: Shimano SL-M310 3x8
prednji menjač: Shimano FD-M310
zadnji menjač: Shimano Alivio RD-M430 SGS
zadnji zupčanik: Shimano CS-HG31-8 11-32
lanac: KMC Z-72
ležaj/osovina srednje glave: Shimano patrona BB-UN26 B 113mm
prednji lančanik: Suntour CW13-XCT-T312 42x32x22
pedale: MTB alu FP-963
gume: Kenda 26"x2.1 Komodo 30TPI
težina: 14,5kg
Biciklo bi novo koštalo oko 650 Km i koliko vidim ima dobru opremu u rangu je negdje ako se ne varam sa GT AVALANCHE 3.0.
Po PIK-u sam gledao polovnjake npr.GT Avalanche bi se mogao kupiti za 650Km ali me je strah kao obicni laik da kupim nešto za tih 600km za šta cu se kajati,dakle standardna prića.
Biciklom bi se za pocetak vozio cestom dok ne steknem kondiciju na istom,cilj do kraja godine je da se popnem na Bjelasnicu gdje cu se također voziti po cesti eventualno skrenuti na livadu na velikom polju i to je to.
Vrlo često se penjem pješke na vrh Jahorine dakle biciklo bi mi koristilo samo da poboljšam kondiciju.Jel ovaj Polar pravi izbor za mene???
Hvala i pozdrav....
POLAR MIRAGE PRO
Biciklo bi novo koštalo oko 650 Km i koliko vidim ima dobru opremu u rangu je negdje ako se ne varam sa GT AVALANCHE 3.0.
Po PIK-u sam gledao polovnjake npr.GT Avalanche bi se mogao kupiti za 650Km ali me je strah kao obicni laik da kupim nešto za tih 600km za šta cu se kajati,dakle standardna prića.
Biciklom bi se za pocetak vozio cestom dok ne steknem kondiciju na istom,cilj do kraja godine je da se popnem na Bjelasnicu gdje cu se također voziti po cesti eventualno skrenuti na livadu na velikom polju i to je to.
Vrlo često se penjem pješke na vrh Jahorine dakle biciklo bi mi koristilo samo da poboljšam kondiciju.Jel ovaj Polar pravi izbor za mene???
Hvala i pozdrav....
-
quarterback
#362 Re: Biciklo-gdje kupiti??
sudeci prema opremi ovo je najniza klasa, nisam siguran da je cijena povoljna u odnosu na to sto prodaju, naravno da ces moci sa njim ispuniti to sto si zacrtao posebno ako na bjelasnicu mislis cestom (preporucio bih ti da ides preko hadzica jer je krupac vikendom opasan po zivot) medjutim nisam siguran u isplativost
skrenuo bih paznju i na 24 brzine, iako sam u solidnoj kondiciji i sa 27 mi ponekad fali jos pokoji zupcanik ako je velika uzbrdica, sa 24 bi bas mogao biti problem
skrenuo bih paznju i na 24 brzine, iako sam u solidnoj kondiciji i sa 27 mi ponekad fali jos pokoji zupcanik ako je velika uzbrdica, sa 24 bi bas mogao biti problem
- DownhillMaster
#363 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Ja ta nova bicikla do 350 KM po Merkatorima i ostalim pijacama ne smatram uopšte biciklima.Samo im je naziv 'biciklo' ,a sa istim nemaju nikakve vezequarterback wrote:http://www.bikemyday.com/2014/03/25/zas ... h-centara/
- DownhillMaster
#364 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Daj 650 KM i bićeš žrtva krađe para.vehidone wrote:Pozdrav raja...
POLAR MIRAGE PRO
Hvala i pozdrav....
Pogledaj ti još pik ,nemaš se šta za*ebat kod polovnjaka.Glavno im je ima li pogon lufta ,nabe takođe,mjenjači da li su OK (a i ako nisu to se narikta u 5 min jedino ako nisu polomljeni) i amortizer ima li lufta.Sve to možeš vidjeti na licu mjesta u 5 min ili povedi nekoga ko se razumije sa tobom.Bitno je da je bicikl redovno održavan jer ako nije onda je na tebi da promjeniš kuglice osovina ,podmažeš ,očistiš i to ti je manji dodatni trošak.
A ovaj Polar za 650 KM stvarno ne bih više komentarisao,realna cijena mu je jedva 500 KM.
Evo ti jedan primjer.
Nedavno sam prodao Specialized Hardrock 2011.Koštao me je 620 KM ,a prodao sam ga za 400.
Stanje u kom sam ga prodao bilo je tehnički isto kao da kupiš isti taj bajk nov sada u prodavnici (ram je imao par ogrebotina logično) .
Fazon je u redovnom servisu,ti bicikli su prosti zato ti govorim da se nemaš šta zajebat.
Promjenio sam sve kuglice u nabama,očistio podmazao,znači kao u novog.Stavio nov novcat pogon.Amortizer očišćen podmazan,nema lufta i ne razlikuje se onaj nov u prodavnici ni po čemu od ovog jer su to prosti amortizeri ,čak kod novih dođu ne podmazani i tvrđi 30 % nego kad ga rastaviš i podmažeš ( to sam naučio iz ličnog iskustva a poslije i pročitao da dolaze slabo podmazani od proizvođača).
Kaseta stavljena nova,,lanac,gripovi,GUME (60 KM),promjenjene sajle.
Na bajsu si bili držač za bocu i boca,zaštita za ram od lanca i zaštita za donju cijev,signalizacija,pumpa ... a sada gledam na novim serijama specialized-a ne dobijate bocu i držač koje biste poslije kupili naknadno i dali još 20-30 KM.
Kupac je dobio bicikl sa NOVIM VITALNIM DIJELOVIMA koji čine bicikl ,koji se nipočemu ne razlikuje tehnički od novog u prodavnici i uštedio je 200 KM i dobio par sitnica od opreme...
Računaj da su cijene na piku neralne.Neki prodaju bicikle po bukvalno duplo većoj cijeni od realne,samo zato što su prvi put u životu posjedovali bajk koji nije kineski.
Za šest i po stoja možeš naći očuvan bajk sa Deore grupom i Rock Shox-om a nekim amaterskim Suntour amortizerom,znači 5 klasa iznad tog Polara.
-
vehidone
#365 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Hvala na odgovorima.
Evo po Piku gledam i dalje neke polovnjake.Uocio sam neki Cannondale za 750 Km polovan po opisu opreme je slj:
VELIČINA RAMA: L
ZADNJA MAŠINICA: SLX DEORE
PREDNJA MAŠINICA: DEORE
PREDNJA KASETA: SHIMANO
PEDALE: WELLGO
KOČNICE: SHIMANO,MINERAL OIL
ŠAMARALJKE: DEORE
SJEDIŠTE: CANNONDALE
GUME:CROSS ROAD VELIČINA: 26 x195
VILJUŠKA: RST AIR DUCE 100
NABE: SHIMANO
e sada meni to stvarno zvuci da bi trebao otici i ako bi se dogovorili iskeširati mu 700Km,biciklo na slikama izgleda ocuvano e sad krije li se tu neka caka ili ne to je upitno.Koliko sam shvatio taj prodavac dovozi ta bicikla sa zapada i prodaje ih ovdje,koliko on moze garantovati za biciklo je takoder upitno.
Evo po Piku gledam i dalje neke polovnjake.Uocio sam neki Cannondale za 750 Km polovan po opisu opreme je slj:
VELIČINA RAMA: L
ZADNJA MAŠINICA: SLX DEORE
PREDNJA MAŠINICA: DEORE
PREDNJA KASETA: SHIMANO
PEDALE: WELLGO
KOČNICE: SHIMANO,MINERAL OIL
ŠAMARALJKE: DEORE
SJEDIŠTE: CANNONDALE
GUME:CROSS ROAD VELIČINA: 26 x195
VILJUŠKA: RST AIR DUCE 100
NABE: SHIMANO
e sada meni to stvarno zvuci da bi trebao otici i ako bi se dogovorili iskeširati mu 700Km,biciklo na slikama izgleda ocuvano e sad krije li se tu neka caka ili ne to je upitno.Koliko sam shvatio taj prodavac dovozi ta bicikla sa zapada i prodaje ih ovdje,koliko on moze garantovati za biciklo je takoder upitno.
- DownhillMaster
#366 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Postavi link bicikla pa ćemo ti tačno odgovoriti.
Ustvari niđe veze cijena za Kanondale ,sad kad sam bolje pročitao opremu.Kakvih crnih 750 KM
Pusti te što uvoze kao sa zapada lol ,gledao sam par takvih profila.Radi se o ljudima srednjih godina koji pojma nemaju,ti što im prodjau bicikla bacaju im šuplju da su klasa a ovi dižu cijenu .Upitno je i kako su održavana ta bicikla...
Evo ko hoće pošteno da se ismije pogledajte naše bisere sa pika i kakvi su to specijalci od ljudi pa će vam postati jasnije cijene bicikala
http://www.mtb.ba/forum/index.php?topic=879.0
Evo npr preporuka i poređenje ,prvo što mi je izbacilo za GT http://www.pik.ba/artikal/11619168/bici ... va-cijena/
Znači dobijaš Rock Shox Toru koja je Ferari za onaj amort. na polaru ili GT agresoru,Deore grupu i hidrauliku.Cijena se svakako da korigovati,a ovo i nov bicikl od 650 KM se ne mogu porediti.
Ustvari niđe veze cijena za Kanondale ,sad kad sam bolje pročitao opremu.Kakvih crnih 750 KM
Pusti te što uvoze kao sa zapada lol ,gledao sam par takvih profila.Radi se o ljudima srednjih godina koji pojma nemaju,ti što im prodjau bicikla bacaju im šuplju da su klasa a ovi dižu cijenu .Upitno je i kako su održavana ta bicikla...
Evo ko hoće pošteno da se ismije pogledajte naše bisere sa pika i kakvi su to specijalci od ljudi pa će vam postati jasnije cijene bicikala
http://www.mtb.ba/forum/index.php?topic=879.0
Evo npr preporuka i poređenje ,prvo što mi je izbacilo za GT http://www.pik.ba/artikal/11619168/bici ... va-cijena/
Znači dobijaš Rock Shox Toru koja je Ferari za onaj amort. na polaru ili GT agresoru,Deore grupu i hidrauliku.Cijena se svakako da korigovati,a ovo i nov bicikl od 650 KM se ne mogu porediti.
- DownhillMaster
#367 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Postavi link tog Cannondale,učinilo mi se da si napisao V -brake da je pa mi je zato čudna cijena,a sada vidim da piše hidraulika.
-
vehidone
#368 Re: Biciklo-gdje kupiti??
evo link za Cannondale :
http://www.pik.ba/artikal/11659645/biciklo-cannondale/
nadam se da ce ici link
http://www.pik.ba/artikal/11659645/biciklo-cannondale/
nadam se da ce ici link
-
vehidone
- DownhillMaster
#370 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Neće link ali sam ga našao ručno i izgleda dobar.Mislio sam da se radi o prodavaču i biciklu kao iz one teme o biserima iz oglasa što sam postavio,ako si vidio razumjećeš.Ovaj ima dobra bicikla vidim.
Probaj spustiti cijenu na ispod 700..
Izvini na prvobitno lošoj procjeni,pomješao sam tvoj post sa ovim iznad isto o specifikacijama za bajk
Probaj spustiti cijenu na ispod 700..
Izvini na prvobitno lošoj procjeni,pomješao sam tvoj post sa ovim iznad isto o specifikacijama za bajk
-
vehidone
#371 Re: Biciklo-gdje kupiti??
@DownhillMaster---- hvala ti sto si me ipak naveo da potrazim nesto na PIK-u
Kupio sam Scott Scale,polovan naravno. Prodavac je bio izuzetno korektan.Prvi dan sam se nasao sa njim i posteno se izvozao sa bicom.Razmislio sam i sutradan ponovo otisao i opet se vozao
te sam na kraju i kupio bicikl.
-Scott Scale 40:
-viljuška Fox F-Series ( zajedno otisli kod servisera u blizini te mi je napumpana/podešena na moju težinu)
-zadnja mašinica Deore XT,šifteri XLS
-pogon XLS
-kočnice Avid Juicy 3 180 / 160 rotori
-lula,šticna,volan Scott
-felge Alexrims (bijela boja-fantasticno izgleda)
-nabe Speed
-gume Kenda 26x 1.95 (imaju odličan profil ali su sa strane vidljivi sitni risevi u karkasi-na osnovu čega sam spuštao cijenu)
Kada sam biciklo dovezao kuci jedva sam cekao sutrašnji dan da se počnem vozati.
5 dana uzastopno sam vozio bic po 2-3 sata uglavnom po Dobrinji-Ilidža-Vojničko.
Nemam primjedbi nikakvih,biciklo se ponaša odlično jedina primjedba je na sic koji cu pokušati još naštelovati nagibom i razmakom te ga prilagoditi sebi odnosno još sacekati da se guza navikne
a ako ne onda cu promijeniti sic.Sic je ja mislim original Scott-ov bijele boje i odlicno pristaje bic-u.
Brzine se mijenjaju sa lakoćom i vrlo brzo i udobno a kočnice su fenomenalne.
Bic ne ostavlja dojam ni na jednoj komponenti da nešto škripi,zvrći ili pucketa.
Cijena je provobitno glasila 990 Km ,u telefonskom razgovoru je covjek pristao i na 950Km kao najnizu cijenu.Na terenu me je prodavac vidio kao ozbiljnog kupca te smo na osnovu gore spomenutih guma spustili cijenu na 930 KM.
U jednom trenutku sam pomislio da li sam pri zdravoj pameti i da li cu stvarno iskeširati 930KM za polovnu stvar te sam čovjeku ponudio samo 900Km u nadi da ce me odbiti i da cu kući otići sa svojom ušteđevinom.
Ponuduio sam mu 900 Km i nadao se da ce prihvatiti jer mi je se bic fakat svidio a s druge strane mi je sve bilo u mislima koliko je 900 Km u kešu hehehe.
Na kraju smo se dogovorili i kupio sam bic za tih teško ušteđenih 9 stoja.
Dakle dobio sam odličan bicikl za 250 Km skuplji nego što je Polar Mirage Pro (650KM) koji je zaista po opremi srednja žalost.
Zaboravih napomenuti izvagao sam bicikl na digitalnoj vagi u servisu bicikala i težina mu je 12kg i oko 50 grama jer je na njemu bila sajla za kljucanje
zaista je lagan.
Puno pozdrava
Kupio sam Scott Scale,polovan naravno. Prodavac je bio izuzetno korektan.Prvi dan sam se nasao sa njim i posteno se izvozao sa bicom.Razmislio sam i sutradan ponovo otisao i opet se vozao
-Scott Scale 40:
-viljuška Fox F-Series ( zajedno otisli kod servisera u blizini te mi je napumpana/podešena na moju težinu)
-zadnja mašinica Deore XT,šifteri XLS
-pogon XLS
-kočnice Avid Juicy 3 180 / 160 rotori
-lula,šticna,volan Scott
-felge Alexrims (bijela boja-fantasticno izgleda)
-nabe Speed
-gume Kenda 26x 1.95 (imaju odličan profil ali su sa strane vidljivi sitni risevi u karkasi-na osnovu čega sam spuštao cijenu)
Kada sam biciklo dovezao kuci jedva sam cekao sutrašnji dan da se počnem vozati.
5 dana uzastopno sam vozio bic po 2-3 sata uglavnom po Dobrinji-Ilidža-Vojničko.
Nemam primjedbi nikakvih,biciklo se ponaša odlično jedina primjedba je na sic koji cu pokušati još naštelovati nagibom i razmakom te ga prilagoditi sebi odnosno još sacekati da se guza navikne
Brzine se mijenjaju sa lakoćom i vrlo brzo i udobno a kočnice su fenomenalne.
Bic ne ostavlja dojam ni na jednoj komponenti da nešto škripi,zvrći ili pucketa.
Cijena je provobitno glasila 990 Km ,u telefonskom razgovoru je covjek pristao i na 950Km kao najnizu cijenu.Na terenu me je prodavac vidio kao ozbiljnog kupca te smo na osnovu gore spomenutih guma spustili cijenu na 930 KM.
U jednom trenutku sam pomislio da li sam pri zdravoj pameti i da li cu stvarno iskeširati 930KM za polovnu stvar te sam čovjeku ponudio samo 900Km u nadi da ce me odbiti i da cu kući otići sa svojom ušteđevinom.
Ponuduio sam mu 900 Km i nadao se da ce prihvatiti jer mi je se bic fakat svidio a s druge strane mi je sve bilo u mislima koliko je 900 Km u kešu hehehe.
Na kraju smo se dogovorili i kupio sam bic za tih teško ušteđenih 9 stoja.
Dakle dobio sam odličan bicikl za 250 Km skuplji nego što je Polar Mirage Pro (650KM) koji je zaista po opremi srednja žalost.
Zaboravih napomenuti izvagao sam bicikl na digitalnoj vagi u servisu bicikala i težina mu je 12kg i oko 50 grama jer je na njemu bila sajla za kljucanje
Puno pozdrava
-
quarterback
#372 Re: Biciklo-gdje kupiti??
mislim da si odlicno prosao, ja sam svoj malo bolji od tog platio 500 KM vise
-
vehidone
#373 Re: Biciklo-gdje kupiti??
ja mislim da bic vrijedi svake pare,zaista sam se prijatno iznenadio..quarterback wrote:mislim da si odlicno prosao, ja sam svoj malo bolji od tog platio 500 KM vise
- DownhillMaster
#374 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Svaka čast na odabiru.
Dobio si FOX-a za 9 stoja a to nije mala stvar i bicikl ti je profesionalne geometrije i komponenti za XC disciplinu.
Da si kupio neki nov od 650 KM dobio bi amaterski bicikl sa slabom ne-agresivnom geometrijom i taj neki amortizer koji se ne može porediti nikako sa FOX-om to je jasno (kao fićo i Lamburđini bukvalno) ,a da ne spominjem ostale komponente vidim da ti je sve jasno . Imaš savršen lagan SLX pogon ,po meni najbolji za uloženo=dobijeno
Sada samo računaj da FOX-a moraš servisirat nakon određenog broja radnih sati ,a servis je za FOX-a mašala
ali samo ti znaš kako dobro upija neravnine i koja je milina voziti ga
Još bolje je kada je sistem ulje-opruga ali ovaj tvoj zračni je lakši.
Ja bih još svakako stavio šire gume 2.0 -2.2 pa da to sve onda bude profi i još ćeš dobiti bolji osjećaj u vožnji.Neke kvalitetne 2.0 bi ti bile najbolje ako ćeš više asfalta forsirati a ujedno su dobre i za off road ali samo gledaj dobru marku.
Vjeruj da kada se promjene gume na bolje/skuplje kao da voziš drugi bicikl
Sretno i postavi nam koju slikicu
Dobio si FOX-a za 9 stoja a to nije mala stvar i bicikl ti je profesionalne geometrije i komponenti za XC disciplinu.
Da si kupio neki nov od 650 KM dobio bi amaterski bicikl sa slabom ne-agresivnom geometrijom i taj neki amortizer koji se ne može porediti nikako sa FOX-om to je jasno (kao fićo i Lamburđini bukvalno) ,a da ne spominjem ostale komponente vidim da ti je sve jasno . Imaš savršen lagan SLX pogon ,po meni najbolji za uloženo=dobijeno
Sada samo računaj da FOX-a moraš servisirat nakon određenog broja radnih sati ,a servis je za FOX-a mašala
Ja bih još svakako stavio šire gume 2.0 -2.2 pa da to sve onda bude profi i još ćeš dobiti bolji osjećaj u vožnji.Neke kvalitetne 2.0 bi ti bile najbolje ako ćeš više asfalta forsirati a ujedno su dobre i za off road ali samo gledaj dobru marku.
Vjeruj da kada se promjene gume na bolje/skuplje kao da voziš drugi bicikl
Sretno i postavi nam koju slikicu
-
yuppy
#375 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Pozdrav svima!
Gledao sam u skoro svim prodavnicama po gradu i jako mi se svidio Cube Analog 29 (http://www.cube.eu/en/bikes/mtb-hardtai ... lack-grey/). Jel ima neko iskustva sa ovim biciklom? Mogao bi se dobiti za oko 1100 KM sto mi je puno ali ako se kupuje novo biciklo cini mi se najbolji value for money. Surfao sam po raznoraznim forumima i dosta je pozitivnih misljenja.
Gledao sam u skoro svim prodavnicama po gradu i jako mi se svidio Cube Analog 29 (http://www.cube.eu/en/bikes/mtb-hardtai ... lack-grey/). Jel ima neko iskustva sa ovim biciklom? Mogao bi se dobiti za oko 1100 KM sto mi je puno ali ako se kupuje novo biciklo cini mi se najbolji value for money. Surfao sam po raznoraznim forumima i dosta je pozitivnih misljenja.