Oprost nevjere u vezi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
SaraFina

#351 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by SaraFina »

Jesam ja kriv što si se pronašla u tome ???

Druze Ramo ja nemam muza, dakle kako mogu biti tehnički preljubnica? No mozda ti imaš loše iskustvo?
Last edited by SaraFina on 10/12/2014 12:47, edited 3 times in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#352 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by _BataZiv_0809 »

Ramzess Veliki wrote:
To uopšte nije tema niti pitanje. Govorimo o preljubi i njenim posljedicama. Ona koja hoće da se tare neka se ne udaje i neka ne rađa djecu u braku i svi sretni. Ali šta ćeš, prevelik je broj žena koje se udaju da bi se udale, pa pod krinkom nezadovoljstva ovim - onim taru se gdje stignu. I ja sam takve trao kao momak, ostave muževe da čuvaju djecu. Pa su mi se vrlo brzo ogadile. I sada mi se gade nakon što sam spoznao kakav je to bijedni mentalitet.
Što se djece tiče bolje biti samohrani roditelj. Ja sam sam izabrao da budem samohrani roditelj, i uzor svojim kćerkama. Imam divan život sa starijom koja je ostala samnom, iz škole trči radosna da bude samnom jer nam je cijeli dan ispunjen veseljem i nema veće podrške od mene u životu. Kako je mama otišla popravila se u školi, valja petice i trenira, a ja se brinem da je sretna, da joj je sve čisto, da ima uvijek drugi ručak, kolače, voće ... kvalitetnu garderobu i opremu. Čak mi se ispovijeda i kad je ljubav u pitanju, pita me za savjete ... :thumbup:
Problem sa ženskim shvatanjem je da muškarci ne mogu bez žena, da će muškarac u starosti propasti pa nastupaju tako, ili da će mu u odsutnom trenutku zaprijetiti ostavljanjem djece njemu na staranje.
Niđe veze. Da je sreće bilo da mi je ostavila i malenu ... ovako su joj navukle bolest ... najsretniji su joj dani oni koje ja provedem sa njom na klinici u Rijeci. Ali boriću se i za nju. Da seke budu zajedno i da izraste u jednu krasnu djevojku.
Veliki respekt.

Dijete sam razvedenog braka i odrastao sam uz samohranog roditelja. To je takva zrtva da ove forumske sveznalice ne mogu ni da zamisle!
sha_ba

#353 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by sha_ba »

i od mene lajk :thumbup: :mrgreen:
prog321

#354 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by prog321 »

_mufljuz_ wrote:
nije alahami - samo ocu da lakse podnesem stres kad znam da se zegala sa drugim.... materijalna kompenzacija je fer nacin da se izglade stvari....
pa lutko moja - ja znam slucaj da je decko tj muz jedne aspide se kurvao, ova saznala za to sve - znas kako joj se sve resetovalo kad joj je kupio nov audi....

ko magijom odneseno i formatirano sjecanje :mrgreen: oprostila mu instantno :mrgreen:

i haj reci da nije i ta kurva kad je kupio jednim bijednim novim audijem :lol:
Nijedan Audi nece zaustaviti zenu da se osveti nevjeri.
Ona je privremeno smirena novim tockovima. Ali prvu priliku koju dobije ona ce ga prevariti sa njegovim bratom ,rodjakom, prvim komsijom, postarom. itd. :-D
Ramzess Veliki

#355 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Ramzess Veliki »

SaraFina wrote:Ma svaka čast tebi kao ocu i osobi. Tu nema spora.

Ali taru se i muškarci.

Pa ako su zenama posljedice samoća uz TV sapunice onda je i muškarcu prevarantu logično u starosti piva i tekma.

To sam htjela poručiti :D
Uvijek ćemo doći do pitanja ko je kriv za nešto.
Odgovor će uvijek biti isti - nepriznavanje svojih grešaka. Ja vjerujem da moja bivša u svojoj glavi ima opravdanje za sve gluposti koje je uradila. J..ga ja nisam takav, zbog toga se nisam ranije razveo nego sam preispitivao sebe u strahu da ne učinim neosnovanu nepravdu. A da sam znao kako će sve ići ... ali niko od nas ne zna šta ga čeka. Možemo mi pričati o nekom svom iskustvu, neće mene, možemo drugima samodopadno davati savjete ... ali desi se da se ljudi promijene. Dese se nepredviđene stvari i dođemo u situaciju da nas život samo pokosi, da padnemo na koljena.
I šta tada? Kad se svi naši napori i planovi pretvore u ništa?
Koga okrivljavati, kako prihvatiti poraz?

Ili - prihvatiti poraz visoko podignutog čela i ne okrivljivati nikoga. Neka joj je sretno gdje god da je i sa kim god da bude.
Od mene će dobiti samo pomoć, ne zbog mene ili nje ... nego zbog kćeri. Njima je bitniji tata kao uzor.
Ramzess Veliki

#356 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Ramzess Veliki »

SaraFina wrote:

Druze Ramo ja nemam muza, dakle kako mogu biti tehnički preljubnica? No mozda ti imaš loše iskustvo?
Mnooogo njih ... vjeruj da ih ima za bestselera i Holivudskog akcionog blockbustera. :D
Navikneš se vremenom. :thumbup:
SaraFina

#357 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by SaraFina »

Ramzess Veliki wrote:
SaraFina wrote:Ma svaka čast tebi kao ocu i osobi. Tu nema spora.

Ali taru se i muškarci.

Pa ako su zenama posljedice samoća uz TV sapunice onda je i muškarcu prevarantu logično u starosti piva i tekma.

To sam htjela poručiti :D
Uvijek ćemo doći do pitanja ko je kriv za nešto.
Odgovor će uvijek biti isti - nepriznavanje svojih grešaka. Ja vjerujem da moja bivša u svojoj glavi ima opravdanje za sve gluposti koje je uradila. J..ga ja nisam takav, zbog toga se nisam ranije razveo nego sam preispitivao sebe u strahu da ne učinim neosnovanu nepravdu. A da sam znao kako će sve ići ... ali niko od nas ne zna šta ga čeka. Možemo mi pričati o nekom svom iskustvu, neće mene, možemo drugima samodopadno davati savjete ... ali desi se da se ljudi promijene. Dese se nepredviđene stvari i dođemo u situaciju da nas život samo pokosi, da padnemo na koljena.
I šta tada? Kad se svi naši napori i planovi pretvore u ništa?
Koga okrivljavati, kako prihvatiti poraz?

Ili - prihvatiti poraz visoko podignutog čela i ne okrivljivati nikoga. Neka joj je sretno gdje god da je i sa kim god da bude.
Od mene će dobiti samo pomoć, ne zbog mene ili nje ... nego zbog kćeri. Njima je bitniji tata kao uzor.

Nije mi bila namjera da tebe kao oca i uzora tvojim kćerima unizim ili nešto slično ..

Jednostavno sam reagirala na činjenicu da obzirom da postoje zene prevaranti, logično je da postoje i muškarci ..

To je bila cijela poenta mog upisa.

S brakom nemam iskustva a o prevari sam se izjasnila već prije.
Smatram je nemoralnim i neopravdanim činom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#358 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by _BataZiv_0809 »

Kao sto vec rekoh dok smo se drzali teme-svi mi znamo u teoriji.

A praksa tj.stvarni zivot je nesto drugo. Zato ljudi bolje vam je ne pametujte jer ne znate sta vas sutra ceka. Sve sto kazete da ne biste nikad uradili, uradit cete. To vam zivot vrati kao ping pong.

Moja majka je samohrani roditelj. Ljekar je po struci i bila je vojno lice u ratu. Amputira nogu nekome nazivo skoro bez anestezije, pa dodje kuci i meni sprema da jedem! I onda mi neko krene pricati o samohranim roditeljima, sve zna kako to ide. Ma dajte ba!

Naravno da je moj primjer pomalo ekstreman, ali treba biti realan i shvatiti da niko ne zna sta ga u zivotu ceka.
SaraFina

#359 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by SaraFina »

Ramzess Veliki wrote:
SaraFina wrote:

Mnooogo njih ... vjeruj da ih ima za bestselera i Holivudskog akcionog blockbustera. :D
Navikneš se vremenom. :thumbup:

Zao mi je. Ali nisu ipak sve zene iste.
Imaj vjere. Mozda te baš udari nešto dobro kad se budeš najmanje nadao :D

Sve najbolje u tom smijeru!
Ramzess Veliki

#360 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Ramzess Veliki »

Eurosa wrote:Joj babuke :-D :thumbup: :kiss:
Bio sam ja i dobar suprug, najbolji. Sve su joj prijateljice zavidile, pokušavale su i da me zavedu da to ocrne, nisu mogle. Ali ... loše društvo, kurvetine oko nje, alkohol droga i želja da se sve proba u životu, a muž je tu kao garancija sigurnosti.
Bilo - prošlo. Idemo kroz život dalje. Ima još nepopivenih piva tamo negdje koje čekaju na nas. :thumbup:
sha_ba

#361 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by sha_ba »

lajk i za batu :thumbup: :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#362 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by _BataZiv_0809 »

sha_ba wrote:lajk i za batu :thumbup: :mrgreen:
:kakoste:

Vidim da sam ga napisao pomalo izrevoltiran, pa je ton pomalo neprilican. Zao mi je zbog toga, ali me nerviraju stereotipi.
sha_ba

#363 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by sha_ba »

_BataZiv_0809 wrote:

Vidim da sam ga napisao pomalo izrevoltiran, pa je ton pomalo neprilican. Zao mi je zbog toga, ali me nerviraju stereotipi.
ma htjela sam opet pjesmu da ti nakacim al kontam da se ne ponavljam :-D :kiss:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#364 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by _BataZiv_0809 »

sha_ba wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

ma htjela sam opet pjesmu da ti nakacim al kontam da se ne ponavljam :-D :kiss:
Ma nakaci slobodno, da se malo opustimo :serbo: :kiss:
klixoris

#365 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by klixoris »

Ramzess Veliki wrote:
Eurosa wrote:Joj babuke :-D :thumbup: :kiss:
Bio sam ja i dobar suprug, najbolji. Sve su joj prijateljice zavidile, pokušavale su i da me zavedu da to ocrne, nisu mogle. Ali ... loše društvo, kurvetine oko nje, alkohol droga i želja da se sve proba u životu, a muž je tu kao garancija sigurnosti.
Bilo - prošlo. Idemo kroz život dalje. Ima još nepopivenih piva tamo negdje koje čekaju na nas. :thumbup:
:lol: :lol: :lol:
:thumbup:
sha_ba

#366 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by sha_ba »

:mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#367 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by _BataZiv_0809 »

sha_ba wrote:

:mrgreen:

:kiss: :kiss: :kiss:
dobar osjecaj

#368 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by dobar osjecaj »

prog321 wrote:
dobar osjecaj wrote:
prog321 wrote:Zene koje zavrse sa mackom poslije 30e su vecinom same krive za to.
Previsoki standardi i prevelika ocekivanja. A precjene vlastite kvalitete :-D
Nemas pojma koliko macka moze djelovati primamljivo u poredjenju s tim ljudima koje ti svrstavas pod nize standarde i kriterije :) . Tako mnogo ljudi ima ucinak koji razara mozdane celije efikasnije od lobotomije.
Ako 9 od 10 ljudi ne ispunjava tvoje standarde, a sama fizicki niti psihicki ne pripadas u tom 10% vrhu onda krivi samu sebe za nerealna ocekivanja.
Macka nije los izbor. Ako je svjestan izbor.
Samo nemoj kmechati kako nema nikog koji valja. Problem je kod tebe :-D
Previse je to plastificirano za moja shvatanja. Stalno zvacete neke teorije o sapunicama, mackama, nerealnim ocekivanjima. Dosadi mi citati i prilicno zanimljive autore kad se mozak zasiti usvajanja istih konstrukcija a ova stalna prezvakavanja istih teorija su ubitacna. Ne razumijem kako vam moze prijati stalno stajati u mjestu ako imate slobodu da se krecete :roll:
Nije valjda da svi imate iskljucivo dodir samo sa ovim situacijama koje toliko opisujete i kojih se uzasavate. Djeluje pravo traumaticno :roll:
prog321

#369 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by prog321 »

Istina je bolna, ponekad i plastificirana za neke :-D
dobar osjecaj

#370 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by dobar osjecaj »

prog321 wrote:Istina je bolna, ponekad i plastificirana za neke :-D
Znaci osjecas ipak neku bol od svoje istine :D
prog321

#371 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by prog321 »

Da sam zena preko 30 kojoj su macke zivotni saputnik. Onda da. :-D
dobar osjecaj

#372 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by dobar osjecaj »

prog321 wrote:Da sam zena preko 30 kojoj su macke zivotni saputnik. Onda da. :-D
Mislim da je veca vjerovatnoca da ti to budes nego ja :D
Ne razumijem kako vam se da stalno zvakati isti materijal i odakle toliko mucenika medju vama. Znam da si ti samo savrsen i ne moras mi to ponavljati, vec sam te apsolvirala :) . Ne razumijem zasto tako savrseni muskarci imaju poriv da se toliko osvrcu na neke lose primjere zena koje vam se ionako ne svidjaju i ne trebaju vam u zivotu. Bljak te sapunice, visoki standardi i djeca koja su im teret.
bang and blame

#373 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by bang and blame »

Ramzess Veliki wrote:
SaraFina wrote:Zašto VI smatrate da je zeni za sreću isključivo potreban muškarac?

Pa ljudi moji ovo je koji vijek? Sve i da ne uspijem privući nekog dilbera za vijeke vijekova posvetiću se nečemu korisnom.

Što se djece tiče bolje biti i samohrana majka na kraju krajeva neko paćenica koju će djeca pamtiti poput očeve sjenke.

Sa podočnjacima i vječno u kuhinji ili na poslu.

Uostalom ona zena koja smatra da nije podobna za majku ne mora to ni biti.

I na kraju ta petaparačka slika uz TV i sapunice koju potencirate, zamislite sebe dragi nabildani ljepotani za par godina isto tako uz pivu i trbušine kako se oblokavate za vrijeme tekme reprezentacije BiH.

Ništa nije crno bijelo.
To uopšte nije tema niti pitanje. Govorimo o preljubi i njenim posljedicama. Ona koja hoće da se tare neka se ne udaje i neka ne rađa djecu u braku i svi sretni. Ali šta ćeš, prevelik je broj žena koje se udaju da bi se udale, pa pod krinkom nezadovoljstva ovim - onim taru se gdje stignu. I ja sam takve trao kao momak, ostave muževe da čuvaju djecu. Pa su mi se vrlo brzo ogadile. I sada mi se gade nakon što sam spoznao kakav je to bijedni mentalitet.
Što se djece tiče bolje biti samohrani roditelj. Ja sam sam izabrao da budem samohrani roditelj, i uzor svojim kćerkama. Imam divan život sa starijom koja je ostala samnom, iz škole trči radosna da bude samnom jer nam je cijeli dan ispunjen veseljem i nema veće podrške od mene u životu. Kako je mama otišla popravila se u školi, valja petice i trenira, a ja se brinem da je sretna, da joj je sve čisto, da ima uvijek drugi ručak, kolače, voće ... kvalitetnu garderobu i opremu. Čak mi se ispovijeda i kad je ljubav u pitanju, pita me za savjete ... :thumbup:
Problem sa ženskim shvatanjem je da muškarci ne mogu bez žena, da će muškarac u starosti propasti pa nastupaju tako, ili da će mu u odsutnom trenutku zaprijetiti ostavljanjem djece njemu na staranje.
Niđe veze. Da je sreće bilo da mi je ostavila i malenu ... ovako su joj navukle bolest ... najsretniji su joj dani oni koje ja provedem sa njom na klinici u Rijeci. Ali boriću se i za nju. Da seke budu zajedno i da izraste u jednu krasnu djevojku.
Ramo, krasan si otac. Zelim tvojoj malenoj,od srca, da ozdravi sto prije. :)
prog321

#374 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by prog321 »

dobar osjecaj wrote:
prog321 wrote:Da sam zena preko 30 kojoj su macke zivotni saputnik. Onda da. :-D
Mislim da je veca vjerovatnoca da ti to budes nego ja :D
Ne razumijem kako vam se da stalno zvakati isti materijal i odakle toliko mucenika medju vama. Znam da si ti samo savrsen i ne moras mi to ponavljati, vec sam te apsolvirala :) . Ne razumijem zasto tako savrseni muskarci imaju poriv da se toliko osvrcu na neke lose primjere zena koje vam se ionako ne svidjaju i ne trebaju vam u zivotu. Bljak te sapunice, visoki standardi i djeca koja su im teret.

Pa ne pisamo mi o takvim zenama zbog sebe.
Nego za dobrobit drugih, manje sposobnih muzjaka koji sa strane vire u te poremecene izrazaje zenske nomenklature. :-D
bang and blame

#375 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by bang and blame »

Bogati, šta fali mačkama?
Daj mi prijedlog: hoćul' uzet' mačke ili cuke?
Kontam da mačke manje koštaju, ali ja mogu da izdržavam i cuke. Zavisi od rase. Veći više jedu.
Pošto se ti fantastično razumiješ u ovu temu, kako vidim, nadam se da ćeš mi dati dobar savjet. Unaprijed zahvalna :-D
Locked