KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Jara

#351 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Jara »

dzana wrote:
J.B.Tito wrote:
Ovo ce biti moj zadnji post na ovu temu jer ne mogu vise na rende kora i ubleha.
Extremni, definitivno mi je jasno zasto si na drugim forumima bio banovan, jer, da se ja pitam, i od mene bi ti, a nakon ovog Janjetića, slijedio ban.
Svakom ko racionalno razmislja, bez "hvatanja slamke", sam pogled na stranicu dotičnog govori sve.Ne zbog ikonografije, da ne bude ovaj post pogrešno shvaćen, nego zbog umjetničkog i ukupnog dojma (smajli koji dušu ispovraća)
http://jagnje.com/
Uništiste temu.
Živi i zdravi bili i vozdra!
Hallo kakav zadnji post!!
Ma nije džaba Dragan Babić, poznatiji kao Radovan Karadžić, našao mjesto među njima.. Mozda je sjedio u klupi sa Extreme_Life i Nenadom_R dok je prolazio kurs 'alternativne medicine' pa im uz malo cudotvornih gljiva upleo i malo svoje filozofije i ublehaštva.. A administratori su odgovorni jer ovakvi likovi haraju forumom!!
I ovo sigurno nije moj zadnji post..
Valjda Dabić! Dragan Babić je poznati novinar, OK tip...
dzana

#352 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by dzana »

Jara wrote:
dzana wrote:
J.B.Tito wrote:
Ovo ce biti moj zadnji post na ovu temu jer ne mogu vise na rende kora i ubleha.
Extremni, definitivno mi je jasno zasto si na drugim forumima bio banovan, jer, da se ja pitam, i od mene bi ti, a nakon ovog Janjetića, slijedio ban.
Svakom ko racionalno razmislja, bez "hvatanja slamke", sam pogled na stranicu dotičnog govori sve.Ne zbog ikonografije, da ne bude ovaj post pogrešno shvaćen, nego zbog umjetničkog i ukupnog dojma (smajli koji dušu ispovraća)
http://jagnje.com/
Uništiste temu.
Živi i zdravi bili i vozdra!
Hallo kakav zadnji post!!
Ma nije džaba Dragan Dabić, poznatiji kao Radovan Karadžić, našao mjesto među njima.. Mozda je sjedio u klupi sa Extreme_Life i Nenadom_R dok je prolazio kurs 'alternativne medicine' pa im uz malo cudotvornih gljiva upleo i malo svoje filozofije i ublehaštva.. A administratori su odgovorni jer ovakvi likovi haraju forumom!!
I ovo sigurno nije moj zadnji post..
Valjda Dabić! Dragan Babić je poznati novinar, OK tip...
Uhhh sorry - ispravljeno!!
gaius

#353 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by gaius »

dajte ljudi manite se alternativaca.. OK zdrava ishrana, folovi golovi.. ali sve to kao dodatak osnovnoj terapiji.. ovi idioti ljudima uzimaju pare.. bolje je te novce davati u kakvu zakladu pa da žene ne čekaju na herceptin, kad već znamo da se država neće sjetiti - jer državu vode nesposobni..
Extreme_Life

#354 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Extreme_Life »

gaius wrote:dajte ljudi manite se alternativaca.. OK zdrava ishrana, folovi golovi.. ali sve to kao dodatak osnovnoj terapiji.. ovi idioti ljudima uzimaju pare.. bolje je te novce davati u kakvu zakladu pa da žene ne čekaju na herceptin, kad već znamo da se država neće sjetiti - jer državu vode nesposobni..
Prosetaj se ti malo do onkoloskog odeljenja i vidi sta se tamo desava. Ja imam prijateljicu cija je cerka imala leukemiju i vec sam to pisao ali ponovicu opet. Od grupe dece o kojoj mi je pricala u kojoj je bila njena cerka od njih 10 umrlo je osmoro dece. Jedino su njena cerka i jos jedan decak zivi jos uvek. Je l' je uspeh izleciti 20% dece od kojih nijedno nema vise od 10, 11 godina? Ako mislis da jeste, preispitaj se malo...
MlatnutiMlata

#355 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by MlatnutiMlata »

Kinezi vrlo uspjesno lijece leukemiju kombinacijom arsena i vitamina A ,bilo je vise puta i na TV-u i u stampi (vijest je bila i na Sarajevo-X).Koga interesuje googlanjem moze doci do vise podataka.
Pogledajte ove linkove na youtube-u,cini mi se da nije bilo o tome rijeci ovdje, pa nek onda neko kaze da farmaceutske kompanije ne gledaju samo na svoj profit.Briga njih sto ljudi umiru.
http://www.youtube.com/watch?v=d7y9PO-q ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=TZNMDDdZ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=rzJs7g6H ... re=related
gaius

#356 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by gaius »

Extreme_Life wrote:
gaius wrote:dajte ljudi manite se alternativaca.. OK zdrava ishrana, folovi golovi.. ali sve to kao dodatak osnovnoj terapiji.. ovi idioti ljudima uzimaju pare.. bolje je te novce davati u kakvu zakladu pa da žene ne čekaju na herceptin, kad već znamo da se država neće sjetiti - jer državu vode nesposobni..
Prosetaj se ti malo do onkoloskog odeljenja i vidi sta se tamo desava. Ja imam prijateljicu cija je cerka imala leukemiju i vec sam to pisao ali ponovicu opet. Od grupe dece o kojoj mi je pricala u kojoj je bila njena cerka od njih 10 umrlo je osmoro dece. Jedino su njena cerka i jos jedan decak zivi jos uvek. Je l' je uspeh izleciti 20% dece od kojih nijedno nema vise od 10, 11 godina? Ako mislis da jeste, preispitaj se malo...
i šta pisac hoće da kaže? da je medicina neučinkovita i da je kao takvu treba u potpunosti napustiti ili pak da postoje određena oboljenja protiv kojih medicina nije učinkovita?

'šta trebamo napustiti medicinu i liječiti se "energijama" koje tipovi isijavaju iz ručica za masan keš? činjenica međutim jeste da npr. kod žena sa HER pozitivnim rakom dojke kemoterapija uz primjenu herceptina izuzetno učinkovita.. ja sam se raspitao, provjerio i provjeravam.. imam člana porodice oboljelog od raka dojke i ona sigurno neće ići kojekakvim nadriliječnicima nego onkologu.. po terapiju koja je učinkovita i koja će joj produžiti život kao i mnogim ženama.. zdrava ishrana, podrška u porodoci i sl. su dodaci koje i medicina preporučuje.. ali mi se odmah digne kosa na glavi kada pročitam da neko pledira na napuštanje kemoterapije i liječenje ćiribu-ćiriba metodama slušanja praznog cd-a.. bull shit...

uostalom šta je problem u mom postu? koji od metoda liječenja je efikasniji od kemoterapije? ako koji ima moliću znanstvene radove koji to potvrđuju ali ne znanstvene radove tipa semir-osmanagić-tita-mi-piramida.. nego znanstvene radove u referentnim naučnim časopisima ili bazama..

sve ostalo je bull shit..
MlatnutiMlata

#357 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by MlatnutiMlata »

Da se nadovezem na ove youtube linkove koje sam okacio.U Medicor Cancer Centru u Kanadi u toku je istrazivanje dijelovanja DCA (Dichloroacetate Acid) na ljudima oboljelim od raznih vrsta karcinoma,a dosadasnji rezultati se mogu pogledati ovdje:
http://www.medicorcancer.com/dca-data.html
Extreme_Life

#358 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Extreme_Life »

gaius wrote:
Extreme_Life wrote:
i šta pisac hoće da kaže? da je medicina neučinkovita i da je kao takvu treba u potpunosti napustiti ili pak da postoje određena oboljenja protiv kojih medicina nije učinkovita?

'šta trebamo napustiti medicinu i liječiti se "energijama" koje tipovi isijavaju iz ručica za masan keš? činjenica međutim jeste da npr. kod žena sa HER pozitivnim rakom dojke kemoterapija uz primjenu herceptina izuzetno učinkovita.. ja sam se raspitao, provjerio i provjeravam.. imam člana porodice oboljelog od raka dojke i ona sigurno neće ići kojekakvim nadriliječnicima nego onkologu.. po terapiju koja je učinkovita i koja će joj produžiti život kao i mnogim ženama.. zdrava ishrana, podrška u porodoci i sl. su dodaci koje i medicina preporučuje.. ali mi se odmah digne kosa na glavi kada pročitam da neko pledira na napuštanje kemoterapije i liječenje ćiribu-ćiriba metodama slušanja praznog cd-a.. bull shit...

uostalom šta je problem u mom postu? koji od metoda liječenja je efikasniji od kemoterapije? ako koji ima moliću znanstvene radove koji to potvrđuju ali ne znanstvene radove tipa semir-osmanagić-tita-mi-piramida.. nego znanstvene radove u referentnim naučnim časopisima ili bazama..

Hajde da se ponavljam po stoti put. Prevarantima koji naplacuju skupo svoje neucinkovite terapije treba odseci ruke i noge...
Medicinu ne treba napustiti ali se pokazala/dokazala kao neucinkovita (generalno govoreci), ali uvek ima izuzetaka. Vecina nas ne bi prezivela saobracajni udes ali ipak postoji nekolicina onih koji bi ipak preziveli i nemoguce. Treba ici samo na proverene terapije (bez obzira da li su one medicinske ili ne). Ja nigde nisam spomenuo nikakve vracare, ljude koji imaju "energiju" u svojim rukama itd.
Koji je metod lecenja efikasniji od hemoterapije? Ima ih mnogo, verovatno i ta osoba o kojoj govoris primenjuje delimicno neku od njih ili mozda vise njih po malo, ali mozda ne dovoljno dobro. Naucne radove hoces? Ako si toliko pametan da razumes naucne radove ne znam sta trazis ovde, zasto nisi na nekom univerzitetu i bavis se doktorskom disertacijom na temu "Kako leciti i izleciti rak!"
Za tebe je gomila papira koji ti dokazuju nesto u sta se ti ne razumes potvrda efikasnosti? Meni to nikakav dokaz nije, niti me naucne studije interesuju. Ti isti naucnici koji sve to pisu zive po 60 godina, a starci sa Durmitora preko 100 godina. I ko je tu pametniji?
tuzlak-x

#359 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by tuzlak-x »

ovdje je najezda dabiceve "medEcine".

negdje u januaru ove godine family doctor nije bio zadovoljan krnim kristalima koji su se nasli u nalazu urina. naravno govorim o mom nalazu. poslao me kod urologa, a taj dalje na biopsiju. nalaz biopsije je bio za 10 dana. pozitivan na prostate cancer. u americi se mjeri stadijum kancera pomocu Gleason scale( 1-5 +1-5) http://www.mens-hormonal-health.com/gleason-scale.html moj skor je bio 3+4; znaci negdje u sredini. urolog mi predlozio operaciju odstranjivanja prostate bez odlaganja na sto sam ja odmah pristao ne razmisljajuci ni sekunda. pretpostavljao sam da on zna bolje no ja sto se i pokazalo tacno. bio sam dijagnosticiran 20. aprila, a 7. maja operisan ( radical prostatetcomy). petnaest dana poslije operacije dobio sam nalaz patologa da se kancer nije prosirio na obliznja tkiva da je ostao u ljusturi prostate koja je odstranjena. i sad tri i po mjeseca poslije operacije osjecam se fenomenalno zdravo, osim sto nisam jos uvijek razvio misice koji bi umjesto prostate zadrzavali nekontrolisani tok mokrace iz besike (incontinence). kaze ljekar da svaka osoba se razlicito oporavlja.

napisao sam ovo samo iz razloga da podrzim forumase koji se trude ukazati da se ljekar treba posjetiti u vezi zdravlja, a ne travari, ispicuture vlastite mokrace, nadriljekari: jove, matije, dzemile s kasikama.
Last edited by tuzlak-x on 02/09/2009 09:05, edited 1 time in total.
tuzlak-x

#360 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by tuzlak-x »

za muskarce koji su stariji od 40 i stariji:

Cancer Source:http://www.prostate-cancer.org

http://www.prostate-cancer.org/events/c ... index.html
gaius

#361 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by gaius »

Extreme_Life wrote:

Hajde da se ponavljam po stoti put. Prevarantima koji naplacuju skupo svoje neucinkovite terapije treba odseci ruke i noge...
Medicinu ne treba napustiti ali se pokazala/dokazala kao neucinkovita (generalno govoreci), ali uvek ima izuzetaka. Vecina nas ne bi prezivela saobracajni udes ali ipak postoji nekolicina onih koji bi ipak preziveli i nemoguce. Treba ici samo na proverene terapije (bez obzira da li su one medicinske ili ne). Ja nigde nisam spomenuo nikakve vracare, ljude koji imaju "energiju" u svojim rukama itd.
Koji je metod lecenja efikasniji od hemoterapije? Ima ih mnogo, verovatno i ta osoba o kojoj govoris primenjuje delimicno neku od njih ili mozda vise njih po malo, ali mozda ne dovoljno dobro. Naucne radove hoces? Ako si toliko pametan da razumes naucne radove ne znam sta trazis ovde, zasto nisi na nekom univerzitetu i bavis se doktorskom disertacijom na temu "Kako leciti i izleciti rak!"
Za tebe je gomila papira koji ti dokazuju nesto u sta se ti ne razumes potvrda efikasnosti? Meni to nikakav dokaz nije, niti me naucne studije interesuju. Ti isti naucnici koji sve to pisu zive po 60 godina, a starci sa Durmitora preko 100 godina. I ko je tu pametniji?[/quote]

kakva moć logiciranja.. čuj saobraćajni udes.. kao postoji neki alternativni metod koji bi imao više šanse u odnosu na konvencionalnu medicinu?

što se tiče doktorata.. ja svoj doktorat radim iz nečeg što nema veze sa medicinom ali dovoljno znam o principima naučnog rada da mogu provjeriti kvalitet određenog znanstvenog rada.. prema tome za sve alternative kemoterapiji ja hoću da vidim znanstveni rad koji potvrđuje efikasnost toga.. komentar da naučne studije nisu nikakav dokaz i ovo lamentiranje o nekakvim starcima od 60 (nisam shvatio no to je vjerovatno rezultat moje neinteligencije - ovi sa 100 godina bi trebali biti pametniji?) - je totalna i nepopravljiva glupost i sa svakim ko izvali takvo što treba prestati diskutovati o bilo čemu.. jer diskusija bi vodila samo u kameno doba..

čuj naučne studije nisu nikakav dokaz.. kraj diskusije da ne zachatavam temu...
JThomas

#362 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by JThomas »

jedan od većih paradoksa uopšte na svijetu - likovi sjede u klimatiziranim modernim zgradama, jedu obrok iz mikrovalne, ili možda piju sok iz frižidera, računarom komuniciraju s nekim ko je možda na drugom kraju planete...i naprđuju kako naučnici ne znaju ništa, kako naučne studije ne znače ništa, kako su starci s durmitora pametniji od njih...vrhunska samoironija.
Extreme_Life

#363 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Extreme_Life »

JThomas wrote:jedan od većih paradoksa uopšte na svijetu - likovi sjede u klimatiziranim modernim zgradama, jedu obrok iz mikrovalne, ili možda piju sok iz frižidera, računarom komuniciraju s nekim ko je možda na drugom kraju planete...i naprđuju kako naučnici ne znaju ništa, kako naučne studije ne znače ništa, kako su starci s durmitora pametniji od njih...vrhunska samoironija.
Slusaj, idi(te) malo na forum.hr na podforum "Pomoc obiteljima oboljelih od zlocudnih i drugih teskih bolesti" i na svakoj stranici ces naci BAR jednu osobu kojoj je neko umro od raka. I sta njima znaci sto postoje naucne studije, naucni dokazi, potvrde kada im je neko jako drag i bitan u zivotu umro od raka. Zasto ih nisu izlecili ako je medicina toliko napredovala nego su umrli u najgorim mukama. Uostalom, imate svi internet cim ucestvujete na forumu, pa idite i citajte. Nema stranice na kojoj neko nije prijavio smrt. Ja niti sam naucnik, niti idem kod baba-Vange, niti kod vidovite Kleopatre, samo pokusavam realno da sagledam stvari. Niti sam tamo, niti ovamo. Samo izleceni ljudi su meni i naucni dokaz i potvrda da nesto funkcionise ili ne. Mislim da se u ovome morate sloziti sa mnom bez obzira na to da li ste ili niste za alternativnu medicinu.
Ja sam sam imao problem koji je trajao vise od 2 godine i obilazio sam lekare koji imaju diplome i koji su zavrsili fakultete i nisu mogli da mi rese problem dok nisam poceo da pijem caj koji mi je covek sa instituta dr Josif Pancic u Beogradu napravio i resio mi je problem za manje od mesec dana. Normalno je da nemam poverenje u lekare, niti u ono sto oni rade. Ne kazem da su oni krivi jer oni samo primenjuju znanje koje im je neko drugi preneo na fakultetu i makar bilo i pogresno oni ce tako da rade jer su tako nauceni.
gaius

#364 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by gaius »

pa šta sad - trebaju ljudi prestati ići na kemoterapiju? samo za to što si ti imao problem koji je trajao dvije godine koji medicina nije znala riješiti.. welcome to the club..

ja lično znam 5 ljudi koje je kemoterapija spasila.. eno ih i danas živi i zdravi.. problem jeste to što ni medicina ni alternativci ne pomažu kod uznapredovalih oblika raka.. to je jasno ko dan.. no šta to znači.. da moja stara koja ima her2+ rak dojke u stadiju IIa treba da napusti kemoterapiju.. istu onu koja za 93% slučajeva u stadiju II omogućava preživljavanje 15 godina.. ona treba da umre u mukama zato što je neko riješio neki problem pomoću čaja.. wtf.. pa pije i ona čajeve.. i gljive.. i skuplja trave.. i hrani se zdravo.. i kljuka se kemoterapijama od kojih spada kosa ali zato se ubija i đubre od raka koje se proširilo samo na dva od 9 limfnih čvorova..

jelde glupi onkolozi..glupa medicina.. glupi pencilin.. glupi kondomi.. aids ne postoji.. itd.. itd.. ljudi su prije par stotina godina umirali zbog običnih infekcija jer su zatucani kreteni medicinu proglašavali vračanjem.. a zemlja je bila ravna ploha pa je pravo zajebano bilo živjeti negdje pri ćošku a da ne padneš..

ako ti mater nije oboljela od raka i ne znaš o čemu je riječ pa savjetuješ raji da pije samo čaj, koji vjerujem na riječ liječi i osip na lijevom testisu, živ bio-la.. otpepaj u skokovima.. ovu pušionu o nepotrebnosti i beznačajnosti moderne nauke može širiti samo a) oskudno obrazovana osoba ili b) obrazovana osoba sa ozbiljnim psihičkim poremećajem..
Extreme_Life

#365 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Extreme_Life »

gaius wrote:
ako ti mater nije oboljela od raka i ne znaš o čemu je riječ pa savjetuješ raji da pije samo čaj, koji vjerujem na riječ liječi i osip na lijevom testisu, živ bio-la.. otpepaj u skokovima.. ovu pušionu o nepotrebnosti i beznačajnosti moderne nauke može širiti samo a) oskudno obrazovana osoba ili b) obrazovana osoba sa ozbiljnim psihičkim poremećajem..
Ne, nije mi obolela majka, neko drugi je u pitanju i ne savetujem ja ovde nikoga, ja iznosim SVOJE misljenje na koje imam 100% prava!
Druga stvar, naucnici se bave mnogim stvarima koje mozes svakog dana da procitas u novinama, a naslovi tipa: "Naucnici su utvrdili da gledanje filmova produzava zivot za 2 godine u proseku", "Naucnici tvrde da lezanje na desnoj strani tela omogucava bolje varenje" i da ne lupam vise, znas na sta mislis, tako da je naucnik u principu svaka osoba koja se bavi nekim istrazivanjem bez obzira da li to istrazivanje ima smisla, da li je delotvorno ili nije. Naucnika ima mnogo, ali je samo mali broj onih koji zaista nesto i uspeju da urade.
gaius

#366 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by gaius »

koga briga za tu vrstu "naučnika".. jednako su pogubni kao i oni koji pljuju po medicini, iz razloga koji se kao što rekoh mogu svrstati u dvije grupe: ozbiljan mentalni poremećaj ili ograničenost - ili što je češće - neka vrsta biznisa na tuđoj muci koja podrazumjeva "alternativu" koja košta ko suho zlato, a za koju se po top shopu sve u rođenu majku kunu da osim uznapredovalog raka, k'o rukom odnosi hemeroide..
samo malo

#367 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by samo malo »

gaius, ne omogucava kemoterapija prezivljavanje u tom procentu, vec pomaze u dostizanju procenta, svaki onkolog ce ti reci da kemoterapija obicno za 10-ak procenata povecava sanse za izljecenje, zracenje jos par procenata, hormonoterapija jos par procenata.
Kemoterapija sama po sebi ne moze izlijeciti karcinom, ali uz ostale metode (nabrojane, zracenje, lijekovi odnosno hormonoterapija u slucaju tumora dojke) moze dosta pomoci oboljelima. Vecini i spasi zivot, ako tumor bas nije zapusten.

Slazem se sa tobom, inace, da su medicinske metode bar kod tumora dojke dosta uspjesne da bi ih se tek tako otpisalo i okrenulo se cajevima i alternativnoj medicini.

Mislim da je neka kombinacija najucinkovitija, i medicina i alternativa.

Ova prepirka nema mjesta na ovoj temi, samo da primjetim.
tranquil

#368 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by tranquil »

"Alternativna medicina" uopće nije medicina. Da je bilo šta od tih stvari dokazano, ne bi se zvala "alternativna".

"Prirodna medicina" nije isto što i alternativna - u pitanju su samo dodaci na normalnu terapiju, koji vjerovatno nisu štetnog karaktera, a mogu imati i neke pozitivne efekte, kada je u pitanju npr. generalna snaga i imunitet organizma.

Žalosno je što se ovo dvoje poistovjećuje, iz isključivog razloga zato što se "alternativno"-medicinske hulje sada šlepaju uz prirodnu medicinu jer su u svojoj oblasti uglavnom provaljeni.

Karcinom je za sada neizlječiva, i prilično raširena bolest. Zato svi i poznaju nekog ko je stradao od toga. To znači da medicina (bez prefiksa, samo je jedna medicina) nije svemoćna, mada ima ograničene efekte. Prema tome ne treba očekivati od doktora čudo, i dok se ne ponašaju poput oni s teme "Doktori i sestre, banda nesposobna i bahata", treba vjerovati njihovom sudu jer i ako nisu svemoćni, vjerovatno mogu pomoći više od kojekakvih iscjelitelja kristalima.

Tačno je i da kemoterapija ne daje uvijek efekte, i obično je efektnija kada se prvi put primjenjuje. Međutim, svako savjetovanje za suzdržavanje od tih terapija bih nazvao opasnim, a te savjete i savjetodavce bih rado nazvao i nekim gorim imenima, samo neću zbog moderacije.

Bilo kakav vid šarlatanstva bi trebao biti strogo zabranjen i kažnjiv, ovdje je u pitanju ljudsko zdravlje, i nije se zezati sa tim. Sto puta sam za ovakve ljude rekao i ponoviću još hiljadu puta: one koji zarađuju na principu "para se uzima dok je suza u oku" smatram najpoganijom sortom ljudi, i treba ih prepoznavati i onemogućavati da operišu sve dok postoje.
Extreme_Life

#369 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Extreme_Life »

tranquil wrote: Karcinom je za sada neizlječiva, i prilično raširena bolest.
Ne bih se slozio sa time da je kancer neizleciva bolest, a siguran sam da i ti nisi siguran u to sto si rekao. Nacin da se neko izleci postoji samo je pitanje da li je i koliko covek spreman da se zrtvuje zarad svog izlecenja. Mnogi ni ne prestanu da konzumiraju cigarete iako imaju kancer pluca sto je skoro pa neophodno da bi se napravio makar i najmanji pomak u lecenju.
tranquil wrote:Bilo kakav vid šarlatanstva bi trebao biti strogo zabranjen i kažnjiv, ovdje je u pitanju ljudsko zdravlje, i nije se zezati sa tim.
U potpunosti se slazem sa ovim sto si rekao.
tranquil wrote: Sto puta sam za ovakve ljude rekao i ponoviću još hiljadu puta: one koji zarađuju na principu "para se uzima dok je suza u oku" smatram najpoganijom sortom ljudi, i treba ih prepoznavati i onemogućavati da operišu sve dok postoje.
Svako ko zaradjuje na tudjoj nesreci i treba da bude kaznjen CAK i kada je terapija uspesna, da ne govorim o neuspesnim terapijama. Mislis li da farmaceutska industrija ne obrce milione na ljudskoj bolesti/nesreci, samo sto to rade na mnogo prefinjeniji i kulturniji nacin???
gaius

#370 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by gaius »

možeš misliti farmaceuti zarađuju?.. halo.. pa ovo je kapitalizam i ja zarađujem na činjenici da neko treba moje usluge najčešće onda kada je u pitanju ozbiljan problem..

fol sa farmaceutskom industrijom je u tome što većina lijekova zaista djeluje.. jer je naučno ispitano da djeluje.. ali ko šiša nauku.. jel tako..
tranquil

#371 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by tranquil »

Extreme_Life wrote:
tranquil wrote: Karcinom je za sada neizlječiva, i prilično raširena bolest.
Ne bih se slozio sa time da je kancer neizleciva bolest, a siguran sam da i ti nisi siguran u to sto si rekao. Nacin da se neko izleci postoji samo je pitanje da li je i koliko covek spreman da se zrtvuje zarad svog izlecenja. Mnogi ni ne prestanu da konzumiraju cigarete iako imaju kancer pluca sto je skoro pa neophodno da bi se napravio makar i najmanji pomak u lecenju.
tranquil wrote:Bilo kakav vid šarlatanstva bi trebao biti strogo zabranjen i kažnjiv, ovdje je u pitanju ljudsko zdravlje, i nije se zezati sa tim.
U potpunosti se slazem sa ovim sto si rekao.
tranquil wrote: Sto puta sam za ovakve ljude rekao i ponoviću još hiljadu puta: one koji zarađuju na principu "para se uzima dok je suza u oku" smatram najpoganijom sortom ljudi, i treba ih prepoznavati i onemogućavati da operišu sve dok postoje.
Svako ko zaradjuje na tudjoj nesreci i treba da bude kaznjen CAK i kada je terapija uspesna, da ne govorim o neuspesnim terapijama. Mislis li da farmaceutska industrija ne obrce milione na ljudskoj bolesti/nesreci, samo sto to rade na mnogo prefinjeniji i kulturniji nacin???
Siguran sam da je neizlječiva bolest i ne znam odakle ti ideja da sam nesiguran. Terapije kojima se "uklanja" ova bolest iz organizma nisu "lijek".

Nego, iako je činjenica da farmaceutska industrija zarađuje ogroman novac, i o tome se može pričati ali to je ipak posebna tema, postoji ipak jedna jako bitna razlika između njih, i šarlatana o kojima ja govorim - čudotvorni lijekovi i terapije kojekakvim mineralima i kristalima koji svjesno varaju ljude prodajući im nešto što nije lijek niti testirano na bilo čemu niti potvrđeno od bilo koga.

Objektivna nemoćnost medicine sa nekim bolestima, kao i neke ružne pojave koje se tamo javljaju (korupcija doktora, gramzivost farmaceuta) nije razlog da sve to odbacimo i da se bacimo o naručje najgoreg ljudskog šljama.
ludacaXXL

#372 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by ludacaXXL »

prvo vas sve zelim pozdraviti,jer ovaj post me je potaknuo da se registrujem i da sa svima koji imaju susreta s ovom vrstom bolesti podjelim svoje licno iskustvo.
U mom slucaju radi se o meni licno a ne nekome iz moje blize okoline sto znaci da govorim stvari koje sam ja prakticirala i evo me bez obzira na sve doktorske prognoze jos medju vama i to puno vise od njihovih prognoza.
prica ide ovako u kratkim crtama cu pokusati opisati sljed dogadjaja
sve pocinje od mog polaska u srednju skolu i neznam dal se sjecate afere i radijacije "cernobil"
tu je sve pocelo, obzirom da nisam jela meso jer ga nisam voljela jela sam povrce i to mi je bio uzok svega sto slijedi.
prvo mi je pocela otkazivati kostana srz, poslije toga sve peripetije sa slezenom koju moji roditelji nisu dali izvaditi, onda kemo terapije i zracenja jer su limfni cvorovi bili uhvaceni i da nenabrajam sve doktori su me otpustili iz bolnice i dali max 2-3mjeseca zivota...heheheh nije se obistinilo to njihovo medicinsko prorocanstvo :)
u sustini sada imam zdravo i normalno dijete i sve je iza mene a najvise jer JA sam se tako postavila.
prvo pravilo je nedati da bolesnik padne duhom i pocne gubiti nadu,
nedozvoliti da vama na licu vidi tugu, to mi je bilo najgore, na kraju ti koji si bolestan i kome do zivota nije pocnes tjesiti ljude oko sebe...to je strasno...nemate pojma koliko to ubija psihu i volju
primjenjivati sve terapije i ici na ceste kontrole kod doktora... uzimati i neke dodatne stvari jer nijedan doktor nevjeruje alternativnoj medicini i travarima a to je logicno.
vec te pisali o Imuno max AHCC provjereno je da svima koji su izlozeni kemo terapiji i zracenju pomaze kod nus pojava i odrzava koliko toliko imunitet al on nije dovoljan.
recimo kokice su jako dobre a i svima dostupne, mladi sir takodje...
u svojoj ishrani sam konstantno imala gljive,ribu ("plavu" - da nedodje do zabune jer iako je riba svaka nema iste kvalitete), slatki kupus(cjedjeni ili salata) cvekla, mrkva( kod nekih vidova kemo terapije se nesmije uzimati),jabuke,paradajz i jagode
jer svi ovi nabrojani sastojci su antioksidanti i pomazu...
aloe sam popila neznam koliko, noni i tahebo uhhhh i svih ostalih mogucih cuda...
zapamtite rezultati se nemogu vidjeti odma, to je ipak dugotrajan proces gdje i pacijent i okolina pocinju gubiti snagu i smisao.
kad sad odem kod doktora na redovnu kontrolu od svaka 3-4mjeseca docekaju me sa smjeskom i kazu eno one celicne volje
a to znaci 50% je do klika u glavi i 50% do doktora , zato glavu gore, negubiti nadu cak ni onda kad svi dignu ruke od vas ili vasih bliznjih.
usput za one koji nevjeruju alternativnim metodama sem kemoterapiji i zracenju reci cu ovo
meni je najvise pomogao covjek koji je primarijus a ne obicni doktor a bavi se ipak alternativnom medicinom i zove se kosta divnogorski a stanovao je u selu vevcani kraj ohrida...
drugo postoji doista Jovo iz Cetinja i doista je uspjesan u ljecenju jer vidim iz iskustva mojih radnih kolega koji su primjenjivali njegove lijekove na sebi licno i svojim najblizim. 100EUR je mjesecna terapija i isplati se, al i on je za vasu info a koliko sam ja upoznata isto obrazovan covjek - doktor koji iz vasih nalaza koje obavezno morate donijeti pripravlja terapiju na licu mjesta.S tim da vam kaze nakon citanja nalaza dal njegova terapija moze biti uspjesna i koliko ili samo moze ublaziti neke stvari i intezitet a to je ipak mislim fer.
zato negubite nadu, gledajte pozitivno, maknite se od ljudi koji prenose negativnu energiju na vas i u najcrnjim minutama mislite na pozitivne stvari i lijepe stvari jer i od vase volje,zelje i snage dosta toga zavisi....
zivot je jedan i zivite ga po vasim a ne tudjim pravilima, uzivajte u njemu imali ili nemali para bili voljeni ili ne .
neko je rekao zivot nisu samo lijepe stvari i neznas cijeniti ono sto imas dok neizgubis
zato uzivajte u svim lijepim trenutcima i kad dodju crne minutice mislite samo na lijepe stvari jer casa je uvijek do pola puna a ne prazna...
ljubim vas sve i zelim vam lijep i ugodan ostatak dana
Extreme_Life

#373 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Extreme_Life »

ludacaXXL, lepe vesti od tebe. Drago mi je. :)
ljubav_aha

#374 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by ljubav_aha »

ludacaXXL wrote:prvo vas sve zelim pozdraviti,jer ovaj post me je potaknuo da se registrujem i da sa svima koji imaju susreta s ovom vrstom bolesti podjelim svoje licno iskustvo.
U mom slucaju radi se o meni licno a ne nekome iz moje blize okoline sto znaci da govorim stvari koje sam ja prakticirala i evo me bez obzira na sve doktorske prognoze jos medju vama i to puno vise od njihovih prognoza.
prognoze doktora nisu nikad 100% tacne,pa nisu doktori vidoviti
naj-pozitivniji klik u glavi ne sprecava sirenje metastaza
sgsaray

#375 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sgsaray »

Izuzetno teška tema. :sad: Ne znam uopšte u moru ovih ljekara gdje se može pomoć potražiti. A i koliko se školuju i da opet veze nemaju to mi nikako nije jasno. Bitno je da oni napune džepove.
Post Reply