Kad muskarci vole....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
tigris

Post by tigris »

ma vole oni...samo brzo izgustiraju :oops: :D :D

ps. nisam u toku :D :oops: :D
black

Post by black »

black-cat wrote:a sto me nasmija :lol: :lol: :lol:
:D :P 8-)
CiCiban

Post by CiCiban »

DonDavudes wrote:
najgore u svemu je sto izlazim sa djevojkom koja je od ove iz maila racionalno gledajuci (kao da se to pika :roll: :-? ) puno bolja: ljepša, zgodnija, obrazovanija, darezljivija :D i dr. ali nema to NESTO. ne inspirise me (dovoljno)

hocu samo da kazem da je to sve komplikovano :-?
you can't hear the drums...
to je sve :P :sad: nimalo komplikovano
(samo kada ih cujes, to bude obostrano..ma kako se zavrsilo :D ovo te tjesim :P ..(istinom) )
teachergirl

Post by teachergirl »

tek toliko za ove skeptike, "voli a ipak raskida" ..

:)

šega je jer sam ćešće vidjao ovakve teme i postove, nikada naravno nisam ni pomislio da ću biti jedan od delegata koje po forumima istresa probleme ... ali u nedostatku kafe i jarana... dobro dodje i ovo[/quote]

Nema toga prijatelju "voli a ipak prekida".Ako voliš onda voliš i sve ćete zajedno riješiti nema ne rješivog problema.Postoji nešto što je privid ljubavi a to je navika.Možda ti je ona postala navika a i ti njoj i nakon 5 god ili se vjenčajte ili ćete se zubima izjesti pa se još zamrziti.To se ljudima dešava i kad se vjenčaju onda sve kao ponovo procvjeta jer je to onda drugi život, a ako se odlučiš da prekinete definitivno,... ma sretno kako god :)
Gazz

Post by Gazz »

Voljela :roll: jbg-a :roll: ali nakon 3 godine morala prekinuti :(

uvijek postoji visa sila nazalost :(

eto tako, nisu muskarci jedini koji se tako ponasaju, ima i nas zeMskinja :roll:

ili sam ja pak musko :? 8-) :D
teachergirl

Post by teachergirl »

Pearl wrote:
najgore u svemu je sto izlazim sa djevojkom koja je od ove iz maila racionalno gledajuci (kao da se to pika Rolling eyes Confused ) puno bolja: ljepša, zgodnija, obrazovanija, darezljivija Very Happy i dr. ali nema to NESTO. ne inspirise me (dovoljno)
i onda kazete da smo mi zahtjevne, komplikovane i da ne znamo sta hocemo.. :-) :lol:

ni mi ne trazimo nista drugo, nego to "nesto" a nama to navodite kao manu :) :-)
slažem se ti onda stvarno ne znaš šta hoćeš jednu voliš s drugom izlaziš???Pitaj se gdje si ti u svemu tome
teachergirl

Post by teachergirl »

(ps. s curom sam od svoje 20. godine, nikad nisam bio sa drugom niti mi je padalo na pamet, pa eto ni sada kad smo zategli odnose i kad se svadjamo 24h dnevno - nit jedem, nit spavam, nit radim, nit hodam ... ako to nije ljubav šta je onda... i ne odgovaraj "mazohizam", nema smisla ..)[/quote]
:sad: Žao mi je što patiš čupaj se iz toga kako umiješ i znaš.To nije dobro ni za koga u toj priči a pogotovo za tebe.Znam to iz iskustva još se čupam... ali uspjeću to znam sigurno, be happy :D
teachergirl

Post by teachergirl »

Ma da zaključim stalno me nešto vuče da pišem na ovu temu.Valjda se svako češe gdje ga svrbi.Ja sam možda ovdje među vama sa najviše iskustva ,voljela 11 god i u braku bila pa se raspade sve u trenu, patila i sad me boli ,ali šta je tu je.Znam i u to sam sve više sigurna da se na kraju više nismo voljeli, jer da je bilo ljubavi prebrodili bismo sve probleme.Zato dragi moji ako u vezi ne štima(kod mene je štimalo) šta bi bilo u braku, čuvajte se, mada to ništa ne mora značiti!!!
Ljubav ma to je puno bure govana a odozgo med,...
Dalje znate
teletrader

Post by teletrader »

Zasto muskarci raskidaju?

Prije par mjeseci sam se sa 2 prijatelja odlucio da 2 sedmice juna provedemo na Aljasci,ja sam imao ceif i provesti i 4 sedmice,medjutim posto
su 2 mojih bivsih komsija (oboje dalmatinaca) zakazali vjenacanje za 24.06 ,a ja sam im trebao biti kum, morao sam skratiti odmor..
I tako vracam se ja sa dalekog sjevera,odspavam 2 dana da malo dodjem sebi od jet laga,nazovem maldozhenju na telefon da mu malo pijem krv u smislu "Brojis li sitno?" "Posalji mi tita ti sliku kume da znam isplati li mi se voziti do Splita ili ne?" kad meni covjek mrtav hladan....
"Mi smo raskinuli!!!!"
Mozhete misliti moga iznenadjenja,znam ih preko 5 godina,oni us zajedno jos od studentskih dana,dok sam zhivio u Becu skoro svaki dan sam im isao na kavu/kahvu i bio sam stvarno uvjeren da ce zavrsiti zajedno..
A ovaj raskid je dosao kao hladan tus,jer se prije nisu nikada ni posvadjali..
Naravno onda sam pokusao da cujem verziju obije strane,da je neko nekoga prevario,bilo bi mozhda lakse naci uzrok problema..Ali se ne radi o tome..
Jednostavno sitne zhivotne stvari,su bile one koje su prevagnule..
Naime on zhivi u porodicnoj kuci u splitu i ima svoj poseban sprat,tako da je odvojen od roditelja..
Ona ne moze ocima smisliti njegovu mamu,koja nju opet voli kao vlastitu kcerku..
Ona njega nagovara da potrosi svu svoju ustedjevinu i jos uzme kredit da
kupi negdje stan u Splitu..Sto on ne zheli..da ne govorim o tome sto ona jos uvijek studira,on dijelom finansira taj studij...
I bez obzira sto se radi o jako mirnom i stalozhenom covjeku,prilicno kasno ali ne prekasno je skontao da sa njom ne zheli provesto ostatak zhivota..
I to je to..
Ta ista stvar se nedavno u sarajevu desila najboljoj prijateljici moje sestre..
zabavlja se sa momkom oko 5 godina,momak je zaprosi,ona pristane pod uslovom da on njina kupi stan posto ona ne zheli da zhivi u njegovoj kuci u Pofalicima..On to nije htio i gotovo...
I ljubav je tako izasla na prozor i gotovo..
Mozhe se neko voljeti da pozhelis da ostatak zhivota provedes sa njim,ali kada zaista dodje do toga koraka,onda se tek pokazhe koliko ko prvo voli sebe a onda svoga partnera..
Ljubavi gdje se partner voli vise od sebe je na zhaliost sve manje i manje
Michun

Post by Michun »

La_Forge wrote:@Beatrice
jbg .. ja bih ti sada morao napisati čitav roman kako bih opisao barem dio problema ...
činjenica jeste da mi je trebalo 5 godina da ne skontam aposlutno ništa...
t.j. da pustim da se situacija odvija i da se sve samo nekako riješi...
ne eto nije ..

ali su mi ovi komentari i citiranja "voliš" interesantni ...
ko ti si pročitala moj post i znaš koga ja volim a koga ne ...
poštujem tvoje mišljenje i iznosim svoje upravo jer je drugačije, to ne znači da i ti i ja nismo u pravu... sve zavisi iz koje perspektive gledaš..

(ps. s curom sam od svoje 20. godine, nikad nisam bio sa drugom niti mi je padalo na pamet, pa eto ni sada kad smo zategli odnose i kad se svadjamo 24h dnevno - nit jedem, nit spavam, nit radim, nit hodam ... ako to nije ljubav šta je onda... i ne odgovaraj "mazohizam", nema smisla ..)
Bogati, javi kako to napreduje. Mene zanima kakve ces korake preduzeti.
Prica bez svadje je toplo preporucena. Skontaj sve sto ti smeta pa se izrazi bez vriske i cike.

8)
Saian

Post by Saian »

Jebla vas tema :x :x :x :x :roll: ja cu sebi morati dati josh malo vremena prije nego bilo sta napishem :sad: :roll: :-)
anais_nin

Post by anais_nin »

teletrader wrote: zabavlja se sa momkom oko 5 godina,momak je zaprosi,ona pristane pod uslovom da on njina kupi stan posto ona ne zheli da zhivi u njegovoj kuci u Pofalicima..On to nije htio i gotovo...

je li u njegovoj ili u kuci njegovih staraca? :D razumijem obe te cure jer i sama sumnjam da bih pristala da zivim s njegovima (osim ne daj Boze da ima debel razlog kao sto je npr zdravstveno stanje jednog od njegovih roditelja itd itd) pa cak i da imamo zaseban ulaz, jer dzaba je to, brak je tezak sam po sebi, te cak i labave "zajednice" ga mogu jos podobro otezat....ono sto ne razumijem je u obe situacije je da one ocekuju da muskarac samostalno kupi stan??? :roll: jesu to neke nove verzije obrnutog miraza :roll: ja sam kontala da se u vezi i u braku stvari zajedno stvaraju....sve divno krasno ali ako vec insistiras da imate svoj stan onda zasuci rukave, potrudite se da dignete kredit, kupite sebi nesto, ili na kraju krajeva radite oboje pa iznajmljujte stan ako treba, pa tek onda vjencanje...jednostavno :D
teletrader

Post by teletrader »

U njegovoj vlastitoj kuci...
NEgo gospodjica zna da oko kuce treba i te kako raditi,nema na vrata cim vikend dodje..
Ja imam kucu na Visnjiku (moju vlastitu) i jednom mi je draga,u sali rekla,da joj je "uzbrdo pa joj se mrsko penjati"..
Na sta sam je ja samo ruzhno pogledao i rekao da mene nece niko iz stana jednog dana voziti u Bakije (ako znas sta to znaci)
Kraj diskusije.. 8-)
Lace

Post by Lace »

teletrader wrote:U njegovoj vlastitoj kuci...
NEgo gospodjica zna da oko kuce treba i te kako raditi,nema na vrata cim vikend dodje..
Ja imam kucu na Visnjiku (moju vlastitu) i jednom mi je draga,u sali rekla,da joj je "uzbrdo pa joj se mrsko penjati"..
Na sta sam je ja samo ruzhno pogledao i rekao da mene nece niko iz stana jednog dana voziti u Bakije (ako znas sta to znaci)
Kraj diskusije.. 8-)
pa nek kupi auto pa se nece morat uzbrdo penjati ...vec voziti :D ...a kakav si ti frajer kad nemas auto da svoju curu dovezes svojoj kuci...nego ona jadna mora da se penje a nije navikla :D
La_Forge

Post by La_Forge »

edit
Last edited by La_Forge on 07/07/2006 21:04, edited 1 time in total.
teletrader

Post by teletrader »

Lace wrote:
teletrader wrote:U njegovoj vlastitoj kuci...
Kraj diskusije.. 8-)
pa nek kupi auto pa se nece morat uzbrdo penjati ...vec voziti :D ...a kakav si ti frajer kad nemas auto da svoju curu dovezes svojoj kuci...nego ona jadna mora da se penje a nije navikla :D
Imamo auto i ja i ona,nego eto,bitno je manu naci i malo zakerati... :D
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

@teachergirl to ti je kao u onoj pjesmi: «Danas otvaram oci nakon svih ovih godina,niti ja voljeh tebe nit si ti mene voljela,samo stara navika je ostala»
Navika je cudna stvar….umije da nas nadvlada,a mi je tesko prepoznajemo,ili je prepoznajemo,ali ne shvatamo ili ne priznajemo da je to navika.
anais_nin

Post by anais_nin »

La_Forge wrote: sve su to banalni primjeri ali čuče negdje u podsvijesti i izazivaju svako malo neku glupu svadju koje sigurno nebi ni bilo kad bih bio načisto sa sobom i nama ...

nisam pametan
to u biti znaci da trenutno sumnjas i u vasu vezu i u svoju ljubav :D sto je normalno....i dobro s tvoje strane...bolje je neke stvari raskrstiti sam sa sobom, ja shesh ja besh, prije nego sto se stupi u brak :D A kao i obicno te konstantne male svadjice su obicno samo simptom puno veceg problema....

ja sam bila u slicnoj situaciji...nije bila u pitanju vjera, ali nakon 4 i po godine veze, neke stvari su se pojavile koje nisu bile tu na pocetku veze, ono kako te zivot pocne trat pokazuje se kako se ko nosi s problemima itd itd...i tako se i meni preko noci spustio upitnik nad glavom....bila sam ljuta zbog nekih vecih stvari, a pocele su pucat svadje oko sitnica....mi smo pokusavali par mjeseci da sve to razrijesimo, ali u neka doba je bilo kao da pricamo dva razlicita jezika....on je htio brak, ja sam htjela da prvo rijesimo trenutne probleme, pa tek onda pricamo o braku....tako da je na kraju pukla tikva...i nije mi zao....jer znam da bi me ti isti problemi sustigli cak i u braku, a nisam bila spremna da se nosim s tim citav zivot.... :D zato stisni zube, dobro izvagaj i odvagaj, i budi nacisto sam sa sobom da li se odlucujes za vezu ili za raskid....kad covjek sam donese odluku puno se lakse nositi sa posljedicama nego kad okolnosti to ucine za tebe :D
Saian

Post by Saian »

anais_nin wrote:kad covjek sam donese odluku puno se lakse nositi sa posljedicama nego kad okolnosti to ucine za tebe :D

ovo zvuchi pametno :)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Saian wrote:Jebla vas tema :x :x :x :x :roll: ja cu sebi morati dati josh malo vremena prije nego bilo sta napishem :sad: :roll: :-)

A jebi ga Sajo, ja se ponadao nema te bar pola godine, a ti se vratis za nepuna dva sata :D:D:D:D:D:D
Saian

Post by Saian »

horns&drums wrote:
Saian wrote:Jebla vas tema :x :x :x :x :roll: ja cu sebi morati dati josh malo vremena prije nego bilo sta napishem :sad: :roll: :-)

A jebi ga Sajo, ja se ponadao nema te bar pola godine, a ti se vratis za nepuna dva sata :D:D:D:D:D:D
e da sam znao da me chekas dosh'o bih za sat :P :P :P :D :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Vazda kontra :D:D:D:D
horns&drums

Post by horns&drums »

to je isto kao kad zmija nadje svoga zmaja :D:D:D:D
La_Forge

Post by La_Forge »

kad covjek sam donese odluku puno se lakse nositi sa posljedicama nego kad okolnosti to ucine za tebe
bravo...
inače sam po monogim pitanjima poprilično realan i objektivan, čak i kad je ljubav upitanju ... mogu ako ništa prepoznati šta valja a šta ne ...
takodje sam u stanju i to poprilično brzo da donesem bitnije životne odluke bez problema... do sada...
te u nedostatuku "muda" prepustih se ko tikva niz vodu očekujući da će možda i sudbina malo pripomoći ... ali vrijeme je sve to zakomplikovalo...
čak sam u jednom periodu bio 100% siguran da ćemo se u jednom trenutku rastati.. odvezem je kući, izljubim, krenem zadovoljan i zaspem misleći na nju..
nidje veze, s obzirom na tu podsvjesnu izvjesnost da to jednog dana mora završiti..
trenutno pooojma nemam šta da radim, nisam uopšte u stanju trezveno da razmišljam, osjećam ogroman pritisak da u kratko vrijeme donesem tako bitnu odluku.. a vremena nemam ...
svadja traje već nekih desetak dana, ... nit se čujemo niti vidimo ...
ona vjerovatno čekuje od mene ono što ja očekujem od nje.. da me nazove i da kaže "tu sam uz tebe, vjerujem ti i prepuštam se u tvoje ruke"
ili sl.

eo Betrice, ko iz filma ... :)

samo se bojim da će sve završiti tako što se nećemo ni čuti ni vidjeti ... (trenutno me pesimizam drma u 16.) -- i sve ovo nakon 5. godnina..
pa zar nije zastrašujuće...
black

Post by black »

iza sedam mora iza sedam gora...zivio jedan zmaj.. :oops: :D
Post Reply