Sarajevski kafici nekad i sad...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mikogoago

#351 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by mikogoago »

Tema Vam je super i nesarajte.Sto rece <chisum tesko vas je pohvatati.Toliko ima tema otvorenih i za cas se izgubi.Kasnije ne mogu naci.
Nego vidim da je Chisum upucen u vlasnicke odnose oko kafica u gradu.Da li znas da li je i dalje Manjak ili Manisa vlasnik Brazila.Znam da mu je prije 2-3 godine bilo guravo i da je uzeo pozamasan kredit.Sto se njega tice lik je ok-Prava raja.Prije jedno 1-2 mjeseca citam kao auto uletilo u Brazil srecom niko nije stradao.Pa nesto kontam da li je stvarno neko izgubio kontrolu nad vozilom,jer ona Dalmatinska jebena ili je neko torpedirao se.
Nego da se vratim na kafice.Meni je Sejo Cengic bio legenda jer je mogao od jednog limuna nasjeci 100 kriskica limuna(za kolu).Jebote ko flis papir.Ja svojim ocima gledao kada je rezao.Bila opklada.
Lik je bio nevjerovatan.Stedljiv i gdje treba i gdje netreba.Pa raja napravila vic kao Sejin stari u drugom svjetskom ratu sakrio jevreja u podrum,a ovasj mu zauzvrat davao svaki dan jedan dukat.Rat bio i prosao,Sejo nasljedio i jevreja,ali mu nije rekao ni dan danas da je II svjetski rat zavrsen :mrgreen:
muha_sa

#352 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

Chisum wrote:
muha_sa wrote:
Chisum wrote:
Ih, okano, ti si znaci zario i palio po Kate Govorusic i Danijela Ozme :D Znao sam naletiti i tamo... i tamo se vala lokalo... a meni ne treba dvaput reci... :lol: naletih prije koju godinu zadnji put, jos Zlaja Tancica drzi? Vidim loce neko drustvo iz ministarstva, odijela, fitilji, ovo-ono, a medju njima i Lidija Korac, k'o letva. Koliko se sjecam njena je sestra bila udata za Tancicu, pa su se nesto razvodili.
Aramis je isto nesto Tancica bio uzeo, meni se cini. Ako mislimo na isti, onaj preko puta Amerikanca. Prije njega drzao neki lik, narodni pjevac, koliko se sjecam, ali i ja sam svasta nesto pozaboravljao.

A kad smo vec u tom kvartu, jesi znao naletiti kod Ruhe u Mazestik? Najjace je kad Ruhin tetak, ili sta mu je bio, osajcuje papka kroz spijunku, i, naravno, nema ulaza, ka'e ne radimo, zao nam je, a unutra zikamu drma, galama... :-D

Mada je San bio i ostao zadnja stanica mnogih... pogotovo te kosevske raje koja se motala tuda... Nema ih danas 2% zivih... sve je to poriknjavalo od alkohola, a znalo ih je po 20-30 u grupi krenuti u grad, ko na tekmu... Duga, Mica Pasic, Mito, Dzano, Zoka - stari od naseg kosarkasa Damira a.k.a. Abdulkerima Mirkovica, Lelo Krkan itd itd.. :lol:
Sjetice se muha mozda nekoga. Ja mislim da su samo Krkan i Mica zivi, a nekad ih je bilo tona. Jos su se pred rat drzali tu i tamo, ali je onda sve k'o snoplje popadalo.
da ovom spisku dodam mog dobrog i finog Dešu i njegovog buraza Flekija :-D
E da, kad vec pomenu ekipu... posto su oni bili jedna od najinteresantnijih ekipa u gradu, mislim od zajebancija, preko belaja pa nadalje, a uz to su pazljivo birali "zrtve"... :lol: :lol:

Pa je bila zajebancija... posto su pojedinci tada "bili bliski" :D sa cerkom Rate Dugonjica.... I onda joj se privali, tako djuture, sva ova bagra, kod Rate u kucu - normalno kada njega nema - i naravno onda slijedi masovno iskoristavanje dobara, pijanke itd... :lol: .... a onda Lelo s Ratinog telefona nazove neku machku u Engleskoj, i sad, javlja se kucna pomocnica i kao "gospodjica nije tu, na fakultetu je, mozete nazvati kasnije"... Ka'e Lelo, "mmmm, ne, ne, pricekacu..." :lol: :lol:

Al' ovo je bolje za onu temu "momci sa...." ali, sta mogu kad ste me sad rasuli na pet strana.... :D
:thumbup:
Chisume legendo-halali što te prozvah--na vakat sam :lol:

halalitaktireisa
Chisum

#353 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Chisum »

mikogoago wrote:Tema Vam je super i nesarajte.Sto rece <chisum tesko vas je pohvatati.Toliko ima tema otvorenih i za cas se izgubi.Kasnije ne mogu naci.
Nego vidim da je Chisum upucen u vlasnicke odnose oko kafica u gradu.Da li znas da li je i dalje Manjak ili Manisa vlasnik Brazila.Znam da mu je prije 2-3 godine bilo guravo i da je uzeo pozamasan kredit.Sto se njega tice lik je ok-Prava raja.Prije jedno 1-2 mjeseca citam kao auto uletilo u Brazil srecom niko nije stradao.Pa nesto kontam da li je stvarno neko izgubio kontrolu nad vozilom,jer ona Dalmatinska jebena ili je neko torpedirao se.
Nego da se vratim na kafice.Meni je Sejo Cengic bio legenda jer je mogao od jednog limuna nasjeci 100 kriskica limuna(za kolu).Jebote ko flis papir.Ja svojim ocima gledao kada je rezao.Bila opklada.
Lik je bio nevjerovatan.Stedljiv i gdje treba i gdje netreba.Pa raja napravila vic kao Sejin stari u drugom svjetskom ratu sakrio jevreja u podrum,a ovasj mu zauzvrat davao svaki dan jedan dukat.Rat bio i prosao,Sejo nasljedio i jevreja,ali mu nije rekao ni dan danas da je II svjetski rat zavrsen :mrgreen:

Ma evo i to je bilo, haveru :lol: ... kazem ja, mi smo o ovome davno jos pisali na onoj temi, a ja i ne vidjeh da i ova postoji.
Chisum wrote:Sve mi pratimo, oko.... :D

Nego, ajde da sjasemo sa Koga, ta kafana kao da je prokleta, evo nam i temu usra...

Hajdemo malo dalje... koji metar... :lol: o Manjku i kako mu je Medjuselac klapio prostor gdje je otvorio bastu, kraj Koga, pred sam rat... :lol: Jebo majku, onakav nikakav parking, popishas ga s kraja na kraj, a spletki k'o u sapunicama.

Manjak je uzeo bio prostor kraj Koga gdje je prije bio parking i onaj nekakav dio garaze, ali je to izgubio posto je prostor parkinga zauseo Zijo Medjuselac u medjuvremenu. On i danas drzi Brazil. Manjak je do njega.
Mislim da mu je Sejo golos radio prostor u zadnjoj turi.

A Sejo Cengic je posebna fela, stara ekipa... to su ljudi koji su imali i duha i davali sarm gradu. A ne k'o ove danasnje kafandzije... Niti ih ko jebe 2%, niti ce neko jednog dana o njima pricati.
mikogoago

#354 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by mikogoago »

Chisum wrote:
A Sejo Cengic je posebna fela, stara ekipa... to su ljudi koji su imali i duha i davali sarm gradu. A ne k'o ove danasnje kafandzije... Niti ih ko jebe 2%, niti ce neko jednog dana o njima pricati.
Hvala na odgovoru,nego da ne budem nepravedan prema Seji. Isto tako se znalo desiti ponekad kada prodje radno vrijeme,znaci 23.00 Sejo zatvori kafic,a prije toga pita ko je za zadnju turu.Onda bi nazvao kuci i rekao zeni da pripremi picu ili nesto drugo.Ono sto bi ostalo stalnih gostiju(ca.7-10) bi do neko doba noci pilo i jelo na Sejin racun.Nikada nije dozvolio da se plati to sto bi pili iza 23.00,a znalo se nekada i osvanuti.Ono to je bio ceif,a bilo je i interesantnih prica i dogodovstina uz ono cuveno Sejino: Cuj ne znam sta bi ti rekao,pa filozofska faca pa dalje...Ostace mi u sjecanju kao jedan specifican drag lik.On i jos neki likovi kao Damir Lisac stvarno su davali sarm onome Sarajevu.O Damiru i njegovim manifetlucima ste pisali na momci sa...
Mislim generalno i sva ta raja koja je tada zivila u Sarajevu,stvarno su nosili neki duh i davali sarm gradu. :thumbup:
HAVANA

#355 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by HAVANA »

A vidi rsuza sto se skupe zacas :lol:
muha_sa wrote: -uvece se izlazilo u ljetnu baštu Evrope--tad je bila muzika uživo-plesni podij-pa se znalo i zaplesat al se uznalo i korpa dobit :lol: pa ko popišan za svoj hastal :lol:
zna to i Havana koja je tuga kad korpu fasuješ :lol:

To je u Kosuti bilo :twisted: :lol: :evil: Mater li joj hebem,nikad joj halalio nisam...Pobjego iz vojske rad nje, kad ona kraj kamina s levatom...nista,ubio se svim i svacim i nazad u partizane,malo pritvora gulit... :lol:
Edin H.

#356 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Edin H. »

Chisum wrote:Ma jasta.... nadjoh da smo vec nesto tamo skrabali o kafanama.... Samo sto vi saltate teme k'o ludi :-D
Chisum wrote:Nadam se da se moderacija nece ljutiti sto prebacujem postove sa teme na temu, ali tek danas otvorih ovu temu o Kogu, pa vidjeh da se pominje neka raja kojoj je bolje na ovoj temi, a ne na temi o 50 feninga.

pape wrote: @Edine, ... Sejo Bukvic je capi koja nema damu da se pobije ni sa jednim, a kamo li sa petoricom. Taj Sejo sto si ga ti svojim ocima gledao je neki drugi tip.
Sve sto je @bjelave napisao je stoprocentno tacno. Lik je paksu, ... bio i ostao.

Da, Edine, i ja se nadjoh u razmisljanju kako to da Sejo ili mu drugi buraz imaju veze Bugatijem.

Dje :D ba Sefko?

Bugati je uvijek bio Sefkin, a njegov razbu nije Sejo, nego Mujo. Koji i danas drzi Bugati, dok je Sefko na "sluzbenom putu"... (nadam se da ce sto prije da ga vrate... Harbe se vec odavno vratio)
Robyn wrote:To smrdiste od kafica su drzali ona dvojica brace "nazovi specijalaca" u ratu sto su klepili taj prostor.
Tu sam sjedio prije dosta godina zadnji put i rekao sam vise nikada, da je zadnja kafana u Sarajevu. Koji su to primitivci, pogotovo onaj mladji, konj.
Prokleo sam to mjesto i ABd nikada nece ni imati gostiju. Takav seljober i primitivac neka ide u svoje selo pa nek tamo otvori kafanu ako moze, a i odatle bi ga izbacili. :x

Nije za primitivca da drzi kafanu, definitivno. Primitivac bugger off :lol: :dance:
Sto se tice ove dvojice brace, jednog od njih se sjecam, jer je bio sa mnom u specijalnoj, ne u mojoj ceti, doduse, ali se onog mladjeg ne sjecam tacno gdje je on bio u ratu. Nije bio sa nama, uglavnom. Koliko se sjecam drzali su prije rata Pjaf... medjutim, taj je covjek bio tako bezbojan i odbojan, da ja zaista nikad ne mogu sa sigurnoscu reci da li grijesim ili ne. Jednostavno, da nije uletio u Kogo, nikada se te face u zivotu ne bih sjetio.

Znam samo da se dobro okoristio situacijom i klapio Kogo na nacin na koji se tada inace "sirila slobodna teritorija" medju miljeom koji danas nesto "znaci" u ovom gradu.

Medjutim, zasto sam preshaltao ove postove na ovu temu, nije samo radi Seje i brata mu, i radi Koga i nadogradnje potkrovlja na Dalmatinskoj, nego vise radi toga sto se na ovom primjeru vidi kako su sjahali jedni, a uzjahali drugi, preko noci.

Naime, ja sam siguran da se raja sjecaju prijeratnog Koga i bivseg gazde, Kosmajca.
E kako je danasnji vlasnik uletio u Kogo, tako je i Kosmajac, pomocu onog cetnika iz Zavoda, Forkapica, koji je zajedno sa drugim cetnikom, Limicem, vedrio i oblacio po Sarajevu, sto se tice dodjele kvadrata i poslovnih prostora, uletio u prostor na koji je tada pravo polagao Dado Pasic, koji je, da ne rovari po ovome, kasnije, dobio Brodvej.

Kosmajac je pored Koga bio umjesan i u raspodjelu kvadrata nesto nize, Titovom, u Stefanelu, koji je drzao jedan drugi cetnik, Guzina, ali mislim da je objekat bio na Kosmajcu. Vjerujem da se i toga dosta raje sjeca.

Inace, tom srpskom linijom (ne govorim ovdje o sarajevskim Srbima, nego o seljackoj liniji, tipa Limica i ostalih, koja ce se kasnije preseliti - znamo gdje) i Forkapicevim favorizovanjem znamo kako su dijeljeni kvadrati po centru... Ko se sjeca najjacih lokacija, sjeca se i Bore BB-a i pokojon Veljka, gazde sloge, kasnije ubijenog u
Beogradu, koji jeste bio dobar covjek, ali, a ja sam ga poznavao, znam i kako je i kojom linijom hajrovao Slogu. Sve je to bila linija buduceg SDS-a, ili je barem bilo pozeljno kretanje u krugu tih chobana.

Elem, kako su razni cetnici Forkapici tada dijelili kvadrate, a poznajem i raju koja je i tada pokusavala, ali nije bilo teorije da se do kvadrata dodje "preko reda", jer je Forkapic uvijek prvo namirivao svoje, e tako su i sada ove SDA balijice raskaratale centar grada, dijeleci svojim podrumasima i dezerterima, i sakom i kapom.

Toliko od mene o Kogu. :)

P.S. Inace, u medjuvremenu, i mali je Raka drzao Kogo, prije godinu-dvije, ili tako nesto, pa sam tada znao nekada mlatnuti koju lozu tamo, a atmosfera i ekipa je bila deset puta bolja nego sada kada se vratio stari vlasnik.
Ma Sejo sto-posto ko' Zoran Cegar :D , samo naravno da nema veze sa Bugatijem, nego je to bilo ispred ASA koji je on drzao prije Koga :-)
PINKI_HZ

#357 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by PINKI_HZ »

moja raja je bila smjestena na cvili i na malti odnosno:
twin- na cvili extra bilo
adams- nakoo al et odrzo se do dan danas
ambasador- po meni bezze ali fin za druzenje ujutro uz jutarnju kaficu
zeppelin- dobro bilo bas
krokodil-nama bilo extra drzo moj komsija vazda radili sta smo htjeli, malo se zezali na poker aparatima! gledam sad u krokodilu pusto ko u pustinji !
Tvrdokorna mrlja

#358 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Tvrdokorna mrlja »

pade mi na pamet ona kafana kod crkve na marindvoru,dubrava jel bila?ono gdje je onaj sandzo napravio onaj fashion sa zlatnim stolicama :D

u dubravi je bilo pive u 8 ujutro,radila non stop,vracamo se iz bba,na oci ne vidimo,sesnest nam..i ono..ma hajmo jos po jednu klipacu :)

a jesul mulici drzali onu zivu muziku,narodnjake, na istoku koseva onaj restoran? :roll:
mikogoago

#359 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by mikogoago »

Tvrdokorna mrlja wrote:pade mi na pamet ona kafana kod crkve na marindvoru,dubrava jel bila?ono gdje je onaj sandzo napravio onaj fashion sa zlatnim stolicama :D

u dubravi je bilo pive u 8 ujutro,radila non stop,vracamo se iz bba,na oci ne vidimo,sesnest nam..i ono..ma hajmo jos po jednu klipacu :)

a jesul mulici drzali onu zivu muziku,narodnjake, na istoku koseva onaj restoran? :roll:
Ako se dobro sjecam ono je bila prvo diskoteka,dal isu je Mulici tada drzali ne bih rekao,ali su kratko iza toga to preuzeli i onda je krenulo sa narodnjacima tu i pokazivanje Mulica sa estradnim zvjezdama,ala Brunclik itd.Ono kao skocio im ugled :mrgreen:
enx

#360 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by enx »

mikogoago wrote:Da li neko zna ili se sjeca kako se zvao onaj kafic-restoran kod `84.Drzao ga je crni.Tako su ga zvali.Inace bio je konobar(tako sam ga ja upoznao,radio je u nekoliko dobrih restorana-kafea,a onda otvorio to kod `84.Otprilike negdje 1987-88.Zasto njega spominjem:Tog covjeka je krasilo kao svakog vrhunskog ugostitelja da je tacno znao sta gost zeli.Malte ne citao je misli.To je jedna rijetka osobina,a on je to tako s lakocom radio.Malte ne prije nego izgovoris covjek dolazi s tim sto zelis.Ja ga se sjecam i pamtim kao Crnog,a volio bih znati sta je snjim.Restoran je bio dosta skup,ali stvarno vrhunska usluga.Ono izadjes kokuz,ali ti nije zao,jer si bio ugoscen i tretiran kao car.
Možda misliš na "Monokl". picerija čini mi se bila.
memx

#361 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by memx »

HAVANA wrote:A vidi rsuza sto se skupe zacas :lol:
muha_sa wrote: -uvece se izlazilo u ljetnu baštu Evrope--tad je bila muzika uživo-plesni podij-pa se znalo i zaplesat al se uznalo i korpa dobit :lol: pa ko popišan za svoj hastal :lol:

To je u Kosuti bilo :twisted: :lol: :evil: Mater li joj hebem,nikad joj halalio nisam...Pobjego iz vojske rad nje, kad ona kraj kamina s levatom...nista,ubio se svim i svacim i nazad u partizane,malo pritvora gulit... :lol:
:lol:
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#362 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by enko 1964 »

To ovako nešta :D 34:46 - 35:15

muha_sa

#363 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

enko :thumbup: :lol: baš onako :lol:
mikogoago

#364 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by mikogoago »

enx wrote:
mikogoago wrote:Da li neko zna ili se sjeca kako se zvao onaj kafic-restoran kod `84.Drzao ga je crni.Tako su ga zvali.Inace bio je konobar(tako sam ga ja upoznao,radio je u nekoliko dobrih restorana-kafea,a onda otvorio to kod `84.Otprilike negdje 1987-88.Zasto njega spominjem:Tog covjeka je krasilo kao svakog vrhunskog ugostitelja da je tacno znao sta gost zeli.Malte ne citao je misli.To je jedna rijetka osobina,a on je to tako s lakocom radio.Malte ne prije nego izgovoris covjek dolazi s tim sto zelis.Ja ga se sjecam i pamtim kao Crnog,a volio bih znati sta je snjim.Restoran je bio dosta skup,ali stvarno vrhunska usluga.Ono izadjes kokuz,ali ti nije zao,jer si bio ugoscen i tretiran kao car.
Možda misliš na "Monokl". picerija čini mi se bila.
Da u pravu si Monokl picerija :thumbup: :thumbup: :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#365 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

mikogoago wrote:Da u pravu si Monokl picerija :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kako je to davno bilo........... Fakat, sad nema tamo ništa, od A kluba koji je bio preko pute Mehine pekare, pa ni gore gdje je bio 84, Mond (jel se Mond zvao što je držao rah. Asaf?), ni Monokl.. ništa..
mikogoago

#366 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by mikogoago »

Meni opet na pamet pade jedna mala kafanica na Kosevu.Tacnije koja se nalazila kod nekadasnjih pomocnih terena stadiona Kosevo.Ili bolje receno nalazila se gdje su bili nekadasnje tenis igraliste i klub(mozda se nije radilo o kafani mozda je pripadalo klubu).E tu su bili prekrasni jablanovi ,ako se dobro sjecam 6 ili 7 njih visoki do neba.Tu mi je bio najveci merak doci rano ujutro oko 7 i popiti kafu.Tu je ujutro uvjek dolazio jedan lik brada koji je vozio neko specijalno francusko biciklo koje je imalo mali elektricni motor.Ma lik je bio unikatan.E ako se tome doda da je to bila `74,`75 malte ne tip je bio atrakcija,a za mnoge cudak.Ja sam ga vidjao od `68 na tom biciklu.
Ono sto me je na tome mjestu odusevljavalo je bio mir(doduse s druge strane je bilo groblje) :D i zelenilo.Kada bi se popila kafica onda bi se razbacila koja partija tenisa ili jos malo posjedilo pa kuci.
Chisum

#367 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Chisum »

mikogoago wrote:
Chisum wrote:
Hvala na odgovoru,nego da ne budem nepravedan prema Seji. Isto tako se znalo desiti ponekad kada prodje radno vrijeme,znaci 23.00 Sejo zatvori kafic,a prije toga pita ko je za zadnju turu.Onda bi nazvao kuci i rekao zeni da pripremi picu ili nesto drugo.Ono sto bi ostalo stalnih gostiju(ca.7-10) bi do neko doba noci pilo i jelo na Sejin racun.Nikada nije dozvolio da se plati to sto bi pili iza 23.00,a znalo se nekada i osvanuti.Ono to je bio ceif,a bilo je i interesantnih prica i dogodovstina uz ono cuveno Sejino: Cuj ne znam sta bi ti rekao,pa filozofska faca pa dalje...Ostace mi u sjecanju kao jedan specifican drag lik.On i jos neki likovi kao Damir Lisac stvarno su davali sarm onome Sarajevu.O Damiru i njegovim manifetlucima ste pisali na momci sa...
Mislim generalno i sva ta raja koja je tada zivila u Sarajevu,stvarno su nosili neki duh i davali sarm gradu. :thumbup:
Nema na cemu...

Nego, sto se Seje tice, to zaista jeste bilo kultno mjesto jedno vrijeme, a on ostao kao jedan od poznatijih sarajevskih ugostitelja... Kasnije batalio sve to i po stare dane se dao u knjige i filozofiranje :lol:
S druge strane brat mu, Faruk, imao kafanu tamo na cosku Hajduk Veljkove, ali, tankosava.
amrica

#368 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by amrica »

Chisum wrote:
mikogoago wrote:
Chisum wrote:
Nema na cemu...

Nego, sto se Seje tice, to zaista jeste bilo kultno mjesto jedno vrijeme, a on ostao kao jedan od poznatijih sarajevskih ugostitelja... Kasnije batalio sve to i po stare dane se dao u knjige i filozofiranje :lol:
S druge strane brat mu, Faruk, imao kafanu tamo na cosku Hajduk Veljkove, ali, tankosava.
jel' Metronom?

Nego, odavno niko nije Muppet spomenuo. A sve se vrti ukrug, Cenga, Mod, Teatar...
Sad je apoteka tamo.
A nekad bilo :-)
Do 11-12h kafic, ali kad Zilo zamandali vrata, zalosna nam majka :D Nema izaci do zore.
Edin H.

#369 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Edin H. »

Sta je sa Mirisom Dunja?

Tano su bili legalizirali duvanje :zoka: :skoljka:
vicious

#370 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by vicious »

Edin H. wrote:Sta je sa Mirisom Dunja?

Teleportirali se iz Amsterdama direktno na Bjelave :D
amrica

#371 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by amrica »

vicious wrote:
Edin H. wrote:Sta je sa Mirisom Dunja?

Teleportirali se iz Amsterdama direktno na Bjelave :D

:D

sad i u amsterdamu moras na balkon izaci :roll:

a kako se zvao neki kafic pored galije, nesto kao vadicep :?
Gusztav

#372 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Gusztav »

Gusztav wrote:Ulazim jednom u apoteku na ćošku gdje je nekad Mapet bio...........kontam "j.bi ga paša, nekad si ovdje ulazio zbog votke, a sada zbog table kafetina" :)
Amrice, spominjan je Mapet prije nekoliko dana :)
amrica

#373 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by amrica »

Gusztav wrote:
Gusztav wrote:Ulazim jednom u apoteku na ćošku gdje je nekad Mapet bio...........kontam "j.bi ga paša, nekad si ovdje ulazio zbog votke, a sada zbog table kafetina" :)
Amrice, spominjan je Mapet prije nekoliko dana :)

:oops:

:run:

ne vidjeh :)
mikogoago

#374 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by mikogoago »

Ja mislim @amrica da se taj Farukov bas zvao ili zove Metronom.ne mogu se bas sto posto sjetiti,mali kafic na cosku.
amrica

#375 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by amrica »

mikogoago wrote:Ja mislim @amrica da se taj Farukov bas zvao ili zove Metronom.ne mogu se bas sto posto sjetiti,mali kafic na cosku.

aha, ispod onog ogledala za aute, pa preko puta :-D a gore na vrhu 071
minijaturno nesto, koliko se sjecam :?
Post Reply