.
-
samo malo
#351 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Unistili ste i ovu temu nacionalnim preseravanjem, cestitam.
- HAVANA
#352 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Romeo 80 wrote:http://www.myvideo.de/watch/2587633/Sarajevobili smo sretni wrote:Ma Vi samo umijete da mrzite.Razlikujemo se jer HRISCANSKI JE PRASTATI!Bio je to i moj grad,i od ostalih 140000 ljudi.Vise nije,a i nemamamo za cim da zalimo.Uspomene nam ne mozete UZETI!Slucajno sam zalutao na ovaj sajt,i nemam razloga da se raspravljam.Htjeli to priznat ili ne naj face grada su otisli.To nije vise onaj grad.Grad u kome se nije znalo i nije pitalo ko si i odakle si.Proslo je to vrjeme...Budite sretni i veseli jer ste nas istrjebili iz tog grada.Pravimo mi nas,ljepsi i bolji.Jos je u razvoju ali bice bice ...SVE NAJBOLJE SVIMA VAMA!!!Hriscani prastaju!
Uživaj "branioče"! Dobro ovo pogledaj i imaš jedno mahanje iz Sarajeva u kojem se ja (zamisli Srbin) još uvijek nalazim i nisam istrijebljen!
Đubre...
-
Dennga2
#353 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
18. jul. 2009. 16:04 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» bili smo sretni
Hvala zbog ovog izbacivanja
romeo svaka ti cast i od mene
» bili smo sretni
Hvala zbog ovog izbacivanja
romeo svaka ti cast i od mene
-
irenam
#354 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
znali neko gde je crni Dule sto se druzijo sa Konjom i Krepom.Pitajte Krepu on sigurno zna sta je snjim i gde je
- Nekako s proljeća
#355 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
bili smo sretni wrote:Ne znam odakle ti ta informacija da je bio ranjen.Nije sigurno,jer sam do zadnjih trenutaka bio sa njim.Nije se on igrao rata.Igrali su se Alija,Sloba i Tudzman.On je branio svoje,kao i ti tvoje.Nekako s proljeća wrote:![]()
Ma dobro, mi smo to znali i ...dopustili im da se okupljaju tamo u kafani ''Lovac''...bili su gore u Borovu selu neki.Šinik je poginuo na Jevrejskom groblju, čvaka je bacala dinamit na nas a on mu se vratio i fakticki sam sebe ubio.Nije bio pametan da shvati da mu je predhodno ranjavanje bilo isaret da se prestane igrati rata.
Bimbalo je iz Vogosce bio ...
No sikiriki, basne lažu-srne ne postoje...

Pitaj ove gore: Bobara, Simanu,Šilju...
A ti ode sa foruma kao i sa Jevrejskog birvaktile....

-
kenzo
- Chisum
#357 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ma jeb'o shupka. Pishaj ga.kenzo wrote:http://www.youtube.com/watch?v=mUdLKpTs1hQ
evo vam brneta u malo boljem kadru..je li ovo on?
Nego, Nekako s proljeca, gdje ulovi ovu sliku?
Ja sam za Simanu cuo da je negdje vani... Skandinavija koliko se sjecam... ako ne grijesim, naravno.
Last edited by Chisum on 09/11/2009 17:31, edited 2 times in total.
- Chisum
#358 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Chisum wrote:Hehe... Pticar...irenam wrote:ovde niko ne spominje Muju iz pofalica.Lik se smirijo ozenijo 3 dece.Za vreme rata bijo je strah i trepet.Pirgo je ubijen cinimi se,Pticar je u Beogradu odao se alkoholu![]()
Da u Beogradu je... odavno... valjao gudru po parkovima... krpio kraj s krajem. Sada, sta je s njim - ne znam.
Kada sam, nakon rata bio u Bg, onako "undercover", nadjem se s likom, drugom, koji je "jebiga jarane, morao sam" - otisao kod "svojih", pa mi pricao kako je, nakon sto se obreo u Bg, krpio rupe u krizi Pticarevom gudrom... zetoni, uglavnom i slicna sranja...
Kaze mi, flekao se nekoj babi...
Ja ga nakon rata nisam sreo, niti znam da li je istina... ali sto se njega tice, jos mi je jedan lik o njemu rekao nesto slicno... I on je u neka doba tarapane sprzio rego (mada, opalio je i jednu dobru "smjenu" ovdje kod nas, pa mu odlazak nikada nisam uzeo za zlo)... pa ga nasao... a srodne se duse lako pronadju...![]()
Nego, onako, usput.... svi pricaju o nekim travuljinama, dopu, njuskanju... i slicnim sranjima.... ali svi nekako presute kako su artani znali da propaljuju omladinu, a i sire... Sta je ljudi? Je l' vas to nesto stid?!
Sad mozete otvoreno... svejedno smo dosli tobe.
A evo, jos ljetos napisah ovaj post, u kojem se dio odnosi na jos jednog momka sarajevskog asfalta, tragicne sudbine.
Nedugo nakon sto je ovaj post napisan, Srle Cankovic je ubio Sanju, a onda i sebe.
Posto sam ga poznavao dugo i dobro, ni danas ne mogu da vjerujem da se ovo desilo.
Elem, jos jedno lice koje me je, kada bih ga sreo, a u zadnje vrijeme, kako se vratio iz Italije - cesto sam ga znao sresti, vracalo u predratna vremena o kojima se ovdje pise. Vjerovatno ga se i ostali momci iz stare ekipe HZ-a sjecaju... dosta je tekmi s nama odradio.
Last edited by Chisum on 09/11/2009 18:37, edited 1 time in total.
- M.O.S-
#359 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
A sjeca li se iko Dzaleta i zabice????
P.S. Ili Dzeme allahmurahmetile ???
- primus-sa
#360 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Radio kod Sinise u Liri,sestra Zdenka,zet Goran,sto kazete raja iz Veljkove(ja sa br.21),komplet Pasici,Paripovici,sve likovi....Solakovici,sa starom na celu....Chisum wrote:Simicevic? Raja iz Hajduk Veljkove?Bloodflow wrote:Evo malo iz moje mahale s Katedrale, Toto konobar iz Hamam bara (brkovi i faca ala Charlie Chaplin) u ratu jedno vrijeme radio u Muzičkoj akademiji (tada se zvala Lira) i završio u Francuskoj, u Parizu u restoranu Harisa Džinovića...samo takav lik
- primus-sa
#361 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
M.O.S- wrote:A sjeca li se iko Dzaleta i zabice????
Kad naidje Grom ,Dzale i Juka stanu mirno.....
- Chisum
#362 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
A stara postena...primus-sa wrote:Radio kod Sinise u Liri,sestra Zdenka,zet Goran,sto kazete raja iz Veljkove(ja sa br.21),komplet Pasici,Paripovici,sve likovi....Solakovici,sa starom na celu....Chisum wrote:Simicevic? Raja iz Hajduk Veljkove?Bloodflow wrote:Evo malo iz moje mahale s Katedrale, Toto konobar iz Hamam bara (brkovi i faca ala Charlie Chaplin) u ratu jedno vrijeme radio u Muzičkoj akademiji (tada se zvala Lira) i završio u Francuskoj, u Parizu u restoranu Harisa Džinovića...samo takav lik
Eki, Toto radi kod Harisa... Znam da je zazdio u Francusku, ali nisam znao da sljaka kod Dzinovica... a i on je raja iz blizine...
Last edited by Chisum on 09/11/2009 19:44, edited 2 times in total.
- primus-sa
#363 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Jest,jest...
Vazda neki taxo parkiran(Talijan & co.)
Vazda neki taxo parkiran(Talijan & co.)
- South Blue Mama
#364 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
mislim da cu se cijeli zivot sjecati njih dvoje a posebno vremena kada je zabica nosila plisane helanke sa cvjetnim uzorkom i trenutaka kada bi sjela na motor a zadnja guma bi legla do bolaM.O.S- wrote:A sjeca li se iko Dzaleta i zabice????
pa onda pinjo i zalijepljena Hicina slika na koznoj jakni
- M.O.S-
#365 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
South Blue Mama wrote:mislim da cu se cijeli zivot sjecati njih dvoje a posebno vremena kada je zabica nosila plisane helanke sa cvjetnim uzorkom i trenutaka kada bi sjela na motor a zadnja guma bi legla do bolaM.O.S- wrote:A sjeca li se iko Dzaleta i zabice????
P.S. Ili Dzeme allahmurahmetile ???![]()
pa onda pinjo i zalijepljena Hicina slika na koznoj jakni
Kad se samo sjetim ti momenata
P.S.moras priznati da je zabica budila mastu sirokim djicijim masama???
-
Stari kenjac
#366 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
bili smo sretni wrote:Sta da ti kazem jarane,mi odosmo u Evropu,a Vi camite u SVOME sa Vehabijama i Sandzaklijama.Daleko ste Vi dogurali u SVOME!Dolazi nase vrijeme,i optuzbe da smo mi napadali.Sve je to zajednicko bilo,a odjednom je VaseBernard_Prince wrote:Ubica i cetnik nam se javlja da je pucao po Sarajevu, niko nista osim Havane??? Jos je uvijek ubijedjen da je "branio svoje". Jao! Pa da je cijela planeta Zemlja psihijatrija i Jagomir zajedno, srpskim nacionalistima ne bi mogla pomoci. Nosite mi ovu nakaznu spodobu sa ociju.
Halo glupson,
djaba ti Europa. Djaba ti Serbija. Tamo cete uvijek biti građani drugog reda, glupi Bosanci. Pa imam i ja raje u Bg. Znam, bio, vidio. Skupljate se ko misevi po odredjenim kafanama, bez prisustva domicilnih i pjevusite"ne klepci nanulama..."Sluso svojim usima u nekoj basti kafane "careva cuprija" ili tako nekako. Uvijek je tako bilo i uvjek ce biti. Isto sto su Bosanski Hrvati u zagrebu, Hercegovci. A o Europi da i ne govorim. I to sam vidio ocima. Tamo ces biti primitivni Balkanac.(nisam bio pobjegulja za ostale citaoce). Da te ne vuce Sarajevski asvalt, ne bi ni zavirio svoj prljavi nos ovdje, kao sto i ja ne zavlacim po Srbijanskim forumima jer me apsolutno ne interesuje. Volim svoj asvalt vec 55 godina i volicu ga do smrti.
- Chisum
#367 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Stari kenjac wrote:bili smo sretni wrote:Sta da ti kazem jarane,mi odosmo u Evropu,a Vi camite u SVOME sa Vehabijama i Sandzaklijama.Daleko ste Vi dogurali u SVOME!Dolazi nase vrijeme,i optuzbe da smo mi napadali.Sve je to zajednicko bilo,a odjednom je VaseBernard_Prince wrote:Ubica i cetnik nam se javlja da je pucao po Sarajevu, niko nista osim Havane??? Jos je uvijek ubijedjen da je "branio svoje". Jao! Pa da je cijela planeta Zemlja psihijatrija i Jagomir zajedno, srpskim nacionalistima ne bi mogla pomoci. Nosite mi ovu nakaznu spodobu sa ociju.
Halo glupson,
djaba ti Europa. Djaba ti Serbija. Tamo cete uvijek biti građani drugog reda, glupi Bosanci. Pa imam i ja raje u Bg. Znam, bio, vidio. Skupljate se ko misevi po odredjenim kafanama, bez prisustva domicilnih i pjevusite"ne klepci nanulama..."Sluso svojim usima u nekoj basti kafane "careva cuprija" ili tako nekako. Uvijek je tako bilo i uvjek ce biti. Isto sto su Bosanski Hrvati u zagrebu, Hercegovci. A o Europi da i ne govorim. I to sam vidio ocima. Tamo ces biti primitivni Balkanac.(nisam bio pobjegulja za ostale citaoce). Da te ne vuce Sarajevski asvalt, ne bi ni zavirio svoj prljavi nos ovdje, kao sto i ja ne zavlacim po Srbijanskim forumima jer me apsolutno ne interesuje. Volim svoj asvalt vec 55 godina i volicu ga do smrti.
Ma stipu vatale....
Sta ce... nije lako, kad si glup, pa se svojom voljom (zacinjenom durmitorskim mirodjijama i bajkama), nakon mnogo godina zivota u jednom lijepom gradu, jednog jutra - probudis u Mokrom.
Nemojte se, ljudi, loziti i pustati da ovakvi pokvare temu... Taman se razvila u jednu finu pricu, i drago mi je vidjeti koliko ima nas, koji se jos uvijek sjecamo nekih faca, nekih, mozda i banalnih, ali simpaticnih stvari i zajebancija koje su nam obiljezile mladost, stvari i faca, kojima se cesto vracam kada zelim da se iskljucim iz ovog talasa seljakluka koji danas caruje ovim prostorima.
- Nekako s proljeća
#369 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Izvini, tek sada navratih na temu...Chisum wrote:Ma jeb'o shupka. Pishaj ga.kenzo wrote:http://www.youtube.com/watch?v=mUdLKpTs1hQ
evo vam brneta u malo boljem kadru..je li ovo on?
Nego, Nekako s proljeca, gdje ulovi ovu sliku?
Ja sam za Simanu cuo da je negdje vani... Skandinavija koliko se sjecam... ako ne grijesim, naravno.
Javio mi se iz ''xy'' zemlje u ratu....dobar je to momak.Nemam nikakvih info da je ''pao'' kao čovjek u onom periodu 92-95.
U principu pišem istinu, ili ćutim...
-
DZONPI
#370 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Halo znali neko jesta sa Hasetom sa carsije.Bio je u Hordama sa Drogom,Dadom i ostalim.Bio sam dobar sa njim ali cugo brate previse.Ako neko zna volio bi znat.Stelex,Kuk,Ag ,Filozofija i ostale Sarajevske rupe su bila nabolja mjesta. marisane.
-
MojaMalenkost
#371 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
LovacDZONPI wrote:Halo znali neko jesta sa Hasetom sa carsije.Bio je u Hordama sa Drogom,Dadom i ostalim.Bio sam dobar sa njim ali cugo brate previse.Ako neko zna volio bi znat.Stelex,Kuk,Ag ,Filozofija i ostale Sarajevske rupe su bila nabolja mjesta. marisane.
- Nekako s proljeća
#372 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
DZONPI wrote:Halo znali neko jesta sa Hasetom sa carsije.Bio je u Hordama sa Drogom,Dadom i ostalim.Bio sam dobar sa njim ali cugo brate previse.Ako neko zna volio bi znat.Stelex,Kuk,Ag ,Filozofija i ostale Sarajevske rupe su bila nabolja mjesta. marisane.
Dobar je to momak, danas znatno stariji...urednije kose prošarane sijedim vlasima...u zadnje vrijeme je furao biciklo ...i dalje koristi neke ''bobe'' koje mu prave neprirodne ''tikove'' tijela...na tekmama je sve rjeđe jer su se stari hordaši povukli a nazovi hordaši bili preuzeli preuzeli sjever sa furkom nigdje veze...sada ne znam , mladi su konačno preuzeli sjever i furaju svoju furku.Gdje se on našao u toj smjeni generacija...nepoznato mi je.
Intimno je bio vezan za ''Nunu''...mislim da je i dalje...jedno od njene djece mi itekako liči na njega...ali hajde...
Raja sa platoa ..ART-a...
Ne pitaj me više ništa...
Campo
Jadranko-Dado

Last edited by Nekako s proljeća on 24/11/2009 09:54, edited 2 times in total.
-
DZONPI
#373 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Haj fala bogu nek je ziv.Uf dje se sjeti Nune znam je i ja dobro i sjecam se njih dvoje koda je to juce bilo.Cuo sam da je Droga umro.Sta radi mali Campo iz Dobrinje,mislim mali a sad mu je skoro petobanka.Dobra je to raja bila.Evo ja sad nesto kontam gdje moja ekipa zavrsi.Dvojica zijanila,a ostali ima ih i po Americi,jedan u Norveskoj,Holandija pa eto nekad se nadjemo malo se sjetimo tih rokerskih mjesta,desavanja.Samo mi jos jedna faca fali sa Grbavice nadimak mu Faki kazu da je sad Taxista,moracu ga malo potrazit bio je specificna faca ala Jan Gilan.
- Edin H.
#374 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Je'l ono bjese Hase ili Dado (ne mogu se sjetiti) kada nokautira policajca u Skenderiji?DZONPI wrote:Halo znali neko jesta sa Hasetom sa carsije.Bio je u Hordama sa Drogom,Dadom i ostalim.Bio sam dobar sa njim ali cugo brate previse.Ako neko zna volio bi znat.Stelex,Kuk,Ag ,Filozofija i ostale Sarajevske rupe su bila nabolja mjesta. marisane.
Nesto kao Horde protestirale (uvijek nesto protestuju
-
barby02
#375 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
NecuNekako s proljeća wrote:
Raja sa platoa ..ART-a...
Ne pitaj me više ništa...