Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#351 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Michun »

Annonimous wrote:Iko?
ne znam ni da ima tamo frizerski :shock:
audrey

#352 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by audrey »

Annonimous wrote:Pozdrav svima,

Evo da malo osvjezim temu, uskoro mi je matura a ja necu nikakvu komplikovanu frizuru. Sminkerica Maja mi je rekla (kad sam zvala da se naucim kod nje za sminkanje) da dodjem u salon preko puta barosa, frizer mahir pa bi me tamo i nasminkala ona. Zanima me ako je iko od vas imao nekih iskustva s njim, kakve su cijene, kako sisa itd. hvala vam puno

Što se Mahira tiče, on je super. Kad sam ja imala maturu, Mahir mi je radio frizuru a Maja me je šminkala, i bila sam prezadovoljna. Salon se nalazi u onom prolazu kod Guinessa i onog marokanskog restorana, prostor je vrhunski urađen. Garantujem ti da ćeš biti prezadovoljna, jer je odličan frizer i pravo je nagodan.
audrey

#353 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by audrey »

Zaboravih napisati, što se cijena tiče, fakat nije preskup. Ne znam koliko će te koštati frizura, ali znam da mu je šišanje sa feniranjem od 18 do 25 KM, znači neke standardne cijene.
LaCici

#354 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by LaCici »

Da ne iscitavam sve stranice, treba mi dobar frizer za farbanje. Naime moja frizerka kod koje idem nikako ne moze da mi potrefi boju koju zelim, svaki put izadjem sa narandzastim odsjajem. Cula sam za nekog Seju u Hrasnom da je dobar pa zna li neko kako se krece cijena, ili imate nekoga drugog za preporuciti?
inspire_me

#355 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by inspire_me »

LaCici wrote:Da ne iscitavam sve stranice, treba mi dobar frizer za farbanje. Naime moja frizerka kod koje idem nikako ne moze da mi potrefi boju koju zelim, svaki put izadjem sa narandzastim odsjajem. Cula sam za nekog Seju u Hrasnom da je dobar pa zna li neko kako se krece cijena, ili imate nekoga drugog za preporuciti?
Ti i ja izgleda imamo isti problem :sad: Pogedaj par postova visocije i vidjeces da sam i ja nekad u maju postavila isto pitanje ;-)
LaCici

#356 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by LaCici »

I nisi dobila odgovor? :sad:
inspire_me

#357 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by inspire_me »

LaCici wrote:I nisi dobila odgovor? :sad:
Izgleda da nema rjesenja za ovaj nas problem :cry:
Osim da promijenimo boju :D ;-)
blue tabu

#358 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by blue tabu »

inspire_me wrote:Sjecam se da mi je jedne godine (prije 2-3 god, mozda i 4) prahnula neka promjena 2. aprila i nazvala sam salon Morgan da se narucim kod Adi-ja, a on je imao slobodno 23. aprila. Tako da sam otisla kod neke tamo njegove radnice, kod koje naravno nisam imala hrabrosti za neku veliku promjenu, osisala me i isfenirala sasvim prosjecno, nista specijalno. Nikoga osim mene nije bilo u salonu, a u neka doba je Adi onako malo navratio i procaskao sa tim radnicama i otisao :? :?
Nista neobicno od Ade.. i kada se narucim u određeno vrijeme znalo se desiti da cekam po sat,Ado vise neeee. Mnogi su odustali davno od njega...Nije jedini, a osim toga on je vise izvikan sto neko vec rece... mozda jedino na vrijeme ''odradi'' :D Selmu Bajrami, Elviru Rahic i njima slicne.
amyca

#359 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by amyca »

Ja idem svake sedmice na feniranje u Madonnu u Grand centru na Ilidzi, kosa do ramena 13KM. Idem kod Alene, frizura mi traje citavu sedmicu (imam srecu, kosa mi je suha, pa taman izdrzi sedam dana bez pranja :D ). Ni ostali dio ekipe nije los. Imaju puno posla, pa je i to znak da dobro rade. Koriste Kuene proizvode i evo vec 2 godine sedmicnog feniranja kosa mi je zdrava i neostecena. Sisam se jednom u pola godine, reda radi. Inace mi je boja prirodno pepeljasto plava, veoma osjetljiva na nekvalitetne sampone i regeneratore. Koliko sam mogla vidjeti puno cura dolazi na farbanje i pramenove kod njih, ali ne znam koja im je cijena. Uglavnom sve pohvale za kompletnu ekipu iz Madonne... :-D
LaCici

#360 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by LaCici »

Evo zvala sam ovaj frizerski Madonna u gradu i farbanje duge kose im je 55 KM i feniranje 20 KM. :shock: Sta je s ovim frizerima, stvarno pretjeruju sa cijenama? Koji sam ja djavo zavrsavala fakultet, bolje da sam otisla u frizere pa fino da zaradim za 2 sata ono za sta mi s faxom treba dan i po. :x
miss_heidi

#361 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by miss_heidi »

.
Last edited by miss_heidi on 25/05/2012 23:21, edited 1 time in total.
LaCici

#362 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by LaCici »

Ja imam super frizerku sto se tice feniranja i sisanja koje me izadje 25 KM. Ali nije dobra sa farbanjem. I evo sad zaredala da zovem ove malo bolje i zvucnije frizerske da se raspitam za cijene i ne mogu da vjerujem koja otimacina para. Farbanje im je od 70 KM pa nadalje... :x I zamisli jos da das tolike pare i izadjes nezadovoljan.
otherside

#363 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by otherside »

takve su vam cijene vise-manje svugdje...ja sam isla u lokalni frizeraj u naselju :D bilo mi mrsko hodati a pramenovi su bili ok. placala sam ih 50-60 km bez sisanja.
LaCici

#364 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by LaCici »

Zna li iko broj Seje u Hrasnom, Maestro salon, da i kod njega jos provjerim? Ne mogu na interentu da nadjem kontakt za taj salon.
miss_heidi

#365 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by miss_heidi »

zna li neko kakav je frizerski salon 'still'? negdje je kod robota u hrasnom?
jedna tamo

#366 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by jedna tamo »

ilidža je malo jeftinija po ovom pitanju, ja u zadnje vrijeme idem u KS u Sari i cure stvarno dobro feniraju, nisam se farbala ni ništa drugo jer su preskupi al zato pranje i feniranje 14 KM i to duža kosa ispod ramena, a gusta, imam je za 3 glave, tako da sam zadovoljna sad za sad sa njima
Alhemicarkaa

#367 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Alhemicarkaa »

Ja sam prekuce bila kod svoje stare frizerke, farbanje, šišanje i feniranje je 28 KM. Ja sam doduše donjela svoju farbu i stalna sam mušterija. Sa njenom farbom me izađe oko 33 KM, kosa mi je do ramena (prije šišanja, sad je malo kraća :mrgreen: ). Super mi je boja, jednaka svuda, sjajna. Ova frizerka nije pretjerano izvikana, ali joj je uvijek gužva i ima svoje stalne mušterije. Jedino što me kod nje nervira je čekanje i kad se naruciš čekas, a ja nemam živaca ni vremena da sjedim satima. No prekuce bio utorak pa nije bilo nikog i nisam čekala :lol:
Irm@

#368 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Irm@ »

LaCici wrote:Da ne iscitavam sve stranice, treba mi dobar frizer za farbanje. Naime moja frizerka kod koje idem nikako ne moze da mi potrefi boju koju zelim, svaki put izadjem sa narandzastim odsjajem. Cula sam za nekog Seju u Hrasnom da je dobar pa zna li neko kako se krece cijena, ili imate nekoga drugog za preporuciti?
ja idem u Image u Hotelu Evropa..jest da je poskupo ali vecinom su svugdje slicne cijene.. i boja mi je bas divna :)
LaCici

#369 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by LaCici »

Koliko je farbanje sa feniranjem?
Rosebud_

#370 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

Ne znam, al su meni ovo bas visoke cijene. Ja vec 3-4 godine unazad idem kod iste frizerke, i sisanje i feniranje platim najvise 15KM. A s obzirom na to da joj idem toliko dugo, ocito je da sam zadovoljna.

I da napomenem, nisam iz Sarajeva, pa je mozda to razlog toj cijeni :D
cordial

#371 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by cordial »

Alhemicarkaa wrote:Salon Mošus (Dundee, kod Bagatele na Pofalićima) je ekstra povoljan, ja šišanje, pranje i feiranje plaćam 18 KM, dužina paž, a samo pranje i feniranje 11 i ekstra rade. Preporučila bih frizerku Irmu - cura stvarno super radi, kao da ima iskustva 20 godina, tačno zna koji omjer boja uzeti da bi potrefili nijansu koju tražiš, i uvijek ispadne baš onako kako sam htjela (meni je malo teško potrefiti). S njom je jedini problem što su zakupili prostor u Vili Park :-) i prebacili je tamo, i pošto je uz onu TV jedina u objektu, malo je freak-i, naročito ako idete noću :-)
A koliko kosta farbanje kod nje? Duga kosa je u pitanju.
Last edited by cordial on 14/07/2011 17:39, edited 2 times in total.
cordial

#372 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by cordial »

vesna555 wrote:
surajaa wrote:Djevojke, je li moze neko, (ukoliko moderacija dozvoli) postaviti broj telefona frizerskog salona koji drzi Ado Karisik (ne znam ime salona). Dobila sam informaciju, ne znam koliko je tacna, da bi usluga farbanja, šišanja, feniranja na moju duzinu kose kod njega, iznosila izmedju nekih 130-150 KM. Ako bilo ko ima neka iskustva da potvrdi ili demantuje ovu moju (dez)informaciju bila bih zahvalna.

Duzina moje kose je skoro do polovine ledja, svijetlo smedja je i farbala bih je cijelom duzinom...
Ma daaaj bona, ofarbat cu te ja džaba i odvedem te kod svoje frizerke i za 15 KM te isfenira i popijemo gdjegod taj ostatak :mrgreen: Salim se, imam ti ja super frizerku, mozda ce te sve to izaci ukupno 25 KM - 40 KM, a vjeruj mi da nema velike razlike između nje i Ade, samo sto je on izvikan (doduse i dobar :) ).
Hajde nam reci ime salona, odnosno frizerke, i ako imas neko kontakt telefon.
Alhemicarkaa

#373 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Alhemicarkaa »

cordial wrote:
Alhemicarkaa wrote:Salon Mošus (Dundee, kod Bagatele na Pofalićima) je ekstra povoljan, ja šišanje, pranje i feiranje plaćam 18 KM, dužina paž, a samo pranje i feniranje 11 i ekstra rade. Preporučila bih frizerku Irmu - cura stvarno super radi, kao da ima iskustva 20 godina, tačno zna koji omjer boja uzeti da bi potrefili nijansu koju tražiš, i uvijek ispadne baš onako kako sam htjela (meni je malo teško potrefiti). S njom je jedini problem što su zakupili prostor u Vili Park :-) i prebacili je tamo, i pošto je uz onu TV jedina u objektu, malo je freak-i, naročito ako idete noću :-)
A koliko kosta farbanje kod nje? Duga kosa je u pitanju.
Nemam pojma, prestala je raditi i po zadnjim informacijama ne radi još uvijek nigdje. Koliko sam vidjela promjenili su sve radnice i to na gore. :(
MaNeTo

#374 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by MaNeTo »

ELvir je najbolji :D

A da je skup pa i nije :roll:
Odem jednom u tri mjeseca,halalim 25KM sto mi opere kosu osisa i isfenira :D
Zanaaa

#375 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Zanaaa »

Ogledalce,frizerski salon na carsiji.. :-D od slatkog coseta lijevo:-)
Post Reply