alija je tražio čarape..oni mu dovukli arape..Zov_divljine wrote:Nije Alija mogao znati sta radi svaki pojedinac!suncokret13 wrote:caco je 2 godine radio sto je radio po sarajevu i niko nije znao ???
sto su ga ubili ?
ko je odgovarao za grabovicu,za kazane ??
koliko ja znam niko.
ko je doveo medzahedine ?
ko je placao po 100 dem za svako sunecenje djeteta u Sarajevu za vrijem rata ?
Alija sigurno nije doveo arape, i sam je govorio da nama treba oruzije a ne ljudstvo!
A to za sunecenje, pa sta fali. To je muslimanski obicaj. Dobro bi bilo kad bi i sad berberi davali km za sunnet!
Cirkus dana!
-
prleitihi
-
prleitihi
mirno spavajte..plan je skovan..Zov_divljine wrote:A jeli mislis da je braniti i odbraniti zemlju od 10 puta jaceg agresora + svjetska ignorancija, mala stvar!?suncokret13 wrote:za aliju ,a i za nas bi bilo najbolje da se on nije mjesao u politiku.
Mozda se moglo bolje, mozda...
Ali sigurno je moglo gore.... sigurno... sve do Velike srbije...
Mi nismo imali izbora, plan je bio skovan. Na nama je bilo samo da se branimo! I po zelji EU... da nestanemo...
-
prleitihi
mi smo..u stvari..pobijedili..Zov_divljine wrote:Mala podsjeta...
Na BiH je izvrsena brutalna agresija.
Armija BiH na celu sa Alijom je branila i odbranila drzavu.
Zrtava je bilo mnogo, jer agresor je bio svirep i krvavih ociju. ...Ali na kraju ipak gubitnicka snaga... Nasa armija je pobijedila, samo to neki ne kontaju!
Bosna je opstala zajedno sa svojim narodima.
Alije vise nema.
Sad nema granata niti snajpera, sada mozemo svi da pricamo/pametujemo do mile volje...
-
prleitihi
ako imaš muda..pogledaj kafenkaste bakterije iznad muda..bilyu wrote:Sunecenje nema nikakve ama bas nikakve veze sa vjerom.Ako imas muda (izvi na izrazu) idi u wc i pogledaj ispod te kozice koliko se prljavstinje i bakterija skuplja budu bjele boje ili ponekada zuckasta ili kafenkasta al najvise bjela.Da bi se sprjecilete infekcije kod muskaraca je jedini nacin da se osunet tj taj visak koxzice koji ama bas nista neznaci da seodsjece i sprijece infekcije i upale penisa i mokracnih kanala.suncokret13 wrote:nisam ni ja naredjivao !Zov_divljine wrote:I Kazani i Grabovica su nesto za sta neko treba da odgovara!
Medjutim, ti zlocini nisu vrseni planski a pogotove ne po nalogu Alije.
Isto tako, ma koliko se vi trudili da nadjete zlo tamo gdje ga nema, uvjek ce se znati ko je bio agresor a ko branilac/zrtva. I neki nasi jesu pravili zlocine, ali to ne mijenja cinjenicu ko je bio cetnik a ko bosanski ljiljan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...Nikada nisam vidjeo da su jedinice nase armije krenule da "ciste" Sarajevo...! A zasto? ...pa zar se nije pravila "Muslimanska drzava"(R.Karadzic)
caco je 2 godine radio sto je radio po sarajevu i niko nije znao ???
sto su ga ubili ?
ko je odgovarao za grabovicu,za kazane ??
koliko ja znam niko.
ko je doveo medzahedine ?
ko je placao po 100 dem za svako sunecenje djeteta u Sarajevu za vrijem rata ?
Inace jevreji isto sunete djecu kao i sada Englezi i ostali sto polako zapocinju.Neki od njih mrze islam iznutra al ipak rade ono sto muslimani vjekovima rade.Inace davanje para je tradicija kod muslimana kada se musko djete osuneti .Znaci da ima veze sa islamo nebi nikada to radili.
Sto se tice mudzahedina mislim da znas sta znaci ustvari mudzahedin.Prethodno te zelim upitati sa su zenke,HVO i Crnokosuljasi radili u BiH.Arkan,Seselj,Draskovic i njihove vojske?
Molim odgovori mi.
-
prleitihi
preplika..bilyu wrote:Kada sam bio kod tetkinog sina (dodje mi brat od teteke )u sarajevo pricali smo u vezi rata u vatskoj Hrvatskoj koji je bio u pravom jeku i rekao mu kupi oruzje terbat ce ti .Satriji je od mene 12 godina znaci imao je tada oko 32 .Nasmijao mi se i rekao mi je Jos si mlad ti neznas nista Nece dati EU i Amerika rat u bosni.Rekao sam mu kupi neka imas kod sebe pa ako nebude baci ga.Opet je rekao nema nista od rata u Bosni i Hercegovini jer smo mi svi Izmijesani i zajedno zivimo nije ko u Hrvatskoj ili Sloveniji ili pak Srbiji.Proslo je 9 mjeseci i rat je zapoceo Sarajevo je bilo okupirano.Ostao je u Ratu bez icega a vojska mu je bila u komsiluku takoreci jer su bili u kasarni Viktor Bubanj i svaki tren su pucali po njima.Zelim reci nenadaj te se u EU niti SAD.nineac wrote:Adminsitrator, ako ovo nije onaj zavalonac evo moje glave!
Moja rahmetli nana je bila Hercegovka i uvjek je govorila uzdaj se use i u svoje kljuse.Niotkoga nista neocekuj .Ako ti je pomoc potrebna i ako ti neko pomogne fala mu ako ne cuti i idi dalje ...
-
prleitihi
trčimo sami sa sobom..tj. USA i u svoja kljUSA..Zov_divljine wrote:U ovome se slazem sa tobom. I ja imam odredjene sumnje prema EU. Jednom nas je izdala i ostavila na cjedilu, mogu to opet uraditi ako do toga dodje... Cini mi se da bi bilo mnogo bolje trcati za USA nego za EU. Ali najbolje je trcati sam za sobom, i paziti samo sebe(BiH)...bilyu wrote:Kada sam bio kod tetkinog sina (dodje mi brat od teteke )u sarajevo pricali smo u vezi rata u vatskoj Hrvatskoj koji je bio u pravom jeku i rekao mu kupi oruzje terbat ce ti .Satriji je od mene 12 godina znaci imao je tada oko 32 .Nasmijao mi se i rekao mi je Jos si mlad ti neznas nista Nece dati EU i Amerika rat u bosni.Rekao sam mu kupi neka imas kod sebe pa ako nebude baci ga.Opet je rekao nema nista od rata u Bosni i Hercegovini jer smo mi svi Izmijesani i zajedno zivimo nije ko u Hrvatskoj ili Sloveniji ili pak Srbiji.Proslo je 9 mjeseci i rat je zapoceo Sarajevo je bilo okupirano.Ostao je u Ratu bez icega a vojska mu je bila u komsiluku takoreci jer su bili u kasarni Viktor Bubanj i svaki tren su pucali po njima.Zelim reci nenadaj te se u EU niti SAD.nineac wrote:Adminsitrator, ako ovo nije onaj zavalonac evo moje glave!
Moja rahmetli nana je bila Hercegovka i uvjek je govorila uzdaj se use i u svoje kljuse.Niotkoga nista neocekuj .Ako ti je pomoc potrebna i ako ti neko pomogne fala mu ako ne cuti i idi dalje ...
-
prleitihi
alija broz ataturk..bilyu wrote:Ovdje ja tebe podrzavam.Zov_divljine wrote:Ja znam da je argument i cinjenica da je BIH sa AI branjena i odbranjena od daleko jaceg agresora. Ali ti to ne zelis da priznas i to nazivas demagogijom.nineac wrote:Zov naravno da je demokreatija, ali mi tebe argumentima ti nas demagogijom.
Ali opet ja tebi kazem, AI uopce nije se ponasao predsjednicki, to je njegov problem bio. Zato kad je skonto, ako je ikad to skonto, koliko su nam stete mudzahedini napravili, trebao ih je nogom u guzicu i vratiti ih iz vukojebina odakle su i dosli!
Alija nije mogao da se ponasa predsjednicki, a nije ni imao cime. Zemlja mu je bila napadnuta svim i svacim a ni on a niti njegov narod nemaju nista. Borba za gole zivote! I na kraju, sta to znaci "predsjednicki" vladati u zemlji koja je rastegnuta i napadnuta izmedju Hr i SiCg (ne znas ni ko pije ni ko placa, niti ko je s kime)... a Svijet ko Kurva...!
...jeli mozda sa dvocijevkom ici na lov na divlje svinje i vozati se u mercedesu kroz po' grada...
Alija je bio skroman covijek. Bio je tu kad je bilo najteze i to je to... tesko je biti predsjednik i tako se ponasati u zemlji koja je toliko podijeljena i komplikovana...
Svako od nas ima neku svoju misiju, neki manje a neki vise upadljivu...
Alija nije bio presjednik niti je radio ono sto u stvari i jeste posao presjednika.Alija je bio Komandant jednog naroda koji se borio za opsatnak jer je bio napadnut sa svih starna i svacim a opet nije iamo skoro nista da upotrebi u svoju odbranu i da se zastiti od toga.Moram priznati da je odlican komandant jer je uspio da uradi ono sto je priej njega samo dvojici vladara uspelo da urade.Prvi je Mustafa Kemal Pasa Ataturk a drugi je Josip Broz Tito .Eto on je treci.Nek mu je rahmet i njemu i svim koji odose na ahiret kada su bili u najboljim godina i kada su bili potrebni najvise svojim najdrazima.Amin!
-
prleitihi
ruka ruku krije..Zov_divljine wrote:Allah te nagradio Bilyubilyu wrote:Ovdje ja tebe podrzavam.
Alija nije bio presjednik niti je radio ono sto u stvari i jeste posao presjednika.Alija je bio Komandant jednog naroda koji se borio za opsatnak jer je bio napadnut sa svih starna i svacim a opet nije iamo skoro nista da upotrebi u svoju odbranu i da se zastiti od toga.Moram priznati da je odlican komandant jer je uspio da uradi ono sto je priej njega samo dvojici vladara uspelo da urade.Prvi je Mustafa Kemal Pasa Ataturk a drugi je Josip Broz Tito .Eto on je treci.Nek mu je rahmet i njemu i svim koji odose na ahiret kada su bili u najboljim godina i kada su bili potrebni najvise svojim najdrazima.Amin!
To i ja pokusavam da kazem. Ne branim ja Alijine greske, samo zelim da istaknem i njegove pozitivne strane. A sto je u naseg naroda skoro pa nepoznata pojava...
-
prleitihi
svi smo bili na istoj strani..reče delić '92. sa zlatišta..Zov_divljine wrote:Normalno da sam Delic nije odbranio BH!chuchumbamayumbe wrote: Delic nije odbranio BiH, odbranio ju je narod koje je proljevao svoju krv za nju.
Ali je svako na svoj nacin doprinjeo odbrani.
Po tebi, nikome pojedinacno se ne bi trebala odati pocast, jer eto kao, sta ti i ja imamo sa Izetom Nanicem koji je negdje iz Krajne....![]()
Svakom pojedincu koji je bio u nasim redovima, pa i Delicu, treba odati postovanje i pruziti podrsku. Jer svo smo bili na istoj strani u borbi protiv istog dusmana.
A Delicevi navodni zlocini na drugu stranu, neka odgovara za to!
-
prleitihi
"Mirno spavajte, rata neće biti!Zov_divljine wrote:Mozda, ali to ne umanjuje njegovu zaslugu!
A ko je pocetkom rata politicki pripremio narod?
Ko je oformio TO BiH i ostale jedinice koje su pruzile prve otpore?
Ko je djelovao kad je bilo naj kriticnije?
Alija ili ...Nelson Mendela...
Nelson Mendela, Sarajevo, (Bistrik) 1991.
-
prleitihi
srbija + bosna = prirodna meza..Heli Kopter wrote:svako iole informiran znao je da hrvati nikada nisu htjeli jugoslaviju i da su veliki nacionalisti. sa njima dogovor sa ili bezz milosevica oko ostanka u sfrj ionako nije bio moguc.
ali ni najveci cia eksperti nisu mogli da pretpostave da ce se u sarajevo useliti toliko sandzosa sa ogromnim natalitetom a iseliti drugih, pa da ce bosnjaci, kroz ogroman uticaj sandzos-ruralne populacije, od manjine za deceniju - dvije postati vecina i kroz ekstremisticke stavove svojih lidera i sandzos tajkuna od prirodne veze bosne sa srbijom - zemlju pretvoriti u pro-azijatsku oazu evrope.
-
prleitihi
i tebe sammmm..sit kaaa-faaaa-noooooooooo..seldzuk wrote:Tipični kafanski komentar. Hoćemo da ojačamo državu, a ne smeta nam što nam prvog čovjeka ARBiH drže u zatvoru.seln wrote:Evo, ja cu mu poslati 2 kile narandzi u robiju...![]()
![]()
![]()
I pretvaraju odbrambenu borbu u namjeravani genocid.
A narandže pričuvaj za sebe, možda ti budu trebale kad se prehladiš.
-
basta sljezove boje
zaljubio se ti u Zov_divljine, a on te izgleda bas puno i ne benda 
-
prleitihi
prleitihi wrote:đouk..nije šala..basta sljezove boje wrote:Sjede Radovan i Ratko u restoranu na Kanarskim ostrvima.
Kada su zavrsili sa vecerom pozivaju konobara da plate.
Konobar ih pita:
- "Placate li karticom ili gotovinom ?"
Obojica u glas:
- "Gotovinom!"
Malo zatim, konobar pita:
- "A gdje vam je gotovina ?"
- "Eno ga za onim stolom tamo!":D
-
basta sljezove boje
ko joj kaze ... rugala se sova sjenici da ima velike ociprleitihi wrote:imam damar za šamar..ladyblue18 wrote:Fino mi je doslo u tom trenutku da im opalim koji samar al skontah bolje da sutim. Jer me jedna od tih fino moze razbit![]()
..udarala bih svuda..da imam muda..
-
basta sljezove boje
j.... cunu koja ne moze napraviti Sieg Heilprleitihi wrote:istina....nisu fašistička..
:D
-
basta sljezove boje
jok bolan, ovo su ti rodni Laktasi onlineprleitihi wrote:cyber karađorđevo..