Mene je stid za danas najavljenih demonstracija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Husko Kotrljanjić

Post by Husko Kotrljanjić »

horns&drums wrote:Ma hajd' Dubrovnik i Vukovar, ali Ravno pa Listica (danas Siroki B.). Nas presidente rekao "Nije to nas rat"

Mislim da bi bilo posteno kad ga vec citiras da navedes i kontekst u kojem je ta izjava data;"da imam sina ne bih ga poslao,da me pozovu ne bih se odazvao,nije to nas rat"to je bio odgovor na poziv za mobilizaciju u tzv.JNA koja je tada rusila taj Vukovar,Dubrovnik itd.
Za ovo bi Hrvati trebali biti zahvalni Izetbegovicu a ne ovu izjavu cesto koristiti u sasvim drugom kontekstu.

Znam da nema puno veze sa temom ali kad vec pominjes presidenta.. :)
AenemA

Post by AenemA »

Ja bi ove bradonje sa kratkim hlacama i sve njihove pristalice sa svojim mikromozgovima lijepo spakovao na bliski istok pa tamo vodite religijske ratove i radite sta hocete....stvarno me nekada stid iz koje vukojebine dolazim i kakvi moroni zive u njoj....

Jel neko zna gdje se mogu pogledati te karikature?
Husko Kotrljanjić

Post by Husko Kotrljanjić »

Šeha wrote:
Iz ove izjave se izvodi zakljucak da nema sina :shock: :roll:
Mislio je valjda na sina toliko mladog da vec nije odsluzio JNA :D
Maja_XXX

Post by Maja_XXX »

Meni nije jasno odakle sve ovi mudzehedini i vehabije dolaze,mislim iz kojih gradova?Ja ih i ne vidjam bas po Sarajevu ,mozda par njih...Ali je najjaci onaj sa kariranim stoljnakom na glavi hahahahaa :lol: :lol: :lol:
Qwert

Post by Qwert »

AenemA wrote:Ja bi ove bradonje sa kratkim hlacama i sve njihove pristalice sa svojim mikromozgovima lijepo spakovao na bliski istok pa tamo vodite religijske ratove i radite sta hocete....stvarno me nekada stid iz koje vukojebine dolazim i kakvi moroni zive u njoj....

Jel neko zna gdje se mogu pogledati te karikature?
Ma sta ja znam, i nisu tol'ko strasne :-?

http://www.brusselsjournal.com/node/698

Ma, to je isto kao i reakcije na papine karikature.. :roll: :-) :razz:
neocekivana_sila

Post by neocekivana_sila »

danas wrote: ono sto se smatra off limits su ISTINSKI SLUCAJEVI TRAGEDIJE; pa se tako nije previse zajebavati sa robovlasnistvom, zrtvama posasti i gladi u etiopiji, ili zrtvama tsunamija. ono sto je kaznjivo po zakonu je direktni poziv za mrznju i ubistvo, tzv. "govor mrznje" -- tu sloboda izrazavanja i stampe prestaje.
na svu sreću, nisi ti neko ko definiše govor mržnje :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Hate_speech

Hate speech is a controversial term for speech intended to degrade, intimidate, or incite violence or prejudicial action against someone based on his/her race, ethnicity, national origin, religion, sexual orientation, or disability. The term covers written as well as oral communication.

Dalje, "In many countries, deliberate use of hate speech is a criminal offence prohibited under incitement to hatred legislation. Such prohibitions have parallels with earlier prohibitions on such issues as obscenity and blasphemy, which are or were also prosecutable offences."

vidjeli smo kako je danas, a ovako je bilo 1943.

http://www.calvin.edu/academic/cas/gpa/sturmer.htm
danas

Post by danas »

neocekivana_sila wrote:
danas wrote: ono sto se smatra off limits su ISTINSKI SLUCAJEVI TRAGEDIJE; pa se tako nije previse zajebavati sa robovlasnistvom, zrtvama posasti i gladi u etiopiji, ili zrtvama tsunamija.

ono sto je kaznjivo po zakonu je direktni poziv za mrznju i ubistvo, tzv. "govor mrznje" -- tu sloboda izrazavanja i stampe prestaje.
na svu sreću, nisi ti neko ko definiše govor mržnje :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Hate_speech

Hate speech is a controversial term for speech intended to degrade, intimidate, or incite violence or prejudicial action against someone based on his/her race, ethnicity, national origin, religion, sexual orientation, or disability. The term covers written as well as oral communication.

Dalje, "In many countries, deliberate use of hate speech is a criminal offence prohibited under incitement to hatred legislation. Such prohibitions have parallels with earlier prohibitions on such issues as obscenity and blasphemy, which are or were also prosecutable offences."
oprosti, sta je ovdje netacno? ukratko sam definisala sta je kaznjivo po zakonu, i sta se smatra "govorom mrznje"... -- znaci, sve ono ciji je cilj da izazove mrznju, pa do poziva na ubistva... nisam pravnik, rekla sam da se kaznjava direktni poziv na mrznju i to je to. nista sto sam ja napisala nije u suprotnosti sa tvojim navodima iz wikipedie.

i svakako i dalje stoji da su jaro iz avganistana sto nudi 100 kila zlata i iranske smrtne fetwe protiv ruzdija klasicni primjeri "hate speech-a".
Fair Life

Post by Fair Life »

danas wrote:(...)

i svakako i dalje stoji da su jaro iz avganistana sto nudi 100 kila zlata i iranske smrtne fetwe protiv ruzdija klasicni primjeri "hate speech-a".
Ma jok... kakav govor mrznje.

Covjek nudi zaposlenje...
Zox

Post by Zox »

Husko Kotrljanjić wrote:
horns&drums wrote:Ma hajd' Dubrovnik i Vukovar, ali Ravno pa Listica (danas Siroki B.). Nas presidente rekao "Nije to nas rat"

Mislim da bi bilo posteno kad ga vec citiras da navedes i kontekst u kojem je ta izjava data;"da imam sina ne bih ga poslao,da me pozovu ne bih se odazvao,nije to nas rat"to je bio odgovor na poziv za mobilizaciju u tzv.JNA koja je tada rusila taj Vukovar,Dubrovnik itd.
Za ovo bi Hrvati trebali biti zahvalni Izetbegovicu a ne ovu izjavu cesto koristiti u sasvim drugom kontekstu.

Znam da nema puno veze sa temom ali kad vec pominjes presidenta.. :)
On svog sina nije poslao ni u SVOJ rat.
klif

Post by klif »

Danski muslimani su, ako su se objavljivanjem karikatura nasli povrijedjenim u svojim vjerskim pravima, znaci, trebali o „govoru mrznje“ obavijestiti danskog javnog tuzioca koji bi, ukoliko je ustanovio da se radi o krivicnom djelu, poveo krivicni postupak protiv glavnog urednika danskih novina i istoga kaznio. I time bi se stvar okoncala.
danas

Post by danas »

klif wrote:Danski muslimani su, ako su se objavljivanjem karikatura nasli povrijedjenim u svojim vjerskim pravima, znaci, trebali o „govoru mrznje“ obavijestiti danskog javnog tuzioca koji bi, ukoliko je ustanovio da se radi o krivicnom djelu, poveo krivicni postupak protiv glavnog urednika danskih novina i istoga kaznio. I time bi se stvar okoncala.
da, to bi otprilike trebalo biti to... mada shvatam i proteste ali mirne.
PS nisam sigurna da li ovakav zakon postoji u danskoj, ja sam govorila za "hate speech" kako je definisan u USA. najcesce se koristi protiv neo-nacista i raznoraznih KKK likova, mada ima i drugih slucajeva.
zzzzz

Post by zzzzz »

klif wrote:Danski muslimani su, ako su se objavljivanjem karikatura nasli povrijedjenim u svojim vjerskim pravima, znaci, trebali o „govoru mrznje“ obavijestiti danskog javnog tuzioca koji bi, ukoliko je ustanovio da se radi o krivicnom djelu, poveo krivicni postupak protiv glavnog urednika danskih novina i istoga kaznio. I time bi se stvar okoncala.
Premijer Danske se nije smio oglusiti o zahtjeve ambasadora koji su trazili sastanak s njim. Arogancija tipa "dovoljni smo sami sebi" razbila se o glavu danske privrede a posljedice ce dugo ispastati i pored izvinjenja.
Qwert

Post by Qwert »

Znate sta...

Jedno veliko :zzzz: (kao dosada)

Ugodna noc. 8)
Reina

Post by Reina »

Qwert wrote:Znate sta...

Jedno veliko :zzzz: (kao dosada)

Ugodna noc. 8)

upravo :zzzz: :music2: odoh vozit biciklo ... :P
Daco-Sa

Post by Daco-Sa »

Morao sam ponoviti ovaj post i ovdje da iskazem svoje misljenje:
Izgleda da se samo čeka da neko kresne šibicu na drugoj strani svijeta da bi se imao povod za rat i nemire. Đavo je sretan. Šta sretan, presretan!
Isusa su milion puta karikirali, pa šta. Ko da je to najgore što su Mu učinili. I sad bi trebali pobit sve one koji karikiraju ili vrijeđaju Isusa? Ma dajte ljudi, ko se mača laća, od mača i gine. Zar Isus, a i Muhamed trebaju našu fizičku obranu od zla?
Sve što Njih dvojica žele je da bude ljubav i mir među ljudima, a ne da se ubija u njihovo ime.
Gdje to ima: ubijanje nevjernika u ime Boga? Jel piše u Bibliji (Novom Zavjetu) ili u KUR'ANU da treba ubiti čovjeka? Ubiti đavla da, ali đavla koji je u nama i koji se budi na ovakve provokacije! Svako ima svoje demone / šejtane i mora se boriti sa njima. Najteže je poštivati pravila svoje vjere kad te neko provocira. Ali tad se od nas očekuje da budemo jaki.
A što se tiče karikaturista, i svih drugih bogohulnika, nije na nama da im sudimo, ta SVIMA će biti suđeno gore, bit će nagrađeni za svoja djela ili kažnjeni za svoja nedjela. Ako smo vjernici, i držimo do svoje vjere onda se ne bi trebali uzbuđivat oko nekakvih karikatura, nego moliti za te ljude da ih Bog prosvijetli i obrati. Nije na nama da ikoga prisiljavamo na nešto ili mu branimo.
Protiv zla se bori dobrotom, protiv đavla molitvom. Đavla ne možeš ubiti zlom. Samo ga nahraniti. Nažalost danas se đavo može nahraniti i u bogomoljama. Do nas je. Do mene i do tebe branitelju vjere! Ne brani se mačem nego molitvom, jer se ne boriš protiv ljudi, nego đavla.

To je moj komentar o ovim zbivanjima i svim vjerskim konfliktima.
Đavo započeo i đavo podržava. U ovakvim borbama nema Božijih interesa.
Edin H.

Post by Edin H. »

100 kilograma tozla za onog danskog brku.

Nije lose, samo ne znam gdje je blagajna :roll:
morti

Post by morti »

E kad bi na onaj način mladi "palili" stranačke zastave i kad bi se malo pobunili protiv vlasti...gdje bi nam kraj bio???

A ovako nam vehabije i bradonje kreiraju sliku BiH u svijetu...

E pa svaka nam dala!

Stid me što sa onim kratkovidnicima dijelim Domovinu!!!

:sad:
Fair Life

Post by Fair Life »

morti wrote:(...)

Te cuponje su momci po narudzbi...kao babe narikace. Platis... oni izadju i izricu se dobro, ali mislim da su strogo kontrolisani od SDA.

Ovako s njima na ulici SDA zeli poruciti svojim glupim biracima... "Ili za nas, ili cete imati njih (cuponje) umjesto nas, pa vi vidite... A tada... malo ce se ko brijati...

Ovako, vidjeli ste... mi ih jos mozemo i kontrolirati..."
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

"Definitivo je otklonjena svaka sumnja,kako saznajemo iz pouzdanih izvora, protest je sponzorisan iz cuvala Osame bin Ladena"

-Srna-,09.02.2006
El-Vedex

Post by El-Vedex »

Glupo je bilo sta reci u 16'tom threadu ove dikusije.

Koji sam ja konj , uvijek zakasnim na neku interesantnu diskusiju . . .

Ja Baksuza
forUMASH

Post by forUMASH »

El-Baklawa wrote:"Definitivo je otklonjena svaka sumnja,kako saznajemo iz pouzdanih izvora, protest je sponzorisan iz cuvala Osame bin Ladena"

-Srna-,09.02.2006
.....znao sam ja da si ti smeker.... :D
Uh

Post by Uh »

zzzzz wrote:
Gledano iz danasnje perspektive ispade da je bio u pravu :D

A danas traze da im se iz Ravnog i Listice uplacuju porezi :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

zzzzz wrote:
Gledano iz danasnje perspektive ispade da je bio u pravu :D
Da je "dedo" nekad imao drugaciju perspektivu danas ne bi izgledalo onako kako ti vidis.

Da je "dedo" umjestopostekije ispred sebesvaki put rasirio kartu BiH... danas ne bi bilo potrebe za galamom okorevizije Dejtona.

Sta ces... kad zelena masa nadjebe sivu...

Tako nam je...
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Fair Life wrote:
morti wrote:(...)

Te cuponje su momci po narudzbi...kao babe narikace. Platis... oni izadju i izricu se dobro, ali mislim da su strogo kontrolisani od SDA.

Ovako s njima na ulici SDA zeli poruciti svojim glupim biracima... "Ili za nas, ili cete imati njih (cuponje) umjesto nas, pa vi vidite... A tada... malo ce se ko brijati...

Ovako, vidjeli ste... mi ih jos mozemo i kontrolirati..."
Cudi me da ti kao tako mastovit nisi vec odavno barem u Hollywoodu
Post Reply