Vodenjak wrote:De @jokeru, kad vec mozes da skuzis iz postova ko je koje nacionalnosti, reci koje sam ja i gdje i kako sam proveo rat!?
Drugo, pokusaj barem malo da skontas da su razlike izmedju ideja i djelovanja velike, prevelike naprosto!
Alija i Radovan su imali iste, nacionalisticke, antikomunisticke ideje. Alija je, bez obzira sta je pricao, imao i separatisticke, mozda jednako kao i Radovan, samo sto je to vrlo vjesto skrivao sve do aminovanja Republike Srpske! Skupa su dosli na vlast, (bukvalno ruku pod ruku se drzeci jer je drugacije osvojili ne bi!) skupa su dosli do Dejtonskog rjesenja kojim je srusena jedna suverena drzava i podijeljena na dva (tri) dijela, skupa vode drzavu i nakon 1995 pa sve do danas!
Treba li da ti napomenem da pojmove "Alija" i "Radovan" upotrebljavam vise figurativno misleci prije svega na njihove politicke istomisljenike?
Armija BiH nije ucinila ni z od zlocina koje su pocinili pripadnici, Alijinim potpisom legalizovane Vojske Republike Srpske niti Hrvatskog vijeca obrane!
Niski, preniski su udarci sviju onih, pa i tebe, koji kritiku slavnih iz SDA smatrate izjednacavanjem zlocina koji je pocinjen u BiH za rata!
Izaziva gadjenje, mucninu, tjera na povracanje...
Takvi "argumenti" puno vise govore o vama koji se bavite etiketiranjem, o vasoj nesposobnosti da svijet gledate otvorenih ociju sto je prva i osnovna pretpostavka eventualnog mijenjanja postojeceg katastrofalnog stanja!
Sto se tice "nas" koje sam pomenuo, radilo se o grupi koju si ti sam nabrojao, ali si ocito to zaboravio. Kratka pamet je uobicajena na nasim prostorima u godinama vladanja "demokratije" i zato se ne uzbudjuj sto bolujes od iste boljke!
A sto se tice foruma mladih, da sam dole, mogao bih mozda na njih uticati samo preko mog sina! I nikako drugacije!
Pa se ti sad skontaj!
Nego, od svega me najvise zanima odgovor na moje prvo pitanje...
Dedere, da cujem!
STA sam ja to po nacionalnosti?
Pa da bih ti sa 99% sigurnoscu rekao to morao bih procitati tvoje komentare na ostalim temama pa te onda "etiketirati".
Vrlo dobro znam da se to VAS odnosi na one koje sam pobrojao i zato VAS i pitam jeste li vi to organizovano na forumu pa imate identicne stavove po svim pitanjima.
Sto se tice pojmova "Alija" i "Radovan" to je upravo ono izjednacavanje o kojem sam ti govorio.
O Dejtonu je glupo i pricati, ali sama cinjenica da su o miru u BiH odlucivali i potpisivali ga predsjednici susjednih nam drzava govori o karakteru tog rata i moci koju MI nismo imali. S jedne strane je pritisak Amerike i stranaca, te pritisak dragih nam susjeda, a sa druge strane iscrpljeno i destkovano stanovnistvo koje je pocelo gubiti vjeru u pravdu na svijetu i koje je postajalo sve vise skepticno po pitanju opstanka Bosne. U tom momentu je tesko odoljeti tim pritiscima i ne potpisati Dejton. To je ta ljudska strana medalje... I ja bih volio da nije bilo tako,ali... Mi nismo bili ti koji odredjuju, nego oni koji smo se pokusavali izboriti za bilo kakvu BiH...
Vratimo se na temu.
Sad ko ovdje neke stvari ne shvata, ne znam. Ja ovdje ne branim ni SDA, ni SBiH, ni BOSS, ni bilo koga drugog jer mi nisu ni interesantni u ovom kontekstu. Tema je o SDP-u i Zlatku, pa o njima i pisem i imam razloga biti ljut. Ako VI mislite da nema razloga za to, neka VAM i iduce izbore pobijedi SDA kada se NEMA nista
BITNO BOLJE ponuditi. Pa onda ponovo za to optuzite stanovnistvo iz ruralnih sredina!