Dzamija za dzamijom

Post Reply
dr.

Post by dr. »

Vodenjak wrote:
dr. wrote:
Vodenjak wrote: Odmori malo...
Stres je opasan po zdravlje...

:zzzz: :zzzz:
Vodenjak, s obzirom da te roditelji nisu fino odgojili, sto dokazuju prostakluci koje prosipas kako bih uokvirio ovaj tvoj nastup, citirat cu te kako ne bi poslije tvrdio da ne znas o cemu se radi:
Vodenjak wrote: Meni samo nije jasno da si osobe, koje inace jako cijenim na ovom forumu, dozvoljavaju da raspravljaju sa ovim paranoidnim stvorenjem...
Dakle, osobe koje sam naveo kao islamofobe (jer su uvijek predvodnici na slicnim temama). Dobro si rekao paranoja od gradnje dzamija. Jasno mi je sto si se uzrujao.
Slusaj mangupe...
Slusam
Da sam ne bih upao u situaciju u koju su upali ljudi koje pomenuh gore, samo cu ti jedno reci i nakon toga, lijepo bih te molio, prestani da mi se obracas...

Po ko zna koji put u onoj svojoj tvrdnji oko Hrvatske lazes!
Vrlo cesto izvlacis iz konteksta moje rijeci sto je nepristojno, neposteno, prljavo, bijedno...
Dakle, rekao si da Hrvatska nije izvrsila brutalnu agresiju na Bosnu i Hercegovinu! Svako moze provjeriti!

Sam sebe odredjujes kroz takvo ponasanje i ne krivi mene sto te nazivam onim sto jesi!
Slusaj mladicu, tebi nedostaje kucnog odgoja u komunikaciji. Ono sto sam rekao mozes citirati, potvrditi ili demantovati, a uvijek sam bio precizan.
Dzamija sto se tice, tvoji stavovi, pa ma kakvi bili ne mogu biti stavovi svih Bosnjaka!
Sada lupas ko maksim po diviziji, jer nisam rekao da su moji stavovi, jednaki stavovima svih Bosnjaka. Rekao sam da nebosnjaci najcesce govore o Bosnjacima, muslimanima i evo dzamijama.

A ti sebi dozvoljavas da ljude svrstavas po nekom, samo tebi znanom automatizmu, u druge nacije ili vjeroispovjesti, etiketiras ih kao islamofobe, pravis od njih protivnike islama i drzave Bosne i Hercegovine i to samo zato sto ne misle onako kakva su tvoja ubjedjenja! :roll: :roll:

Mladicu, to apsolutno nije tacno. Jasno sam etiketirao po nicku i naveo pored tezu koju su ti ljudi zastupali.
Da imalo mozga imas, shvatio bi da je to zapravo daleko veca uvreda nego tebe nazvati paranidom i idiotom!
Mladicu, kao sto rekoh ako nisi odgojen tu ti nema pomoci, ali radi okoline kupi bonton prilikom ophodjenja s ljudima.
Ti udaras na njihovo porijeklo, tradiciju i kulturu, a one osobine koje sam kod tebe nasao, samo su karakteristike tvoje licnosti!

Ni na cije porijeklo ne udaram, govorim o jednoj istini, a to je da ljudi koji nisu bosnjaci najcesce govore o temama koje se ticu Bosnjaka. Boli me briga sto si ti Hrvat ili sta vec ne, to je tvoja stvar, ali tvoji stavovi o agresiji Hrvatske na BiH su rekli mnogo vise nego bila sta drugo. Zato nakon svega sto se desilo Bosni iz Hrvatske, nakon stenograma koji to nedvosmisleno pokazuju, i nakon tvoje izjave o agresiji, ti si mi se zgadio vise nego bilo ko na ovom forumu.
Od mene toliko! Sad se raspilavi, ali stvarno bi bilo fino da me vise ne prozivas!
Ako imalo morala imas, naravno....
Ko o cemu, ku*va o moralu.
I usput, ne diraj mi roditelje i nacin na koji su me odgojili... :x :x :x
Ne diram ti roditelje i ne trebas glumit nekog papka i siledziju, pa na jalijakse fore. Tebi zaista fali kucnog odgoja, bilo od roditelja, bilo od familije u cjelini.
dr.

Post by dr. »

Fair Life wrote:
JBT wrote:(...)
A da ti nisi tamo neki Seseljev radikal ili , ipak, placenik SANU-a?
:)
Valja se zamisliti nad ovom tvojom pretpostavkom JBT... pogotovo ako znamo ko se od "inteligencije" s one strane zalagao da se "dedo" izcupa iz hapsane, i to pod izlikom 'zastite ljudskih prava' i slobode misljenja i govora.

Iza toga, ili jos bolje uporedo sa njihovim angazmanom da izvuku dedu... pripremaju teren da Bosni zaskoce za vrat i napiju se njene krvi.

Kad procitam kako dr neke stvari 'kod Bosnjaka' hvali bez osnova, padne mi na pamet ona: "Ako hoces uvrijediti neprijatelja... hvali mu osobine koje mu nedostaju".

Eto, pa ti skontaj...
Aha evo jos jednog brata da pomogne bratiji. I sad vi kazete da nisam bio u pravu. Ma daj, ko da vam povjeruje.
dr.

Post by dr. »

Da podsjetim na neke Vodenjakove potpise.
Vodenjak wrote:
orbit wrote:
No_Comment wrote:Sa obzirom da u ovoj zemlji jedan drugi predsjednik(Sranjo krivousti) jedne strane drzave(Hrvatske) ima svoje trgove i mostove koji nose njegovo ime ...ne znam u cemu je problem da neka ulica ili u ovom slucaju recimo aerodrom...dobije ime po prvom predsjedniku Bosne i Hercegovine...cak i ratni zlocinac iz drugog svjetskog rata ljigavi Draza ima svoje ulice i trgove...a mi ovde pravimo pitanje oko Alije iako svi znamo da smo se na celu sa Alijom borili protiv komshijskog i susjedskog fashizma...
nema nikakvih problema, ako vecina gradjana odluci ok.

no komentirati smijemo isto kao sto ti imas pravo komentirati o franji tudjmanu.

ja bi dobio ban kad bi dao slican nadimak aliji.

cak mi i kao neprijatelj 1993 koji se borio protiv moga naroda nije cinio vrijedan razmisljanja i komentara, bio je to mali seljacki djecak koji je sanjao islam...

ako je tudjman razmisljao kao drzavnik 19, a ne 20 i 21 stoljeca kao sto neki kritiziraju, onda je alija jos nekoliko stoljeca unazad ne samo po mentalnom sklopu nego i po znanju i pripadajucoj inteligenciji....a mozda je to i politicar 21 stoljeca, ali onda nekog apokalipticnog - stoljeca frustriranih seljacica, neznanja i vjerskih drzava...
Potpisujem!
Fair Life

Post by Fair Life »

dr. wrote:Aha evo jos jednog brata da pomogne bratiji. I sad vi kazete da nisam bio u pravu. Ma daj, ko da vam povjeruje.
Sad lijepo otidji u dzamiju kralja Fahda pa nek te Muderis isplati za tvoj samopregoran i pozrtvovan angazman na Sarajevo-X forumu gdje siprosipajuci gluposti casno i posteno koliko si mogao branio ono "sto jhe vama vasa borba dala"...

Ish... Ish !!
dr.

Post by dr. »

Fair Life wrote:
dr. wrote:Aha evo jos jednog brata da pomogne bratiji. I sad vi kazete da nisam bio u pravu. Ma daj, ko da vam povjeruje.
Sad lijepo otidji u dzamiju kralja Fahda pa nek te Muderis isplati za tvoj samopregoran i pozrtvovan angazman na Sarajevo-X forumu gdje siprosipajuci gluposti casno i posteno koliko si mogao branio ono "sto jhe vama vasa borba dala"...

Ish... Ish !!
Pa ako si naucio da se u kokosinjcu tako ponasas, ovo je kakav-takav forum. Ocigledno je da vi ovdje ne znate razgovarati argumentima, nego vrijedjanjem. Odgoj vam je fakat na nuli.
Fair Life

Post by Fair Life »

Jasta je... odgoj nam ispod nule, bas onoliko koliko ste i "vi" u svemu iznad nule. Tjeram te sa'ish" upravo zbog toga sto ovo nije kokosinjac, cudeci se... sta kokodakalo radi na ovakvom mjestu.

PS__Zasluzio si i bonus... u certifikatima.
dr.

Post by dr. »

Fair Life wrote:Jasta je... odgoj nam ispod nule, bas onoliko koliko ste i "vi" u svemu iznad nule. Tjeram te sa'ish" upravo zbog toga sto ovo nije kokosinjac, cudeci se... sta kokodakalo radi na ovakvom mjestu.

PS__Zasluzio si i bonus... u certifikatima.
Pa tebi savjetujem da nam postiras jedan tekst iz Nezavisnim o teroristima iz Brckog, da upotpunis svoju rolu na ovoj temi.

:zzzz:
kekec

Post by kekec »

Doktore,
ja ti nista necu reci, a opet nesto u sebi mislim: "koji bolestan tip". :P
dr.

Post by dr. »

kekec wrote:Doktore,
A ko si bre ti?
No_Comment

Post by No_Comment »

Kekec je nash Bosanac...samo voli Jugoslaviju...bez dzamija... :lol: :lol:
kekec

Post by kekec »

dr. wrote:
A ko si bre ti?
Vidis da si "bolestan".
Poceo si "straNJski" pricati. :razz:
dr.

Post by dr. »

kekec wrote:
dr. wrote:
A ko si bre ti?
Vidis da si "bolestan".
Poceo si "straNJski" pricati. :razz:
Pa rekoh da me razumes. :D
kekec

Post by kekec »

No_Comment wrote:Kekec je nash Bosanac...samo voli Jugoslaviju...bez dzamija... :lol: :lol:
Tacno, Bosanac sa onom Jugoslavijom u srcu, ali ne zbog onoga sto ti
mislis (komunizam, ....), nego zbog prijatelja i lijepih uspomena od Triglava do Gevgelije. :)
"bez dzamija" - netacno. Iste mi ne smetaju. Iako nisam vjernik, postujem
prave vjernike jer mislim da su to dobri ljudi. Oko sebe ih imam mnogo.
Njima je potrebna dzamija.
A protiv sam onih koji vjeru i dzamije koriste za, u krajnjem cilju, ostvarivanje
ciljeva koji se svode samo na jedno: zaglupljivanjem osvojiti za sebe i
sebi slicne, vlast, novac i steci moc. :-x

Htio ti to priznati ili ne, crkve i dzamije su relikti proslosti i njihova buducnost
je odredjena. Izumrijeti ce kao i dinosaurusi. :D
mostarac

Post by mostarac »

kekec wrote:
No_Comment wrote:Kekec je nash Bosanac...samo voli Jugoslaviju...bez dzamija... :lol: :lol:
Tacno, Bosanac sa onom Jugoslavijom u srcu, ali ne zbog onoga sto ti
mislis (komunizam, ....), nego zbog prijatelja i lijepih uspomena od Triglava do Gevgelije. :)
"bez dzamija" - netacno. Iste mi ne smetaju. Iako nisam vjernik, postujem
prave vjernike jer mislim da su to dobri ljudi. Oko sebe ih imam mnogo.
Njima je potrebna dzamija.
A protiv sam onih koji vjeru i dzamije koriste za, u krajnjem cilju, ostvarivanje

Htio ti to priznati ili ne, crkve i dzamije su relikti proslosti i njihova buducnost
:D :D :D :D :D
kekec

Post by kekec »

[quote="dr."][quote="kekec"][quote="dr."][quote="kekec"]Doktore,
ja ti nista necu reci, a opet nesto u sebi mislim: "koji bolestan tip". :P[/quote]
A ko si bre ti?[/quote]
Vidis da si "bolestan".
Poceo si "straNJski" pricati. :razz:[/quote]

Pa rekoh da me razumes. :D[/quote]

Nesto mi se ti puno bolje snalazis u tom jeziku. :D
Ja, bez obzira sto ga i "razumEm", kako kazes, ipak ga ne koristim. :P
Jos uvijek su mi svjeza sjecanja na one koji koriste taj jezik i koji
su mi slali svakodnevno svoja eksplozivna pisma. :-x
dr.

Post by dr. »

kekec wrote:[quote="dr."][quote="kekec"][quote="dr."][quote="kekec"]Doktore,
A ko si bre ti?[/quote]
Vidis da si "bolestan".
Poceo si "straNJski" pricati. :razz:[/quote]

Pa rekoh da me razumes. :D[/quote][/size]

Nesto mi se ti puno bolje snalazis u tom jeziku. :D
Ja, bez obzira sto ga i "razumEm", kako kazes, ipak ga ne koristim. :P
Jos uvijek su mi svjeza sjecanja na one koji koriste taj jezik i koji
su mi slali svakodnevno svoja eksplozivna pisma. :-x[/quote]

Kao i mnogim od nas, nažalost :x
Fair Life

Post by Fair Life »

Dok je sirovine za preradu...neka ih. Da je neko mislio o BiH i barem poljoprivrednicima u njoj... kupovao bi traktore.
mostarac

Post by mostarac »

Fair Life wrote:
Dok je sirovine za preradu...neka ih. Da je neko mislio o BiH i barem poljoprivrednicima u njoj... kupovao bi traktore.
a ne munare :lol: :lol: :lol: :lol:
dr.

Post by dr. »

umro je mostar wrote:
Fair Life wrote:
Eto da sa ovim završimo. Bratija je rekla svoje, a džamije se opet grade: i onih hiljadu i po srušenih, ali i nove. Pouka: koliko god da srušite mi ćemo duplo izgraditi. Džaba blebetanje. Allahimanet svim vjernicima, a nevjernicima: lahka noć i lijepi snovi. :D
No_Comment

Post by No_Comment »

kekec wrote:

Ja mislim da za ovo o zaglupljivanju imash pravo...narocito o tome imaju iskustvo ovi ,,drugovi,, shto su donosili odluke po tzv.,,partijskim celijama,, ...
Inace shto se tice dzamija i crkvi... tako su govorili i nashi kompartijci da ce izumrijeti...cak shto vishe pjevalo se...Amerika i Engleska bice zemlja proleterska,,...mozda i izumru nekad ko zna ...ako kakva jaka kometa spuca zemlju... :razz: :D :lol:

Lahku noc DR. :D
Last edited by No_Comment on 25/09/2005 03:07, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

dr. wrote:
umro je mostar wrote:
Fair Life wrote: Dok je sirovine za preradu...neka ih. Da je neko mislio o BiH i barem poljoprivrednicima u njoj... kupovao bi traktore.
Eto da sa ovim završimo. Bratija je rekla svoje, a džamije se opet grade: i onih hiljadu i po srušenih, ali i nove. Pouka: koliko god da srušite mi ćemo duplo izgraditi. Džaba blebetanje. Allahimanet svim vjernicima, a nevjernicima: lahka noć i lijepi snovi. :D
927 napravili komunisti. Jebote kako ste bili ugrozeni, drama jedna.
kekec

Post by kekec »

Nisam dobar u cijenama, ali bi volio znati koliko je:

crkve/dzamije (ukupno) = ? traktora (eura, KM, $) :?
mostarac

Post by mostarac »

kekec wrote:Nisam dobar u cijenama, ali bi volio znati koliko je:

crkve/dzamije (ukupno) = ? traktora (eura, KM, $) :?
traktorom se ne moze ispirat mozak bola, a kad je ispiranje mozga u pitanju ne pita se za cijenu :-)
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

Fair Life wrote:
HOOLIGANS wrote:(...)
Ako cete vec da se bunite da se pare trose na nepotrebne stvari, onda navedite i ostale primjere evo prvi je S.F.F. glupost koja ovoj zemlji ne treba.
Afganistan nema filmski festival... a?

A da spalimo sve biblioteke u BiH...?
Ako se trose pare na S.F.F. u zemlji u kojoj nema dovoljno fabrika, bolnice i skole su ocajne, zasto Ti onda smeta sto se trose pare na izgradnju djamija a ne smeta Ti sto se trose pare na S.F.F. ???
kekec

Post by kekec »

No_Comment wrote: Ja mislim da za ovo o zaglupljivanju imash pravo...narocito o tome imaju iskustvo ovi ,,drugovi,, shto su donosili odluke po tzv.,,partijskim celijama,, ...
Inace shto se tice dzamija i crkvi... tako su govorili i nashi kompartijci da ce izumrijeti...cak shto vishe pjevalo se...Amerika i Engleska bice zemlja proleterska,,...mozda i izumru nekad ko zna ...ako kakva jaka kometa spuca zemlju... :razz: :D :lol:
Ti drugovi su sada VASI ministri, nacelnici, predstavnici... Nama vise i ne trebaju. A vi, ako ste pametni, odhebite ih (ako smijete) :D

Sto se tice izumiranja, samo polako, sve u svoje vrijeme. :)

Amerika se polako priblizava "proleterskoj zemlji". Nazalost, ali priroda
im sudi.
Post Reply