Litvanija : BiH (drugi dio)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Stari

Post by Stari »

Moja nadanja u rasplet slijedeceg kola su ovakva:

Bel(e)gija: Spanjolska 1
Litvanija: Srbija 2
BiH : San Marino 1

Tada dobivamo

Serbia 19
Bosnia-Herzegovina 16
Spain 14
Belgium 14
Lithuania 9
San Marino 0

Nakon toga je , nadam se da cete se sloziti sa mnom, bi BiH ekipi ipak bili znatno lakse igrati u Begeshu. Spanci u zadnjem kolu naravno tuku San Marino (ne vjerujem da im se moze desiti nesto slicno sto se sinoc desilo Hrvatima na Malti)....Belgijanci u tom slucaju nece imati tako tvrdu Litvu u zadnjem gostovanju.

Remiziramo li u Begeshu tada ...tada ...ako se racuna medjusobni skor ...imamo sa spancima dva remija uz gol-razliku :-? nerjesenu ....Tuku li Belgijanci Litvu u zadnjem kolu imamo situaciju:

Serbia 20
Bosnia-Herzegovina 17
Spain 17
Belgium 17
Lithuania 9
San Marino 0

Gdje po meni i Mi i Spaci pusimo ...jer cini mi se da tad u doigravanje ide Belgija. Biti 4 -ti sa 17 osvojenih bodova u ovakvoj grupi ....je ipak uspijeh koji treba pohvaliti
ibnHome

Post by ibnHome »

Stari wrote:Moja nadanja u rasplet slijedeceg kola su ovakva:
cemu ovakva nadanja Stari kad:
Stari wrote: Gdje po meni i Mi i Spaci pusimo ...jer cini mi se da tad u doigravanje ide Belgija. Biti 4 -ti sa 17 osvojenih bodova u ovakvoj grupi ....je ipak uspijeh koji treba pohvaliti
mada se...u ovom slucaju....slazem s ovom tvojom racunicom...donekle...ovisno kojim rezultatom belgija dobije spaniju...mada to nas sve ne tangira jer to bi svakako znacilo pusionu...
kafana

Post by kafana »

svaka cast na sinocnjoj pobijedi ali ne i igri. bilo je mnogo propusta sto papca i grlica ali trudili su se svi pravo. moramo popraviti kontru i realizaciju. bez toga se ne moze jednostavno pobjedjivati nego uvijek neizvjesnost do kraja.mislim da je misimovic i bartolovic trebaju igrati zajedno u spicu a ja bih isprobao sa njima i treceg igraca a to je skoro. bolic moze igrati samo zadnjih 15-tak minuta i nista vise.moramo naci boljeg igraca od musica. trudio se i vracao, isao gore i dole ali nema efekta u napadu. desna strana je bolja od lijeve . beslija se pravo trudio i dobar je bio. sa onakvom igrom sinoc , pogotovo kad smo imali igraca vise , nije mene zadovoljila. to je moment kad se protivnik lomi a mi to nismo znali ,. na srecu litvanija i nije neka velesila u fudbalu. protic srba treb aigrati isto kao i u sarajevu cekati sansu

interesu je me sta se desava ako npr mi dobijemo san marino i nerijeseno sa scig ( TAD BI IMALI 17P) a spanija izgubi u belgiji i dobije san marino( 17p) a scig izgubi u litvaniji a sa nama nerijeseno(17p) a i belgija 17 p KO IDE DALJE
ibnHome

Post by ibnHome »

kafana wrote: interesu je me sta se desava ako npr mi dobijemo san marino i nerijeseno sa scig ( TAD BI IMALI 17P) a spanija izgubi u belgiji i dobije san marino( 17p) a scig izgubi u litvaniji a sa nama nerijeseno(17p) a i belgija 17 p KO IDE DALJE
tada bi se pravila nova tabela tako sto bi se svima oduzeli bodovi zaradjeni u susretima sa ekipama koje nisu aktuelne...konkretno - litve i san marina...
car-x

Post by car-x »

ibnHome wrote:
kafana wrote: interesu je me sta se desava ako npr mi dobijemo san marino i nerijeseno sa scig ( TAD BI IMALI 17P) a spanija izgubi u belgiji i dobije san marino( 17p) a scig izgubi u litvaniji a sa nama nerijeseno(17p) a i belgija 17 p KO IDE DALJE
tada bi se pravila nova tabela tako sto bi se svima oduzeli bodovi zaradjeni u susretima sa ekipama koje nisu aktuelne...konkretno - litve i san marina...
da.. gledaju se medjusobni susreti.. kako smo mi igrali 0:0 sa srbima kod nas, u slucaju da imamo isto bodova, treba samo odigrati nerijeseno razlicito od 0:0 (zbog gola u gostima), znaci 1:1, 2:2, i dalje, i mi smo ispred njih, bez obzira na gol razliku..
car-x

Post by car-x »

a sa spancima su obje tekme zavrsile 1:1, sto znaci da se gleda gol razlika i na tom mjestu je njesra, jer bi onda san marinu morali dati jedno 20 komada..
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

car-x wrote:
ibnHome wrote:
da.. gledaju se medjusobni susreti.. kako smo mi igrali 0:0 sa srbima kod nas, u slucaju da imamo isto bodova, treba samo odigrati nerijeseno razlicito od 0:0 (zbog gola u gostima), znaci 1:1, 2:2, i dalje, i mi smo ispred njih, bez obzira na gol razliku..
Ako budemo imali svi po 17 scg ide dalje kao prva jer se gledaju bodovi iz međusobnih susreta.
Stari

Post by Stari »

ibnHome wrote:
Stari wrote:Moja nadanja u rasplet slijedeceg kola su ovakva:
cemu ovakva nadanja Stari kad:
Stari wrote: Gdje po meni i Mi i Spaci pusimo ...jer cini mi se da tad u doigravanje ide Belgija. Biti 4 -ti sa 17 osvojenih bodova u ovakvoj grupi ....je ipak uspijeh koji treba pohvaliti
mada se...u ovom slucaju....slazem s ovom tvojom racunicom...donekle...ovisno kojim rezultatom belgija dobije spaniju...mada to nas sve ne tangira jer to bi svakako znacilo pusionu...
Pa nadanja su ponajvise uperena prema susretu izmedju BiH i Srbije ... protiv koje ce u slucaju da oni tuku Litvu ....biti puno lakse igrati nego ako im Litvanci daju po ledjima...jer tad ( dakle u slucaju BiH pobjede protiv San Marina te pobjeda Belgije protiv Spanije odnosno Litve nad Srbima) nikom nista nije sigurno ... i u susret BiH : Srbija obe ekipe ulaze sa 16 bodova i sa velikom mogucnoscu da ga u slucaju da remiziraju tu utakmicu ispuse i jedni i drugi ....jer onda Belgija ima sansu tuci Litvu u gostima ...a Spanci ce svakako tuci San Marina.

Kako god okrenes .... bit ce to vrlo nervozna noc...ima previse vrlo mogucih kombinacija.
dietrich

Post by dietrich »

izgleda da ste svi zaboravili dogadjaj poslije zrijeba za ove kvalifikacije.... bih i serimo su trazile od ostalih u grupi da se igra u beogradu zadnja izmedju bih i serimo reprezentacija sto su se slozili. jos je jedino baka trazio da igra prvu ili drugu sa spanijom kod kuce...

mirise li vam ovo na nesto???

garant.. dogovor izmedju saveza da stimaju zadnju tekmu.. a ako bude potrebno serimo dobija bodove jer su nasi taldzije (neznam, ali garant su i oni... ;) )
pitt

Post by pitt »

Svaka igra....svaka dobija :D:D
Mostarac pravi

#361 Ma veze vi nemate

Post by Mostarac pravi »

ma cast izuzecima ali vi o fudbalu veze nemate,kakvi su vam to komentari,svi vi ovdje igraci i selektori!
pa nismo mi sila neka budite realni,ma koga mozemo mi napasti,o kakvoj kuvackoj igri pricate????pa takticki smo savrseno odigrali,bez greske a sve je to Bakino!disciplina je bila na zavidnom nivou kao i trka!pa da je Barbarez igrao naprijed fasovali bi 3 komada,svaka je utakmica za sebe,kakvi vise Rahimici,covijek vam je rekao da nece da igrana,nikoga a ma bas nikoga se nesmije moliti da igra za svoju zemlju i to je Amen!
Gdje smo bili prije Bake????????samo mi to odgovorite,da vas cujem!?
Ma ljudi ide se u skolu za trenera a svi vi pametni selektori i treneri
Ma o kakvim Vahama i Duskama pricate????pa gdje su?Mislite da se Baka ili bilo ko nebi mjenjao iste sekunde da taj Vaha uzme reprezentaciju a Baka Paris?manemohte biti smijesni,svi su bjezali od te reprezentacije,a sada smo nesto,imamo rezultate kakve takve a to je vise od nase neke realnosti!Igraci su odlicni,bore se konancno,igraju za drzavu za narod ostave krv i znoj na terenu kad je najteze!A imamo selektora koji se dokazao kao majstor taktice,citanja protivnicke igre,kao veliki motivator i strucnjak!
Zato vas molim da prije nego sto pisete na forum malo taj kokosiji mozak ukljucite,naravno cast izuzecima!
mostarac

#362 Re: Ma veze vi nemate

Post by mostarac »

Mostarac pravi wrote:ma cast izuzecima ali vi o fudbalu veze nemate,kakvi su vam to komentari,svi vi ovdje igraci i selektori!
pa nismo mi sila neka budite realni,ma koga mozemo mi napasti,o kakvoj kuvackoj igri pricate????pa takticki smo savrseno odigrali,bez greske a sve je to Bakino!disciplina je bila na zavidnom nivou kao i trka!pa da je Barbarez igrao naprijed fasovali bi 3 komada,svaka je utakmica za sebe,kakvi vise Rahimici,covijek vam je rekao da nece da igrana,nikoga a ma bas nikoga se nesmije moliti da igra za svoju zemlju i to je Amen!
Gdje smo bili prije Bake????????samo mi to odgovorite,da vas cujem!?
Ma ljudi ide se u skolu za trenera a svi vi pametni selektori i treneri
Ma o kakvim Vahama i Duskama pricate????pa gdje su?Mislite da se Baka ili bilo ko nebi mjenjao iste sekunde da taj Vaha uzme reprezentaciju a Baka Paris?manemohte biti smijesni,svi su bjezali od te reprezentacije,a sada smo nesto,imamo rezultate kakve takve a to je vise od nase neke realnosti!Igraci su odlicni,bore se konancno,igraju za drzavu za narod ostave krv i znoj na terenu kad je najteze!A imamo selektora koji se dokazao kao majstor taktice,citanja protivnicke igre,kao veliki motivator i strucnjak!
Zato vas molim da prije nego sto pisete na forum malo taj kokosiji mozak ukljucite,naravno cast izuzecima!

Zivio Baka poznati takticar :D :D :D
Taktika zvana bunker i protiv "San Marina" i onda sta nam bog da :D
i kao sto neko reche "umrla mu majka dabogda ko predje polovinu terena". To je Bakina taktika
Mostarac pravi

Post by Mostarac pravi »

Sine moj,Brazil ne ide u Spaniju sa tri napadaca!
aj ti meni pojasni sta je to bunker?trebas imati 4 napadaca da igras napadacki????
pa igramo u fazi napada mi sa 3 napadaca bolic i 2 izrazita ofanziva bocna igraca!pa prati malo danasnji nogomet 80%golova dolazi sa ubacaja sa boka,to je sine igra a u fazi odbrane ovi postaju klasicni vezni igraci!Spanija je sa litvom igrala nerijeseno i belgija u belgiji,Petkovic kaze nije tezi protivnik dosao a Marakanu!
pa suti kad veze nemas!nemoj se blamirati!imas svoje misljanje ali ti je sinko krivo do bola!a na kraju krajeva imamo neke rezultate a sta su ostali radili????to mi reci????
mostarac

Post by mostarac »

Mostarac pravi wrote:Sine moj,Brazil ne ide u Spaniju sa tri napadaca!
aj ti meni pojasni sta je to bunker?trebas imati 4 napadaca da igras napadacki????
pa igramo u fazi napada mi sa 3 napadaca bolic i 2 izrazita ofanziva bocna igraca!pa prati malo danasnji nogomet 80%golova dolazi sa ubacaja sa boka,to je sine igra a u fazi odbrane ovi postaju klasicni vezni igraci!Spanija je sa litvom igrala nerijeseno i belgija u belgiji,Petkovic kaze nije tezi protivnik dosao a Marakanu!
pa suti kad veze nemas!nemoj se blamirati!imas svoje misljanje ali ti je sinko krivo do bola!a na kraju krajeva imamo neke rezultate a sta su ostali radili????to mi reci????
Ocito da nisi gledao utakmicu u Spaniji :D
Mostarac pravi

Post by Mostarac pravi »

gledo sam je vise puta nego ti ne brini,pa.....sta bi bilo da smo se otvorili?8 komada bi primili shvati to sine!
kako ti to nije jasno??????
ono je jedini nacin da "mala"ekipa igra sa nekim "velikim"
pa nismo mi sila nikakva,o cemu pricas????
a na kraju krajeva rezultat je pozitivan,iznenadjenje za cijeli svijet da uzmemo bod a da nije kradje bilo i tri zato opet ti kazem nemas argumente da me pobijes!
Mostarac pravi

Post by Mostarac pravi »

ma jos mi nisi odgovorio na pitanja!
sta je to napadacka igra????
sta smo uradili prije Bake?
gdje smo bili?
to ti meni ogovori!!!!
Kkako bi ti to igrao u spaniji i litvi?
ajde kad si tako pametan!
No_Comment

Post by No_Comment »

Slagali se mi ili ne slagali sa Bakinom taktikom...ocito je da covjek ima bolje rezultate od svojih prethodnika...i to mu se mora priznati...inace ni sa Osimovom taktikom(kada je doticni bio Jugoslovenski selektor) se nisu slagali Beogradski a dijelom i Zagrebacki novinari...a pravi razlog tih kritika na Osimov racun nije bilo ne slaganje sa taktikom na terenu vec trn u oku zbog toga shto su smatrali da Shvabo forsira igrace iz Sarajevskih klubova...Kasnije kada je Osim postigao rezultate dezurni kriticari su ostali bez teksta...
mostarac

Post by mostarac »

Mostarac pravi wrote:ma jos mi nisi odgovorio na pitanja!
sta je to napadacka igra????
sta smo uradili prije Bake?
gdje smo bili?
to ti meni ogovori!!!!
Kkako bi ti to igrao u spaniji i litvi?
ajde kad si tako pametan!
napadacka igra je kada dodjes u Litvaniju i moras pobjediti da ti barabrez ne igra zadnjeg igracha i da te cudo ne spasava protiv Litvanije koja ima 10 igracha. Napadacka igra je kada u Zenici drogiranoj i nika u istoriji repke goroj Spaniji uvalis tri komada sto smo mogli komotno i samo konj od Bake to nije primjetio. Nas najbolji selektor nije Baka nego Muzurovic i koji je i otjeran iz Saveza jer je bio dobar. Bakini rezultati su dosli slucajnom pobjedom na Parkenu i odmah ga poceli u zvijezde ukivat. Onako se ne igra fudbal, ili nogomet. Realno u Spaniji i jesmo trebali primiti 10 komada i to je bio takav dan da Spancima lopta jednostavno nije htjela u gol, a to onda vise nije taktika nego sreca i ja kazem da nismo u SPaniji pokradeni jer sudija je i trebao produziti utakmicu najmanje 5 minuta, a sad sto nam je sreca u 97. minutu okrenula ledja to nije sudijin problem. On je nadoknadio nasa preseravanja po terenu. Velicina Bake kao trenera se dokazala protiv Belgije u briselu (Barabrez opet igrao zadnjeg) i protiv Litvanije u Sarajevu.
mostarac

Post by mostarac »

No_Comment wrote:Slagali se mi ili ne slagali sa Bakinom taktikom...ocito je da covjek ima bolje rezultate od svojih prethodnika...i to mu se mora priznati...inace ni sa Osimovom taktikom(kada je doticni bio Jugoslovenski selektor) se nisu slagali Beogradski a dijelom i Zagrebacki novinari...a pravi razlog tih kritika na Osimov racun nije bilo ne slaganje sa taktikom na terenu vec trn u oku zbog toga shto su smatrali da Shvabo forsira igrace iz Sarajevskih klubova...Kasnije kada je Osim postigao rezultate dezurni kriticari su ostali bez teksta...
Osim postigao rezultate :shock:
Mahalac

Post by Mahalac »

Haj ti meni reci Mostarac ko pravi strucnjak zasto Baka drzi Papca i Grlica...jel nema niko bolji
No_Comment

Post by No_Comment »

umro je mostar wrote:
No_Comment wrote:Slagali se mi ili ne slagali sa Bakinom taktikom...ocito je da covjek ima bolje rezultate od svojih prethodnika...i to mu se mora priznati...inace ni sa Osimovom taktikom(kada je doticni bio Jugoslovenski selektor) se nisu slagali Beogradski a dijelom i Zagrebacki novinari...a pravi razlog tih kritika na Osimov racun nije bilo ne slaganje sa taktikom na terenu vec trn u oku zbog toga shto su smatrali da Shvabo forsira igrace iz Sarajevskih klubova...Kasnije kada je Osim postigao rezultate dezurni kriticari su ostali bez teksta...
Ja mislim da smo bili 5-ti na sp u Italiji...
Mostarac pravi

Post by Mostarac pravi »

Pa to je to!mozemo se mi sloziti ili ne ali to sto ja pisem ovdje su cinjenice!ne lupam u prazno!kao sto ih ovdje ima puno!
stvari tako stoje i tocka volio neko ili ne ali nikad nismo imali boljeg selekora,nikad vise mladjih igraca se nije pojavilo u selekciji,nikad bolje rezultate nismo imali...i sto je najpozitivnije za reprezentaciju se proljeva znoj i gine se za nju na terenu a to nikad nismo imali.e to su cinjenice koje se nemogu pobiti!
mostarac

Post by mostarac »

No_Comment wrote:
umro je mostar wrote:
Ja mislim da smo bili 5-ti na sp u Italiji...
ispali smo u cetvrtfinalu i svi se vec sjecamo kako, ali ako pogledamo ko je tada igrao za tu repku, mislim da bi ih cak i Baka doveo do penala sa Argentinom :-)
mostarac

Post by mostarac »

Mostarac pravi wrote:Pa to je to!mozemo se mi sloziti ili ne ali to sto ja pisem ovdje su cinjenice!ne lupam u prazno!kao sto ih ovdje ima puno!
stvari tako stoje i tocka volio neko ili ne ali nikad nismo imali boljeg selekora,nikad vise mladjih igraca se nije pojavilo u selekciji,nikad bolje rezultate nismo imali...i sto je najpozitivnije za reprezentaciju se proljeva znoj i gine se za nju na terenu a to nikad nismo imali.e to su cinjenice koje se nemogu pobiti!
ginulo se i vise kad je Muzurovic bio selektor, a njegovim odlaskom su netragom nestali neki igrachi koji vise nikad nisu dobili poziv selektora da igraju, a bili su izuzetno kvalitetni
Belminator

Post by Belminator »

Dobro mozda nemamo razloga da se zadovoljimo samom igrom, ali mozemo biti zadovoljni rezultatom sto je najvaznije. Sjecam se perioda kada je BiH igrom derala Cesku, Austriju, Spaniju, Skotsku ali su ove ekipe iz nikakve igre postizale golove i odnosile poene, tada smo govorili pa kako to, da je nama tako. I da zaboravio sam bili smo pravi majstori u prijateljskim utakmicama a u kvalifikacionim da te bog sacuva. Sada je obrnuto mi dajemo golove i uzimamo vazne utakmice, a jebes prijateljske. Nigdje nece pisati bosanci su igrali kao p.....e, vec stoji rezultat BiH-Belgia 1:0, isto protiv Litvanije, jos kad uzme se u obzir da ih ni Spanija nije pobjedila na gostovanju. Logicno je da bi umjesto ovih lijevih faca svi voljeli vidjeti Papeta, Osima, Vahu ali da oni hoce da dođu to bi se sve moglo srediti. Pa ko drugi osim njih moze smjeniti Usanovica i kompaniju, no njima Bosna nije ni u peti. I opet citam na BHfanaticos pitanje: zasto Baka ne zove Jakupovica... pa sta vise da uradi da ode u Svicu, uzme ga za uho i dovuce ga da brani. A i Rahimica sam davno citao, jos prije 4 godine mislim, kada se CSKA plasirala u kup UEFA ( tada su nesto brzo ispali ) , izjavio je kao nije sretan zbog toga jer sad valja igrati na dva polja, pa bi volio da ispadnu jos u prvom kolu, tako da vjerovatno njemu igrati i za BiH predstavlja napor. Onda da se vratim na Parken kada smo zgazili Dansku, vec narednu utakmicu na tom stadionu, protiv Rumunije bilo je puno, krcato, dakle nakon sto ih je jedna kako to oni smatraju mala Bosna zgazila dosli su podrzati svoju repku. Kako smo to mi postupili protiv Litvanije u Sa, i ko smo to mi da nesmijemo izgubiti i to od bolje rangirane Belgije? Mozda da smo tada napravili dobru atmosferu, pobjedili Litvaniju sada bi vec 90% bili na prvenstvu, ovako ostaje da se nadamo i racunamo...
Post Reply