Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Locked
tokio25

#351 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by tokio25 »

animals wrote: 13/07/2026 14:44
tokio25 wrote: 13/07/2026 12:22 po mom misljenju neki pro bosanski politicar treba izaci i reci
zao nam je svih nevinih srba koji su poginuli u ratu i dajemo iskrenu sucut i kajanje i ako se zna pocinilac neka se prijavi da se osudi
al treba naglasiti da to nije bilo sistemski istrebljivanje nego pojedinacni slucaj vjerovatno osvete i sl za razliku od politike slobodana milosevica u srbiji i karadzica u bih koji je sistematski ubijao sve pripadnike koji ne pripadaju srpskoj nacinalnosti vjeri i sl
Jesu li se Rusi i saveznici izvinuli Nijemcima za Dresden i druga razaranja..
skroz druga situacija
u drugom svjetskom ratu se zna pobjednik pa se tako i pise istorija i postavljaju temelji
ne moras tako daleko ici
hrvati su olujom zavrsili pricu i stavili tacku na rat kao pobjednici i imaju potpuno pravo da svaku njihovu pricu ignorisu i da namecu svoje dok je ljudski priznati jesmo ubili smo 1 srba nevinog i za to trazimo oprost i sl
tako su i rusi mogli reci jebali smo vam nanu naninu da vam nikad ne padne na pamet tako nesto al se izvinjavamo za nevine zrtve
al nisu ocito to uradili jer su kao sto rekoh pobjednici pa su ih jos 50 godina karali kako su htjeli i istocnu njemacku i citav istocni blok
u bih nemas pobjednika i zbog toga i imas 2 entiteta i to jedan sa nazivom republika srpska
i kad moras dogovarati sve stvari pa cak i najsitnije detalje sa ljudima koje si juce gledao kroz nisan ne mozes reci boli me neka stvar za zlocine koje su pocinili moji sunarodnjaci bez obzira koliko mali bili u odnosu na drugu stranu

opet da ne bude krivo shvaceno sto je ovdje veoma cest slucaj ne mora se sa ovim stavom niko sloziti al je to moje misljenje
dr_Evil

#352 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by dr_Evil »

tokio25 wrote: 13/07/2026 15:39
tokio25 wrote: 13/07/2026 12:22 po mom misljenju neki pro bosanski politicar treba izaci i reci
zao nam je svih nevinih srba koji su poginuli u ratu i dajemo iskrenu sucut i kajanje i ako se zna pocinilac neka se prijavi da se osudi
al treba naglasiti da to nije bilo sistemski istrebljivanje nego pojedinacni slucaj vjerovatno osvete i sl za razliku od politike slobodana milosevica u srbiji i karadzica u bih koji je sistematski ubijao sve pripadnike koji ne pripadaju srpskoj nacinalnosti vjeri i sl
skroz druga situacija
u drugom svjetskom ratu se zna pobjednik pa se tako i pise istorija i postavljaju temelji
ne moras tako daleko ici
hrvati su olujom zavrsili pricu i stavili tacku na rat kao pobjednici i imaju potpuno pravo da svaku njihovu pricu ignorisu i da namecu svoje dok je ljudski priznati jesmo ubili smo 1 srba nevinog i za to trazimo oprost i sl
tako su i rusi mogli reci jebali smo vam nanu naninu da vam nikad ne padne na pamet tako nesto al se izvinjavamo za nevine zrtve
al nisu ocito to uradili jer su kao sto rekoh pobjednici pa su ih jos 50 godina karali kako su htjeli i istocnu njemacku i citav istocni blok
u bih nemas pobjednika i zbog toga i imas 2 entiteta i to jedan sa nazivom republika srpska
i kad moras dogovarati sve stvari pa cak i najsitnije detalje sa ljudima koje si juce gledao kroz nisan ne mozes reci boli me neka stvar za zlocine koje su pocinili moji sunarodnjaci bez obzira koliko mali bili u odnosu na drugu stranu

opet da ne bude krivo shvaceno sto je ovdje veoma cest slucaj ne mora se sa ovim stavom niko sloziti al je to moje misljenje
Skoro svi pro-bosanski politicari su izasli i rekli upravo to sta si ti napisao... ali nikoga to ne zanima. Pa cak i Dodik i Covic su rekli da im je zao nevinih zrtava i negirali kakve projekte...

Pusti, nema nista od price.
tokio25

#353 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by tokio25 »

dr_Evil wrote: 13/07/2026 15:43
tokio25 wrote: 13/07/2026 15:39

skroz druga situacija
ne moras tako daleko ici

Skoro svi pro-bosanski politicari su izasli i rekli upravo to sta si ti napisao... ali nikoga to ne zanima. Pa cak i Dodik i Covic su rekli da im je zao nevinih zrtava i negirali kakve projekte...

Pusti, nema nista od price.
pa super onda ako se vec to desilo
sta se onda zamaras je li oni srbuju ili ne
ako ima elemenata da se prijavi policiji to se uradi i cao
isto kao sto oni hvataju ove sa ljiljanima ti prijavis za dizanje nacionalne netrpeljivosti ili kako vec to glasi i lagano
pa neka se oni zabavljaju oko toga
kao sto rekon na drugoj temi bosnjo zna samo za nacin da prodjem krozate i konta da ce jedino tako uspjeti a takav nacin samo dokazuje da tonemo sve dublje i onda se pitamo sto su srbi hrvati mongoli marsovci u boljoj poziciji od nas
Haris.ba

#354 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by Haris.ba »

tokio25 wrote: 13/07/2026 13:40 cisti se od bilo kakvih zlocina poceinjenih pod grbom arbih ili u ime arbih
necemo se praviti blesavi i reci da nije bilo zlocina
Od cega da se cistimo, kada prihvacamo sve presude, da su se svi zlocini desili i sve se osudjuje?

De prestani podmetati lazne teze i konacno napisi koji zlocin pocinjen od pripadnika Armije se negira, relativizira, sakriva, ne priznaje....
tokio25 wrote: 13/07/2026 13:40

sam pokusaj islamizacije arbih od strane vrha je dokaz da je bilo ideja da se ocisti teritorij od srba sto srecom nije preovladalo
Golemo.
tokio25

#355 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by tokio25 »

Haris.ba wrote: 13/07/2026 15:49
tokio25 wrote: 13/07/2026 13:40 cisti se od bilo kakvih zlocina poceinjenih pod grbom arbih ili u ime arbih
Od cega da se cistimo, kada prihvacamo sve presude, da su se svi zlocini desili i sve se osudjuje?

De prestani podmetati lazne teze i konacno napisi koji zlocin pocinjen od pripadnika Armije se negira, relativizira, sakriva, ne priznaje....

sam pokusaj islamizacije arbih od strane vrha je dokaz da je bilo ideja da se ocisti teritorij od srba sto srecom nije preovladalo
Golemo.
ja napisem 5 puta od cega da se cistimo ti to ignorises
od zlocina bilo kojeg koji je napravio pojedinac u uniformi armije bih i onih koji su se borili uz istu

je li delic znao za kravice?
jesu li mudzahedini bili na strani armije bih?
jesu li pocinili zlocine?
kao sto je forumas pomenuo dovoljno je posjetiti neke portale fejsbuk grupe i sl pa da se vidi sva mirotvornost bosnjaka u smislu klanja cetnika prijecenjem mudzahedinima i sl
alickovic je vjerovatno jedan od mnogih patriota koji tako misle sto njega i iste takve ne razlikuje od identicnog profila nekog milana koji priziva na protjerivanje dahija i sl
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#356 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by PreWiBa »

tokio25 wrote: 13/07/2026 15:59

Golemo.
od zlocina bilo kojeg koji je napravio pojedinac u uniformi armije bih i onih koji su se borili uz istu

kao sto je forumas pomenuo dovoljno je posjetiti neke portale fejsbuk grupe i sl pa da se vidi sva mirotvornost bosnjaka u smislu klanja cetnika prijecenjem mudzahedinima i sl
alickovic je vjerovatno jedan od mnogih patriota koji tako misle sto njega i iste takve ne razlikuje od identicnog profila nekog milana koji priziva na protjerivanje dahija i sl
Čovjek te pita za sudski utvrđene činjenice.

Sada opet spominješ Kravicu, akciju u kojoj je ubijeno 43-48 osobe, 40-25 vojnika i 11-13 civila. Tako je sam VRS dokumentovao.
Sud u Hagu je jasno rekao da tamo nije bilo ratnog zločina.

U istoj toj Kravici je ubijeno 1300 Bošnjaka 1995. kao dio genocida.

Opet relativiziraš genocid.
tokio25

#357 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by tokio25 »

PreWiBa wrote: 13/07/2026 16:08

Golemo.

Sada opet spominješ Kravicu, akciju u kojoj je ubijeno 43-48 osobe, 40-25 vojnika i 11-13 civila. Tako je sam VRS dokumentovao.

nauci sta znaci relativizacija i ko je tebe pitao sta kad sam rekao da me ne citas kad vec ubacujes rijeci u usta i zakljucujes onako kako tebi odgovara
evo sam si napisao 11-13 civila
dovoljno da se kaze stradali su nevini i zbog cega trebamo se stiditi a ne govoriti al oni su ubili vise
jel tako i za pogresno parkiranje kad te policajac pise kazes al i onaj je parkirao pokusavajuci dokazati da nisi kriv?
rocco_siffredi

#358 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by rocco_siffredi »

U moru debila koji su prošli ovim forumom, Tokio se ističe. Al ono baš.
Haris.ba

#359 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by Haris.ba »

tokio25 wrote: 13/07/2026 15:59 ja napisem 5 puta od cega da se cistimo ti to ignorises
Pa zato sto ne dajes dokaze da se trebamo cistiti, jer mi to vec davno uradili.
tokio25 wrote: 13/07/2026 15:59 je li delic znao za kravice?
Sta u Kravicama?

Mozda je i znao. Davno umro, ne mozes ga goniti. Ali, eno Nasera zivog. U tuzilastvu puno Srba na referatu ratnih zlocina, da ne bude da Bosnjaci nesto sakrivaju, i dan danas ga mogu goniti ako misle da nesto ima.
U presudi protiv Nasera Orića, Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) je utvrdio da je u Kravici bila vojna baza iz koje su bosanski Srbi napadali Srebrenicu i okolna bošnjačka naselja. Prema presudi, bošnjački protunapad na Kravicu 7. siječnja 1993. je rezultat srpske blokade humanitarne pomoći te stalnih napada na okolna bošnjačka sela, poglavito u prosincu 1992. Presuda je utvrdila:[2]

"U ranim jutarnjim satima 7. siječnja 1993., na pravoslavni Božić, Bošnjaci su napali Kravicu, Ježesticu i Šiljkoviće. Uvjerljivi dokazi navode da su stražari sela bili potpomognuti Vojskom Republike Srpske, a nakon bitke u ljeto 1992. dobili su i vojnu pomoć, uključujući oružje i vojnu obuku. Znatna količina oružja i municije se nalazila u Kravici i Šiljkovićima. Također, dokazi ukazuju da je u tom području izuzev stražara bila i vojna pristunost Srbije i bosanskih Srba. Sudsko vijeće ne može prihvatiti da su bili tamo samo zbog Bošnjaka. Dokazni materijali su nejasni oko broja kuća koje su uništili Bošnjaci u usporedbi s onim kućama koji su uništili bosanski Srbi. Zbog te nejasnoće, Sudsko vijeće zaključuje da uništavanje imovine u Kravici 7. i 8. siječnja 1993. ne ispunjava uvjete za hirovito uništavanje gradova ili sela koji nisu opravdani vojnom neophodnošću."
tokio25 wrote: 13/07/2026 15:59 jesu li mudzahedini bili na strani armije bih?
Presudjeno, priznato, osudjuje se, zali se i ne negira se.

Sta vise hoces?
tokio25 wrote: 13/07/2026 15:59 kao sto je forumas pomenuo dovoljno je posjetiti neke portale fejsbuk grupe i sl pa da se vidi sva mirotvornost bosnjaka u smislu klanja cetnika
Iako ne podrzavam te pozive na klanje, to isto ko da Jevreju napises da nije fino sto poziva na klanje nacista. Ludilo mozga.
tokio25 wrote: 13/07/2026 15:59 alickovic je vjerovatno jedan od mnogih patriota koji tako misle sto njega i iste takve ne razlikuje od identicnog profila nekog milana koji priziva na protjerivanje dahija i sl
Konacno. Jedno ime. To on poziva na klanje cetnika?
Lik koji je nekog udruzenja predsjednik. Da nema fejsbuka ne bi ni znao da postoji? Odlicno.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#360 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by sime_cipol »

Golemo.
Mi se sa zločincima u našim redovima obračunavali još dok su nam granate padale na glavu i dok smo bili u okruženju.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#361 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by PreWiBa »

tokio25 wrote: 13/07/2026 16:12
PreWiBa wrote: 13/07/2026 16:08

nauci sta znaci relativizacija i ko je tebe pitao sta kad sam rekao da me ne citas kad vec ubacujes rijeci u usta i zakljucujes onako kako tebi odgovara
evo sam si napisao 11-13 civila
dovoljno da se kaze stradali su nevini i zbog cega trebamo se stiditi a ne govoriti al oni su ubili vise
jel tako i za pogresno parkiranje kad te policajac pise kazes al i onaj je parkirao pokusavajuci dokazati da nisi kriv?
Relativizacija = opravdavanje.
I jedno i drugo je kažnjivo.

Možeš se izviniti, i 100% sam siguran da je toga bilo.
Ali to ne mjenja činjenicu da je to bila legitimna akcija, a ne zločin.
PixelDrifter

#362 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by PixelDrifter »

Image

Njihov mentalitet je odlicno opisao Hermann Hupen u stripu Sarajevo Tango. Ljudi koji su zalutali, nekako, u XX stoljece, kojem fakticki ne pripadaju.
I to se nastavilo da dana danasnjeg. Odlicna paralela, tip ih vidi u retrovizoru (simbol proslosti), zatim slijedeci kadar: jesu u proslosti. Tesko, ako ne i nemoguce, je komunicirati sa ljudima takvog mentalnog sklopa.
tokio25

#363 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by tokio25 »

Haris.ba wrote: 13/07/2026 16:13
tokio25 wrote: 13/07/2026 15:59 ja napisem 5 puta od cega da se cistimo ti to ignorises
Pa zato sto ne dajes dokaze da se trebamo cistiti, jer mi to vec davno uradili.
tokio25 wrote: 13/07/2026 15:59 je li delic znao za kravice?
Sta u Kravicama?

Mozda je i znao. Davno umro, ne mozes ga goniti. Ali, eno Nasera zivog. U tuzilastvu puno Srba na referatu ratnih zlocina, da ne bude da Bosnjaci nesto sakrivaju, i dan danas ga mogu goniti ako misle da nesto ima.
U presudi protiv Nasera Orića, Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) je utvrdio da je u Kravici bila vojna baza iz koje su bosanski Srbi napadali Srebrenicu i okolna bošnjačka naselja. Prema presudi, bošnjački protunapad na Kravicu 7. siječnja 1993. je rezultat srpske blokade humanitarne pomoći te stalnih napada na okolna bošnjačka sela, poglavito u prosincu 1992. Presuda je utvrdila:[2]

"U ranim jutarnjim satima 7. siječnja 1993., na pravoslavni Božić, Bošnjaci su napali Kravicu, Ježesticu i Šiljkoviće. Uvjerljivi dokazi navode da su stražari sela bili potpomognuti Vojskom Republike Srpske, a nakon bitke u ljeto 1992. dobili su i vojnu pomoć, uključujući oružje i vojnu obuku. Znatna količina oružja i municije se nalazila u Kravici i Šiljkovićima. Također, dokazi ukazuju da je u tom području izuzev stražara bila i vojna pristunost Srbije i bosanskih Srba. Sudsko vijeće ne može prihvatiti da su bili tamo samo zbog Bošnjaka. Dokazni materijali su nejasni oko broja kuća koje su uništili Bošnjaci u usporedbi s onim kućama koji su uništili bosanski Srbi. Zbog te nejasnoće, Sudsko vijeće zaključuje da uništavanje imovine u Kravici 7. i 8. siječnja 1993. ne ispunjava uvjete za hirovito uništavanje gradova ili sela koji nisu opravdani vojnom neophodnošću."
tokio25 wrote: 13/07/2026 15:59 jesu li mudzahedini bili na strani armije bih?
Presudjeno, priznato, osudjuje se, zali se i ne negira se.

Sta vise hoces?
tokio25 wrote: 13/07/2026 15:59 kao sto je forumas pomenuo dovoljno je posjetiti neke portale fejsbuk grupe i sl pa da se vidi sva mirotvornost bosnjaka u smislu klanja cetnika
Iako ne podrzavam te pozive na klanje, to isto ko da Jevreju napises da nije fino sto poziva na klanje nacista. Ludilo mozga.
tokio25 wrote: 13/07/2026 15:59 alickovic je vjerovatno jedan od mnogih patriota koji tako misle sto njega i iste takve ne razlikuje od identicnog profila nekog milana koji priziva na protjerivanje dahija i sl
Konacno. Jedno ime. To on poziva na klanje cetnika?
Lik koji je nekog udruzenja predsjednik. Da nema fejsbuka ne bi ni znao da postoji? Odlicno.
eto ti znas da se ne negira?
ma ja ajmo mi ignorisati alickovica i ko zna koliko njegovih pratilaca
i onda meni kazes ja izjednacavam
pa ti i isti kao ti ste jednaki milanu koji pise nije bilo srebrenice al su nam pobili ljude u xy mjestu

i evo patriota iz njemacke je stavio podatak 11-13 civila
to je sasvim dovoljno da se kaze da su ubijeni bespotrebno i da se kaze za tih 11-13 ljudi pogrijesili smo oprostite i sl

ovdje stajem sa raspravom jer ti zakljucis onako kako tebi odgovara i nema smisla da se ubjedjujemo
sime_cipol

#364 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by sime_cipol »

Najbolje bi bilo da se odjavis sa foruma. Postedi nas sviju.
tokio25

#365 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by tokio25 »

sime_cipol wrote: 13/07/2026 16:48 Najbolje bi bilo da se odjavis sa foruma. Postedi nas sviju.
pa da vi koji zazivate fildzan drzavu "pobjedite" ?
necete taj film gledati
sime_cipol

#366 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by sime_cipol »

Znam.
Nazalost.
Teško nama sa tobom
tramvajtrojka

#367 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by tramvajtrojka »

sime_cipol wrote: 13/07/2026 16:50 Znam.
Nazalost.
Teško nama sa tobom
Pusti ga on i tesla edison aka peca gdje dođu tu diskusija vise ne raste sa svojim ismijavanjima relavitiziranjem i trolanjem
Haris.ba

#368 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by Haris.ba »

tokio25 wrote: 13/07/2026 16:44 pa ti i isti kao ti ste jednaki milanu koji pise nije bilo srebrenice al su nam pobili ljude u xy mjestu

i evo patriota iz njemacke je stavio podatak 11-13 civila
to je sasvim dovoljno da se kaze da su ubijeni bespotrebno i da se kaze za tih 11-13 ljudi pogrijesili smo oprostite i sl
Gdje sam ja pravdao "svoj" zlocin "tudjim"? Opet lazes.

Pa, ti si naveo Kravice, mi gatamo na sta konkretno mislis.

Opet, ponavljam. Ko to negira ubistvo tih civila? Relativizira? Ko ga ne osudjuje?

Uporno pokusavas izmisliti nesto sto ne postoji.
tokio25 wrote: 13/07/2026 16:44
eto ti znas da se ne negira?
ma ja ajmo mi ignorisati alickovica i ko zna koliko njegovih pratilaca
Pa, negira li? Valdja su ti famozni fejsbuk upisi javni. Ne znam. Ne pratim lika. Valjda je tvoje da dokazes svoju tvrdnju.

Sta to Alickovic konkretno radi, i zasto ga uopce spominjes?
Rothmans

#369 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by Rothmans »

Kakva je ovo makljada bila na Palama izmedju srbadije ? Mjaucu mi po fejsbuku vazdan, a ne mogu skontat o cemu se radi ?
LSD

#370 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by LSD »

:lol: :lol:

Najbolje bi bilo da neki bosanski politicar izađe i javno se izvine srbima sto su morali trpiti njihovu opsadu Sarajeva skoro 4 godine, sto su prezivjeli sve njihove zlocine, ubijanja, granatiranja, snaperisanja, silovanja, protjerivanja i slicno...."a Đura ce nam oprostiti sto nas je tukao" :lol:

Ove tvoje citate treba cuvati kao nacionalno blago...jos ih uokviriti, da se novi narastaji imaju cemu ibretiti.
DebelinJoe

#371 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by DebelinJoe »

Ima na YT dokumentarac u produkciji RTRS koji govori o Srbima u Bihaća, gdje kažu kako se Srbi na području Bihaća pojavljuju tek nakon 1850. Prije toga ih tu nije bilo. Meni je to prilično šokantno.

Dilibus

#372 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by Dilibus »

Sta mi trebamo da se izvinjavamo za svaku budalu medju Bosnjacima, dok se kod Srba sistemski i kroz institucije negira genocid. Kod Bosnjaka nije postojao plan niti namjera za raseljavanje, ubijanje i protjerivanje Srba u Bosni i Hercegovini. Kod Srba su u genocidu i zlocinima ucestvovali u planiranju i realizaciji od Politickog i Vojnog vrha do Komunalnih preduzeca koja su prekopavala i raznosila grobnice. Kome da se mi izvinjavamo? Imaju presude. Oni medju Bosnjacima koji su odgovorni su presudjeni i procesuirani. Dok je dobar broj Srba optuzenih za ratne zlocine sriven u Srbiji i toj istoj Srbiji ne pada na pamet da ih izruci. Kakav Sthoklomski sindrom ovdje pojedini imaju to je za nepovjerovati.
¤ jelena ¤

#373 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by ¤ jelena ¤ »

Ohoho...

,Rugala se ruga pa postala druuga - što bi rekla narodna mudrost.

Doduše, ne u ovako jezivom kontekstu, al' može se primijeniti.
pezzar

#374 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by pezzar »

Ne dobih odgovor. @tokio25 Koji to zločin s bosanske strane mi slavimo i navijamo da se ponovi? Kojeg to ratnog zločinca mi glorifikujemo i pravimo mu grafite i murale? Koje to presude suda u Hagu nipodaštavamo?

Naravno da ne treba planirati nikakva raseljavanja. Iskreno se nadam da kod Bosanaca i Bošnjaka neće biti zatvoren krug fašizma - od žrtve do počinioca.

Jedino, ako je moguće (vrtio se nekad džingl na radiu), iseliti istovremeno sve, pa naseliti neki normalan narod da uživa u ovoj ljepoti od zemlje (namjerno zemlje a ne države).
tokio25

#375 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Post by tokio25 »

pezzar wrote: 14/07/2026 10:39 Ne dobih odgovor. @tokio25 Koji to zločin s bosanske strane mi slavimo i navijamo da se ponovi? Kojeg to ratnog zločinca mi glorifikujemo i pravimo mu grafite i murale? Koje to presude suda u Hagu nipodaštavamo?

Naravno da ne treba planirati nikakva raseljavanja. Iskreno se nadam da kod Bosanaca i Bošnjaka neće biti zatvoren krug fašizma - od žrtve do počinioca.

Jedino, ako je moguće (vrtio se nekad džingl na radiu), iseliti istovremeno sve, pa naseliti neki normalan narod da uživa u ovoj ljepoti od zemlje (namjerno zemlje a ne države).
oric se slavi
naveo sam alickovica i njegove sljedbenike na sta pozivaju i sl koje je forumas pomenuo pa nisam upucen sta slave koje zlocine i sta navijaju da se ponovi
grafiti i murali nisu nikad bili nesto popularni kod bosnjaka i u bosni generalno tako da izostaje to u vidu podrske zlocincima
a to je vezano za vjeru jer ni muhamed se ne slika po zidovima iako je najznacajniji u islamu
Locked