skroz druga situacijaanimals wrote: ↑13/07/2026 14:44Jesu li se Rusi i saveznici izvinuli Nijemcima za Dresden i druga razaranja..tokio25 wrote: ↑13/07/2026 12:22 po mom misljenju neki pro bosanski politicar treba izaci i reci
zao nam je svih nevinih srba koji su poginuli u ratu i dajemo iskrenu sucut i kajanje i ako se zna pocinilac neka se prijavi da se osudi
al treba naglasiti da to nije bilo sistemski istrebljivanje nego pojedinacni slucaj vjerovatno osvete i sl za razliku od politike slobodana milosevica u srbiji i karadzica u bih koji je sistematski ubijao sve pripadnike koji ne pripadaju srpskoj nacinalnosti vjeri i sl
u drugom svjetskom ratu se zna pobjednik pa se tako i pise istorija i postavljaju temelji
ne moras tako daleko ici
hrvati su olujom zavrsili pricu i stavili tacku na rat kao pobjednici i imaju potpuno pravo da svaku njihovu pricu ignorisu i da namecu svoje dok je ljudski priznati jesmo ubili smo 1 srba nevinog i za to trazimo oprost i sl
tako su i rusi mogli reci jebali smo vam nanu naninu da vam nikad ne padne na pamet tako nesto al se izvinjavamo za nevine zrtve
al nisu ocito to uradili jer su kao sto rekoh pobjednici pa su ih jos 50 godina karali kako su htjeli i istocnu njemacku i citav istocni blok
u bih nemas pobjednika i zbog toga i imas 2 entiteta i to jedan sa nazivom republika srpska
i kad moras dogovarati sve stvari pa cak i najsitnije detalje sa ljudima koje si juce gledao kroz nisan ne mozes reci boli me neka stvar za zlocine koje su pocinili moji sunarodnjaci bez obzira koliko mali bili u odnosu na drugu stranu
opet da ne bude krivo shvaceno sto je ovdje veoma cest slucaj ne mora se sa ovim stavom niko sloziti al je to moje misljenje