problem je što na tim kanalima neće biti ništa jer su sportska prava prodali telekomu srbije
BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Moderator: anex
-
sencobih
- fusion_ba
#352 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
-
mahalik
#353 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Možda BH Telecom kod nas proda Total TV Mtelu jer sam BHT neće se znati time baviti a mtel ima m sat
-
Dzontra_Volta
-
ivannn
#355 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
https://n1info.rs/vesti/eon-platforma-o ... ted-grupe/
dakle EON ostaje u vlasnistvu UNited, hoce li ga onda nuditi kao opciju i ostaviti nama kao dio paketa "novog" Telemacha (pod bh telekom vlasnistvom)?
dakle EON ostaje u vlasnistvu UNited, hoce li ga onda nuditi kao opciju i ostaviti nama kao dio paketa "novog" Telemacha (pod bh telekom vlasnistvom)?
- semsasuljakovic
#356 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Neko je spominjao da će biti "rentan" Telecomu još neko vrijeme, vjerovatno dok ne istekne i zadnji ugovor koji je potpisan između korisnika i Telemacha.ivannn wrote: ↑12/02/2025 19:44 https://n1info.rs/vesti/eon-platforma-o ... ted-grupe/
-
tnt-tunja
#357 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Od samog početka mi se to ne svidja i strah me je da cemo mi, korisnici Telemacha i EON-a, biti primorani koristiti ono smeće od moja tv boxa.
Nije vise ni bitno koji ce kanali biti dostupni, kada je velika većina kanala na mojatv uzasne kvalitete, a da o odzivu boxa ne pričamo.
Možda produžiti sada ugovor na 2 godine sa Telemachom hehehe.
Btw, zna li neko kako funkcionise trenutno Telemach?
Je li se može potpisati novi ugovor?
Je li se može prijaviti kao novi korisnik da dodju instalirati opremu?
Nije vise ni bitno koji ce kanali biti dostupni, kada je velika većina kanala na mojatv uzasne kvalitete, a da o odzivu boxa ne pričamo.
Možda produžiti sada ugovor na 2 godine sa Telemachom hehehe.
Btw, zna li neko kako funkcionise trenutno Telemach?
Je li se može potpisati novi ugovor?
Je li se može prijaviti kao novi korisnik da dodju instalirati opremu?
-
Forumerrer
#358 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Moze li samo neko pojasniti kadTelemach ostaje bez Sport kluba?
- semsasuljakovic
- Radar71
#360 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Niko ne zna tačno, ali po nekim dešavanjima koji su najavljeni početkom ljeta
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
-
hali gali halid
#362 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Valjda ce se moci gledati F1 i MotoGP...
- semirsar
#363 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
F1 i MotoGP se mogu gledati, ali, pitam se dje ce Srle i Pajo? Nije to oto ak' njih nejma... jbga
-
kakaljin
#364 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Valjda sa arene budu pametni pa preuzmu i voditelje koji su dobri. Ili sto neko napisa da ih preuzme telecom za BH trziste, ako se to moze tako uraditi. Kao sto imamo za bh ligu nase voditelje.
PS: Mozda nam se i Baho vrati pa na arenama prenosi BH ligu jer je sada na sportklubu
-
Malisa11
#365 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Voditelj se vrlo brzo zaboravi. Imate koliko hocete primjera, evo jedan obicni primjer Potjere (Tarik) ili Provjereno (Ivana Paradžiković). Isto ce se primijeniti i na sportske teme.
-
grafit
#366 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Prenosi F1 i Motto GP će svakako bit prebačeni na Arene jer se SK gasi za područje Zapadnog Balkana.
Paja i Srki su u podkastu na Lap 76 javno podržali studente i ptoteste u više navarata, obzirom da je vlasnik Arena Sport kanala Telekom Srbije, pod Vučićevom kontrolom (koji je inače poznat kao veoma osvetoljubiv čovjek), vjerovatno će se potruditi da im uništi karijere ako opstane na vlasti...
-
grafit
#367 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Svojevremeno kad su BHT i Hayat prenosili utrke F1, komentator BHT-a je bio Hasan Grošić a na Hayatu, Edis Jašarević. Meni su obojica bili totalni odron. Dok se moglo gledati na HRT-ovima, smatram da su najbolji komentatorski tandem bili Goran Dijakovič i Ivica Blažićko...a u drugu ligu bih stavio Slavka Cvitkovića i Nevena Novaka.kakaljin wrote: ↑17/02/2025 08:16Valjda sa arene budu pametni pa preuzmu i voditelje koji su dobri. Ili sto neko napisa da ih preuzme telecom za BH trziste, ako se to moze tako uraditi. Kao sto imamo za bh ligu nase voditelje.
PS: Mozda nam se i Baho vrati pa na arenama prenosi BH ligu jer je sada na sportklubu![]()
![]()
To je samo moj lični dojam, bez ikakvih preferencija.
-
Trappist
#368 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Na temu "nek se domaca kompanija širi", sjeca li se ko kad su sve lige petice i liga sampiona moglo gledati na domacim kanalima? Hayat, bht i obn. A sad moramo dumati i kontakti hoce li se ko iz srbije ili hrvatske smilovati da nam da koji sportski kanal da možemo gledati utakmice 
-
Dzontra_Volta
#369 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Sa Dijakovicem je Jergovic komentarisao formulu na hrtu.grafit wrote: ↑17/02/2025 18:00Svojevremeno kad su BHT i Hayat prenosili utrke F1, komentator BHT-a je bio Hasan Grošić a na Hayatu, Edis Jašarević. Meni su obojica bili totalni odron. Dok se moglo gledati na HRT-ovima, smatram da su najbolji komentatorski tandem bili Goran Dijakovič i Ivica Blažićko...a u drugu ligu bih stavio Slavka Cvitkovića i Nevena Novaka.kakaljin wrote: ↑17/02/2025 08:16Valjda sa arene budu pametni pa preuzmu i voditelje koji su dobri. Ili sto neko napisa da ih preuzme telecom za BH trziste, ako se to moze tako uraditi. Kao sto imamo za bh ligu nase voditelje.
PS: Mozda nam se i Baho vrati pa na arenama prenosi BH ligu jer je sada na sportklubu![]()
![]()
To je samo moj lični dojam, bez ikakvih preferencija.![]()
Blazicko je radio na hrvatskoj areni.
-
grafit
#370 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Govorim o preiodu 90-tih,ne znam za kasnije jer su "ugasili" nelegalno reemitovanje HRT-ova u Sarajevu.Dzontra_Volta wrote: ↑17/02/2025 21:04Sa Dijakovicem je Jergovic komentarisao formulu na hrtu.grafit wrote: ↑17/02/2025 18:00Svojevremeno kad su BHT i Hayat prenosili utrke F1, komentator BHT-a je bio Hasan Grošić a na Hayatu, Edis Jašarević. Meni su obojica bili totalni odron. Dok se moglo gledati na HRT-ovima, smatram da su najbolji komentatorski tandem bili Goran Dijakovič i Ivica Blažićko...a u drugu ligu bih stavio Slavka Cvitkovića i Nevena Novaka.kakaljin wrote: ↑17/02/2025 08:16
Valjda sa arene budu pametni pa preuzmu i voditelje koji su dobri. Ili sto neko napisa da ih preuzme telecom za BH trziste, ako se to moze tako uraditi. Kao sto imamo za bh ligu nase voditelje.
![]()
To je samo moj lični dojam, bez ikakvih preferencija.![]()
Blazicko je radio na hrvatskoj areni.
Poslije rata je i Eronet imao nelegalno postavljenu pokretnu Baznu stanicu u Kovačićima...
- Maharadza
#371 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Yah, Englezi išli na BHT-u (mes'čini i federalnoj), Talijani na OBN-u, Španci na Hayatu a Bundesliga na TVSA...good times.Trappist wrote: ↑17/02/2025 19:21 Na temu "nek se domaca kompanija širi", sjeca li se ko kad su sve lige petice i liga sampiona moglo gledati na domacim kanalima? Hayat, bht i obn. A sad moramo dumati i kontakti hoce li se ko iz srbije ili hrvatske smilovati da nam da koji sportski kanal da možemo gledati utakmice![]()
-
RJ57
#372 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
najinteresantnije od svega je da li će se sportski paketi morati dodatno plaćati. sada kada je jedna kompanija preuzela totalni monopol (tj. kada se to u praksi desi, vjerovatno od ljeta) jasno je da će ih svi operateri imati u ponudi. mene bi poprilično iznenadilo da ne bude dodatna cijena.
ako ništa barem ćemo imati skoro sve u jednom paketu, što nije nimalo zanemarivo. tu smo u prednosti nad hrvatskom, tamo će biti svega.
ako ništa barem ćemo imati skoro sve u jednom paketu, što nije nimalo zanemarivo. tu smo u prednosti nad hrvatskom, tamo će biti svega.
- tramvajtrojka
#373 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
zato sto je prodaja prava isla lokalizirani i bila mnogostruko jeftinija nego sada npr. jedan HRT za jednu tekmu LP je od arene platio za prenos jedne tekme nekoliko miliona eura po sezoniTrappist wrote: ↑17/02/2025 19:21 Na temu "nek se domaca kompanija širi", sjeca li se ko kad su sve lige petice i liga sampiona moglo gledati na domacim kanalima? Hayat, bht i obn. A sad moramo dumati i kontakti hoce li se ko iz srbije ili hrvatske smilovati da nam da koji sportski kanal da možemo gledati utakmice![]()
Sada se prava prodaju za veci blok drzava zadnjih 15ak godina i nijedne manja regionalna il drzavna TV ne moze otkupiti citav paket, pa sama engleska liga je dosla arenu preko 600 miliona eura
-
RJ57
#374 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
upravo takotramvajtrojka wrote: ↑19/02/2025 00:26zato sto je prodaja prava isla lokalizirani i bila mnogostruko jeftinija nego sada npr. jedan HRT za jednu tekmu LP je od arene platio za prenos jedne tekme nekoliko miliona eura po sezoniTrappist wrote: ↑17/02/2025 19:21 Na temu "nek se domaca kompanija širi", sjeca li se ko kad su sve lige petice i liga sampiona moglo gledati na domacim kanalima? Hayat, bht i obn. A sad moramo dumati i kontakti hoce li se ko iz srbije ili hrvatske smilovati da nam da koji sportski kanal da možemo gledati utakmice![]()
Sada se prava prodaju za veci blok drzava zadnjih 15ak godina i nijedne manja regionalna il drzavna TV ne moze otkupiti citav paket, pa sama engleska liga je dosla arenu preko 600 miliona eura
ovo što ćemo mi imati sticajem okolnosti je ekstremno rijedak slučaj, i to još kao normalne kanale a ne kao neki streaming servis. ne znam da to trenutno iko ima u evropi i ne vjerujem da to može potrajati ali koliko god bude trajalo dobro je!
- chakany
#375 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
TVSA jedno vrijeme čak i ligu iz Turske prenosila. Ima li su neki saradnju sa Turcima.Maharadza wrote: ↑18/02/2025 11:04Yah, Englezi išli na BHT-u (mes'čini i federalnoj), Talijani na OBN-u, Španci na Hayatu a Bundesliga na TVSA...good times.Trappist wrote: ↑17/02/2025 19:21 Na temu "nek se domaca kompanija širi", sjeca li se ko kad su sve lige petice i liga sampiona moglo gledati na domacim kanalima? Hayat, bht i obn. A sad moramo dumati i kontakti hoce li se ko iz srbije ili hrvatske smilovati da nam da koji sportski kanal da možemo gledati utakmice![]()
![]()
Iako je ARENASPORT kablovski kanal, ipak HRT i RTS kao zemaljski kanali emituju neki sportski sadržaj na svojim kanalima, pa čak i neke evropske utakmice.
Ovi naši skroz odustali od ikakvih prenosa. U smislu, imaju ljudi ARENASPORT kanale, šta ćemo mi prenositi onda