GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Dobrodošli u podforum posvećen Euro 24! Ovdje možete pratiti najnovije vijesti, rezultate, analize utakmica i raspravljati o svim temama vezanim uz Europsko nogometno prvenstvo 2024. Pridružite se diskusijama, podijelite svoje mišljenje i uživajte u najvećem nogometnom spektaklu u Europi!
Naš Euro 24 moderator ne samo da osigurava da se pravila poštuju, već i vlada ovim podforumom poput pravog kralja stola. Budite spremni za vruće rasprave i iznenađujuće poteze - ovaj moderator nikad ne propušta!

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
palermo

#351 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by palermo »

Ma ne moze se suditi nakon prve utakmice. Pa makar se sjetimo svjetskog u Kataru, umalo Saudijsku Arabiju ne proglasismo novim svjetskim prvakom nakon prvog kola.
Englezi ce se dizayi sigurno, neke ekipe padati (ja recimo sumnjam da Spanija moze imati nivo kao protiv Hrvatske, iako navijam za Spance).

Al nesumljivo je da je ovo veceras bas nekako sramotno izdanje engleza.
Billy The Pljuc

#352 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by Billy The Pljuc »

Saian wrote: 16/06/2024 23:44
Billy The Pljuc wrote: 16/06/2024 23:10 Engleska ako ovo uzme ja više pogledati fudbalsku utakmicu neću.
Kad nisam fudbal ostavio poslije grckog osvajanja EP necu ga nikad ostavit, tako da …
Ma slažem se al' smo bili mlađi i ti i ja. Sad već godine čine svoje, sjednem da gledam i vidim ovo što sam gledao večeras. Sramota brate, forumaši uglavnom ispravno presijecaju analizama i većina ih je u pravu. Meni je ovo odbojno za gledati, ne potcjenjujem Srbiju ali kad sve staviš na vagu onda očekuješ ako ništa onda repku, nazovi prvog favorita prvenstva, da zgazi protivnika. Sa druge strane i Piksi razočarenje, ovo je ista repka koja je s mudima otišla u Portugal svojevremeno i dobila šta je trebala da dobije. Neke njegove odluke a i sam pristup utakmici je pogrešan, očito on nije kapacitet za velika takmičenja, kvale prođu i onda nestanu. Da me ne razumiješ pogrešno, navijao sam za Englesku i u toku utakmice počnem stvarno navijati za Srbiju. Jbt ih obje, što neko napisa, nastave li sa ovakvim predstavama nisu vrijedne gledanja.
Romanija

#353 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by Romanija »

Mi nismo odigrali dobru tekmu na takmicenjima godinama, cim naletimo na nekog sa kvalitetom donji smo. Ima igrace koji osvajaju sve u Engleskoj, koji su uzeli CL, koji guraju daleko u ostalom evrospkim klupskim takmicenjima, ali kad dodju kod Southgate igraju ko BiH klubovi u Evropi. Jako fin covjek, ali totalna kanta kao trener.
Saian

#354 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by Saian »

Billy The Pljuc wrote: 17/06/2024 00:08
Ma slažem se al' smo bili mlađi i ti i ja. Sad već godine čine svoje, sjednem da gledam i vidim ovo što sam gledao večeras. Sramota brate, forumaši uglavnom ispravno presijecaju analizama i većina ih je u pravu. Meni je ovo odbojno za gledati, ne potcjenjujem Srbiju ali kad sve staviš na vagu onda očekuješ ako ništa onda repku, nazovi prvog favorita prvenstva, da zgazi protivnika. Sa druge strane i Piksi razočarenje, ovo je ista repka koja je s mudima otišla u Portugal svojevremeno i dobila šta je trebala da dobije. Neke njegove odluke a i sam pristup utakmici je pogrešan, očito on nije kapacitet za velika takmičenja, kvale prođu i onda nestanu. Da me ne razumiješ pogrešno, navijao sam za Englesku i u toku utakmice počnem stvarno navijati za Srbiju. Jbt ih obje, što neko napisa, nastave li sa ovakvim predstavama nisu vrijedne gledanja.
Svaka cast, plemenitiji si od mene :D ili samo mladji (sto da ne oboje). Turnir je, southgate se igra trenera, dobili su, 3 boda, jos jedna i idu dalje. Kad pocne knock-out to je ionako druga energija. Cesto se i nesvjesno prilagodi protivniku. Engleska ima stvarno poimence odlican tim, al im se izbornik izgleda poceo baviti stvarima koje nadilaze njegove sposobnosti. Mozda prestane.
splinter

#355 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by splinter »

Slobodno i rasterećeno čitam ove objave :lol:
vicious

#356 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by vicious »

Logovan wrote: 16/06/2024 23:15
vicious wrote: 16/06/2024 23:08 Ma Englezi na svako takmicenje dođu nahajpani, wannabe favoriti, i svaki put tropa. Zadnji put su licili na nesto na EP 96 :D.
Pa 2020. godine bili u finalu. :D

Prave greske sa selektorima, plus jos nafuraju se i eto ti.
Ma jesu ali bezveze bili sve redom... jedva cehe dobili 1:0, sa skotima 0:0, dance na guzove u produžecima... I naravno vrhunac faila u finalu. It's coming home hahaha
jeza u ledja

#357 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by jeza u ledja »

Kakvo cojstvo srpskih junaka!
duh_sa_sjekirom

#358 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by duh_sa_sjekirom »

Polahko, ljudi, pa tek je prvo kolo. Valja se čuvati, štediti snagu, energiju...ima još utakmica.
Englezi odigrali onoliko koliko im treba. Možda nije lijepo i ugodno za gledati, ali bodovi se broje.
Srbija neće ni Albaniju dobiti. Više su se umislili nego što vaistinu vrijede.
Italija klasika- po jedan razlike i tako do vječnosti
Karikaturist

#359 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by Karikaturist »

U prvom se Srbija nije sastala sa loptom. Nisam drugo gledao ali klasika njihova svaki poraz pretvore u pobjedu. Sreca da im je grupa relativno lagana ali vrlo lako oni vec mozda sljedece kolo izlete vani.
Englezi imaju kvaliteta brutalnog i samo ih selektor moze sjebati. Bellinghem je igracina, podsjeca malo na Zidana.

I jos nesto, naravno da Kane nije nista napravio kad je bio sam protiv tri balvana. Tu su krila i bekovi morali vise profitirati ali to pitajte selektora njihovog.
Piaty

#360 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by Piaty »

jeza u ledja wrote: 17/06/2024 06:04 Kakvo cojstvo srpskih junaka!
Cojestvo kako na terenu tako i na ulicama jer se valjalo braniti od horda engleskih, bošnjački, šalkeovih i (kako oni vele) šiptarskih huligana.

informer.com
Billy The Pljuc

#361 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by Billy The Pljuc »

Saian wrote: 17/06/2024 00:23 Svaka cast, plemenitiji si od mene :D ili samo mladji (sto da ne oboje). Turnir je, southgate se igra trenera, dobili su, 3 boda, jos jedna i idu dalje. Kad pocne knock-out to je ionako druga energija. Cesto se i nesvjesno prilagodi protivniku. Engleska ima stvarno poimence odlican tim, al im se izbornik izgleda poceo baviti stvarima koje nadilaze njegove sposobnosti. Mozda prestane.
Moguće da sam mlađi, u pravu si za engleze, selektor im je najslabija karika. Svakako ih ispratim minimum još jednu utakmicu, isto i Srbiju, nakon toga nisam više siguran.
istra_hr

#362 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by istra_hr »

Piaty wrote: 17/06/2024 08:53
jeza u ledja wrote: 17/06/2024 06:04 Kakvo cojstvo srpskih junaka!
Cojestvo kako na terenu tako i na ulicama jer se valjalo braniti od horda engleskih, bošnjački, šalkeovih i (kako oni vele) šiptarskih huligana.

informer.com
8-)
Zaboravio si ustaše
"puna ih je Nemačka ovih dana"
splinter

#363 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by splinter »

:D
sinuhe

#364 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by sinuhe »

Piksi traži tu veliku pobjedu za ulogu koju misli da mu pripada u srpskom fudbalu.
JohnnyS

#365 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by JohnnyS »

Ipak je to, kažu, najveći i najbolji nogometaš bivše Jugoslavije svih vremena.

Modrić na aparatima
Edin H.

#366 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by Edin H. »

JohnnyS wrote: 17/06/2024 13:07 Ipak je to, kažu, najveći i najbolji nogometaš bivše Jugoslavije svih vremena.

Modrić na aparatima
Ja bih rekao Pape, to je i sam Piksi izjavio, ali tu je i Piksi negdje sa Dejom, stvar ukusa.

Velika je Piksijiva fula promašeni penal protiv Argentine.

Modrić poslijeratni najbolji fudnaler iz našeg regiona.
Better Man

#367 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by Better Man »

Edin H. wrote: 17/06/2024 14:07
JohnnyS wrote: 17/06/2024 13:07 Ipak je to, kažu, najveći i najbolji nogometaš bivše Jugoslavije svih vremena.

Modrić na aparatima
Ja bih rekao Pape, to je i sam Piksi izjavio, ali tu je i Piksi negdje sa Dejom, stvar ukusa.

Velika je Piksijiva fula promašeni penal protiv Argentine.

Modrić poslijeratni najbolji fudnaler iz našeg regiona.
Piksi jeste bio dobar, ali nikako nije najveći. A tu je i njegov Balkanski mentalitet. Lik odbio u finalu tadašnjeg KŠ da puca penal protiv svog bivšeg kluba Crvene zvezde. Tim potezom je sve rekao o sebi.
jeza u ledja

#368 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by jeza u ledja »

Bajdvej, a nije ovo samo ovo prvenstvo, kad Srbija igra na prvenstvima redovno se postavlja statistika njihovih ucesca na prijasnjim turnirima, kao Jugoslavija. :twisted: Mislim, napisu oni ono nesto tipa (as Yugoslavia), ali sticem dojam, a mescini da sam negdje u nekoj strucnoj literaturi vec cuo - da se oni smatraju i zvanicnim nasljednikom reprezentacije Jugoslavije. Jel to tacno?

Moguce da sam nekad vidio da se slicno spominje i kad igra Hrvatska, ne sjecam se. Ali definitivno to nisam vidio kad igra BiH ili Slovenija.
omar little

#369 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by omar little »

srbije je nasljdnica po fifi. hrvati nikada nisu preuzimali titule i ucesca bivse jugoslavije.
JohnnyS

#370 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by JohnnyS »

Zašto i bi, Hrvatska je kudikamo reprezentativno uspješnija od bivše Jugoslavije
Edin H.

#371 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote: 17/06/2024 15:22 Bajdvej, a nije ovo samo ovo prvenstvo, kad Srbija igra na prvenstvima redovno se postavlja statistika njihovih ucesca na prijasnjim turnirima, kao Jugoslavija. :twisted: Mislim, napisu oni ono nesto tipa (as Yugoslavia), ali sticem dojam, a mescini da sam negdje u nekoj strucnoj literaturi vec cuo - da se oni smatraju i zvanicnim nasljednikom reprezentacije Jugoslavije. Jel to tacno?

Moguce da sam nekad vidio da se slicno spominje i kad igra Hrvatska, ne sjecam se. Ali definitivno to nisam vidio kad igra BiH ili Slovenija.
Očekujem da Vico uloži žalbu i da se dodijeli BiH :oops:
Osmi Socrates

#372 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by Osmi Socrates »

Southgate je trebao imati odgovore na sve nedoumice prije prve utakmice, a on samo dodao niz pitanja.

Trent mu je problem. Ne može na beka, barem ne u reprezentaciji, a u sredini je juče bio beskoristan. Foden ne može lijevo, barem ne u reprezentaciji.

Ubacuj Mainooa u sredinu u drugoj utakmici. Gordona lijevo.

Ali zato imaju vanserijskog Bellinghama. Odigrao je vrhunsku utakmicu. Prvo poluvrijeme pogotovo. Za jučerašnju postavu i taktiku, Kane mu je bio suvišan. Ili nećeš igrati tako, pa naći mjesto za Kanea, ili stavi Bellinghama na lažnu devetku i igraj bez Kanea. Ali, to je njemu viša matematika, jer uglavnom robuje šablonima. Pickford mora, Kane mora, valjda i Trent mora. Sve više izgleda i da Foden mora, a tim mu opasno trpi zbog ovih "moranja".

Ima tu još primjedbi.
vaučer

#373 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by vaučer »

Osmi Socrates wrote: 17/06/2024 15:59 Southgate je trebao imati odgovore na sve nedoumice prije prve utakmice, a on samo dodao niz pitanja.

Trent mu je problem. Ne može na beka, barem ne u reprezentaciji, a u sredini je juče bio beskoristan. Foden ne može lijevo, barem ne u reprezentaciji.

Ali zato imaju vanserijskog Bellinghama. Odigrao je vrhunsku utakmicu. Prvo poluvrijeme pogotovo. Za jučerašnju postavu i taktiku, Kane mu je bio suvišan. Ili nećeš igrati tako, pa naći mjesto za Kanea, ili stavi Bellinghama na lažnu devetku i igraj bez Kanea. Ali, to je njemu viša matematika, jer uglavnom robuje šablonima. Pickford mora, Kane mora, valjda i Trent mora. Sve više izgleda i da Foden mora, a tim mu opasno trpi zbog ovih "moranja".

Ima tu još primjedbi.

Southgate je glupan koji nema pojma s nogometom, doslovno školsski primjer 'falling upwards' karijere. Trent može igrati u vezi ako ispred sebe ima igrače koji napadaju prostor - Kane to nije, Kane se vraća nazad po loptu do vlastitog šesnaesterca. Ali Southgate ih svejedno ubaci obojicu i naravno budu zakurac. Svaki od navedenih problema ima odgovor - ali taj odgovor ne postoji ako svi navedeni moraju igrati - što je u Engleskoj oduvijek problem jer im novinari biraju ekipu. Uglavnom eksperimentirat će i na mišiće proći grupu, onda dobiti po labrnji od prve jake ekipe jer nije ništa naučio ni zaključio iz grupnih utakmica.
Osmi Socrates

#374 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by Osmi Socrates »

Otprilike bi mu juče bio korisniji Watkins nego Kane. Čak i Bowen na mjestu napadača.
jeza u ledja

#375 Re: GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija

Post by jeza u ledja »

vaučer wrote: 17/06/2024 16:04
Osmi Socrates wrote: 17/06/2024 15:59 Southgate je trebao imati odgovore na sve nedoumice prije prve utakmice, a on samo dodao niz pitanja.

Ima tu još primjedbi.

Southgate je glupan koji nema pojma s nogometom, doslovno školsski primjer 'falling upwards' karijere. Trent može igrati u vezi ako ispred sebe ima igrače koji napadaju prostor - Kane to nije, Kane se vraća nazad po loptu do vlastitog šesnaesterca. Ali Southgate ih svejedno ubaci obojicu i naravno budu zakurac. Svaki od navedenih problema ima odgovor - ali taj odgovor ne postoji ako svi navedeni moraju igrati - što je u Engleskoj oduvijek problem jer im novinari biraju ekipu. Uglavnom eksperimentirat će i na mišiće proći grupu, onda dobiti po labrnji od prve jake ekipe jer nije ništa naučio ni zaključio iz grupnih utakmica.
A mozda...ipak....Englezi nemaju tako dobre igrace kako se misli. :oops:

Dva najbolja engleska igraca igraju vani. Ostali su precjenjeni.

Southgate je njihov najuspjesniji trener zadnjih 50 godina.
Locked