TAJNE IZ DJETINJSTVA
- GandalfSivi
#351 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
Ja sam ukrao taj kamioncic...
Eto priznao sam, napokon...
Eto priznao sam, napokon...
- exliberal
#352 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
Chmoljo wrote:ja jeo sline, do neke četvrte![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
slane su ko visočka pečenica![]()
![]()
![]()
evo me na poslu sakrio se iza ekrana i placem......kuku majko moram da prohodam da se malo smirim
da i ja dodam ....mene bio stid da se javim na telefon ...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#353 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
bolje i to nego kreč...exliberal wrote: evo me na poslu sakrio se iza ekrana i placem......kuku majko moram da prohodam da se malo smirim![]()
![]()
![]()
da i ja dodam ....mene bio stid da se javim na telefon ...![]()
![]()
![]()
- cHupjahalic@
#354 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
ovo nije moja tajna, nego jednog prijatelja. uvijek se tako
kad nam za ovo isprica.
prijatelju bilo 8-9 godina. udje u kucu, vidi njegova mama sjedi u kuhinji sa komsinicom. u dnevnoj imali po vecu lutku u cosku, imala dugu kosu, dugu haljinu. a on imao upaljac, sjeo kraj lutke i kaze konta: "ma sta da pokusam upaljacem kresnuti lutkinu kosu". prvi pokusaj - ne ide. drugi pokusaj - nista. treci pokusaj - boooom, podje lutkina kosa da gori, dimi li se dimi.
a on sjeo kraj lutke, usutio se i napravio kao da se nista nije desilo.
u medjuvremenu ugleda to njegova mama i komsinica iz kuhinje, vriska, trcanje prema lutki... udaraj, gasi, te ovo, te ono... u toj svoj frci galami mu mati i govori sta je radio, vristi, a on se kune svim i svacim da on ne zna sta se desilo i da nije nista vidio a ni radio.

prijatelju bilo 8-9 godina. udje u kucu, vidi njegova mama sjedi u kuhinji sa komsinicom. u dnevnoj imali po vecu lutku u cosku, imala dugu kosu, dugu haljinu. a on imao upaljac, sjeo kraj lutke i kaze konta: "ma sta da pokusam upaljacem kresnuti lutkinu kosu". prvi pokusaj - ne ide. drugi pokusaj - nista. treci pokusaj - boooom, podje lutkina kosa da gori, dimi li se dimi.
u medjuvremenu ugleda to njegova mama i komsinica iz kuhinje, vriska, trcanje prema lutki... udaraj, gasi, te ovo, te ono... u toj svoj frci galami mu mati i govori sta je radio, vristi, a on se kune svim i svacim da on ne zna sta se desilo i da nije nista vidio a ni radio.
- Chmoljo
#355 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
desilo se mom drugu, sedmi-osmi razred...
sjedi u prvoj klupi. u po frke drug što sjedi s njim spustio se ispod klupe da dohvati olovku. kako se dizao spuca se glavom u sto tako da cijeli razred zvoni. razred se odvalio smijati. i drug naravno. opustio se čovjek:ha ha ha ha ha prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
muk... prno čovjek ko onaj brdski konj ispred veterine
tek je onda nastala ludnica...
naravoučenije: ne jedi grah ako sjediš sa smotanim drugom u klupi
sjedi u prvoj klupi. u po frke drug što sjedi s njim spustio se ispod klupe da dohvati olovku. kako se dizao spuca se glavom u sto tako da cijeli razred zvoni. razred se odvalio smijati. i drug naravno. opustio se čovjek:ha ha ha ha ha prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
muk... prno čovjek ko onaj brdski konj ispred veterine
naravoučenije: ne jedi grah ako sjediš sa smotanim drugom u klupi
- Soul_Sista
#356 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
..sto se mene tice, svakakvih sam gluposti pravila ali jednom sam dobro zaplatila
moj dido je inace radio na gradjevini i tako jednom dobije od nekog covjeka punu kutiju lizala. on je to bio sakrio od nas djece i povremeno nam dijelio - ali to njegovo povremeno je znalo biti jednom u mjesecu, skrtac stari
..uglavnom, moja rodica nadje negdje tu kutiju
i pokaze meni
i eto, umjesto dide ja ih krenem dijeliti djeci po ulici
i kad je on skontao da lizala ponestaju naravno brzo se i saznalo ko je djeciji Robin Hood i glavni krivac
nikad necu zaboraviti kolike sam batine dobila zbog tih lizala

- armin_tz
#357 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
Moja tajna je tako zestoka da je ne smijem napisati..... vjerujte....
- cHupjahalic@
#358 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
Minnela wrote:![]()
![]()
![]()
podsjeti me to s lutkom od rodjaka ti na moje lutke jadnice![]()
..htjela im popraviti frizure i malo po malo ostadoshe na kraju bez kose
![]()
..nije do mene najstvarnije
vec makaze shishale ukrivo
![]()
pisala sam ovdje negdje (u to sam sigurna) kako smo ja i rodica hranile lutke svoje u sred ljeta pa nam se ucrvale.
i sad se sjetim koji je to smrad bio u sobi... jadna mama zracila sobu, cim malo zatvori prozor smrad isti. i na kraju osjeti da je nesto sa lutkama... i dan danas se sjetim kako smo ih morale, kroz suze, prati vani sa deterdzentom u ruci dok je meni jedan crvic iz lutkice poceo da puze po majici.
morale ih kiseliti u vodi sa deterdzentima par dana, toliko se plastika usmrdila, a nije bilo sanse da te lutke bacimo (mada ta moja lutka je vise na sve licila nego na lutku
- cHupjahalic@
#359 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
@za sve koji su se javili na ovu temu
svaka prica je slatka na svoj nacin.
eh lijepo djetinjstvo. 
svaka prica je slatka na svoj nacin.
- Chmoljo
#360 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
da... i kao što neko reče: iskreno se nadam da će i današnja djeca imati dosta "materijala" za pisanje nekad u budućnosticHupjahalic@ wrote:@za sve koji su se javili na ovu temu
svaka prica je slatka na svoj nacin.eh lijepo djetinjstvo.
- armin_tz
#361 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
*
Last edited by armin_tz on 24/11/2010 20:55, edited 1 time in total.
- Soul_Sista
#362 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
joooojarmin_tz wrote:hajd rec cu.... Kad sam imao oko 8-9 godina, raja se uvijek 'falila (lagala) kako su njima rasle dlake dol' i to... i meni i mom najboljem jaranu (necu ga odat')bilo krivo, a i mi smo se u medjuvremenu hvalili/lagali.... Ja i on smo danima kontali kako cemo dobit "zbunje":D:D i jednom prilkom sam je kod majke ja kupo nakon sto sam se "okup'o" u blatu, vidim dedin sampon za rast kose... ja izletio iz kade i zvao druga: **** **** imam rjesenje za sve nase probleme, dodji kod mosta u 5 i ponesi flasu ciste vode, ja njemu ispricam svoje maznuto otkrice, sakrijemo se ja i on i uzeli ono za rast kose i mazali se po bradi, brkovim i dole:D:D
- Chmoljo
#363 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
ih, ja sam bio dr. Mengele za insekte... poslije nekog vremena sam ipak skontao da je to hajvanskiMinnela wrote:ne smijem vamnapisati kako smo rodjak i ja lovili
razne insekte (skakavce,ose
) i onda ih "operisali"
![]()
![]()
da vidimo sta im se nalazi u stomaku
![]()
![]()
- cHupjahalic@
#364 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
meni je bilo 5-6 godina kad nam je ptica u rano jutro udarila direktno u prozor i tako valjda pala u nesvjest. znam da smo je nasli vani, mrtva. uzmemo je ja i rodica, otkopamo rupu, zakopamo nju... i mi smo tu isle na pocetku, obilazile pticji grob... i kako smo kroz price cule da kad neko umre, ode mu dusa na nebo, tako smo mi kontale da je i ptica vec otisla... tako rodica i ja, radoznale
, skontamo da je vrijeme da mi otkopamo to mjesto i da vidimo da li je ptica otisla na nebo.
razocarale se, ptica je i dalje bila u toj rupi.

razocarale se, ptica je i dalje bila u toj rupi.
- Chmoljo
#365 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
šteta što nije živ Mato Lovrak da napiše knjigu o tvojim podvizima... ma kakav Lovrak, Branko Ćopić svega micHupjahalic@ wrote:meni je bilo 5-6 godina kad nam je ptica u rano jutro udarila direktno u prozor i tako valjda pala u nesvjest. znam da smo je nasli vani, mrtva. uzmemo je ja i rodica, otkopamo rupu, zakopamo nju... i mi smo tu isle na pocetku, obilazile pticji grob... i kako smo kroz price cule da kad neko umre, ode mu dusa na nebo, tako smo mi kontale da je i ptica vec otisla... tako rodica i ja, radoznale, skontamo da je vrijeme da mi otkopamo to mjesto i da vidimo da li je ptica otisla na nebo.
razocarale se, ptica je i dalje bila u toj rupi.![]()
nikoletina
- cHupjahalic@
#366 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
hajde, podijeli sa nama koju tajnu iz djetinjstva, sta je lose u tome?Chmoljo wrote:šteta što nije živ Mato Lovrak da napiše knjigu o tvojim podvizima... ma kakav Lovrak, Branko Ćopić svega mi![]()
![]()
![]()
nikoletina
- Skyfox
#367 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
ok prihvatam porazNeelix wrote:evo da ti pomognemod dana obucinog posta 2007. godine, pa do tvoje reaktivacije ove teme
protekla je JEDNA godina, CETIRI mjeseca, osamnaest dana, cetrnaest sati i 52 minute
- Chmoljo
#368 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
zar sline i kenjanje iza čamca nisu dovoljni?cHupjahalic@ wrote:hajde, podijeli sa nama koju tajnu iz djetinjstva, sta je lose u tome?Chmoljo wrote:šteta što nije živ Mato Lovrak da napiše knjigu o tvojim podvizima... ma kakav Lovrak, Branko Ćopić svega mi![]()
![]()
![]()
nikoletina![]()
- amortizer
#369 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
Eh! Nekada lijepo, npr. prije dogadjaja iz ove moje price, a nekada .... Uh.cHupjahalic@ wrote:...eh lijepo djetinjstvo.
Pocetkom 80-ih bile su male gumene bocice ili kapsule sa benzinom, za upaljace valjda, nemam pojma. To nam je bila furka jedno 10dana. Normalno apetiti porasli i nabavi se benzina, pivska flasa, klipaca. Stara raja nas pogurala i zavalila. Pravo dobro bilo sve dok nismo dosli na ideju da pospemo jednom komsiji gumu i zapalimo je. Princ (auto) bio, mi kontali samo malo da smrdi, ali.... Eh, kako je nekoliko slijedecih dana moga djetinjstva bilo bolno i grozno.
- The Nightwatchman
#370 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
jesi li po toj priči i uzeo ovaj nadimak?amortizer wrote:Eh! Nekada lijepo, npr. prije dogadjaja iz ove moje price, a nekada .... Uh.cHupjahalic@ wrote:...eh lijepo djetinjstvo.
Pocetkom 80-ih bile su male gumene bocice ili kapsule sa benzinom, za upaljace valjda, nemam pojma. To nam je bila furka jedno 10dana. Normalno apetiti porasli i nabavi se benzina, pivska flasa, klipaca. Stara raja nas pogurala i zavalila. Pravo dobro bilo sve dok nismo dosli na ideju da pospemo jednom komsiji gumu i zapalimo je. Princ (auto) bio, mi kontali samo malo da smrdi, ali.... Eh, kako je nekoliko slijedecih dana moga djetinjstva bilo bolno i grozno.
ostali samo amortizeri?
- Chmoljo
#371 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
ili je naučio primati udarce...The Nightwatchman wrote: jesi li po toj priči i uzeo ovaj nadimak?
ostali samo amortizeri?
![]()
- cHupjahalic@
#372 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
pa izvuci i ostale price iz rukava, kome ih cuvas?Chmoljo wrote:zar sline i kenjanje iza čamca nisu dovoljni?cHupjahalic@ wrote:hajde, podijeli sa nama koju tajnu iz djetinjstva, sta je lose u tome?Chmoljo wrote:šteta što nije živ Mato Lovrak da napiše knjigu o tvojim podvizima... ma kakav Lovrak, Branko Ćopić svega mi![]()
![]()
![]()
nikoletina![]()
![]()
![]()
sad ce nam se mozda i Skyfox pridruziti.
- amortizer
#373 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
Ostalo je malo vise od amortizeraThe Nightwatchman wrote:jesi li po toj priči i uzeo ovaj nadimak?amortizer wrote:Eh! Nekada lijepo, npr. prije dogadjaja iz ove moje price, a nekada .... Uh.cHupjahalic@ wrote:...eh lijepo djetinjstvo.
ostali samo amortizeri?
![]()
- The Nightwatchman
#374 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
ja sam popio 1/2 litre domaceg crnog vina sa 12 godina.
poslije su mi pricali o batinama, ali ja ih se nisam sjecao

poslije su mi pricali o batinama, ali ja ih se nisam sjecao
- Chmoljo
#375 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
sad se sjetih... tad sam već bio klipan... nekih 13-14 godina. bio malo hasta. sinusi slinio i tako to.cHupjahalic@ wrote:
pa izvuci i ostale price iz rukava, kome ih cuvas?![]()
![]()
![]()
sad ce nam se mozda i Skyfox pridruziti.![]()
i tako uživam u pogledu sa otvorenog prozora na šestom. ušmrknuh, i da prostite, napunih usta zelembaćem. ovo nije šuplja majke mi da sam ga probo progutati udavio bih se, a WC je bio ipak, predaleko... čak sam morao hodati pet-šest metara...
rješenje je bilo hraknuti s prozora... i to ne bi bio neki problem da se taksi nije parkirao ispod zgrade i baš u tom trenutku taksista izašao... dalje pretpostavite sami...
mislim da ga je desno rame bolilo heftu poslije
P.S. prošao bez batina... na vrijeme zatvorio prozor