TAJNE IZ DJETINJSTVA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
GandalfSivi

#351 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by GandalfSivi »

Ja sam ukrao taj kamioncic...

Eto priznao sam, napokon...
exliberal

#352 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by exliberal »

Chmoljo wrote:ja jeo sline, do neke četvrte :cry: :cry: :cry: :skoljka: :skoljka: :skoljka:

slane su ko visočka pečenica :oops: :oops: :oops: :skoljka:

evo me na poslu sakrio se iza ekrana i placem......kuku majko moram da prohodam da se malo smirim :lol: :lol: :lol:

da i ja dodam ....mene bio stid da se javim na telefon ... :lol: :lol: :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#353 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by Chmoljo »

exliberal wrote: evo me na poslu sakrio se iza ekrana i placem......kuku majko moram da prohodam da se malo smirim :lol: :lol: :lol:

da i ja dodam ....mene bio stid da se javim na telefon ... :lol: :lol: :lol: :lol:
bolje i to nego kreč... :oops: barem je organsko :D
cHupjahalic@

#354 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by cHupjahalic@ »

ovo nije moja tajna, nego jednog prijatelja. uvijek se tako :lol: :lol: :lol: kad nam za ovo isprica. :D

prijatelju bilo 8-9 godina. udje u kucu, vidi njegova mama sjedi u kuhinji sa komsinicom. u dnevnoj imali po vecu lutku u cosku, imala dugu kosu, dugu haljinu. a on imao upaljac, sjeo kraj lutke i kaze konta: "ma sta da pokusam upaljacem kresnuti lutkinu kosu". prvi pokusaj - ne ide. drugi pokusaj - nista. treci pokusaj - boooom, podje lutkina kosa da gori, dimi li se dimi. :D :D a on sjeo kraj lutke, usutio se i napravio kao da se nista nije desilo.
u medjuvremenu ugleda to njegova mama i komsinica iz kuhinje, vriska, trcanje prema lutki... udaraj, gasi, te ovo, te ono... u toj svoj frci galami mu mati i govori sta je radio, vristi, a on se kune svim i svacim da on ne zna sta se desilo i da nije nista vidio a ni radio. :lol: :lol: :lol: :lol:
Chmoljo

#355 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by Chmoljo »

desilo se mom drugu, sedmi-osmi razred...

sjedi u prvoj klupi. u po frke drug što sjedi s njim spustio se ispod klupe da dohvati olovku. kako se dizao spuca se glavom u sto tako da cijeli razred zvoni. razred se odvalio smijati. i drug naravno. opustio se čovjek:ha ha ha ha ha prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

muk... prno čovjek ko onaj brdski konj ispred veterine :D tek je onda nastala ludnica...

naravoučenije: ne jedi grah ako sjediš sa smotanim drugom u klupi :D
Soul_Sista

#356 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by Soul_Sista »

..sto se mene tice, svakakvih sam gluposti pravila ali jednom sam dobro zaplatila :D moj dido je inace radio na gradjevini i tako jednom dobije od nekog covjeka punu kutiju lizala. on je to bio sakrio od nas djece i povremeno nam dijelio - ali to njegovo povremeno je znalo biti jednom u mjesecu, skrtac stari :D ..uglavnom, moja rodica nadje negdje tu kutiju :lol: i pokaze meni :D i eto, umjesto dide ja ih krenem dijeliti djeci po ulici :lol: :lol: :lol: i kad je on skontao da lizala ponestaju naravno brzo se i saznalo ko je djeciji Robin Hood i glavni krivac :lol: :roll: nikad necu zaboraviti kolike sam batine dobila zbog tih lizala :( :( :skoljka:
armin_tz

#357 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by armin_tz »

Moja tajna je tako zestoka da je ne smijem napisati..... vjerujte....
cHupjahalic@

#358 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by cHupjahalic@ »

Minnela wrote::lol: :lol: :lol:

podsjeti me to s lutkom od rodjaka ti na moje lutke jadnice :sad: :D ..htjela im popraviti frizure i malo po malo ostadoshe na kraju bez kose :sad: :D ..nije do mene najstvarnije :D vec makaze shishale ukrivo :-D :D
:lol: :lol: suti, ja se sjecam kako me je mama ubjedjivala da lutki ne raste kosa, a ja sam uvjerena bila da raste i da je mogu sisati koliko mi volja. :lol: :lol: :lol: :lol:

pisala sam ovdje negdje (u to sam sigurna) kako smo ja i rodica hranile lutke svoje u sred ljeta pa nam se ucrvale. :lol: :lol: :lol: :lol:
i sad se sjetim koji je to smrad bio u sobi... jadna mama zracila sobu, cim malo zatvori prozor smrad isti. i na kraju osjeti da je nesto sa lutkama... i dan danas se sjetim kako smo ih morale, kroz suze, prati vani sa deterdzentom u ruci dok je meni jedan crvic iz lutkice poceo da puze po majici. :-? :D :D :lol: :lol:
morale ih kiseliti u vodi sa deterdzentima par dana, toliko se plastika usmrdila, a nije bilo sanse da te lutke bacimo (mada ta moja lutka je vise na sve licila nego na lutku :D , zahvaljujuci mojoj njezi :oops: i paznji :oops: :D :D ).
cHupjahalic@

#359 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by cHupjahalic@ »

@za sve koji su se javili na ovu temu
svaka prica je slatka na svoj nacin. :) eh lijepo djetinjstvo. :)
Chmoljo

#360 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by Chmoljo »

cHupjahalic@ wrote:@za sve koji su se javili na ovu temu
svaka prica je slatka na svoj nacin. :) eh lijepo djetinjstvo. :)
da... i kao što neko reče: iskreno se nadam da će i današnja djeca imati dosta "materijala" za pisanje nekad u budućnosti :)
armin_tz

#361 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by armin_tz »

*
Last edited by armin_tz on 24/11/2010 20:55, edited 1 time in total.
Soul_Sista

#362 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by Soul_Sista »

armin_tz wrote:hajd rec cu.... Kad sam imao oko 8-9 godina, raja se uvijek 'falila (lagala) kako su njima rasle dlake dol' i to... i meni i mom najboljem jaranu (necu ga odat')bilo krivo, a i mi smo se u medjuvremenu hvalili/lagali.... Ja i on smo danima kontali kako cemo dobit "zbunje":D:D i jednom prilkom sam je kod majke ja kupo nakon sto sam se "okup'o" u blatu, vidim dedin sampon za rast kose... ja izletio iz kade i zvao druga: **** **** imam rjesenje za sve nase probleme, dodji kod mosta u 5 i ponesi flasu ciste vode, ja njemu ispricam svoje maznuto otkrice, sakrijemo se ja i on i uzeli ono za rast kose i mazali se po bradi, brkovim i dole :D:D:D
jooooj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Chmoljo

#363 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by Chmoljo »

Minnela wrote:ne smijem vam :D napisati kako smo rodjak i ja lovili :D razne insekte (skakavce,ose :D ) i onda ih "operisali" :shock: :sad: :D da vidimo sta im se nalazi u stomaku :-? :roll: :D
ih, ja sam bio dr. Mengele za insekte... poslije nekog vremena sam ipak skontao da je to hajvanski :(
cHupjahalic@

#364 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by cHupjahalic@ »

meni je bilo 5-6 godina kad nam je ptica u rano jutro udarila direktno u prozor i tako valjda pala u nesvjest. znam da smo je nasli vani, mrtva. uzmemo je ja i rodica, otkopamo rupu, zakopamo nju... i mi smo tu isle na pocetku, obilazile pticji grob... i kako smo kroz price cule da kad neko umre, ode mu dusa na nebo, tako smo mi kontale da je i ptica vec otisla... tako rodica i ja, radoznale :D , skontamo da je vrijeme da mi otkopamo to mjesto i da vidimo da li je ptica otisla na nebo.
razocarale se, ptica je i dalje bila u toj rupi. :sad: :sad:
Chmoljo

#365 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by Chmoljo »

cHupjahalic@ wrote:meni je bilo 5-6 godina kad nam je ptica u rano jutro udarila direktno u prozor i tako valjda pala u nesvjest. znam da smo je nasli vani, mrtva. uzmemo je ja i rodica, otkopamo rupu, zakopamo nju... i mi smo tu isle na pocetku, obilazile pticji grob... i kako smo kroz price cule da kad neko umre, ode mu dusa na nebo, tako smo mi kontale da je i ptica vec otisla... tako rodica i ja, radoznale :D , skontamo da je vrijeme da mi otkopamo to mjesto i da vidimo da li je ptica otisla na nebo.
razocarale se, ptica je i dalje bila u toj rupi. :sad: :sad:
šteta što nije živ Mato Lovrak da napiše knjigu o tvojim podvizima... ma kakav Lovrak, Branko Ćopić svega mi :lol: :lol: :lol:

nikoletina :D
cHupjahalic@

#366 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by cHupjahalic@ »

Chmoljo wrote:šteta što nije živ Mato Lovrak da napiše knjigu o tvojim podvizima... ma kakav Lovrak, Branko Ćopić svega mi :lol: :lol: :lol:

hajde, podijeli sa nama koju tajnu iz djetinjstva, sta je lose u tome? :D :D
Skyfox

#367 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by Skyfox »

Neelix wrote:evo da ti pomognem :D od dana obucinog posta 2007. godine, pa do tvoje reaktivacije ove teme :D protekla je JEDNA godina, CETIRI mjeseca, osamnaest dana, cetrnaest sati i 52 minute :D
ok prihvatam poraz :evil:
Chmoljo

#368 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by Chmoljo »

cHupjahalic@ wrote:
Chmoljo wrote:šteta što nije živ Mato Lovrak da napiše knjigu o tvojim podvizima... ma kakav Lovrak, Branko Ćopić svega mi :lol: :lol: :lol:

zar sline i kenjanje iza čamca nisu dovoljni? :-? :-? :D
amortizer

#369 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by amortizer »

cHupjahalic@ wrote:... :) eh lijepo djetinjstvo. :)
Eh! Nekada lijepo, npr. prije dogadjaja iz ove moje price, a nekada .... Uh.
Pocetkom 80-ih bile su male gumene bocice ili kapsule sa benzinom, za upaljace valjda, nemam pojma. To nam je bila furka jedno 10dana. Normalno apetiti porasli i nabavi se benzina, pivska flasa, klipaca. Stara raja nas pogurala i zavalila. Pravo dobro bilo sve dok nismo dosli na ideju da pospemo jednom komsiji gumu i zapalimo je. Princ (auto) bio, mi kontali samo malo da smrdi, ali.... Eh, kako je nekoliko slijedecih dana moga djetinjstva bilo bolno i grozno. :(
The Nightwatchman

#370 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by The Nightwatchman »

amortizer wrote:
Pocetkom 80-ih bile su male gumene bocice ili kapsule sa benzinom, za upaljace valjda, nemam pojma. To nam je bila furka jedno 10dana. Normalno apetiti porasli i nabavi se benzina, pivska flasa, klipaca. Stara raja nas pogurala i zavalila. Pravo dobro bilo sve dok nismo dosli na ideju da pospemo jednom komsiji gumu i zapalimo je. Princ (auto) bio, mi kontali samo malo da smrdi, ali.... Eh, kako je nekoliko slijedecih dana moga djetinjstva bilo bolno i grozno. :(
jesi li po toj priči i uzeo ovaj nadimak?

ostali samo amortizeri?
:D :D
Chmoljo

#371 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by Chmoljo »

The Nightwatchman wrote: jesi li po toj priči i uzeo ovaj nadimak?

ostali samo amortizeri?
ili je naučio primati udarce... :D
cHupjahalic@

#372 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by cHupjahalic@ »

Chmoljo wrote:
cHupjahalic@ wrote:

zar sline i kenjanje iza čamca nisu dovoljni? :-? :-? :D
pa izvuci i ostale price iz rukava, kome ih cuvas? :D :lol: :lol:

sad ce nam se mozda i Skyfox pridruziti. :D :D
amortizer

#373 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by amortizer »

The Nightwatchman wrote:
amortizer wrote:
jesi li po toj priči i uzeo ovaj nadimak?

ostali samo amortizeri?
Ostalo je malo vise od amortizera :) . Nadimak ima veze sa jednom drugom, malo manje "bolnom" pricom.
The Nightwatchman

#374 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by The Nightwatchman »

ja sam popio 1/2 litre domaceg crnog vina sa 12 godina.

poslije su mi pricali o batinama, ali ja ih se nisam sjecao
:D :D :D :D :D :D
Chmoljo

#375 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA

Post by Chmoljo »

cHupjahalic@ wrote:
pa izvuci i ostale price iz rukava, kome ih cuvas? :D :lol: :lol:

sad ce nam se mozda i Skyfox pridruziti. :D :D
sad se sjetih... tad sam već bio klipan... nekih 13-14 godina. bio malo hasta. sinusi slinio i tako to.

i tako uživam u pogledu sa otvorenog prozora na šestom. ušmrknuh, i da prostite, napunih usta zelembaćem. ovo nije šuplja majke mi da sam ga probo progutati udavio bih se, a WC je bio ipak, predaleko... čak sam morao hodati pet-šest metara...
rješenje je bilo hraknuti s prozora... i to ne bi bio neki problem da se taksi nije parkirao ispod zgrade i baš u tom trenutku taksista izašao... dalje pretpostavite sami...

mislim da ga je desno rame bolilo heftu poslije :oops:

P.S. prošao bez batina... na vrijeme zatvorio prozor :D
Post Reply