Zasto bih to radio, imam papir i olovku, alat koji je sasvim dovoljan i bio je dostupan u doba Muhameda a.s. Mislim da su neki od nas ipak polagali kombinatoriku, pokusaj i ti da polozis je, zabavno je
ne shvatas poentu, ocito.
ako ti kazem da sastavljas ovakve stvari iz svoje glave ciljam na to sto Muhamemd nije znao citati ni pisati, nego po historijski dokumentima objavu je dostavljao recitacijom, to znaci ako bi se poigrali mislju da je lazov i prevarant, da izmislja da mu dolazi objava, to znaci on u svojoj glavi sastavlja recitaciju koju recitira i to bez editovanjateksta poslije , tipa daj promijenio sam misljenje da prepravim ovaj tekst da dodam jos nesto ili oduzmem...nema toga
znaci moras se postaviti u muhamemdovu odjecu, pa samo koristiti mozak bez ikakvih pomagala, cak ni papir ni olovku ne smijes ako hocesd a tvrdis kako je ovo sve moguce sastaviti , onda moras imati iste uslove kao muhammed, na stranu to sto je muhammed bio u ratovima, u strahu, gladi, neimastini, ekonomskim sankcijama, ponizavanjima konstantnim itd da bi se bavio ovim stvarima.
znaci zaboravi to imam papir i olovku, nemas, jer nije zabiljezeno ikad da je Muhamemd znao citati i pisati...
jer ako se slozimo sa tobom hipoteticki, iako sav islamski svijet vjeruje na osnovu svim dokaza da nije znao citati ni pisati, ali eto ti smatras suprotno
ako bi se poigrali sa tom mislju da je stvarno znao, a pravio se nama ostalim da nije, to znaci lazov je , preavarant...kako onda da mu niko nije od neprijatelja rekao, sta nas zafrkavas ovdje znamo te da znas citati i pisati od prije, vidjeli smo te, ne lazi nas...niko to nije rekao nikada, iako su mu spocitavali druge stvari i ponizavali i sve je to zabiljezeno.
zasto bi imao oko 27 pisara koji su na smjene radili, cijelo vrijeme i strazarili u dzamiji da kada dodje objava da zapisu tu.
da je Muhammed znao citati i pisati prekipilo bi sigurno nekom od njih i rekli ma daj vise bas sta me peglas, ako znas citati i pisati sta ja moram strazariti i cekati objavu , zapisi je ti onda.
To sto ti radis nije uredu, da sudis na osnovu svojih nagadjanja, dok mi sudimo na osnovu onoga sto je historijski zapisano...i nemozes ti sad doci i mijenjati historiju na osnovu svojih nagadjanja.
Ti ne znas da li je mogao citati i pisati, ti samo znas ono sto ti se plasira kao istina
sudimo na osnovu svih historijski biljeski, a one kazu nije znao citati ni pisati
imao svoje pisare koji su zaduzeni bili za pisanje objave, ugovora i pisama kraljevima i vladarima.
dok ti izgleda sudis na osnovu svojih nagadjanja.
pa sta cemo, da sudim na osnovu svojih nagadjanja ili historijski biljeski zapisano o njemu.
Novalic zna da cita i pise, pa se opet prave zapisnici. Sjedi kec.
sporedis ministra kojem niko ne spori da zna citati i pisati....sa covjekom iz 7 stoljeca arabije gdje je vecina naroda bila nepismena, dok je pismenost bila izuzetak, rijetki su to znali.
Pa polozio sam 5 ili 6 matematika na univerzitetu, mogu slobodno da ti opalim pljesku i da ti kazem da ovo nije matematika cime se ti bavis.
pa jesam li ikad rekao da je ovo univerzitetska matematika, gdje se formule koriste, diferencijalne ekvacije i tako to....nikad to nisam govorio
ovo je covjece kodiranje brojcano jedne knjige...i nije nikakva univerzitetska matematika....tako da pucas u prazno.
Ima veze, jer ti sada navodis ono krscansko sto na nebu to i na zemlji, izgleda da mi Svevisnjem govorimo kako da napise svoje kodove, valjda mu je neko poslao prirucni mjernih jedinica sa svim updatima.
ja stvarno ne znam sta ti pises ovdje, ove stvari u Kuranu se uocavaju ,detektuju, kroz detaljno analiziranje, pa se verifikuju prije objave na internet...znaci ne izmisljam ja kako ce Bog kodirati nesto, ja sam tu samo da analiziram kako je kodirano, da to ocim, da vidim sta je autor ciljao.
Opet, ovo nije matematika niti kodiranje
matematika univerzitetska nije, ali je kodiranje
Zasto je kodiranje?
pa brojcani dio ima poveznicu sa lingvistickim dijelom, kao tipa
Ligvisticki dio govori o bitku a znamo iz drugih historijski biljeski da je bilo 313 muslimanskih vojnika tu, taj ajet je pozicioniran
da bude ajet 3:13 ------->pa ja mislim i slijepcu i ludjaku je ocito sta se ovdje kodira i cilja 3:13=313 vojnika
to je samo jedan primjer u moru primjera.
nego samo zlobno trolanje sa tvoje strane sa namjerom
ajde covjece ne laprdaj stvarno sad, cuj zlobno trolanje
sta zlobono, pa brojevi su tu, mozes sam licno da provjeravas sve ovo sto pisem,, slobodno svi mozete to da radite, ako vidite da vas varam sa brojevima i to namjerno, onda je to zlobno
da nama potrosis vrijeme
pa eto cim citas , interesantno ti je.....
Ja cu ti samo reci jedan podatak, trosenje vremena recimo na geldanje serija, masa utakmica tokom sedmice i sta ja znam svega jos, mozda cak i uduruge i zadruge

eh to je pravo potrosnja vremena
a ovo, ja se usudjujem reci , ova knjiga Kuran ti je mac sa dvije ostrice, ili tebi koristi ili te sijece....
Onaj ko se bavi Kuranom nemoze nikako biti potrosnja vremena, pa cak i tvoje negativno sudjelovanje u diskusiji, gdje pokusavas ga osporiti, i to nije gubljenje vremena jer postoji sansa da ga ti uzmes da ti koristi taj mac, ali sad izgleda si na strani gdje on sijece po ovome sto ti pises...ali nikad nije kasno, sve dok dusa je prikopcana ti za tijelo imas sanse da nadodjes.
Boriti se protiv Kurana je sam sebe izglati Bozijoj kazni, znaci u toj situaciji ti bi osjetio na svojoj guzici patnju ako Bog odluci da spusti bic svoje kazne na buducem svijetu , ili ako covjek prihvati ovu Boziju knjigu pa se umili Bogu, tad postoji sansa da ti se milost ukaze na sudnjem danu.
Zamisli se ti sad da ti tvoja vjecnost ovisi o ovom Kuranu, ovoj knjizi?
Dodjes na sudnji dan, pocne pretres djela, vidi se tamo imas fino dobrih djela, cinio dobra, ali takodjer vidi se da imas isto tako i grijeha, pa ono bude fifty fifty...i onda dodje na red da se obracunava tvoj odnos sa Kuranom...a tamo pise osporavvao ga, pokusavao uciniti nistavnim...z ono sve grijeh za grijeh....i odluci se da ides na kaznu, boris se protiv knjige te na ovom svijetu a ona te svojim rukama gurne u Dzehennem...znaci nije se igrati sa tim
i da privuces nepismene,

nepismene kazes, a sta ako nepismeni se opismene ipocnu provjeravati ovo sto ja pricam a sto ti neprovjeravas, pa uvide da ti malo palamudjas na suho ovdje bez pokrica i dokaza kao i ovaj sledeci primjer dolje
mozda sa namjerom da im kasnije uzmes lovu
ooo majko mila, da uzmem lovu kazes
ja bi najsretniji bio kad bi neko uzeo od mene knjigu o brojcanim cudima Kurana, izradio je profesionalno, slobodno moze staviti i svoje ime na nju ako hoce, i da se izstampa u milionskim primjercima, svako paru sto zaradi na prodaji te knjige ja mu halalim.
Shvati ovo sto cu ti reci, meni ne trebaju dodatne pare od ovog sto imam, dosta mi hvala bogu, meni treba nesto vise od para, a to je Dzennet...to je moj cilj, pare su samo sredstvo meni na putu ka tom Dzennetu
ovo sto ja radim je samo kako bi se priblizio tom Dzennetu sto vise, za koji korak vise...to je moj vrhovni cilj iznad kojeg drugog cilja nema.