Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Moderator: O'zone

Locked
ProgramskiJezik

#351 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by ProgramskiJezik »

Ateista wrote: 18/11/2021 15:16
ProgramskiJezik wrote: 18/11/2021 15:13

Ako znas pravog doktora sa pravim moralnim kompasom za 500 eur se da sredit.

Zamisli platis 500 eur za dzabe vakcinu. Geniji, nemam sta drugo reci.
Mozda neko ima dobar razlog, sve vise se mogu cuti slucajevi nuspojava ili onih kojima je rizik zbog zdravstvenog stanja, logicno da ce platiti prije nego rizikovati svoje zdravlje, i ja bih da znam takvog doktora ili sestru, samo sto ne bih dao 500 eura.
Kakve NUS pojave? Ja sam primio 3 doze dosad i sve je ok. Imas malo malankalost 2-3h popijes paracetamol i dobar.

Naravno da ce bit nus pojava jer ti tijelo se "bori" protiv virusa, malo vidi kako rade vakcine. A neces rizikovat zdravlje time sto ces fasovat COVID i zavrsit u Intenzivnoj? Ne kontam..
KraljicaIzJajca

#352 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by KraljicaIzJajca »

Bobi wrote: 19/11/2021 10:22
Project Sejuani wrote: 19/11/2021 09:59
Ne znam, ja u ponedeljak drugu astra zeneca dozu primio, ne šmrčem, ne kišem, ne kašljem, nemam temperature, isti sam ko i prije vakcine. Ne djeluje na svakoga isto očigledno.
Ma ja kašljem od cigara :lol: , šmrćem od hladnog vremena a kišem od sta ja znam čega :lol: . Hocu ti reci da ako se pojave ovi simtomi da znas da i ako je covid da imaš vece šanse da ne krepucneš :D. Kad pocnu umirat moje godište a vakcinisani onda cu se zabrinut :D.
Kišeš od čistog sarajevskog zraka :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#353 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Bobi »

-Chesterfield- wrote: 19/11/2021 10:32 Mene jučer zovu sa posla da pitaju jesam li vakcinisan?
Ili su zaboravili ili nisu vodili evidenciju?
I jedno i drugo :lol: , valjda znaš kakva je administracija u BiH firmama :D, guzle naprcenih sisa z guza na kafu pa na guz :lol:
Ateista

#354 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Ateista »

soha96 wrote: 19/11/2021 10:23
un1ted wrote: 19/11/2021 08:29

Mi u Bosni mislimo da smo posebni. Ako je u drugim zemljama pa i okruženju normalno maska, potvrda o vakcinacij odnosno negativnom testu i sve uredno funkcioniše, zašto će biti problem kod nas?

Da neće slučajno kakvi protesti? :lol:
Ista stvari bi bila kao i za vrijeme mjera prosle godine. Vecinom ce se postovati po Sarajevu, tu je svakako i 50% vakcinisanih. U ostatku BiH nece niko postovati, kao sto je i prosle godine sve radilo, lomilo se po diskotekama, gledali mene kao budalu po zenici kad stavim masku iako je obavezna itd.
Ni u sarajevu se ne postuje, drzavne institucije, policijska stanica, cak ni jedna privatna poliklinika, niko masku ne nosi.
Bobi
Forum administrator

#355 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Bobi »

KraljicaIzJajca wrote: 19/11/2021 10:36

Ma ja kašljem od cigara :lol: , šmrćem od hladnog vremena a kišem od sta ja znam čega :lol: . Hocu ti reci da ako se pojave ovi simtomi da znas da i ako je covid da imaš vece šanse da ne krepucneš :D. Kad pocnu umirat moje godište a vakcinisani onda cu se zabrinut :D.
Ispravka, zenički do kostiju 8-) , medju veci uvredama je zeničane povezivat s bilo chim srajevskim :evil:
Medobrundo25

#356 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Medobrundo25 »

Project Sejuani wrote: 19/11/2021 09:58
Registarska oznaka wrote: 19/11/2021 09:22

Previse si agresivan da nametnes svoje misljenje, sto ne moze proci.

Interese ostavi po strani i ne soli pamet drugima koji imaju svoje misljenje o vakcini. Jel ona dobra ili ne, vrijeme ce pokazati, a ne tvoj agresivni stav.
Ja previše agresivan dok ste vi sa svojim poluistinama i argumentima ala samo sam ja u pravu i niko više, vi niste agresivni, mehlem za ranu. Dobro je neko reko, treba vas u zatvor a ne da se čovjek bespotrebno raspravlja sa zidom.

Jebo te tvoj stav, eto toliko od mene. I ja sam davno vakcinisan, ali se totalno protiv idiotizmu zvanom covid propusnice. Iste nemaju naucno uporiste i kraj rasprave. Ko god brani ovu kretensku politicku mjeru ima ozbiljan nedostataka sive mozdane mase.
Ateista

#357 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Ateista »

ProgramskiJezik wrote: 19/11/2021 10:34
Ateista wrote: 18/11/2021 15:16

Mozda neko ima dobar razlog, sve vise se mogu cuti slucajevi nuspojava ili onih kojima je rizik zbog zdravstvenog stanja, logicno da ce platiti prije nego rizikovati svoje zdravlje, i ja bih da znam takvog doktora ili sestru, samo sto ne bih dao 500 eura.
Kakve NUS pojave? Ja sam primio 3 doze dosad i sve je ok. Imas malo malankalost 2-3h popijes paracetamol i dobar.

Naravno da ce bit nus pojava jer ti tijelo se "bori" protiv virusa, malo vidi kako rade vakcine. A neces rizikovat zdravlje time sto ces fasovat COVID i zavrsit u Intenzivnoj? Ne kontam..
Ne govorim o tome, to je normalno, govorim o 6 mjeseci raznih cudnih bolova sa kojima se mucim, prije toga prebolovao covid kao blazu prehladu i dokazao da se moje tijelo moze izboriti sa virusom i da mi vakcina nije neophodna...
KraljicaIzJajca

#358 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by KraljicaIzJajca »

Bobi wrote: 19/11/2021 10:38
KraljicaIzJajca wrote: 19/11/2021 10:36

Ispravka, zenički do kostiju 8-) , medju veci uvredama je zeničane povezivat s bilo chim srajevskim :evil:
Ja sam mislila da su samo tuzlaci na ratnim nogama sa sarajlijama. :lol:

Ja nisam ni iz jednog spomenutog grada, samo vas posmatram i volim. :D :-D
Project Sejuani

#359 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Project Sejuani »

splinter wrote: 19/11/2021 10:31
laik1981 wrote: 19/11/2021 10:25
A dali je ovo do sada odgovoran i sistemski pristup razvoja :mrgreen:
Hmm, vjerujem da se neka cjepiva koja još nisu pojavila razvijaju sistemski. Vjerujem da je dosta mjera dalo rezultate i imalo učinka, međutim normalno je nakon nekog vremena revidirati stvari i uskladiti ih sa razvojem situacije. Vrlo je važno zadržati, odnosno vratiti izgubljeno povjerenje šire populacije.
Vakcina protiv sars virusa se razvija još od 2008 godine i prve umalo epidemije sars virusa u Kini.
Project Sejuani

#360 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Ateista wrote: 19/11/2021 10:40

Ne govorim o tome, to je normalno, govorim o 6 mjeseci raznih cudnih bolova sa kojima se mucim, prije toga prebolovao covid kao blazu prehladu i dokazao da se moje tijelo moze izboriti sa virusom i da mi vakcina nije neophodna...
To što biološki stariš namjerno poturaš kao nus pojava od vakcine. Ublehaši.
ProgramskiJezik

#361 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Pokazalo se da Covid nije virus koji samo napada pluca, nego i mozak. Dosta ljudi nema npr culo mirisa mjesecima ili mozda nece nikad imati. Ako nadjem papir koji sam citao od britanaca koji su zabiljezeli istrazivanja virusa strasno je do cega moze sve doci. Problem je iako ti razvijes anti tijela za virus, virus ide dalje hara tijelom. Dok se razviju anti tijela moze biti kasno.
ProgramskiJezik

#362 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Project Sejuani wrote: 19/11/2021 10:44

:lol:
Bobi
Forum administrator

#363 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Bobi »

KraljicaIzJajca wrote: 19/11/2021 10:41
Bobi wrote: 19/11/2021 10:38

Ja sam mislila da su samo tuzlaci na ratnim nogama sa sarajlijama. :lol:

Ja nisam ni iz jednog spomenutog grada, samo vas posmatram i volim. :D :-D
O da, znaš šta se ja pitam, ako je enduranc 10 sati leta DA62 kako neko može biti u avionu takvom pa i 5 sati a da nema wc-a :mrgreen: ?
splinter

#364 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by splinter »

Project Sejuani wrote: 19/11/2021 10:42
splinter wrote: 19/11/2021 10:31

Hmm, vjerujem da se neka cjepiva koja još nisu pojavila razvijaju sistemski. Vjerujem da je dosta mjera dalo rezultate i imalo učinka, međutim normalno je nakon nekog vremena revidirati stvari i uskladiti ih sa razvojem situacije. Vrlo je važno zadržati, odnosno vratiti izgubljeno povjerenje šire populacije.
Vakcina protiv sars virusa se razvija još od 2008 godine i prve umalo epidemije sars virusa u Kini.
Od 2004. je krenuo razvoj cjepiva.
Project Sejuani

#365 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

ProgramskiJezik wrote: 19/11/2021 10:45
Pa fakat, odakako je pandemija krenula frajer je stariji za dvije godine, dvije godine muje tijelo starije, normalno da će se desit promjene samo što je lakše vakcine optužiti za prirodni proces starenja, nego realno sagledat stvari.
Ateista

#366 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Ateista »

Nisam toliko star, a koja slucajnost da starenje pocne tacno nakon vakcine zajedno sa standardnom temperaturom kao reakcijom na vakcinu... :-)
Ne trebam biti doktor da vidim logicnu uzrocno posljedicnu vezu.
Project Sejuani

#367 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

splinter wrote: 19/11/2021 10:47
Project Sejuani wrote: 19/11/2021 10:42
Od 2004. je krenuo razvoj cjepiva.
Za antivaksere 2004 je bila prije tri godine.
:bih: :bih: :bih: :bih:
Project Sejuani

#368 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Ateista wrote: 19/11/2021 10:48
Nisam toliko star, a koja slucajnost da starenje pocne tacno nakon vakcine zajedno sa standardnom temperaturom kao reakcijom na vakcinu... :-)
Ne trebam biti doktor da vidim logicnu uzrocno posljedicnu vezu.
Samo se ti tješi da nisi toliko star.
:lol: :lol: :lol: :lol:
I ja sam se tako isto tješio.
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
-Chesterfield-

#369 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by -Chesterfield- »

Bobi wrote: 19/11/2021 10:37
-Chesterfield- wrote: 19/11/2021 10:32 Mene jučer zovu sa posla da pitaju jesam li vakcinisan?
Ili su zaboravili ili nisu vodili evidenciju?
I jedno i drugo :lol: , valjda znaš kakva je administracija u BiH firmama :D, guzle naprcenih sisa z guza na kafu pa na guz :lol:
Pogodio si. Ova što me zvala je ogromna. :D
snijeg_led

#370 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by snijeg_led »

Project Sejuani wrote: 19/11/2021 09:59
Ne znam, ja u ponedeljak drugu astra zeneca dozu primio, ne šmrčem, ne kišem, ne kašljem, nemam temperature, isti sam ko i prije vakcine. Ne djeluje na svakoga isto očigledno.
Eki sad cigare :D
Bobi
Forum administrator

#371 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Bobi »

Project Sejuani wrote: 19/11/2021 10:48

Pa fakat, odakako je pandemija krenula frajer je stariji za dvije godine, dvije godine muje tijelo starije, normalno da će se desit promjene samo što je lakše vakcine optužiti za prirodni proces starenja, nego realno sagledat stvari.
Pa vidiš. otkako je krenula pandemija, ja se tovarim razno raznim dodacima(minerali) ishrani da ti mogu reci da su me prestala boljeti ledja,koljeno i sta ti ja zna ..mislim dosta se bolje osjecam..plus dvi doze AZ :D.
Project Sejuani

#372 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

snijeg_led wrote: 19/11/2021 10:51

Ne smije priznat da se ubada u venu onom marihuanom. Cccccccccc!!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ateista

#373 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Ateista »

Pokazalo se da Covid nije virus koji samo napada pluca, nego i mozak. Dosta ljudi nema npr culo mirisa mjesecima ili mozda nece nikad imati. Ako nadjem papir koji sam citao od britanaca koji su zabiljezeli istrazivanja virusa strasno je do cega moze sve doci. Problem je iako ti razvijes anti tijela za virus, virus ide dalje hara tijelom. Dok se razviju anti tijela moze biti kasno.
Jasno je da napada svasta, ali oni koji imaju dugorocne probleme su uglavnom imali tezi oblik i ti problemi pocnu dok su zarazeni ili tek nakon prebolovane bolesti, ne moze biti da imam blagi oblik i nikakvih problema te da se pocnu pojavljivati tek 5 mjeseci nakon sto sam prebolovao, i to slucajno bas nakon primanja vakcine da sve pocne.
Ne mogu da vjerujem na kakve su sve teorije neki spremni, ali ne mogu prihvatiti da neko moze imati probleme od vakcine koliko god sve upucivalo na to.
Bobi
Forum administrator

#374 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Bobi »

Kad neko puši u mom prisustvu :lol: , znam ti si antismoking :mrgreen: .
Ateista

#375 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Ateista »

Zar nisu govorili da cigare stite pluca od covida i da ni jedan pusac nije na respiratoru. :D
Locked