TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
animals

#351 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by animals »

Sto ga vise napadaju ovi bezlicni tipovi, meni je sve drazi..
uvijek isti tipovi lijece svoje komplekse.. :-)
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#352 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Nurudin »

animals wrote:Sto ga vise napadaju ovi bezlicni tipovi, meni je sve drazi..
uvijek isti tipovi lijece svoje komplekse.. :-)
aha ...što je više kleveta i laži Tifa nam je sve draži i draži , druže Tifa ljubičice bijela
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#353 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by pici »

josH mu fali za kralja i otadzbinu sloboda ili smrt pa da bidne tutokompleto :lol: ... kilo belog smederevskog da me zelja mine, tifa pasHa moj lepi samo guzi begeske koke :mrgreen: vole one sarajevski sudzuk :mrgreen:
R A V E N

#354 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by R A V E N »

soldierofmisfortune wrote:Image

Ovo je ta svirka što sam spominjao, 18.11. u Golden Pub-u, Mostar
Šta je ovo, kobasičijada?! :ljulja:
Seyfo

#355 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Seyfo »

Menščini da je Tifa frustriran situacijom iza rata i sebi daje oduška, a u suštini ne zna bi li kakio ili piškio.Voli i povući pa pretjera i pretjerivat će. Vidio je da u BG gotive raju iz Sarajeva i to koristi. Samo se nadam da neće stati na žulj nekoj budali, a budala ima na ovim prostorima i previše. Inače meni simpatičan lik i ima još dosta lufta :thumbup:
Ommadawn

#356 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Ommadawn »

´ta ce Tifa, vrti stare pjesme jos iz osamdesetih...
Vi se bezveze lozite. Pusti kraju, ima u Bosni boljih i kvalitetnijih muzicara. Jebote, koliko moras biti desperatan za paznjom da na sebe istetoviras neki nacionalni grb, pa bili to shahara, ljiljani ili "...cet´ri slova i dva ´tica"?
radostan dan

#357 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by radostan dan »

i, kakvo je tvoje mišljenje o njemu?
po meni, on je top vokal ex yu, ne bih sad licitirao koje mjesto, ali top 10 sigurno.
no, kao pjevač, daleko od toga...
pazi, kad kažem pjevač, ne mislim na ono što čujem sa ploče, nego što vidim i čujem na koncertu. a on koncert nije mogao da završi kako je počeo, a često i nikako (fizički, mentalno, glasovno, sve jedno, iz ovog ili onog razloga)...
bar je tako bilo do rata ( u vezi tog perioda te i pitam, kasnije mu nisam pratio formu).
Ommadawn

#358 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Ommadawn »

radostan dan wrote:i, kakvo je tvoje mišljenje o njemu?
po meni, on je top vokal ex yu, ne bih sad licitirao koje mjesto, ali top 10 sigurno.
no, kao pjevač, daleko od toga...
pazi, kad kažem pjevač, ne mislim na ono što čujem sa ploče, nego što vidim i čujem na koncertu. a on koncert nije mogao da završi kako je počeo, a često i nikako (fizički, mentalno, glasovno, sve jedno, iz ovog ili onog razloga)...
bar je tako bilo do rata ( u vezi tog perioda te i pitam, kasnije mu nisam pratio formu).
Pa vidi, imao sam tu priliku (i/ili cast) da ga upoznam licno jer je prijateljovao sa mojim rodjakom u Sarajevu - bar kada bi bio "cist".
Mislim cool tip, prijatan (barem prema meni) nema sta tu pricati ali kad sjedis u istoj prostoriji sa njim i rodjakom i slusas sta pricaju - pocnes sebe pitati da nisi slucajno upao u neku vremensku masinu pa se vratio nazad u osamdesete. I da ti kazem, raja iz dijaspore jos uvijek zestoko svrsava na te stvari, drkaju gore nego na Terru Patrick.

Slusao sam ga tri ili cetiri puta uzivo ovdje i tip ima glas i mogao bi ga iskoristiti mnogo mnogo bolje. Ali frajer jos uvijek zivi u nekom svom filmu i nikako da promijeni ulogu. Hoces da budes zvijezda, hoces da te upamte kao Indexe?
Sakupi kvalitetne muzicare i pjesnike (ako vec nista bolje ne mozes napisati), napravi makar konceptualni album, donesi neko novo osvjezenje na scenu i budi u rangu sa Rundekom, R.Amadeusom, Popeciteljima, Partibrejkersima... Bijelo Dugme ti je bilo odskocna daska, okej, narodnjacki album ali skoci visoko jebote, imas barem vokal.

Nisi poslusao nista od njegovih uradaka poslije rata? Ma nisi nista ni promasio, isto kao da slusas Armiju B, eto. Isti kurac, drugacije pakovanje ali bukvalno. Jedino eto nisu na vinilu, to je razlika...
radostan dan

#359 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by radostan dan »

ma jesam slušao, kiše jesenje, sjaj u rosi (predivna pjesma)...ostalo sam zaboravio...nego nisam pratio koncerte, dal mu pukne glas na petoj, dal se isforsira prije vremena, dal dodje urađen ili pjan na koncert pa ne moze, i te stvari, na to sam mislio...

preslušao sam na yt 300 puta - da te bogdo ne volim- klavir u prvom planu....ne znam ko mu je aranžirao, ali fantastično je, mnogo bolje od orginala.

osebujna je pojava, svakako....i svakako si u pravu, šteta talenta, moglo je to mnogo bolje i daleko više, al eto..tako bog, sudbina, on - odlučili.
Point.

#360 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Point. »

Sjecam se u Rigi nakon utakmice neki koncert, nije ni pola pjesme otpjevao bukvalno ga odnijeli sa bine, mortus pjan.
kakavdanakneiskustvu

#361 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

ovo mu je mozda i najljepša pjesma,ne znam gdje nestade originalni spot,do prije par mjeseci ga je bilo na na netu
Better Man

#362 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Better Man »

Nakon što je napustio Divlje Jagode Tifa je zajedno sa Vladom Podannyem, koji je također bio s njim u Jagodama, snimio svoj prvi solo album u tom nekom rock stilu i bio je dobar. Nakon toga se udružuje s basistom Divljih Jagoda Zlatanom Čehićem, koji je njegov stari prijatelj još iz vremena grupe Top. Njih dvojica pišu kompletan materijal za njegov drugi solo album Samo ljubav postoji. Drugi album mu je bio odličan. Najbolje što je ikada snimio. Da je nastavio u tom stilu i saradnju sa Čehićem, daleko bi dogurao. Ono što mu ja zamjeram je muzički kurvaluk. Pod tim mislim snimanje šund pjesama sa narodnjačkim zvijezdama i kvazi pop pjevačicama tipa Rozga. Tifa nakon svog drugog albuma, koji mu je najbolji u karijeri, nije ništa relevanto snimo. Možda ovaj zadnji s kojim se vratio rock izričaju.
Niemand

#363 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Niemand »

A sto bebek ne pjeva s ovim dugmetom?
animals

#364 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by animals »

Niemand wrote:A sto bebek ne pjeva s ovim dugmetom?
Bebek je zaratio sa Bregovicem, davno..
i zato i ne pjeva..
Niemand

#365 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Niemand »

animals wrote:
Bebek je zaratio sa Bregovicem, davno..
i zato i ne pjeva..
:thumbup:
alipasijaner

#366 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by alipasijaner »

Zato sto trenutno ima para..
Niemand

#367 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Niemand »

:D
Tito_i_Partija

#368 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Tito_i_Partija »

Zbog svadje oko para. Kako znam poslovno su zavrsili nakon prve reunifikacije, onda kad su napravili tri koncerta (Beograd/Zagreb/Sarajevo). Navodno je Bregovic tada uzeo daleko vise para od trojice pjevaca, pa su oni onda baska napravili svoju turneju pod nazivom "Kad Bi Bio Bijelo Dugme".

Dobro rek'o alipasijaner: ovoj dvojici je zatrebalo love, pa su se vratili Bregovicu, dok Bebeku (trenutno) ne treba.
pici

#369 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by pici »

normala da su pare u pitanju, pa sam je potvrdio da je otisao trbuhom za kruhom... a besplatna kucara od lije brege na dedinju... jebiga, dvoglava kokoska mu dodje ko stembilj u novoj sredini, pareeeeeeeeee

ovo sam prvi put preslusao... razvalio je al bukvalno, ova mu je pjesma legla ono prrravoo :thumbup:
R A V E N

#370 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by R A V E N »

Dobro je da je Vikić u pritvoru, inače...

...znate kad u spotu za Grbavicu tapša one cuke i kaže "Vidite kako se brinemo o kerovima, sad nek' oni s one strane znaju kako se brinemo o ljudima"? E tako bi Vikić nahranio one cuke u azilu sa Tifom, hahaha, pa bi onda plakali oni volonteri opet po Federalnoj, kažu: "Umro cuko".

Što je umro? Gdje neće umrijeti kad je pojeo Tifinu jetru, hahahahaha!

Ne smije niko od stražara odnijeti Express Vikiću u ćeliju. :D
DaysleepeR

#371 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by DaysleepeR »

R A V E N wrote:Dobro je da je Vikić u pritvoru, inače...

...znate kad u spotu za Grbavicu tapša one cuke i kaže "Vidite kako se brinemo o kerovima, sad nek' oni s one strane znaju kako se brinemo o ljudima"? E tako bi Vikić nahranio one cuke u azilu sa Tifom, hahaha, pa bi onda plakali oni volonteri opet po Federalnoj, kažu: "Umro cuko".

izvini otkad je to Vikić u pritvoru? bio je na premijeri filma TIFA u Cinema City-u
kakavdanakneiskustvu

#372 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

DaysleepeR wrote:

izvini otkad je to Vikić u pritvoru? bio je na premijeri filma TIFA u Cinema City-u
da,i ja nisam čuo da je pritvoren
radostan dan

#373 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by radostan dan »

DaysleepeR wrote:

e baš tad, poslije premijere...
ufatila ga žena sa nekom malom, i sad mu ne da mu da izađe.
pici

#374 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by pici »

NAKON GRBA SRBIJE: Tifa tetovira i džamiju
Bila je to šala koju su shvatili samo oni koji ga dobro poznaju jer Tifa je dijete iz mješovitog braka

Društvu gdje su sjedili Šemsa Suljaković, Amela Zuković, Jasna i Mido Durić na otvorenju restorana „Libra“ pridružio se i Mladen Vojičić Tifa ne krijući zadovoljstvo što je vidio svoje stare drugare, a s druge strane je naišao na istu vibraciju.

Nastalo je zezanje i prepričavanje nekih od estradnih dogodovština, a onda je uslijedilo pitanje šta mu je bilo da se išara po tijelu sa grbovima, misleći na srbijanski i grb Hrvatske koji se nalazi na njegopvoj drugoj ruci. Tifa je u svom šeretskom stilu rekao: „Hajd pogodite gdje ću sada džamiju istetovirati?“.
na dupetu :mrgreen:
kudrilo

#375 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by kudrilo »

Nisam to napisao na ovoj temi, govorio sam i mišljenja sam da je bespotrebno sve ovo, ali u podsvjesti sam imao neku ludu misao da će odraditi sve "simbole" :D

Nije da sad pametujem, ali stvarno jesam, jer je on udaren.
Post Reply