U principu potvrdjujes ono sto sam ja rekao, ja sam rekao skoro, znam gdje je bolnica u Bihacu. Tada bio u Sarajevu i samo se sjecam informacija sa radija. Ti si ocigledno bio tamo, pa ti vjerujem da su se dogadjaji odvijali kako ih opisujes.korisnik101 wrote:Ovo gore nije istina sto pises.Edin H. wrote:
Dzaba pricas jarane, kod nas je uvijek neka lazna mitomanija tipa ja sam oslobodio, jos uvijek slave Dudakovica koji je doveo Bihac skoro pa do pred sam pad, roknuli Ameri i zna se rezultat. Ali Ameri se nigdje ne spominju, nego Peti korpus.
Nismo mi Albanci koji su podrsku Amerike iskoristili na najbolji nacin.
.
V-korpus sa udarnim brigadama i generalom Dudakovicem je probijao liniju VRSa kod Bosanskog Petrovca kada su snage VS-Krajine krenule iz pravca Hrvatske prema Bihacu. Docekale su ih snage HVO Bihaca koje su se razbjezale i pustile VSK da dodje do bolnice. Kada se V-koprus vratio iz Bos Petrovca, tada je napredovanje VSK i zaustavljeno.
NIje postojala mogucnost da VSK zauzme Bihac kada se Dudakovic vratio.
MOlim lijepo. Nije to bilo Sarajevo. U V-korpusu se znalo ko ima glavu a ko rep.
Da, ja sam pucao u Cacu!
- Edin H.
#351 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
-
kakavdanakneiskustvu
#352 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
šta znači "izjednačavanje zločina" o kojem pričaš? majka bošnjakinja jednako plače za sinom koji je ubijen/zaklan kao i majka srpkinja. nadam se da je to svima jasno i po toj logici, zločin = zločin. razlika između zločina koji su počinili četnici i zločina koji je počinio caco je u tome što su prvi bili smišljeni politički, a caco je djelovao na svoju ruku. i to je jedina razlika. zbog te razlike caco ne može bit heroj, nit se može njegov zločin umanjit niti opravdat, a pogotovo se on ne može smatrat nekim herojem. frajer je ološ koji je pobio i naših 10ak vojnih policajaca, eno im grobova u velikom parku. i kako neko kome je caco heroj pravda tu činjenicu? kolateralna žrtva?[/quote]hopcup wrote:Paranoid wrote:
Ovde se moraju razgraničiti dvije stvari.. Mnogi su Cacu podržavali zato što je u ratnom periodu sa ulice kupio "štićenike" sistema i tzv "babine sinove" i slao ih na odbrambenu liniju na kopanje rovova, čime je dobio popularnost kod običnog svijeta.
Mnogi se tih dana sjećaju i uglavnom odobravaju taj njegov postupak..ali ti isti nikada ne bi stavili njegov lik na majicu ili slavili ubistva na Kazanima...kao što to možemo vidjeti na srpskoj strani i majice sa likovima Mladića i Karadzića..
Velika je to razlika i glupost je stavljati te stvari u istu ravan, pogotovo ako postoji namjera izjednačavanja zločina..
-
kakavdanakneiskustvu
#353 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
jon_jovi wrote:Eno i Abdićevaca pognojili oko kladuše. Nosi him cvijeće na grobove ako ih ti je žao.šta znači "izjednačavanje zločina" o kojem pričaš? majka bošnjakinja jednako plače za sinom koji je ubijen/zaklan kao i majka srpkinja. nadam se da je to svima jasno i po toj logici, zločin = zločin. razlika između zločina koji su počinili četnici i zločina koji je počinio caco je u tome što su prvi bili smišljeni politički, a caco je djelovao na svoju ruku. i to je jedina razlika. zbog te razlike caco ne može bit heroj, nit se može njegov zločin umanjit niti opravdat, a pogotovo se on ne može smatrat nekim herojem. frajer je ološ koji je pobio i naših 10ak vojnih policajaca, eno im grobova u velikom parku. i kako neko kome je caco heroj pravda tu činjenicu? kolateralna žrtva?
Za vojna lica samo i isključivo je nadležna vojna policija, vojna bezbijednost i vojno tužilaštvo. Šta ima policija hapsit vojno lice? Gdje to ima?
tačno,slažem se,pitanje,šta ima vojno lice ubijati civile u sarajevu,kako to okarakterisati?
-
kakavdanakneiskustvu
#354 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
hopcup wrote:krivo je more, ba. caco se nesretno zaljubio na moru (a što je zele fino opjevao) i onda ga prenosilo u ratu. čuj kriv je rat...jon_jovi wrote:Kriv je rat. Kriv je ko je započeo rat a to nismo bili mi. Kriv je je i onaj ko je nas vodio politički i vojnički jer se potrudio da u rat uđemo nespremni vojnički i psihički, pa je onda manipulirao sa svima i svakim. Naša odbrana je bila čista improvizacija, odbranili smo se ličnom požrtvovnošću entuzijasta a ne nekim smišljenim i dobro razrađenim državnim planom. Caco je bio sve za lijevu stranu Miljacke, i general, i predsjednik, i običan vojnik, i logističar, i političar jer jednostavno nije drugačije moglo biti jer drugu organizaciju mi nismo imali u tom momentu i jer drugačija organizacija kada je agresija otpočela nije mogla biti ostvarena. To tako Caco nije htio ali je dobio takvu odgovornost.aha, dakle, sami su krivi što su ih pobili. ma ja, nisam ni mislio da je, nedajbože, caco kriv za to. svaka čast, totalno si moderan.
A ono što majka četnička plače za sinom znači da ja trebam ić polagat cvijeće na grobove u Lukavici ili Palama?
tma ja ba,tako možemo reći i da je za rušenje starog mosta kriv rat,za ahmiće kriv je rat,za stupni do kriv je rat,nisu konkretni ljudi krivi nego rat,jer je neko drugi počeo rat
-
kakavdanakneiskustvu
#355 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
hopcup wrote:šta je bilo zabunom? to što je pobio nevine ljude? tačno ne vjerujem šta čitam...jon_jovi wrote: Već sam obrazložio da je to bilo zabunom a kao drugo ni zdravlje Mušana Topalovića više nije bilo uredu zbog poznatih okolnosti. Jednostavno, i kao što sam već rekao ja lično mu prebacujem to što je previše vjerovao Izetbegovićima ali prebacujem si to i sam sebi
čudna zabuna
-
kakavdanakneiskustvu
#356 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
Sequoia wrote:Hopcup
Caco je zlocinac , zlikovac , monstrum i ja se gnusam i gadim i ogradjujem od tih monstruoznosti . Svaki normalan covjek ce ti to reci . Ja nisam prijetio da neko brani zlocine nad nevinim ljudima . to se jednostavno ne moze braniti . Ono sto sam ja primjetio jeste to da si komplekasas koji se fata recenice i okrece je onako ko on hoce . Izvrces , prevrces , onanises svrsavas , podjebajes , provociras ne li sebi ili nekome dokazao da eto balije brane cacu kao sto tamo cetalji brane svoje ,, heroje ,,
Ja to tako vidim , Ja osjetim da si ,, zrtvu ,, bon jovija uhvatio za vrat kao vampir ili vuk i cijedis li cijedis . Bez nekog velikog razloga . Da neko ovdje opravdava Cacu dobio bi ban . Caco je ubica , , koljac i tacka .
-
kakavdanakneiskustvu
#357 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
Woody wrote:Uostalom, nije sam Caco idiot, pogledajte koliko se još većih idiota okupilo, i nakon svega što se zna.
FUUUUJ
ko sad se sjećam naslovnice DANA sa ovom ili sličnom slikom
-
kakavdanakneiskustvu
#358 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
uglavnomja wrote:nikad mi nece biti jasno zasto je dozvoljeno da se pokopa na kovacima![]()
nikad!!!!
dokazani kriminalac i ubica, monstrum, pobio civile i pravu policiju, smaknut po nalogu drzavnog vrha, a njemu sahrana kao narodnom heroju, mislim vjerska i sve ostalo, i to na lokaciji za izabrane ...
jbg,neki u njemu vide samo heroja ne i zločinca
-
Barbate
#359 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
Trebao je biti suđen i osuđen. Taman i na smrtnu kaznu, a ne ubijen bez suđenja. Možda baš svi na slici sa dženaze i nisu "idioti" nego oni koji su iz protesta radi načina pgobljenja tu.
- exliberal-ex
#360 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
kakavdanakneiskustvu wrote:uglavnomja wrote:nikad mi nece biti jasno zasto je dozvoljeno da se pokopa na kovacima![]()
nikad!!!!
dokazani kriminalac i ubica, monstrum, pobio civile i pravu policiju, smaknut po nalogu drzavnog vrha, a njemu sahrana kao narodnom heroju, mislim vjerska i sve ostalo, i to na lokaciji za izabrane ...
ja sam napisao ranije da sam cin djenaze pokazuje sta o njemu i njegovim djelima misli carsija.
mozemo mi ovdje pricat sta god hocemo ali ogromna vecina sad podrzava njegova djela ( i nedjela...da ih je bogdno vise pobio...slusao svojim usima)
-
KENJAC
#361 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
Da nije tad ubijen , nikad mu se nebi sudilo ! Barem ne u Bosni !Barbate wrote:Trebao je biti suđen i osuđen. Taman i na smrtnu kaznu, a ne ubijen bez suđenja. Možda baš svi na slici sa dženaze i nisu "idioti" nego oni koji su iz protesta radi načina pgobljenja tu.
-
KENJAC
#362 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
Tacno ! Jadno i bijedno.... ali tacno! Pokrivali smo taj rejon (oko komande) jos tri - cetiri dana poslje akcije ! Gadi mi se pricat sta sam se tada nasluso!exliberal-ex wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:uglavnomja wrote:nikad mi nece biti jasno zasto je dozvoljeno da se pokopa na kovacima![]()
nikad!!!!
ja sam napisao ranije da sam cin djenaze pokazuje sta o njemu i njegovim djelima misli carsija.
mozemo mi ovdje pricat sta god hocemo ali ogromna vecina sad podrzava njegova djela ( i nedjela...da ih je bogdno vise pobio...slusao svojim usima)
- jon_jovi
#363 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
To stoga što nema pravde, što su srpski zločini ostali nekažnjeni, što su sve nade iznevjerene.ja sam napisao ranije da sam cin djenaze pokazuje sta o njemu i njegovim djelima misli carsija.
-
furlan
#364 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
E pa onda hajmo i mi ko cetnici, jel' to hoces reci?
- jon_jovi
#365 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
Ne. Jednostavno je vidljivo da Srbi nisu spremni ni na kakvu katarzu, Ratko je velika faca, zasjeda ratna skupština Srba na palama prije par dana i udara se u iste bubnjeve. Stvar je u tome da na primjer ni moja sestra nije vjerovala da su Srbi zaglibili u to u što su zaglibili ni čitavu prvu godinu rata. I taj primjer je paradigma naše lakovjernosti. Nismo imali doticaja sa stvarnošću ni pred rat, niti u ratu pa nismo bili sprmni za taj rat ali isto tako nismo bili spremni ni za mir. Naša psihologija je čudo
- hopcup
#366 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
ah, osim što si branilac lika i nedjela jednog zločinca, ti poznaješ i psihologiju? ti?! pa ti očito nisi svjestan svoje nesvjesti.jon_jovi wrote:Ne. Jednostavno je vidljivo da Srbi nisu spremni ni na kakvu katarzu, Ratko je velika faca, zasjeda ratna skupština Srba na palama prije par dana i udara se u iste bubnjeve. Stvar je u tome da na primjer ni moja sestra nije vjerovala da su Srbi zaglibili u to u što su zaglibili ni čitavu prvu godinu rata. I taj primjer je paradigma naše lakovjernosti. Nismo imali doticaja sa stvarnošću ni pred rat, niti u ratu pa nismo bili sprmni za taj rat ali isto tako nismo bili spremni ni za mir. Naša psihologija je čudo
- Edin H.
#367 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
Kompleksno bi bilo to sudjenje u tom momentu, on je ipak covjek koji je uspio podjeliti ono sto je u ratu ostalo od grada, na dva djela.Barbate wrote:Trebao je biti suđen i osuđen. Taman i na smrtnu kaznu, a ne ubijen bez suđenja. Možda baš svi na slici sa dženaze i nisu "idioti" nego oni koji su iz protesta radi načina pgobljenja tu.
-
furlan
#368 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
Ovdje se prica o bosnjackom kasapinu i najgorem sljamu kojem je Sarajevska carsija dala najvece pocasti koje je mogla da da, a ne o Srbima.Da je ZAKLAO cetnicke zarobljenike bio bi zlocinac, a kamoli srpske civile, a o devet momaka iz nasih jedinica da i ne pricamo.Ne razvodnjavaj stvar o okolnostima i cetnicima i srpskoj katarzi.
- hopcup
#369 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
vidi psiholog da mu je priča gola qarina, pa kao pravo govedo još više upire glavom u zidfurlan wrote:Ovdje se prica o bosnjackom kasapinu i najgorem sljamu kojem je Sarajevska carsija dala najvece pocasti koje je mogla da da, a ne o Srbima.Da je ZAKLAO cetnicke zarobljenike bio bi zlocinac, a kamoli srpske civile, a o devet momaka iz nasih jedinica da i ne pricamo.Ne razvodnjavaj stvar o okolnostima i cetnicima i srpskoj katarzi.
- Havatar
#370 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
Pa naravno da pojedinacni zlocini i genocid nisu isto posto prvo pogledaj definiciju genocida pa onda dodji da izjednacavas njega i MladicaGreat Cornholio wrote:Aha,ti smatraš da od toga kojoj je "strani" pripadao, zavisi težina zločina koji je neki zločinac počinio.Paranoid wrote: Ovde se moraju razgraničiti dvije stvari.. Mnogi su Cacu podržavali zato što je u ratnom periodu sa ulice kupio "štićenike" sistema i tzv "babine sinove" i slao ih na odbrambenu liniju na kopanje rovova, čime je dobio popularnost kod običnog svijeta.
Mnogi se tih dana sjećaju i uglavnom odobravaju taj njegov postupak..ali ti isti nikada ne bi stavili njegov lik na majicu ili slavili ubistva na Kazanima...kao što to možemo vidjeti na srpskoj strani i majice sa likovima Mladića i Karadzića..
Velika je to razlika i glupost je stavljati te stvari u istu ravan, pogotovo ako postoji namjera izjednačavanja zločina..
A ja se baš ponadah da si nepristrasan, ali eto izgleda da nisi
- dustaban
#371 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
... pa si ti sebi uzeo u zadatak da odbranom lika i djela ove zvijeri (previse je kulturno za Cacu reci da je zlocinac) objasnis Srbima neke stvari kako bi sto prije dosli do katarze!jon_jovi wrote:Jednostavno je vidljivo da Srbi nisu spremni ni na kakvu katarzu...
E cacani moji, da li ste vi svjesni da besramnom rehabilitacijom ove nemani samo retroaktivno potvrdjujete ispravnost paljanske politike a nas, nebosnjake pripadnike ARBiH, dovodite u situaciju da se toga stidimo!
AFERIM, neka vam je na cast!
-
furlan
#372 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
Pa izasli na ulice da mu odaju pocast zato sto je babine sinove natjerao na kopanje rovova ili nisu bili zadovoljni bosnjackom politikom pa na ovaj nacin izrazili proteste ili protestvovali zbog Cacinog ubistva bez sudjenja ili...ma dopunite sta vam odgovara.Stvarno je red da moderacija uvede smile sto povraca.Havatar wrote:Pa naravno da pojedinacni zlocini i genocid nisu isto posto prvo pogledaj definiciju genocida pa onda dodji da izjednacavas njega i MladicaGreat Cornholio wrote:Aha,ti smatraš da od toga kojoj je "strani" pripadao, zavisi težina zločina koji je neki zločinac počinio.Paranoid wrote: Ovde se moraju razgraničiti dvije stvari.. Mnogi su Cacu podržavali zato što je u ratnom periodu sa ulice kupio "štićenike" sistema i tzv "babine sinove" i slao ih na odbrambenu liniju na kopanje rovova, čime je dobio popularnost kod običnog svijeta.
A ja se baš ponadah da si nepristrasan, ali eto izgleda da nisi
- Havatar
#373 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
To nema nikakve veze sa onim sto sam ja napisao jer sam ja reagovao na pokusaje izjednacavanja sa Mladicem sto nije isto posto nije postojao udruzeni zlocinacki poduhvat niti je Armija BIH pocinila genocid a pojedinicni zlocini nisu isto sto i planiranje i sprovodjenje u djelo nestanka cijelog jednog naroda sto je definicija genocida i to sto si pokusao nesto da mi podvalis je bilo veoma podlo .Pa izasli na ulice da mu odaju pocast zato sto je babine sinove natjerao na kopanje rovova ili nisu bili zadovoljni bosnjackom politikom pa na ovaj nacin izrazili proteste ili protestvovali zbog Cacinog ubistva bez sudjenja ili...ma dopunite sta vam odgovara.Stvarno je red da moderacija uvede smile sto povraca.
furlan
-
furlan
#374 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
Boldirao sam sta je citirano a to nisi bio ti, tako da se ne kontam zasto se osjecas prozvanim. Ni jednog trenutka ne izjednacavam zlocin i genocid, ali branjenje i opravdavanje zlocina je isto kao genocid, i to nad vlastitim narodom.
-
matematicar_teski
#375 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!
nesto ti ne vjerujem da si ti bio u ARBiH, posebno ako si nebosnjak. Takvih nije bilo, to je propaganda. ARBiH je bila bosnjacka armija i na to smo ponosnidustaban wrote:... pa si ti sebi uzeo u zadatak da odbranom lika i djela ove zvijeri (previse je kulturno za Cacu reci da je zlocinac) objasnis Srbima neke stvari kako bi sto prije dosli do katarze!jon_jovi wrote:Jednostavno je vidljivo da Srbi nisu spremni ni na kakvu katarzu...
E cacani moji, da li ste vi svjesni da besramnom rehabilitacijom ove nemani samo retroaktivno potvrdjujete ispravnost paljanske politike a nas, nebosnjake pripadnike ARBiH, dovodite u situaciju da se toga stidimo!
AFERIM, neka vam je na cast!