NATO put BiH - politički aspekti
- sinuhe
#351 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Nema vise strana vec je izlistana 'to do lista'
Stranica 29. nastavak saradnje sa NATO savezom i implementacija nekih programa iz Partnerstva za mir.
Stranica 29. nastavak saradnje sa NATO savezom i implementacija nekih programa iz Partnerstva za mir.
-
megaman4
#352 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Njihova agenda je Velika Srbija, kada bi u Srbiji bio samo jedan Srbin opet bi bio isti cilj: Stvoriti homogenu srpsku drzavu.DonieBrasco wrote: ↑23/12/2019 18:48 SDS, PDP, SNSD su svi do jednog mrtvi cetnici, zakleti neprijatelji drzave BiH to imajte na umu !
Oni nikada nisu odustali niti ce. To im je u krvi.
Ali ce prije pod jednu pozegacu nego sto ce to docekati.
A to sto nase budale vjeruju Sarovicu ili Mekticu, to su pacijenti kojima treba pomoci.
Dodik je ocigledno ucijenjen jer ga imaju u saci. On voli pare i moc a to su gazde sa Zapada omogucile a ne pijani Rusi.
On mora njih slusati, inace ode u historiju.
- General War
#353 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Definitivno karadjiceva stranka kako je kolokvijalno nazivas, nego ovi tvoji probosanski uhljupi: nebi stavili veto na zagradjivanje mora, ekonomski rezultati neupitni, htjeli poslati vojsku na granicu.. vidi cuda nevaljaju ti.tvojkomsija wrote: ↑23/12/2019 18:08Ko je bolji? Karadziceva stranka? Stanivukovic?General War wrote: ↑23/12/2019 18:06tvojkomsija wrote: ↑23/12/2019 17:54
Hvala Bogu da je unistio opoziciju, je li to nesto lose za BiH?
SNSD je najbolja opcija iz RS za buducnost BiH.
A ti i dalje svrsavaj na Mektica koji nam je migrante uvalio![]()
Jaest, a ko zadnji izadje neka ugasi svjetlo![]()
- Zmaj_od_Panonije
#354 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Pandakonda wrote: ↑23/12/2019 20:19 Ne znam da li se već postavljalo ali ovo je navodno napravi ANP na engleskom jeziku koji je poslan u Brisel:
https://jumpshare.com/v/eBRrhj9DS1yyzIiJzVb7
Ima dosta više strana od onog što smo vidjeli

Evo u ove 2 podvučene rečenice je sve objašnjeno. Ostatak dokumenta je samo predstavljanje koraka i dokaza kako doći do tog cilja. Aferim.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#355 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Mislio sam da su svi misljenja da dosik nije normalan i da sa svojim kriminalom i nacionalnom retorike uopce nije dobar nijednom normalnom gradjaninu ove drtave a pogotove ne nekom u federaciji..
Sokirao sam se kad sam vidio da ovdje pojedini njeg vide kao najbolju opciju iz RSa
Sokirao sam se kad sam vidio da ovdje pojedini njeg vide kao najbolju opciju iz RSa
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#356 Re: NATO put BiH - politički aspekti
da li ti uopće gledaš skupštinu. imaš je uživo. da li čuješ što govore šarović, stanivuković?izvrsni direktor wrote: ↑23/12/2019 21:01 Mislio sam da su svi misljenja da dosik nije normalan i da sa svojim kriminalom i nacionalnom retorike uopce nije dobar nijednom normalnom gradjaninu ove drtave a pogotove ne nekom u federaciji..
-
statixx
#357 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Pise "through PARP and IPP" , ne navodi se MAP.
Last edited by statixx on 23/12/2019 21:07, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
#358 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Realno ne zna se koji je od njih veci cetnik i koji vise zeli raspad BiH i tu fantaziju Veliku Srbiju, badava kada glupi bosnjak nikad nije naucio lekciju. Ako se ne varam Sarovic je osjetio bonske ovlasti i amerikance ali evo opet pokazuje pravo lice.megaman4 wrote: ↑23/12/2019 20:32Njihova agenda je Velika Srbija, kada bi u Srbiji bio samo jedan Srbin opet bi bio isti cilj: Stvoriti homogenu srpsku drzavu.DonieBrasco wrote: ↑23/12/2019 18:48 SDS, PDP, SNSD su svi do jednog mrtvi cetnici, zakleti neprijatelji drzave BiH to imajte na umu !
A to sto nase budale vjeruju Sarovicu ili Mekticu, to su pacijenti kojima treba pomoci.
Dodik je ocigledno ucijenjen jer ga imaju u saci. On voli pare i moc a to su gazde sa Zapada omogucile a ne pijani Rusi.
Ne bi ja rekao da je Dodik ucjenjen jer on je ovo uradio pod cijenu svega samo da bude vlast, a da su ga ameri ucjenili bio bi on kao mala maca. Vidjet cemo sad sta ce sa Covicem raditi u VM.
U svakom slucaju ovo je kap u moru sto se desilo sa ovim dokumentom, ali je dobro za BiH-
- bunk
#359 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Ovo su od onih sto bi bili bolji da je njima dat glas u domu narodamalakh wrote: ↑23/12/2019 21:04da li ti uopće gledaš skupštinu. imaš je uživo. da li čuješ što govore šarović, stanivuković?izvrsni direktor wrote: ↑23/12/2019 21:01 Mislio sam da su svi misljenja da dosik nije normalan i da sa svojim kriminalom i nacionalnom retorike uopce nije dobar nijednom normalnom gradjaninu ove drtave a pogotove ne nekom u federaciji..
Ma ne vide sdpovci nista,samo papagajski..
-
Nivelacija
#360 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Dodikova zelja za vlascu donese i nesto dobro..
- Zmaj_od_Panonije
#361 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Pa kaže dalje,
Cilj 1.2.9.1 | Povećanje svijesti građana o pristupanju u NATO, procesu razvoja partnerskih odnosa između BiH i NATO-a, te angažmanu i saradnji sa Alijansom

Cilj 1.2.9.1 | Povećanje svijesti građana o pristupanju u NATO, procesu razvoja partnerskih odnosa između BiH i NATO-a, te angažmanu i saradnji sa Alijansom
- Akcija 1 - Razviti mehanizme informisanja javnosti u vezi sa Evropskim i Evro-Atlantskim procesima integracije.

Last edited by Zmaj_od_Panonije on 23/12/2019 21:19, edited 1 time in total.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#362 Re: NATO put BiH - politički aspekti
jos od onog vakta se pricalo da je prikriveni cetnik puno opasniji od onog koji to ne krije. kako veceras isplivase. bas ogroman sok.
ps nadam se da zbog ovog necu dobiti ban.
ps nadam se da zbog ovog necu dobiti ban.
- seoBIH
#363 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Kad srbi hoće da budu veći od Srba. Da ne bude zabune, isto je i s Bošnjacima i Hrvatima.
- Zmaj_od_Panonije
- shbc
#365 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Povecanje svijesti je jedno i moze ici u oba smjera. Sasvim drugo su konkretne aktivnosti vezane za integraciju koje mi nemamo planirane. Ovaj dokument ako budemo slali svake godine i ako ovo bude nasa verzija "ANP-a", bojim se da ce se NATO bukvalno raspasti prije nego udjemo.Zmaj_od_Panonije wrote: ↑23/12/2019 21:18 Pa kaže dalje,
- Akcija 1 - Razviti mehanizme informisanja javnosti u vezi sa Evropskim i Evro-Atlantskim procesima integracije.
![]()
-
asker
- Zmaj_od_Panonije
#367 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Apsolutno se slažem da saradnja i organizacija moraju biti na daleko većem nivou. Ovo je sve bila jedna predstava za javnost od strane domaćih lisica, ali se opet nadam da će NATO kao jedna ozbiljna Alijansa uzeti stvar u svoje ruke i malo "pogurati" lokalne kabadahije ka članstvu.shbc wrote: ↑23/12/2019 21:35Povecanje svijesti je jedno i moze ici u oba smjera. Sasvim drugo su konkretne aktivnosti vezane za integraciju koje mi nemamo planirane. Ovaj dokument ako budemo slali svake godine i ako ovo bude nasa verzija "ANP-a", bojim se da ce se NATO bukvalno raspasti prije nego udjemo.Zmaj_od_Panonije wrote: ↑23/12/2019 21:18 Pa kaže dalje,
Nažalost, u BiH ne postoji trenutno dovoljno jak politički pokret koji može da bude dobar sagovornik NATO savezu. Potrebno je da na izborima pobijedi neko ko je pro-zapadno orijentisan, sa jakim integritetom i karakterom, neko ko je dovoljno kvalitetan da zasjeni ove volove na sceni. Za to ne treba puno, samo da "pravi" čovjek dođe na "pravu" adresu.
Neko ko je predsjednik predsjedništva može da putuje i lobira po svijetu, da bude 365 dana u putu ako treba, ali dok ne riješi neke stvari sa svjetskim moćnicima. Ovako, naši predsjednici samo čekaju svoju "rundu" pa da odu do svojih mentora (Hrvat u Njemačku, Srbin u Rusiju, Bošnjak u Tursku) gdje klimaju glavom i viču "yes yes" a ovamo imaju milijarde po off shore računima.
-
DonieBrasco
#368 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Njima dan danas nije jasno sto ih je NATO bombardovao, tako da ce oni to vjecno smatrati cinom iz nekog samo njima znatog razloga kao sto ga nazivaju agresija.
-
megaman4
#369 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Svi su oni isti, ne moras meni govoriti jer sam na svojoj kozi osjetio zulum pijanih cetnika iz Nevesinja I njihove bratije 1992.DonieBrasco wrote: ↑23/12/2019 21:07Realno ne zna se koji je od njih veci cetnik i koji vise zeli raspad BiH i tu fantaziju Veliku Srbiju, badava kada glupi bosnjak nikad nije naucio lekciju. Ako se ne varam Sarovic je osjetio bonske ovlasti i amerikance ali evo opet pokazuje pravo lice.megaman4 wrote: ↑23/12/2019 20:32Njihova agenda je Velika Srbija, kada bi u Srbiji bio samo jedan Srbin opet bi bio isti cilj: Stvoriti homogenu srpsku drzavu.DonieBrasco wrote: ↑23/12/2019 18:48 SDS, PDP, SNSD su svi do jednog mrtvi cetnici, zakleti neprijatelji drzave BiH to imajte na umu !
Ne bi ja rekao da je Dodik ucjenjen jer on je ovo uradio pod cijenu svega samo da bude vlast, a da su ga ameri ucjenili bio bi on kao mala maca. Vidjet cemo sad sta ce sa Covicem raditi u VM.
U svakom slucaju ovo je kap u moru sto se desilo sa ovim dokumentom, ali je dobro za BiH-
Ali im je danas zadat tezak udarac jer je njihov srbin uveo BiH u NATO Savez. Snovi o velikoj smrdiji se polako gase kao i sumski entitet koji nestaje usljed izumiranja istog jer im umiru ljudi a omladina ode.
Bozija kazna ih stigla. A Tek ce im biti veselo kada uskoro bankrotiraju.
-
155_mm
#370 Re: NATO put BiH - politički aspekti
ali su zato nimalo ne zaostaju za drugima u regionu kada treba ici u te NATO zemlje prati guzice po starackim domovima.DonieBrasco wrote: ↑23/12/2019 21:44 Njima dan danas nije jasno sto ih je NATO bombardovao, tako da ce oni to vjecno smatrati cinom iz nekog samo njima znatog razloga kao sto ga nazivaju agresija.
-
megaman4
#371 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Vidi ove hinje Kovaca sa Ilidze. Koja je ovo pogan bila prije rata a I sada je.
Tek mi je sada jasno ko su nam bile komsije tj. kasnije ubice naseg naroda
Nikad vise laznog bratstva I jedinstva sa cetnicima...ccc
Last edited by megaman4 on 23/12/2019 21:52, edited 1 time in total.
- shbc
#372 Re: NATO put BiH - politički aspekti
To je nasa jedina sansa, medjutim gledajuci strance kako su se do sada ponasali... Nisam previse optimistican. Stekao sam dojam da se zaista drze onoga "mi cemo vam pomoci samo ako pokazete volju". A kod nas standardna prica, jedni imaju volju (B), drugi kategoricno odbijaju (S), a treci glume neutralce (H).Zmaj_od_Panonije wrote: ↑23/12/2019 21:41Apsolutno se slažem da saradnja i organizacija moraju biti na daleko većem nivou. Ovo je sve bila jedna predstava za javnost od strane domaćih lisica, ali se opet nadam da će NATO kao jedna ozbiljna Alijansa uzeti stvar u svoje ruke i malo "pogurati" lokalne kabadahije ka članstvu.shbc wrote: ↑23/12/2019 21:35Povecanje svijesti je jedno i moze ici u oba smjera. Sasvim drugo su konkretne aktivnosti vezane za integraciju koje mi nemamo planirane. Ovaj dokument ako budemo slali svake godine i ako ovo bude nasa verzija "ANP-a", bojim se da ce se NATO bukvalno raspasti prije nego udjemo.Zmaj_od_Panonije wrote: ↑23/12/2019 21:18 Pa kaže dalje,
Nažalost, u BiH ne postoji trenutno dovoljno jak politički pokret koji može da bude dobar sagovornik NATO savezu. Potrebno je da na izborima pobijedi neko ko je pro-zapadno orijentisan, sa jakim integritetom i karakterom, neko ko je dovoljno kvalitetan da zasjeni ove volove na sceni. Za to ne treba puno, samo da "pravi" čovjek dođe na "pravu" adresu.
Neko ko je predsjednik predsjedništva može da putuje i lobira po svijetu, da bude 365 dana u putu ako treba, ali dok ne riješi neke stvari sa svjetskim moćnicima. Ovako, naši predsjednici samo čekaju svoju "rundu" pa da odu do svojih mentora (Hrvat u Njemačku, Srbin u Rusiju, Bošnjak u Tursku) gdje klimaju glavom i viču "yes yes" a ovamo imaju milijarde po off shore računima.
Najpozitivnije sto ja mogu vidjeti iz citave ove price jeste da se bar neke od ovih reformi zaista provedu, a ne ostanu samo mrtvo slovo na papiru, kako su do sada imale obicaj. Napredovali bi kao drzava, ako nista sami za sebe. I sutra nekad, ako bi zaista krenuli odlucnije prema NATO-u, taj put bi bio puno laksi i brzi.
- moa
#373 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Spominje li se igdje knjizenje vojne imovine?
-
Nivelacija
#374 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Rejting BN 80%..
-
asker
#375 Re: NATO put BiH - politički aspekti
Inace je cest gost tamo, gdje trkelja po pola sata. Ovog puta ga sasjekli na 8 minuta jer govori stvari koje ne smiju biti izgovorene.