Ne mora značiti nužno, i otac koji je previše strog i kontrolirajući može dovesti da dijete bude slabić psihički i fizički, sa raznim traumama.dr_Evil wrote:Nesto na tu temu rece i onaj psiKolog na tv-u, kao vecinom im nedostaje jaka ocinska figura. Ne znam ali znam da mi je smijesno bilo, u periodu od 16-24 sam se osjecao kao onaj zeko sa duracela :S Srecom pa je taj period gotovalmir90 wrote: Zato što se većina muške djece odgaja da budu veće pičke od žena, a ima i posljedica gdje su roditelji previše strogi pa nabiju razne traume djetetu dobi do desetak godina gdje mu ostanu posljedice. Muškarci se danas ne odgajaju da budu muškarci, na zapadu je to najviše vidljivo, što stopa samoubistava, depresije itd govori.
Svaka peta žena vara muža ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
almir90
#351 Re: Svaka peta žena vara muža ?
- Euridika
- Globalna šefica
#352 Re: Svaka peta žena vara muža ?
@Almir90, hajde ne lupetaj, Tita ti. Ti znaš kako ko djecu odgaja...
@Zlato
A bogati šta muški rade? Oni ne prave žrtve od sebe? Čitaš li ti forum uopće - ko ovdje kuka??
Feminizam - šovinizam, dvije strane iste medalje. Ko teži jednom ekstremu, treba da očekuje i drugi. Ko se vodi umjerenom strujom, tom su oba ekstrema glupa, suluda, besmislena.
@Zlato
A bogati šta muški rade? Oni ne prave žrtve od sebe? Čitaš li ti forum uopće - ko ovdje kuka??
Feminizam - šovinizam, dvije strane iste medalje. Ko teži jednom ekstremu, treba da očekuje i drugi. Ko se vodi umjerenom strujom, tom su oba ekstrema glupa, suluda, besmislena.
-
almir90
#353 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Nećeš ti odlučivati šta će ko ovdje da piše, sve dok ne vrijeđamo nikoga imamo pravo svoja mišljenja da dijelimo.
- dr_Evil
#354 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Euridika wrote:@Almir90, hajde ne lupetaj, Tita ti. Ti znaš kako ko djecu odgaja...![]()
@Zlato
A bogati šta muški rade? Oni ne prave žrtve od sebe? Čitaš li ti forum uopće - ko ovdje kuka??![]()
![]()
Upravu si, ali moram reci da feminizam preuzima primat. Ali ne smijemo da se bunimo, konacno imamo ispriku da budem dole. Pusch je da sve radi kad je navalila
- Ramzess Veliki
#355 Re: Svaka peta žena vara muža ?
.... a zatim na vasu muskost udare i dame koje te tjeraju da podrzavas Bozin izbor stikle, da ides sa njom gledati "Go West" i moras plakati kad prikolju onog pedera jer moras pokazati da si osjecajniji od najveceg placke u gradu, inace ce dama da ti zvoca kako si krkan i sirovina pa ce se nezadovoljna sa tobom osvetiti odnosom sa nekim krkanom i sirovinom.dr_Evil wrote:Nesto na tu temu rece i onaj psiKolog na tv-u, kao vecinom im nedostaje jaka ocinska figura. Ne znam ali znam da mi je smijesno bilo, u periodu od 16-24 sam se osjecao kao onaj zeko sa duracela :S Srecom pa je taj period gotovalmir90 wrote: Zato što se većina muške djece odgaja da budu veće pičke od žena, a ima i posljedica gdje su roditelji previše strogi pa nabiju razne traume djetetu dobi do desetak godina gdje mu ostanu posljedice. Muškarci se danas ne odgajaju da budu muškarci, na zapadu je to najviše vidljivo, što stopa samoubistava, depresije itd govori.
Nije vam lako ni malo ...
... ja sam u ovoj grupi "krkani i sirovine" ...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#356 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Kao sinonimi za istu stvar, ali na suprotnom polu, nekako mi je ovaj za nas teži, da ne kažem uvredljiviji.Euridika wrote: Feminizam - šovinizam
- Euridika
- Globalna šefica
#357 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Smanji doživljaj, momak!almir90 wrote:Nećeš ti odlučivati šta će ko ovdje da piše, sve dok ne vrijeđamo nikoga imamo pravo svoja mišljenja da dijelimo.
- muha_sa
#358 Re: Svaka peta žena vara muža ?
doklena ste

- dr_Evil
#359 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Mizandrija je rijec koja vam nedostajeTomahawk11 wrote:Kao sinonimi za istu stvar, ali na suprotnom polu, nekako mi je ovaj za nas teži, da ne kažem uvredljiviji.Euridika wrote: Feminizam - šovinizam
- Euridika
- Globalna šefica
#360 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Jeste, zato što se šovinizam često dovodi u vezi sa fašizmom.Tomahawk11 wrote:Kao sinonimi za istu stvar, ali na suprotnom polu, nekako mi je ovaj za nas teži, da ne kažem uvredljiviji.Euridika wrote: Feminizam - šovinizam
- Euridika
- Globalna šefica
#361 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Misliš mizoginija?dr_Evil wrote:Mizandrija je rijec koja vam nedostajeTomahawk11 wrote:Kao sinonimi za istu stvar, ali na suprotnom polu, nekako mi je ovaj za nas teži, da ne kažem uvredljiviji.Euridika wrote: Feminizam - šovinizam
- Euridika
- Globalna šefica
#362 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Još smo na bontonu i rječniku stranih riječi.muha_sa wrote:doklena ste![]()
- Ramzess Veliki
#363 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Ma evo jos diskutujemo sto se zandarke zandaraju.muha_sa wrote:doklena ste![]()
- HAVANA
#364 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Vise sam ja na ovo mislio,budala ima svakakvih i nema pravila.A djeca gledaju...Ti ga krojis,vecinom...almir90 wrote:Ovi tetkstovi uvijek na isti fazon: ona jadna, vrijedna i bori se za porodicu ali joj nedostaje pažnje i potraži je u drgome; a on ljenčuga sav nikakav, samo se izležava i ništa se ne trudi, čak ni nju neće da izjebe povremeno već je sebi našao ljubavnicu za jebačine. Uvijek je muškarac taj koji je šljam i koji ne valja, i uvijek ima ona opravdavanje za švaleranciju. I tačno vidiš kakvi se muškarci motaju po glavama žena koje pišu ovakve tekstove. Uvijek je muškarac taj koji ne valja, ali u realnosti situacija je većinom drugačija, i zapravo većina prevarenih muškaraca niti ima ljubavnicu, niti su loše osobe.HAVANA wrote:Sto jelena kaze,porodica nije zajebancija...Deca gledaju..![]()
On jebe sa strane. To se tako kaže. I ona se jebe sa strane, samo ona kaže da ona tog nekog voli, pa ne bi to tako grubo nazvala. Ženama je potrebno jedno duže maženje i nežnije vođenje ljubavi sa strane, pa da prezru svog muža i zaljube se u tog nekog, sa strane.
Deca se vikendom napijaju i režu žiletom plitko po spoljnom delu ruke.
Tinejdžeri, kažu roditelji.
Nedeljom, bez obzira na sve, imaju dugački beli stolnjak preko stola sa dubokim i plitkim tanjirima. Iz šerpe se puši domaća supa. Spremljene su bečke šnicle, pire i beli sos.
I svi jedu zajedno.
Slabo se gledaju u oči.
Al jedu, ne mož biti gladan.
Onda otac porodice legne na trosed i zaspe uz prenos fudbalske utakmice. Prdnuo je tri puta pre nego što je utonuo u san.
Majka porodice pere sudove i mokrim prstom proverava telefon. Ona bi da joj švaler pošalje srce, bar. Al srce ne stiže i njoj je sve gore.
Deca u sobi na jutjubu gledaju snimak nekih vršnjakinja što se skidale i snimale, pa im neko uzeo telefon i stavio to na Jutjub.
Srce još uvek ne stiže.
Sutra je ponedeljak. Svako svojim putem.
U utorak otac porodice dobija platu, 56.000 dinara. Tri hiljade odmah popio u kafani, došao pijan kući. Zapravo, donele ga kolege.
Majka porodice bacila mu lavor iz kog je pre pola sata raširila beli veš. Deca gledaju.
Ćerka plače.
U sredu majka porodice odlazi posle posla na izlivanje noktiju. Da se osveti pijanduri, da oduševi švalera ako se vide i sebi da "oduška", "zaslužila je s kakvom budalom živi".
Dobila je srce u mesindžer. Nešto kasnije dobila je i ostalo. Kući je došla cvrkutava jer je švaler "voli".
Otac porodice ljulja auto u ataru.
Došao rasterećen.
Svi večeraju porodičnu picu.
Deca malo kasnije otišla kod drugara, rasterećeni roditelji (primanje, dobijanje) ih pustili. Ćerka probala marihuanu. Povraćala. Brat se smejao i pio pivo. Došli kući kad su hteli.
Majka porodice sutra izašla pre svih, da kupi svileni veš kod Mire.
Otac otišao na posao, posle posla kod Drage na ljutu rakiju.
Majka stigla utučena, veš ostao u kesi, otac stigao pijan, deca kod drugova uvežbavaju duvanje.
Nije Zadruga uvek kriva.
Ni Parovi.
Ni Vučić.
Ni zdravstvo, ni sudstvo, ni policija, ni mediji.
Ni korupcija.
Krivi jesu, ali ne za sve i ne uvek.
Porodica nije zajebancija.
Ona postaje zajebancija kad je brak shvaćen kao zajebancija, pa se prema njemu odnosiš ko da si se za sebe venčao.
Ako nemaš želudac da ga variš, dostojanstveno ga napusti.
Deca gledaju.
Ona postaje zajebancija kad je brak shvaćen kao zajebancija, pa se prema njemu odnosiš ko da si se za sebe venčao.
Deca gledaju.
- dr_Evil
#365 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Trazili smo suprotno sovinizmu, definicija sovinizma je obimna, ali vjerujem da je u ovome slucaju sovinizam u odnosu muskarci-zene, pa mi mizandrija jedina pade na pametEuridika wrote: Misliš mizoginija?
- muha_sa
#366 Re: Svaka peta žena vara muža ?
stranjski izrazi su INEuridika wrote:Još smo na bontonu i rječniku stranih riječi.muha_sa wrote:doklena ste![]()
Ko ne zna uživat u životu prodze mu život u behutuRamzess Veliki wrote:Ma evo jos diskutujemo sto se zandarke zandaraju.muha_sa wrote:doklena ste![]()
-
almir90
#367 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Ako se ti ne slažeš sa nečim što ja napišem, to imaš pravo. Ali nemaš pravo da nekome zabraniš iznošenje vlastitog mišljenja. Ja možda nemam roditeljsko iskustvo, ali jesam nečije dijete i mogu sagledati i neke greke svojih roditelja koje ja ne bih uradio kada i ako budem imao svoju djecu.Euridika wrote:Smanji doživljaj, momak!almir90 wrote:Nećeš ti odlučivati šta će ko ovdje da piše, sve dok ne vrijeđamo nikoga imamo pravo svoja mišljenja da dijelimo.
I za kraj, ako ti smeta moje pisanje, lijepo blokiraj moj profil i završena priča.
- muha_sa
#368 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Sad jel prodze il prođe nebitno je 
- Euridika
- Globalna šefica
#369 Re: Svaka peta žena vara muža ?
muha_sa wrote:Ko ne zna uživat u životu prodze mu život u behutu
- muha_sa
#370 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Euridika wrote:muha_sa wrote:Ko ne zna uživat u životu prodze mu život u behutuKo zna, zna.
- Henry Chinaski
#371 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Ako se sa strane tamburaju redovno, onda im i nije loše što se vidi iz dijela koji opisuje dan poslije velikog praska.HAVANA wrote: Vise sam ja na ovo mislio,budala ima svakakvih i nema pravila.A djeca gledaju...Ti ga krojis,vecinom...
Deca gledaju.
Znači, krivica je i u ovima sa strane. Ako mamu redovno podmiruje zagondžija, ona cvrkuće po kući i svi sretni.
E sad, ako i on zakaže i ne šalje srca u mailbox, nije dobro, pa sad reci da nije kriv...
- MarlboroGold
#372 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Ma pusti forum, anonimuse i lovačke... ja govorim o reali, a tema je prevara. Dakle svinje ostaju svinje, dok je u drugom slučaju sve više žena koju suprug nije dovoljno cijenio ili nije davao dovoljno pažnje pa je otišla za drugimEuridika wrote:@Almir90, hajde ne lupetaj, Tita ti. Ti znaš kako ko djecu odgaja...![]()
@Zlato
A bogati šta muški rade? Oni ne prave žrtve od sebe? Čitaš li ti forum uopće - ko ovdje kuka??![]()
![]()
Težim da se držim boldiranog dijela
- wewa
#373 Re: Svaka peta žena vara muža ?
pravo zena na glas je ekstrem? pravo na nasljedstvo, na obrazovanje, na upravljanje svojom imovinom, na brigu o svojoj djeci u slucaju razvoda?Euridika wrote:@Almir90, hajde ne lupetaj, Tita ti. Ti znaš kako ko djecu odgaja...![]()
@Zlato
![]()
- MarlboroGold
#374 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Evo wewe... klizeći start 
- dr_Evil
#375 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Rekoh ja, ko jadno musko, sta god kazes ili uradis ne valja.