Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
dr_Evil

#351 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

vjeshalica wrote: klasicni hostapler koji ne zna sta ce od zivota
a zajedno sa nekakvom ograjisanom baksuzicom koja je u tebi nesto vidjela da gradi buducnost sa tobom
budi bar korektan nemoj je zavlaciti,dakle raskini relaciju sa njom,pusti je nek ide nekome ko je nju zasluzio,
a ti se posveti svojim ofajlama
Eto posto ti je vjeshalica kazala onda je red tako i da bude. Inace je potrebno uvijek ultradesnicare slusati, jer'vo vidis kako su nam fino drzavu uredili.

Al golemo na ovom forumu, svi se iza 4 usute :D izgleda svi imaju kakve zeznute partnere kuci :D
MarlboroGold

#352 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by MarlboroGold »

Ne vrijeđaj i ne ponižavaj konzerve.

:mrgreen: :run: :razz:
dr_Evil

#353 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

MarlboroGold wrote:Ne vrijeđaj i ne ponižavaj konzerve.

:mrgreen: :run: :razz:
Ispricam vam se, nije mi bila namjera, bit ce frustracije sa drugih ultrakonzerVIRANIH tema :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#354 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Tomahawk11 »

dr_Evil wrote: Al golemo na ovom forumu, svi se iza 4 usute :D izgleda svi imaju kakve zeznute partnere kuci :D
Ili imaju život?
Forum dođe kao usputna razbibriga tokom radnog vremena.

Doduše, pričam u svoje ime, vjerovatno ima i takvih :D
dr_Evil

#355 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

Tomahawk11 wrote:
dr_Evil wrote: Al golemo na ovom forumu, svi se iza 4 usute :D izgleda svi imaju kakve zeznute partnere kuci :D
Ili imaju život?
Forum dođe kao usputna razbibriga tokom radnog vremena.

Doduše, pričam u svoje ime, vjerovatno ima i takvih :D
Ne znam, e'o sam se bio radovao sta cu procitati jutros, kad samo dva posta od jucer pjuc :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#356 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Tomahawk11 »

Možda i tema pada, ko zna...
dr_Evil

#357 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

Tomahawk11 wrote:Možda i tema pada, ko zna...
Onda idemo trolat na alija vs tito, to uvijek prolazi :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#358 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Tomahawk11 »

dr_Evil wrote:
Tomahawk11 wrote:Možda i tema pada, ko zna...
Onda idemo trolat na alija vs tito, to uvijek prolazi :D
Baš ima takva tema :shock:

Ma nemam živaca na politici se natezati, ja tamo odem samo na Miletovu temu :mrgreen:
lethalthreat

#359 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by lethalthreat »

Duboki naklon autoru teme, jbt. pa žene red formirale zbog njega :lol: :lol: Ozbilno lave, ako je i 10% ovoga istina, mada sumnjam i u toliko - ne ženi se, ona zaslužuje bolje od tebe. Ne pravi problem tamo gdje ga nema.
Hakiz

#360 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Hakiz »

Bez obzira na to što je autor teme uposlenik toplana i dobro loži, opet se po ko zna koji put pokazuje paničan strah od onih koji nisu po PS-u.
krofnaa*

#361 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by krofnaa* »

U svom uvodnom postu autor teme nekoliko puta naglašava kako je našao dobar posao i kako je dobro situiran, te da ga žene bukvalno salijeću i lude za njim, ali on sa njima samo flertuje i malo se pofata jer eto ne želi da prevari.

Mrsko mi je sada da citiram ali mislim da je sa ovim sve rečeno. Tvom egu je još potrebno dokazivanja i željan si izlazaka i provoda. Samim tim što si se viđao sa drugima koje su odlijepile i slale histerične poruke (ako nije izmišljeno, a idemo sa pretpostavkom da nije) i da si zaista sarajevski džordž kluni, ti si tu djevojku već bezbroj puta prevario.

Tako da nemoj zavlačiti ženu bezveze jer očito je da se radi o jednoj finoj prizemnoj djevojci koja želi da se ostvari u životu kao majka, a ti joj samo kradeš godine i mladost jer su ti pare i užurbani gradski život malo udarili u glavu.
blufonka

#362 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by blufonka »

arzuhal wrote:Forum je zgodna plaforma jer ti, recimo, po ko zna koji put pokaže raskošnu lepezu različitih vrsta duhovnih pletiva: od ljudi koji u slovo prepoznaju i razumiju Gibonnijevu Tajnu vještinu, do onih iz čijih tmina odjekuje Gara, Gara, gariš li se sada? :mrgreen: Odatle nerazumijevanje i problem u komunikaciji...
Sve rekao, odlicna konstatacija :ginisovac:
lethalthreat

#363 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by lethalthreat »

krofnaa* wrote:U svom uvodnom postu autor teme nekoliko puta naglašava kako je našao dobar posao i kako je dobro situiran, te da ga žene bukvalno salijeću i lude za njim, ali on sa njima samo flertuje i malo se pofata jer eto ne želi da prevari.

Mrsko mi je sada da citiram ali mislim da je sa ovim sve rečeno. Tvom egu je još potrebno dokazivanja i željan si izlazaka i provoda. Samim tim što si se viđao sa drugima koje su odlijepile i slale histerične poruke (ako nije izmišljeno, a idemo sa pretpostavkom da nije) i da si zaista sarajevski džordž kluni, ti si tu djevojku već bezbroj puta prevario.

Tako da nemoj zavlačiti ženu bezveze jer očito je da se radi o jednoj finoj prizemnoj djevojci koja želi da se ostvari u životu kao majka, a ti joj samo kradeš godine i mladost jer su ti pare i užurbani gradski život malo udarili u glavu.
:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#364 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Tomahawk11 »

Fino bi bilo da autor teme napiše na kraju šta je zaključio.
Možda mu dobro dođe kao zaključak za seminarski rad.
Škobo Habu

#365 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Škobo Habu »

arzuhal wrote:Forum je zgodna plaforma jer ti, recimo, po ko zna koji put pokaže raskošnu lepezu različitih vrsta duhovnih pletiva: od ljudi koji u slovo prepoznaju i razumiju Gibonnijevu Tajnu vještinu, do onih iz čijih tmina odjekuje Gara, Gara, gariš li se sada? :mrgreen: Odatle nerazumijevanje i problem u komunikaciji...
Šta je sa onima za koje su obje forme čista patetika?
vjeshalica

#366 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by vjeshalica »

krofnaa* wrote:
Picke mu udarile u glavu
moonca

#367 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by moonca »

od roditelja ne trpim pritisak, ali razne tetke, amidze, komsije, prijatelji mi konstantno vrse pritisak sa zenidbom, kako je vrijeme da se zenim i da stvaram porodicu, a odredjen pritisak trpim i od djevojke koja me svako malo bocka s tim pitanjem i to je u posljednje vrijeme najcesci uzrok nasih svadja.
:lol:
..jao tetke....tako me brinu .e, Tek komsije.. :oops:

A I djevojka...' bocka'...toliko da boli..cak dodje I do svadja...hm ... :lol:
Hakiz

#368 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Hakiz »

lethalthreat wrote:
krofnaa* wrote:U svom uvodnom postu autor teme nekoliko puta naglašava kako je našao dobar posao i kako je dobro situiran, te da ga žene bukvalno salijeću i lude za njim, ali on sa njima samo flertuje i malo se pofata jer eto ne želi da prevari.

Šta ste napali momka?

U ovoj hipotetičkoj situaciji:

Ako ona nije sposobna sama da ode i trpi ga, zaslužuje sve šta joj radi.

Šta, ona tu nije odgovorna za svoje postupke, je li?
krofnaa*

#369 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by krofnaa* »

Hakiz wrote: Šta ste napali momka?

Slažem se. Jedan dio odgovornosti pada i na nju.

1. Veza na daljinu teško ikada opstane, a ova veza koja je opisana u uvodnom postu snosi sada posljedice što su mjesecima bili razdvojeni i samim tim jedan od partnera je okusio čari gradskog života. Ovdje ne mislim na brakove i duge veze koje su radi zajedničkih ciljeva primorani da provedu određen period razdvojeni - već veze u začetku. Kao što je ova iz priloga.

2. Ta njegova djevojka, ako je već fakultetski obrazovana, pametna, snašla se u karijeri - kako ne vidi da je njen partner distanciran od nje? Siguran sam da su signali dovoljno prisutni. Npr. više voli izaći sa drugovima nego sa njom. Da ne spominjem navedene avanture sa strane. Siguran sam da je ona morala biti svjesna da nešto nije uredu, da negdje fali vremena, gdje je bio sinoć, zašto je ostao vani do 3 ujutru itd.
Pametnom dosta da skonta da nešto nikako nije uredu.

3. Muškarac koji te voli, ili žena koja te voli, posvetit će sve svoje slobodno vrijeme da provode s tobom. Ona treba biti svjesna negdje u dubini da on nju ne voli dovoljno i da je zavlači. Ona ima jedne ciljeve i prioritete u životu a on potpuno druge.

4. Oboje su došli iz provincije u veliki grad, ali žive razdvojeno u zasebnim stanovima? On je prvo otišao sam sam i snašao se, a ona je došla za njim i snašla se sama za sebe? Došli su da budu "zajedno" u sarajevu ali su na kraju završili "razdvojeni"

Mogu i dalje nabrajati ali mislim da su ove 4 tačke dovoljne za svakoga da zaključi, da je ta djevojka jednostavno previše dala "slobode" svom partneru. I ne smatram da mu je trebala bilošta uskratiti, ali postoje određene stvari koje se ne trebaju tolerisati ako očekujete ozbiljnu i zrelu vezu i moj princip razmišljanja u ovakvoj situaciji bio bi sljedeći:

1. Ideš u sarajevo bez mene? Zašto ja ne mogu s tobom? Ako se volimo, snaći ćemo se zajedno, živjećemo zajedno, to će biti naša zajednička avantura...
2. Zašto toliko vremena posvećuješ svakome drugom osim meni? Ok, razumjem da treba nekada na kafu izaći sa drugovima, ali noćni izlasci, opijanje i skitanje nebi trebalo da se dešava u zrelim i ozbiljnim vezama
3. Da ne ponavljam stavku br 2
4. Ovo je već dovoljan signal, ako me neko "voli" a ode u drugi grad i snađe se sam za sebe a ja za tom osobom trebam doći i snalaziti se sam za sebe i živjeti odvojeno? Samo budala može dalje sa takvom osobom da se zabavlja.

Mislim da je on toj djevojci dovoljno dao do znanja da je čuva kao neki backup, a ona je pristala, jer ima možda neki manjak samopouzdanja ili je previše naivna, ili čak i njoj donekle odgovara takva situacija... Možda joj je takva situacija da bude sama a ima "momka" i viđaju se jednom sedmično neobavezno odgovarala neko vrijeme, ali sad odjednom bi da se uda i osnuje porodicu, a njemu i dalje odgovara taj jednosedmični aranžman i tu je nastao problem.
lethalthreat

#370 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by lethalthreat »

Hakiz wrote: Šta ste napali momka?

Ko ga ba napada? :D Lik tražio savjete, dobio ih. Po meni nipošto ne treba ulaziti u nemirne bračne vode ako nisi siguran. Malo hoću, malo neću, danas bih, sutra ne bih... to obično ne završi dobro. Koliko sam upratio djevojka je sigurna u sebe i svoje odluke, a on nikako nije, šta to ona u tom slučaju zaslužuje da joj se radi kao što kažeš?

Nema tu nikakvih napada, ja sam se više dotakao burnog ljubavnog života našeg Jose Armanda :lol:
Xavier1

#371 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Xavier1 »

Hakiz wrote:
lethalthreat wrote:

Šta ste napali momka?

Upravo tako. Niko je ne tjera da bude sa njim.

Uostalom djevojke i ne biraju muskarce prema karakternim osobinama vec na osnovu drugih stavki. On je ocito dobar u istim.
Hakiz

#372 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Hakiz »

Ili ona jadna nije imala priliku upoznati druge da može porediti.
pustopoljina

#373 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by pustopoljina »

dr_Evil wrote:
ho oponopono wrote:
...ma ja on poštenu djevu, haman da pošteno zajebe...bolje on nego ona...je li ...:pusi2:...imaš put, prevare u rukavu vazda bilo...zavuci tog asa kad ti zagusti...neko nekoga mora izmusti...na kraju kinder će biti trešnjica na torti koja će malu familiju nekako održati na okupu...ne do Bog nikome na takvome... braku mraku...:pusi2:
'ebi ga ne mozemo svi biti moralne vertikale kao ti. Ljubav moze biti nevjerovatna, ali ako covjek ima sto bi rekli stari "vrelu krv" tesko da tu lijeka ima. Al' eto, posavjetuj ga ti kako da se smiri kad kakva dobra prodje
Wow, ovako si tepa los cojk...ima vrelu krv...
Svaki dan covjek nesto novo nauci.
Autoru teme, barem imas dovoljno moralnih skrupula da sebe iskreno opises.
Ako ti je imalo stalo do te zene, ne zeni je.
Postoje tacke u zivotu koje su prekretnica. Ti si na jednoj.
Naravno da ces pogrijesiti ako ostavis tu zenu, ali ti to sad ne mozes znati i nikad neces ni moci, ako je ozenis.
Ako je ozenis, samo ces je ogaditi sebi, kao sto ces i sebe unesreciti. I nikad neces shvatiti sta si imao. Samo ces vidjeti sta propustas.
Ovaj svijet bi bio idealan kada bi bilo vise ljudi koji su iskreni prema sebi- u prvom redu.
Nemoj je zeniti, idi svojim putem...
Nema nista gore nego biti u braku sa nekim ko te ne cijeni i sve sto imas dati ne zeli i ne treba.
Ni te povremene prevare, kako lik sa odgovarajucim nickom predlaze, ti ne mogu nadoknaditi taj osjecaj nemanja slobode.
Idi sa zenama koje te vuku sebi. Isprobavaj sta zelis.
Njoj ostavi sansu da upozna covjeka kojem bi bila svijet i koji bi je znao he.ati kako spada, iako je "sva fina".

I ako koja jos neudana, pred brakom, ovo procita...mozda smogne snage da presjece ono za sta musko izgleda nema m.da.
pustopoljina

#374 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by pustopoljina »

Tomahawk11 wrote:Da živi punim plućima....da li punim plućima živi čovjek koji oženi ženu koju voli, dobije djecu sa njom, prođu sve zajedno u životu i tako dok te ne spuste dva metra pod zemlju?!
Da li je to moguće?
Ovisi o tome kakva ti je cehra.
Imas ljude na polozaju, koji upravo zbog polozaja sebi nece dozvoliti nikakav kiks..nikakvu moniku levinski
A imas one koji dodju na polozaj i pokazu sta im je prioritet.
Imas i zene, koje hoce da imaju partnera i udaju se jer je to to sto se valjda ocekuje i treba i radi, a ostanu gladne paznje..i imas one koje stvarno zele zajednicu s drugom osobom i imaju svoj mikrokosmos...
Rijetko se upare dvoje istih.
Xavier1

#375 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Xavier1 »

Hakiz wrote:Ili ona jadna nije imala priliku upoznati druge da može porediti.
One obicno imaju jos dvojicu u rezervi tako da sumnjam.
Post Reply